Leder

Lav kvote 2-systemet om

Diagnosen har været klar. Danske studerende er for langsomme til at gennemføre deres studier. Derfor skal de hurtigere gennem uddannelsessystemet med pisk, motivation og nye systemer, der skal øge studieegnethed
2. marts 2011

Diagnosen har været klar. Danske studerende er for langsomme til at gennemføre deres studier. Derfor skal de hurtigere gennem uddannelsessystemet med pisk, motivation og nye systemer, der skal øge studieegnethed. Den medicin står både regeringen og oppositionen bag. Jo hurtigere de studerende kommer ud på arbejdsmarkedet, jo bedre er det for samfundsøkonomien.

Men nu viser det sig, at ændringerne af optagelsessystemet på de videregående uddannelser har den bivirkning, at studerende optaget på høje karaktergennemsnit, dvs. kvote 1, har næsten dobbelt så stor risiko for at droppe ud af studiet som dem, der er optaget på kvote 2. Det fremgår af et nyt ph.d.-projekt udført af Lotte Dyhrberg O'Neill blandt medicinstuderende på Syddansk Universitet. Her er det for første gang undersøgt, om optagelse via kvote 2 giver mindre frafald end kvote 1. O'Neill konkluderer, at den særlige kvote 2 optagelsesprocedure med motiverede ansøgninger, samtale og prøve i almen viden, som man har på medicinstudiet, langt bedre viser, om de studerende brænder for studiet. Og vel at mærke har motivationen til at gennemføre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu