Leder

De uanstændige

18. maj 2011

»Alt handler jo ikke om penge,« fastslog Lars Løkke Rasmussen i går. Som det mest opsigtsvækkende på hans ugentlige pressemøde, hvor alle andre talte om valg.

Efter uger med økonomiske vækst- og genopretningsplaner bebuder regeringen nu et nyt gebommerligt vred ud i overdrevet på værdi- og udlændingepolitikken. Under navnet 'Tryghedspakken' vil regeringen og Dansk Folkeparti vise vælgerne, at de efter 10 år ikke er løbet tør for bisse-borgerlige tiltag. I det insisterende arbejde på at samle majoriteten imod minoriteterne i samfundet marcherer Søren Pind stolt forrest.

Forleden foreslog integrationsministeren således, at udlændinge fra særligt udvalgte lande som USA, Canada og Japan fremover kan familiesammenføres uden at bestå regeringens indvandringsprøve. Men hvis ægtefællen kommer fra Tyrkiet, Pakistan eller Indien er det direkte til eksamensbordet.

Hvorfor siger regeringen det ikke bare lige ud: Vi har forladt den borgerlige grundværdi om, at det ikke handler om, hvem du er, men hvad du yder for samfundet. Som jo er det princip, regeringen hidtil har forsøgt at hænge sin udlændingepolitik op på.

Kampen mod hjemmerøvere bliver formentlig også en af pakkens central anliggender. Her har Pia Kjærsgaard allerede forlangt, at hjemmerøvere sendes retur til Østeuropa. Foreløbig har hun ikke ladet sig forstyrre af den kendsgerning, at stort set ingen hjemmerøvere er østeuropæere. De er danske.

Dette politiske narreværk kan indikere, hvor langt regeringen kan blive tvunget til at gå for at bjærge Dansk Folkeparti fra det vælgerbedrag, partiet har gjort sig skyldig i med sidste uges beslutning om at afskaffe efterlønnen. Hver femte af Dansk Folkepartis vælgere føler sig forrådt af Pia Kjærsgaard. Fordi hendes politik pludselig rammer dem selv og ikke de etniske minoriteter. For at genoprette tilliden og trygheden blandt de frafaldne vælgere, vil Dansk Folkeparti nu skabe yderligere utryghed for samfundets minoriteter.

Det er ildevarslende. For den borgerlige anstændighed.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Karen von Sydow

Studser altid over formuleringen >>borgerlig anstændighed<<.

Ved at bruge denne formulering, ja så indikerer man allerede fra start, at der er et iboende element af uanstændighed i den borgerlige filosofi og tankegods.

Benyttes en sådan italesættelse har man jo allerede taget stilling og bekendt kulør, det bizarre er, at såkaldte borgerlige politikere i lige så høj grad abonnerer på denne frase.

Tja, blot tankespind, men måske der er noget om den borgerlige uanstændighed.

Inger Sundsvald

Jeg skal ikke udtale mig om Christian Jensens kulør. Min egen er absolut rød og socialistisk. Det er ikke nogen hemmelighed. Men det er bestemt en helt igennem anstændig leder.

Inger Sundsvald

Christian Jensen:
”Kampen mod hjemmerøvere bliver formentlig også en af pakkens central anliggender. Her har Pia Kjærsgaard allerede forlangt, at hjemmerøvere sendes retur til Østeuropa. Foreløbig har hun ikke ladet sig forstyrre af den kendsgerning, at stort set ingen hjemmerøvere er østeuropæere. De er danske.”

Samtidig sidder statsministeren på morgen-tv og siger, at det er en bedre ordning at afskaffe efterlønnen, og lader skinne igennem at det er uretfærdigt at man skal have været medlem i mange år for at få førtidspension – eller var det efterløn?

Støjberg:
»Når vi har valgt at gøre det på denne her måde, så er det for at indføre en langt mere solidarisk ordning end den, vi har nu. Som det er nu, skal man være med i det gode selskab, altså være medlem af en a-kasse, for at komme på efterløn«.

Dét er det bisse-borgerlige narreværk fra VKO når det er værst – og det er de radikale en del af!

Peter Jensen

S og SF skal være glade for denne bommert af VK. Hér ligger formentligt valgsejren begravet, når nu det er faldet sådan nogenlunde fra hinanden på den økonomiske politik.