Leder

Pinds perspektiv

Søren Pind har midt i sin sommerferie sat sig for at hjælpe os alle med at få sat de rette perspektiver og proportioner på det terror- angreb, der nu på sjette døgn martrer Norge. Det skulle han ikke have gjort
Indland
28. juli 2011

Søren Pind har midt i sin sommerferie sat sig for at hjælpe os alle med at få sat de rette perspektiver og proportioner på det terror- angreb, der nu på sjette døgn martrer Norge. Det skulle han ikke have gjort.

Foreløbig har ingen hverken i Norge eller Danmark fundet anledning til at takke den tililende danske integrationsminister, der sammenligner det norske terrorangreb med den civile ulydighed, vi her til lands oplever med de protesterende klimahippier med klokkehatte i Østerild Plantage eller Kirke- asyls besættelse af Brorsons Kirke på Nørrebro for to år siden

Efter at være blevet mødt med utak fra både Norge og danske politiske meningsfæller valgte Søren Pind i går at komme op med en undskyldning. Ikke for sine synspunkter, men for Informations »nederdrægtige udlægning af mine synspunkter«. Frisk forsøgt, Pind, men den går altså ikke.

Korrekt er det, at vi tirsdag bragte historien til torvs, men nogen særlig udlægning bidrog vi nu ikke med. Fra Søren Pinds egen profil på Facebook citerede vi blot i deres fulde og uredigerede længde ministerens egne ord. Disse ord er de foreløbig eneste nederdrægtige i en sag, der i dag køres endnu længere ud i det absurde.

Nu viser det sig nemlig, at Søren Pind selv tidligere har været fortaler for den civile ulydighed, han i forgårs mente var kimen til den ekstremisme, vi oplever i Oslo, Østerild og på Nørrebro. Således er det helt i orden at påkøre en indbrudstyv med sin bil eller på anden vis gribe til selvtægt over for kriminelle skidtknægte, fastslog Søren Pind i 2007 i forlængelse af debatten om en københavnsk urmager, der skød to østeuropæiske røvere i ryggen under røveri i det indre København.

Hvordan hænger det lige sammen, hr. minister? Vi skal i lighed med tidligere nok vare os for at forsøge os med udlægninger. Men måske skulle Søren Pind spendere lidt tid i den resterende del af sin ferie på at hitte rede i sine egne synspunkter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Claus Høyer

Hvilken vej blæser vinden mon i dag?
Hvad skal jeg dog mene, så jeg kommer på forsiderne?
Hvem ligger ned, så jeg kan træde på dem og selv komme frem på deres bekostning?
Hvor infam kan jeg være i debatten i dag, jeg skulle jo gerne overgå mig selv, selvom det jo er svært.
Men mon ikke jeg kan overgå Søren, Mogens, Jesper og Søren. Jeg har jo øvet mig i mange år.
Hvad skal jeg dog lave hvis jeg ikke bliver valgt igen?
Åhhh, det er ikke rart at se de meningsmålinger, jeg må hellere mene noget rigtig rigtig slemt der kan få mig på forsiden - igen!!!!

Peter Hansen

Det hænger fantastisk godt sammen, Christian Jensen - det handler om, at ejendomsretten ubetinget skal beskyttes, når man er liberalist. Væk med smålige hensyn til skidtknægtens senere førlighed. På samme måde skal ingen da komme og kaste sig over statens ejendom, den er nemlig ikke vores allesammens, men statens, dvs. de magthavere, der for tiden er indsat - ikke folkefællesskabet.

Steen Erik Blumensaat

Ikke et ord om at folketinget har brugt 400 millioner på at bombe regerings bygninger i Tripoli.
Støtter oprøreske skræk og rædsel bander, giver dem penge og våben.

Morten Thomassen

Mon ikke de vælgerforeninger, der har opstillet Hr. Pind, er i gang med at overveje om der findes alternative kandidater.

Søren Christensen

Hr. Minister, vil det også være i orden at bruge en ministerbil til at politiske modstandere (skidtknægte) ned med?

Per Jongberg

@ Morten Thomassen

Jeg tvivler meget på at dine "fromme tanker" om anstændigheden i Venstres vælgerforeninger bund i virkeligheden.

Hvis der havde rådet nogen nævneværdig grad af anstændighed i disse kredse, så have Rasmussen regimet ikke været ved magten i dag.

De har haft TO lejligheder til at gribe ind over for styret efter deres måske naive tro på Rasmussen i 2001!

At køre en indbrudstyv ned er ikke civil ulydighed, det er mordforsøg.

Anne Marie Pedersen

Smukt skrevet!

Claus Madsen

Nu venter vi bare på pindens egen nederdrægtige udlægning af sig selv.

Det bliver kosteligt.

Bjarne Hansen

I lighed med at Højrefløjen forlanger samtlige Muslimers offentlige afstandtagen fra Islamistiske ekstremister.

Vil jeg hermed forlange at Højrefløjen lægger tydelig afstand til Søren Pind.

Morten Thomassen

@ Per Jongberg.

Hvis jeg skal karakterisere VKOs politik med ét ord, må det være; kortsigtet. Men det har de haft flertal til, det er demokratiets vilkår. Men på et tidspunkt må de mennesker der stiller ham op da indse, at hans bizarre embedsførelse og opførsel ikke går i længden. Pressemødet om nationens sikkerhed, er et stjerneeksempel på mandens mangel på dømmekraft. "Jeg ved ikke ret meget og det jeg ved må jeg ikke sige", er der nogen der har spørgsmål?
Men bevares, hvis det er hvad vælgerforeningen vil have fra kandidaten, stiller de ham vel bare op igen. Så kan vi jo bare bede til, at der ikke sker noget alvorligt på hans vagt.

Måske skulle undertegnede Østerild-talsmand lægge sag an for ærekrænkelse...

Heinrich R. Jørgensen

Tom,

som du utvivlsomt er ganske klar over, ville det være spild af tid, penge og energi.

Grundlovens bestemmelse om at censur ingensinde skal kunne genindføres, forstås af det aktuelle flertal blandt kleptokraterne som en bestemmelse om, at denne personkreds har fredhellighed til at lyve, bedrage og defamere som det passer dem, og ingen har ret til at beklage sig over overgrebene.

Heinrich R. Jørgensen

* forstås muligvis

Inger Sundsvald

Flygtninge er iflg. Søren Pind en ”del af et trusselsscenario imod selve Danmarks eksistens og en undergravning af retsstaten” - til trods for, at det er Søren Pind, der vil gøre op med eksisterende menneskerettighedskonventioner.”

http://www.humanisme.dk/hate-speech/samlet.php#top

Som jeg tidligere har opfordret alle til:
Skriv til ministeren og forlang, at han træder tilbage. Han har gjort landet skade, og hans udmeldinger er en trussel mod demokratifølelsen i landet.

Bjarne Hansen

Han har gjort landet skade, og hans udmeldinger er en trussel mod demokratifølelsen i landet.(LD)

Er det ikke det man kalder Landsskadelig og undergravende virksomhed?

Så vidt jeg husker er strafferammen for den slags, meget høj. ;-)

Bjarne Hansen

Der er noget Berlusconi-agtigt over denne Regerings medlemmers Teflon-belægning.

De kan gøre hvad som helst, lige fra en Aktiv-Bertel for åben National-skærm over falske bilag for Fadbamser, til at sige de skrækkeligste ting.......Det har nul konsekvens.

På den måde er der jo ikke noget at sige til at sagesløse Borgere der, gang på gang, render panden ind i systemet, tager sig selv til rette.

Måske kan man, i hvert fald efter Søren Pinds logik, slippe godt fra at sparke en mand over skinnebenet en enkelt gang! Og måske kan det endda lykkes 2 gange, men man kan ikke blive ved i det uendelige!

På præcis sammen måde kan man ikke bare slå en person ihjel, og derefter slippe med at give en undskyldning!

Men uanset hvilket underligt perspektiv der rumsterer i Søren Pinds hoved, har han forlængst opbrugt sin kvote af undskyldninger. Derfor er det dejligt at kunne konstatere, at Søren Pinds tid som minister har en endelig størrelse.

Birger Nielsen

Søren Pind er ganske uskadelig.

Det ville være meget værre, hvis han en dag sagde noget intelligent, men det er der heldigvis ikke stor sandsynlighed for vil ske.

Måske ville det være mere passende, at oprette et 'Indviklingsministerium' til ham.Det passer nok bedre til hans tankemønster.

Og så kunne han gøre brug af sine personlige erfaringer.

Jan Eskildsen

Da Pind i sin tid på TV2 Bornholm sagde om sin partifælle, der var borgmester i Åkirkeby: "Hvad kan man forvente af en ko andet end et brøl", beklagede han sig over, at man ikke forstod hans humor.
Hans politiske karriere på Bornholm har siden været ikke-eksisterende.
For nylig var det så en person i EU, der var "komplet idiot". Og nu vil han rende fra sin usle sammenstilling af protester mod træfældning og massemord.
Søren Pind efterlader selv indtrykket af at være en af de mest afstumpede og usympatiske personer, der har siddet i det danske parlament.
Langt, langt, langt ude anes grænserne for hans pinligheder.

Anne Marie Pedersen

Total god ide Lars.

Man kan hurtigt hjælpe Pind med perspektiverne. Fx ved at klippe sig ind på:

http://www.nyidanmark.dk/da-dk/ministeren/Ministeren.htm

og skrive til ham.

Man kan med fordel bruge de mere eller mindre retoriske spørgsmål, som artiklens forfatter allerede har formuleret.

Jens Espersen

Der er Søren Pind.

Og så er der alle dem der promoverer sig på at være imod Pind. I det mindste er manden ikke ligegyldig (modsat andre), i så fald ville han ikke være i stand til at bringe så mange menneskers *** i kog.

Anne Marie Pedersen

Hvem er det, der er ligegyldige Jens Espersen? Jeg kender ikke nogen. Det var da et mindre rart menneskesyn du der fik luftet.

Jens Høybye

"Søren Pind har midt i sin sommerferie sat sig for at hjælpe os alle med at få sat de rette perspektiver og proportioner på det terror- angreb, der nu på sjette døgn martrer Norge. Det skulle han ikke have gjort."

Jesper Langballe kaldte forleden den slags personer for kloakrotter, der straks vælter op af kloarkerne, for at gøre Dansk Folkeparti's retorik medansvarlig for terroren.

Ironisk nok kan Pind nu resikere, hvis han reelt er kommet til fornuft, for første gang i sin menistertid, at fornærme DF-fætteren.

Ellen Chakir

Fremragende analyse af den fundamentalistiske terror fra både højrefløj og i islamismen:
http://politiken.dk/debat/kroniker/ECE1348024/terror-for-orden/

Jens Høybye

@ Jens Espersen

Jeg synes lige du skal tænke over logikken bag dit indlæg.

For mig ligger promoveringen alene hos Pind ved hans ensomme provokationer i pressen, der så ikke promoveres men modsiges af et flertal af indlæggene.

Jens Espersen

Selvfølgelig ved Pind hvordan han skal vinkle tingene for at få gennemslag i medierne og hans provokationer er da aldeles ikke ensomme - Folk falder hver gang over deres egne ben for at forholde sig til dem - De nærmest sprutter af raseri. TV2 News og kommentariatet har kronede dage.
Det er jo en ren fest, hver gang Pind åbner munden og det er vitaliserende for den offentlige debag. Vi har brug for originaler som Pind i dansk politik - Droner og partisoldater skorter det ikke på.

@Anne Marie

Jeg kender mange, der lufter forudsigelige og ligegyldige meninger.

Jens Høybye

@ Jens Espersen

Du skriver:

"Der er Søren Pind.

Og så er der alle dem der promoverer sig på at være imod Pind. I det mindste er manden ikke ligegyldig (modsat andre), i så fald ville han ikke være i stand til at bringe så mange menneskers *** i kog."

Du fremsætter det postulat, at der promoveres, ved at skrive:

"Og så er der alle dem der promoverer sig på at være imod Pind."

Ved at begrunde din påstand på dit helt eget grundlag, ved at skrive:

"I det mindste er manden ikke ligegyldig (modsat andre), i så fald ville han ikke være i stand til at bringe så mange menneskers *** i kog."

Hvad dit æreinde er, eller om det reelt er din form for promovereing, ved jeg ikke , men det er ikke indholdet i artiklen og Søren Pind's udsagn du forholder dig til.

@Tom Paamand

Måske skulle undertegnede Østerild-talsmand lægge sag an for ærekrænkelse…

Tja, der er jo to mulige udfald:
Du taber, og er ruineret
eller
Du vinder, og er ruineret.

Jens Espersen

I så fald ligger jeg i fin forlængelse af det øvrige kommentatorspor - Det beklager jeg dybt.

Det er blot min opfattelse at mange har aversionen mod Pind, som væsentlig identitetsmarkør. Hvad skulle alle disse stakler dog tage sig til, hvis de ikke jævnligt fik lejlighed til at lægge afstand til manden. Hvis han ikke var der, ville de formentlig komme til at savne ham, ubevidst :-)

Jens Høybye

@ Jens Espersen

1.
Hvad mener du om hans (Pinds) udtalelser og synspunkter i lyset af Oslotragedien?

2.
Du mener altså udfra indlæggene, at kunne konkludere arversion mod personen og ikke hans udtrykte synspunkter?

Helle Walther

Det er en mærkelig opfattelse Søren Pind har af sit job som minister. Hver gang han bommer i det, og det er tit, så er det alle andre der misopfatter, og han lover bod og bedring, beklager, men næste gang gør han det samme igen, Hvad har Løkke dog på sin samvittighed her, ved at udnævne ham.

- jeg skal nok lade være med at sagsøge, da det ganske rigtigt er en udsigtsløs handling. Og først og fremmest er det slet ikke muligt for Søren Pind at "krænke min ære". Jeg har i stedet haft fat i en norsk avis, og opfordret journalisten til at efterspørge en officiel regeringsudtalelse mod Pinden.

