Leder

Snabeldyrene

Indland
30. juni 2010

»Hvis moralisterne først er ude af skabet, så er fanden løs. Der er ikke andre regler end dem, der er.«

Uviklingsbistandsminister Søren Pind (V)

Hvis de kunne, så ville de formentlig protestere, de fattige i udviklingslandene, som den danske bistand er målrettet til. For som årene er gået, har flere ministerier fået øje på den store pengetank i Udviklingsministeriet, og fristelsen til at stikke snablen i den har været stor. Det gælder Integrationsministeriet, der så sent som i sidste uge tog et ordentligt sug med snablen og via et aktstykke i Folketingets finansudvalg hentede hele 320 millioner kr. til ekstraordinære udgifter til behandling af asylsager og drift af danske asylcentre. Det gælder Klimaministeriet, som har fået finansieret en stor del - næsten 220 millioner kr. - af udgifterne til afholdelse af klimatopmødet i København. Og endelig gælder det Forsvarsministeriet, som kritikere mener har sat sig på en god bid af de 400 millioner bistandskroner, som Danmark yder til Afghanistan.

Dertil skal lægges, at Danmark har lovet, at den vedtagne ekstraordinære klimabistand til de fattigste lande udgøres af nye bevillinger, og at regeringens genopretningspakke for nylig har betydet, at der barberes yderligere 2,3 milliarder kr. af bistanden over de næste tre år. Udviklingsminister Søren Pind (V) sagde i går, at den besparelse falder tilbage på oppositionen: » Man skal have flertal i Folketinget for det, man gør, og det var altså prisen for at få det flertal,« sagde Pind. Så uanset hvem, der har snablen nede i den store bistandskasse; ministerier, styrelser, forsvaret eller Dansk Folkeparti, så er det med til at sløre billedet, at man ikke kalder udgifterne ved deres rette navn. De internationale regler, man opererer efter, tillader angiveligt, at man kalder snart hvad som helst for u-landsbistand, hvilket også fremgår af Søren Pinds ovenstående citat. Men befolkningen og vælgerne opfatter det med garanti anderledes.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dyrenes rædselskabinet.

Jeg har en uvilje mod at bruge dyr som metafor for menneskers adfærd.

Det er ikke godt for ulvenes omdømme at blive brugt som billede på visse menneskers uhæmmede grådighed.

Det er ikke godt for slangernes omdømme at blive brugt som billede på visse menneskers falskhed...

...ligesom det ikke kan være godt for elefanterne at blive brugt som billede på visse menneskers følelseskulde og hjerteløshed.

Når man ser hvor pengene er havnet i stedet, så behøves ingen yderligere forklaring.

Thorsten Lind

Dansk udviklingsbistand for enden af et geværløb!
Ta´den - fattige røvhuller!!
Hr Pind - Må jeg kalde Dem Gandhi?

Nic Pedersen

@ Bill
Mon ikke den mere går på myg? De har også snabler og suger jo vitterlig blod, hvor de kan komme til det! Så er nok lidt ministerielt over dem? ;-)