Leder

Vendepunkt Gaza

GAZA-KRIGEN blev vendepunktet for Israels traditionelle allierede. De vestlige regeringer, herunder den danske, har i årtier sat den diplomatiske kikkert for det blinde øje, når Israel tilsidesatte FN-resolutioner, ignorerede international retsorden, der forbyder kolonisering af besatte områder og hver gang fordømte overgrebenes arabiske ofre som terroristisk rakkerpak, når de gjorde modstand med ufine midler som selvmordsbombere mod civile
19. oktober 2009

GAZA-KRIGEN blev vendepunktet for Israels traditionelle allierede. De vestlige regeringer, herunder den danske, har i årtier sat den diplomatiske kikkert for det blinde øje, når Israel tilsidesatte FN-resolutioner, ignorerede international retsorden, der forbyder kolonisering af besatte områder og hver gang fordømte overgrebenes arabiske ofre som terroristisk rakkerpak, når de gjorde modstand med ufine midler som selvmordsbombere mod civile. Disse vestlige regeringer har efter Gaza-krigen ikke længere vælgermæssig rygdækning til at bakke op om det Israel, de selv har bevæbnet og siden 1967 været sikkerhedsnet for.

Holdningsskiftet har i de forløbne ni måneder haft varierende form - fra Barack Obamas (indtil videre forgæves) insisteren på et totalstop for de ulovlige bosættelser som forudsætning for genoptagelse af fredsforhandlingerne med palæstinenserne til FN-systemets efterforskning af begåede krigsforbrydelser og de tyrkiske generalers aflysning af israelske kampfly i en fælles øvelse med bl.a. USA, Italien og Holland.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu