Leder

Brug bolden

Selv Sepp Blatter må kunne se, at det ikke holder - FIFA's hjemmeside er den eneste fodboldside, hvor fejlene ikke diskuteres. Man har end dog klippet det udømte engelske mål ud af sammendraget af kampen, hvilket siger alt om den berøringsangst, forbundet har på området
Indland
29. juni 2010

Søndagens ottendedelsfinaler ved VM-slutrunden blev begge ødelagt af dommerfejl. I den tidlige kamp scorede England et klokkeklart mål, som ikke blev dømt. Et mål som ville have udlignet til 2-2 og skabt en helt anden kamp - og frem for alt givet England chancen for at gå videre i turneringen. Søndag aften skulle Argentinas første mål have været annulleret, fordi Carlos Téves var i offside-position. Igen en dum dommerfejl, som ændrede kampen og fik afgørende betydning for, at Mexico ikke kom videre i turneringen.

En turnering, som England og Mexico og de øvrige hold har arbejdet frem imod i flere år. I begge tilfælde blev episoderne vist på storskærm, så dommere, publikum, spillere og trænere alle kunne se fejlene. Det skaber en underlig og ond stemning på stadion. Men også ude på barerne, i stuerne og parkerne verden over, ødelægges stemningen, når alle kan se, at der er sket noget forkert. Uanset hvem, man holder med.

Derfor bør de to skandaler - er man fodbold- elsker, er der vitterligt tale om skandaler - være udslagsgivende og føre til de ændringer af FIFA's regler, som burde have været der for længst. Selv Sepp Blatter må kunne se, at det ikke holder - FIFA's hjemmeside er den eneste fodboldside, hvor fejlene ikke diskuteres. Man har end dog klippet det udømte engelske mål ud af sammendraget af kampen, hvilket siger alt om den berøringsangst, forbundet har på området. Men nu bliver man nødt til at bruge bolden - sætte en chip i, som kan afgøre, om der er mål eller ej. Alternativt indføre et system som i amerikansk fodbold, hvor træneren kan få dommeren til at se kontroversielle kendelser igennem på videooptagelser. Modstanderne taler ud fra en romantisk retorik om, at det er charmerende, at der er 'plads til fejl'. Hvordan dommerfejl kan virke charmerende på nogen, er svært at forstå efter sådan en søndag. Fodboldsporten har gennem årene udviklet sig, og reglerne er blevet ændret og tilpasset tiderne. Det bør ske igen. ville

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her