Leder

Yderst skæv

Indland
4. september 2010

VÆLGERBESTIKKELSE. Sådan er det fristende at betegne gårsdagens regeringsudspil: En 'hjælpepakke' til Danmarks udkantsområder. Hjælpepakken er floromvundent indpakket: »Danmark i balance i en global verden«.

Reelt handler det om, at Venstre døjer med medlemsflugt i sine højborge, navnlig i Vestjylland. Folk svigter Venstre, fordi Venstre har svigtet dem. Som forfatteren Lars Olsen udtrykker det:

»Kommunalreformen har nedlagt kommunerne, politireformen har nedlagt politistationer, domstolsreformen har nedlagt domhusene, på uddannelsesområdet har man nedlagt seminarier, mens sygehusudviklingen har båret mod massenedlæggelser og oprettelsen af supersygehuse.«

OVENI har VKO-flertallet svigtet udkantsområder ved at svække bus- og togforbindelser og favorisere mega-indkøbscentre, der ud- suger den lokale handel. Plus grovliberaliseringer af landbrugslovgivningen, der giver frit slag for indførelse af nyt storgodsejerdømme, nu tilsat en gyllestank, der forpester tilværelsen for alle andre end dem, der lugter penge.

REGERINGENS indsats til generobring af Venstre-vælgere går bl.a. ud på at svække planlovgivningen i 29 udvalgte kommuner: Ejere skal frit kunne bygge boliger og erhverv på landet, også i de kystnære områder, som Svend Auken i sin miljøministertid fik sat særligt værn om.

Svækkelse af planloven giver smukke udstykningsindtægter for landmænd, men prisen er en tilbagevenden til 1960'ernes vilde planløshed og skæmmede landskaber. Regeringens 'hjælpepakke' rummer også nye store veje i naturområder.

Statsminister Lars Løkke messede i går fromt: »Vi holder fast ved den høje beskyttelse af natur og miljø, som vi har i dag.«

Gu' gør Venstre da ej. Partiet sætter natur- og miljøværdier på udsalg til en særligt nærtstående skare.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Det er dog utroligt igen et politiskudspil iklædt falskvarebetegnelse - : »Danmark i balance i en global verden«.
Derudover plejer OVK ikke at være stærkt imod særlove og så vil de lave en særlov i forbindelse med Planloven til 29 udvalgte kommuner. Ligeledes hvordan vil regeringen skaffe de 2,5 mia. kr. som de vil give til en motorvej mellem Herning og Holstebro – og hvad med bil tætheden her , bliver det en motorvej, der har en begrænset trafikstrøm som de Nordjyske, der blev anlagt for at få stemt Storebæltsbroen igennem.. Var det ikke bedre at udvide den kollektive trafik, her hørte jeg i går at regeringen ville give skolebusserne ordre til at tage ”almindelige” passagerer med. Jamen dog det sker allerede i mange kommuner, men det giver ikke den del af befolkningen uden bil en særlig stor mobilitet.
I mine øjne skaber regeringens forslag flere spørgsmål end det giver løsningsmuligheder.

I forbindelse med regeringens udviklingsbistand på 250 mio. kr. til den rådne banan hørte jeg føgende i P1: "250 mio. kr. De rækker ikke til mange meter motorvej" ...Ja, nogle gange tror man ikke sine egne øre.

Marianne Mandoe

Ja man ved ikke om man skal grine eller græde.

Seneste udspil mejsler bare i sten hvad mange af os allerede ved. Nemlig at VKO ikke har den fjerneste forbindelse med virkeligheden.

Hvornår bliver der endeligt valg! Det her ligner meget G.W. Bush's sidste tåbelige beslutninger han tvang igennem via dekreter.

Gårdagens politik udført af gårdagens politikere. Og så oven i købet med hoved under armen. For forslagene løser ingen af provinsens problemer, til gengæld vil der blive introduceret en lang række nye problemer.
Motorveje uden formål fører til affolkning og fjernarbejde.
Deplanlægning medfører tab, både økonomiske og økologisk.
Og da planen stort set ikke kaster jobs af sig, vil planen kun grave hullet dybere endnu.

Statsminister Lars Løkke messede i går fromt: »Vi holder fast ved den høje beskyttelse af natur og miljø, som vi har i dag.«

Sagde manden hvis parti blandt så mange andre har lagt stemmer til den største destruktion af natur og biodiversitet i Danmark i moderne tid til fordel for et 'testcenter' i Østerild, Thy, Udkantsdanmark - langt væk fra København og Løkkes og Ellemanns egne baghaver.

www.nationalttestcenter.dk