Leder

Pias piratteater

Indland
30. marts 2010

GASVÆRKET FIK NOK mere publicitypostyr denne sæson, end teaterdirektør Jon Steffensen havde drømt om. Men nu er chefstolen igen besat: Fra 1. august og fire år frem hedder teaterdirektøren Pia Jette Hansen.

Denne kvinde er et godt og et råt chefvalg. For hun er ikke en hvilken som helst Pia. Hun kommer fra chefposten på Holbæk Teater, som hun siden 2001 har løftet fra lokalt egnsteater til nationalt turnéteater med heftige urpremierer. Hun er 52 år og uddannet skuespiller, men arbejder også som instruktør. Og så er hun debattør med kønspolitiske holdninger. I sit repertoire har hun specifikt skabt opmærksomhed om misbrug - både med Tvang om luderens limbo, skrevet af Odile Poulsen og Lotte Arnsbjerg, og med teaterforedraget Afhængig og hva' så? om alkohol og kokainmisbrug. For Pia Jette Hansen er ikke bange for virkeligheden.

PIA JETTE HANSEN har måttet kæmpe hårdt for sit egnsteater for at få de landsdækkende mediers opmærksomhed. I stedet for bare at brokke sig over, at ingen tog til provinsen, flyttede hun simpelthen sit teater til København. Først i 2008 med ungdomsforestillingen Gidsel, hvor en bus blev til scenen for et gidsel-drama om æresdrab. Og da Pia Jette Hansen året efter fik komponeret teaterkoncerten 69 om Ungdomshuset på Jagtvej, lejede hun sig ind i Pakhus 11, så også Nørrebros unge kunne se urolighederne som teater. Både Gidsel og 69 scorede en Reumert.

Egentlig er hun populist og glædesspreder, lidt lige som Jon Steffensen. Hun har også været god til at sælge billetter. Men hun er kendt som barsk boss. Lige nu spiller hun med i sørøverhistorien Mary Ann - om kvinder, der klæder sig som mænd, når de kæmper ...

Det er en stærk og kompetent teaterkvinde, bestyrelserne for Østre Gasværk Teater og Københavns Teater nu har valgt. Men de kan næppe forudse hendes næste teaterangreb. Pia Jette Hansen er ikke typen, man tæmmer.amc

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her