Leder

Tal om prostitution

9. juni 2011

I debatten om prostitution og forbud mod købesex er der både brug for valide tal, og for at der bliver talt nuanceret om de prostituerede, der ikke er en homogen gruppe. Begge dele leverer den hidtil største kortlægning af prostitution i Danmark, som Det Nationale Forskningscenter for Velfærd SFI, udgav i går. Men SF's ligestillingsordfører, Pernille Vigsø Bagge, bryder sig tilsyneladende ikke om SFI-tallene, for de giver hende ikke faktuelt rygstød, når hun vil kriminalisere købesex. Forskerne bag rapporten vurderer, at de udenlandske kvinder har overtaget markedet på gaden, mens de danske gadeprostituerede kun udgør et så lille et antal, at forskerne havde svært ved at finde nogen, da de gik rundt i miljøet i to dage. Selv om de observerede 13-15 danske prostituerede ikke er fremkommet ved samme optællingsmetode som de 600 udenlandske prostituerede, forskerne kan estimere sig frem til, fastholder antropolog Jens Kofod, at gadeprostitutionen er totalt forandret, hvilket er åbenbart for det blotte øje på Vesterbro.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Mosbak

Der er jo tidligere påvist her i Information at Redens tal var dubiøse.
Yderligere har forbudsromantikerne kastet om sig med påstande, som de ikke var i stand til at dokumentere bl.a. efter en ekskursion til prostitutionsmiljøet i Amsterdam.

Måske man skulle slæbe Pernille og Mette med en tur rundt på Vesterbro, så de selv med egne øjne og ører kunne gøre sig nogle erfaringer om hvorledes livet leves uden for Christiansborgs pseudoverden.

Torben Nielsen

I rapporten skrives der, at en gadesexarbejder tjener omkring 35.000 kr om måneden.

Dorit Otzen siger
»Den store skare af udenlandske kvinder har dumpet priserne for seksuelle ydelser. Nu kan man få et samleje for 100 kroner på Vesterbro og få suttet den af for 10 euro, det skævrider det danske kvindesyn,«

Regn lige på hvor mange kunder det er.
Og hvad skal prisen være, for at det ikke skævrider det "danske kvindesyn?"

Heinrich R. Jørgensen

Torben Nielsen:
"Og hvad skal prisen være, for at det ikke skævrider det “danske kvindesyn?”"

Detofficielle danske kvindesyn er formodentligt, at sex i økonomisk målestok skal ske gratis.

Hvis gadeluderne er nødt til at være så billige som det hævdes, skulle man ud fra almindelige antagelser om udbud og efterspørgselsom afgørende faktorer for konkurrencesituationen tro, at det var en indikator for det danske kvindesyn var meget udbredt og veletableret ;-)

Torben Nielsen

Nu måtte jeg finde ud af det. Gik en tur i Istedgade og forhørte mig om priserne. Ikke en, ville gøre det for under 500.
Måske jeg er en dårlig prutter. Har i nogen erfaringer?