Leder

Røde lejesvende

12. maj 2010

DET ER BLEVET gentaget så mange gange, at det efterhånden var en sandhed: DR's journalister er en flok røde lejesvende. Langt ind i bestyrelsen er det blevet gentaget af de mere skingre medlemmer, ja, sågar generaldirektør Plummer er kommet for skade at sige, at DR's journalistik manglede objektivitet og visse steder (læs P1) havde tendens til at være vinklet til fordel for 'de røde'. Det fortrød han nu igen, men det er en anden historie. Nu er der imidlertid kommet belæg for, at DR's journalistik er lige så saglig, objektiv og balanceret, som den er på de fleste andre medier og i hvert fald på konkurrenten TV2. Tre forskere fra Syddansk Universitet har udgivet værket 'Kunsten at holde balancen', hvori de har sammenlignet den politiske dækning under fire valgkampe, som den faldt ud i henholdsvis DR og på TV2. Og konklusionen er, at ingen af de to kanaler har noget at lade hinanden høre. Den politiske dækning er stort set lige partipolitisk velafbalanceret, og selv om danske journalister generelt ligger lidt længere til venstre politisk end landsgennemsnittet, så påvirker det ikke den professionelle tilgang.

SÅ BURDEN DEN sag vel være afgjort. Men nej. Dansk Folkepartis kuglelyn, Europaparlamentarikeren Morten Messerschmidt, lod sig ikke overbevise. Han foretog i mandagens udgave af Berlingske Tidende en Søren Krarup i den forstand, at da han ikke kunne anfægte resultatet, måtte han angribe budbringeren. Det var de tre forskere, der ikke havde gjort deres arbejde godt nok, og i øvrigt foregik den venstresnoede tvangsvinkling i de øverste lag, forkyndte han. Her har Messerschmidt uden tvivl haft sammensætningen af DR's nye direktion i tankerne. For her finder man i spidsen for DR's kulturdækning Cepos-medstifteren Morten Hesseldahl. Nyhedsdækningen er lagt i hænderne på Ulrik Haagerup med en fortid på de stærkt venstreorienterede medier Jyllands-Posten og Nordjyske Medier. Mens man har overladt hele programstrategien til Mikael Kamber, der kom fra stillingen som chef for Jydske Vestkysten, der ejes ligeligt af Berlingske Media og Den Sydvestjyske Venstrepresse. En venstresnoet femtekolonne - det er, hvad det er.weis

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tom W. Petersen

Det er et grundlæggende princip i klassisk propagandas metode, at man uophørligt og uden skrupler skal gentage sin påstand uanset om den er en løgn, hvis den tjener det politiske formål. Så bliver det påstanden, folk tror på, og saglige fakta, der taber. Gennem historien ses det, at den rigtig dygtige udøver af propaganda ved, at gentagelserne virker.
Og for de, som har brug for at få folk til at tro det, er Danmarks Radio domineret af røde lejesvende, ligegyldigt hvad der påvises af fakta.
Og for den slags folk har Bent Jensen ikke tabt retssagen mod Dragsdahl; han er bare blevet dømt af en partisk, venstreorienteret dommer.
Anstændighed, pli, ydmyghed og respekt har ingen plads i det spil.

Jamen alt ER jo forholdsvist, hvis man bare selv befinder sig tilstrækkeligt langt til højre må jo såvel kongehus, som folkekirke, som DR synes at bestå af ene røde lejesvende, HVOR langt man lige selv skal være til højre for at få det til at synes sådan, burde vi andre egentlig forskåne os selv for at gætte på.

Altså alene Plummer's brug af udtrykket 'de røde' siger da vist alt om hvor objektiv og balanceret hans egen udtalelse er....

Pastoren's vise

Stå aldrig til venstre lad der de andre stå,

og bevæg dig så selv længere og længere ud

højrepå,

ja så var tegnet fra gud i himmelen så blå.

Da jeg vendte mig om jeg så -

selv kapitalisterne i samlet flok, langt

til venstre for mig stå;

ja så var tegnet fra gud i himmelen så blå:

at på den vis burde enhver da kunne forstå:

at enhver elendighed altid skyldes netop de

røde, og aldrig de gule de grønne eller de blå.

Dorte Sørensen

Tak for "opgravningen"den artikel .Orientering på P1 er heldigvis igen blevet mere faglig og analyserende efter en periode, med overflade skrat eller med fx klip fra Folketingets debatter uden en uddybende analyse