Leder

Rejselyst

Indland
15. juli 2010

Nu er Klaus Bondam igen kommet i pressens søgelys. Det kan virke, som om den tidligere skuespiller, der er vant til teaterprojektører og rampelys, synes om at være i det og føler sig på hjemmebane.

Han har ført sig frem i skiftende roller i sit politiske liv, og anmeldelserne har ikke været gode. Han er blevet kritiseret for overforbrug på repræsentationskontoen og for at have taget livet af Nørrebrogade ved at tvinge biltrafikken ind i de omliggende smågader til glæde for bus- og cykeltrafikken.

Store dele af publikum buhede, da han ved sidste kommunalvalg konstituerede sig med hjælp fra Dansk Folkeparti, så han kunne fortsætte som borgmester - nu for beskæftigelse og integration, tidligere for teknik og miljø.

Lige nu kører B.T. en kampagne på hans rejselyst, som sagtens matcher Anders Fogh Rasmussens i dennes sidste regeringsperiode. På fire år har han foretaget 48 rejser, skrives der, til fjerne destinationer som Kina, Indonesien, New Zealand og New York, hvor han ikke mindst fortæller om københavnsk cykelpolitik. Må vi lige være her!

Nok inviteres han som Teknik- og Miljøborgmester, men loyalt gør han opmærksom på, at det er han ikke mere, men det er de ligeglade med i udlandet. De vil have netop ham og betaler hans flyrejser og hoteller!

Klaus Bondam er blot en glad renæssanceperson ligesom Christian IX, Ludvig XIV og de der typer, og som han selv fremhæver, er der cykelstier i New York, som hedder Copenhagen lanes,ligesom man i Melbourne, når man taler om cykelstier, bruger udtrykket to copenhagenize the streets.

Vi vil under realismens åg holde os tilbage fra at foreslå, at han og Lene Espersen bytter embede. Men for sin egen skyld burde han nok erindre sig om, at han er kommunalpolitiker og ikke udenrigsminister. Ellers risikerer han ved næste valg at få dette ufrivillige slogan hæftet på sig: 'Mere modvind på cykelstierne!'

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jørgen Christensen

"en glad renæssanceperson ligesom Christian IX og Ludvig XIV," skriver Kristen Bjørnkjær. Ville være interessant, om Bjørnkjær ville åbenbare hvilke oplysninger om Christian IX (1863 -1906) [også kendt som Europas svigerfar], der berettiger ham til at blive sat i bås med notabiliteter som Bondam og Ludvig den XIV - tilmed under kategorien renæssanceperson.
Eller er Kristen Bjørnkjær bare faret vild i romertallene, da han ville inddrage Christian IV (1588-1648)?