Leder

Maria

Indland
2. juni 2010

LO KUNNE GODT have fundet en bedre case til sine annoncer. Maria, som har optrådt i en række dagblade, vakte i går voldsom harme. I annoncerne siger Maria, at regeringen har sat hende og hendes familie i en meget vanskelig situation. Hun er arbejdsløs og bliver ramt af den halvering af dagpengeperioden, som regeringen vil gennemføre som en del af sin genopretningsplan. Kritikken går på, at Maria selv har sagt sit job op for at flytte sammen med sin kæreste i Aabenraa - underforstået, så er hun selv skyld i sin situation. Det andet kritikpunkt er, at hun i annoncen bruger ordet »familie«, hvilket for nogen betyder, at der er børn indblandet. Og det er der ikke hos Maria. Dertil kommer, at Maria er medlem af HK-Ungdom, og det samme er hendes kæreste. De har altså en klar politisk interesse i at sværte regeringen. Der er altså ingen fejl i annonceteksten, men den fortæller ikke hele sandheden om Marias situation.

DET HAR SKULLET gå stærkt, da LO skulle reagere på regeringens dagpengeindgreb. Derfor har man skåret nogle hjørner og blotlagt sig unødigt for kritik fra regerings- partierne og Dansk Folkeparti i en åben krig, der skærpes dag for dag, jo tættere vi rykker på et valg. Pia Kjærsgaard var således i går hurtigt ude og mene, at det er synd for LO's medlemmer, at man »spilder deres skyhøje fagforeningskontingenter på løgnehistorier«.

NÅR MAN SKYDER med så store kanoner, som fagbevægelsen gør i disse dage, skal man passe på ikke at blotte sig for angreb. Men når det er sagt, så er det for sagens kerne af mindre betydning, om Maria kunne være blevet i Ålborg og derved undgået ledighed, eller om hun sammen med sin kæreste kan kaldes »en familie«. Sagen er, at der er mange ledige på dagpenge i hendes situation. Men bliver de ramt? Mere interessant ville det være, om nogen kunne finde et job til Maria i Aabenraa. Det ville for alvor banke en pæl igennem argumentet om, at de ledige i stort tal risikerer at ryge ud af dagpengesystemet efter to år.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg måtte læse de sidste to sætninger flere gange...og forlige mig med at de faktisk udtrykker debatniveauet ganske godt...

Er det fuldstændig umuligt at skille enkeltsager fra de overordnede problemr i dette lille land?

Selvfølgelig vil en halvering af dagpengeperioden ramme ledige. Hvorfor skulle regeringen ellers gennemføre forringelsen?

Overalt i verden 'buldre' produktionen frem - men på baggrund af statssubsidier ...og der kommer ikke flere i arbejde.