Men Søren Pinds handlinger bør ikke belaste alle hans kollegaer, men kun dem der reelt har bevæget sig ud på samme vildspor. Pind er jo blot en enlig ulv med intense vrangforestillinger, der desværre ikke er blevet stoppet i tide, så de er nu har kunnet udartet sig til sådanne perverse angreb. Der erklærede politiske formål er i denne sammenhæng ligegyldigt - Søren Pind er blot en galning, hvis ekstremisme kunne være slået ud i alle mulige andre retninger.

Det kan dog ikke helt udelukkes, at det indelukkede miljø, som Søren Pind færdes i, har virket styrkende på paranoiaen. Fremadrettet bør PET derfor intensivere sin overvågning af danske ministre, og se om det er muligt at afradikalisere denne stærkt betænkelige gruppe.

Jesper Frimann Ljungberg

Problemet for Pind og andre ministre er jo, at de ikke har nogen reel politik, som vælgerne faktisk vil have (dette gælder også liberale vælgere) ud over en fjendsk politik mod 'de fremmede'. De har jo også vundet de sidste par valg på dette.

Så de ved jo ikke rigtig, hvad de skal gøre ud over at generalisere. Tænk hvis de faktisk skulle sætte sig ned og have en politik der faktisk kunne redde landet fra krisen.... Uhadadada..
Og de fleste medier har sku heller ikke være bedre..

Jeg synes The Colbert Report summer det meget godt op:

http://www.colbertnation.com/the-colbert-report-videos/393042/july-25-20...

// Jesper

Marianne Mandoe

Pinds perspektiv kan summeres op i en enkel sætning.

Hvad tjener Pind bedst.

Bjarne Hansen

Hvad tjener Pind bedst.(M.M.)

Det er han jo ikke selv i stand til at finde ud af, det var jo derfor jeg i et tidl. indlæg efterlyste hans Spindoktor ;-)

Nogen må stoppe denne gale Minister, inden han får fornærmet nogen i sådan en grad, at vi ryger ud i en krig.

Bjarne Hansen

Jeg tror minsandten jeg har fundet hans problem,

http://da.wikipedia.org/wiki/Tourettes_syndrom.

Så hold ham for Danmarks skyld, langt væk fra Putin.

Per Jongberg

@ Tom Paamand

" Men Søren Pinds handlinger bør ikke belaste alle hans kollegaer, men kun dem der reelt har bevæget sig ud på samme vildspor. "

Jo-e, enig, men nu er manden jo ikke en hvilken som helst mand. Han er minister, han er ansat af statsministeren, og ansat ikke bare fordi han måske har nogle objektive færdigheder ... vel ?

Statsministeren og mindst 90 gode mænd (m/k) har endnu ikke fundet anledning til at skride ind.

Martin Stoltze

Jeg søgte bare for sjov på “Søren Pind” og “Gates of Vienna” - og se, der ligge minsanten en engelsk oversættelse af hans gode, gamle blogpost “Hvad nu hvis Jønke har ret?”

http://gatesofvienna.blogspot.com/2009/07/what-if-

Lad os til afveksling citere i Gates of Viennas oversættelse:

Is it really odd, that more and more feel powerlessness first-hand, when they hear what those who ought to protect them — the police — publicly state, and at the same time see a dubious character as Jønke appear as the guardian of society? And is it strange, that more and more react by wanting to be able to defend themselves, should it become necessary?

Rimelig bemærkelsesværdige overvejelser, må man nok sige, og det vakte da også en del ballade i den hjemlige debat dengang.

Det er også bemærkelsesværdigt, at hans blogindlæg fra berlingeren anses for væsentligt af et af de mest centrale højreradikale websteder. Pind har naturligvis ikke selv lagt sin tekst på den side, men mon ikke han gerne ville slippe for den slags beundrere netop nu.

Steffen Nielsen

Følgende kommentar havde jeg ellers skrevet på Søren Pinds egen blog i Berlingske Tidende, men den fanatiske tilhænger af ytringsfrihed Søren Pind har valgt at cencurere den bort

Søren Pind

Du er til at få brækfornemmelser over, for det er jo langt fra første gang, at du kommer med kvalmende bemærkninger, og hver gang hyler du op om, at du er blevet fejlciteret. Åbenbart er du den eneste, der gang på gang er “offer” for medierne.

I 2010 kaldte du en B.T.-journalist for at være en »uvederhæftig, løgnagtig bedrager«. Endda med tilføjelsen: »… og den eneste, jeg kender, der er fyret fra Ekstra Bladet for at finde på historier uden hold i virkeligheden.«

I 2009 var det udtalelsen “at vi i 2009 skulle se rockere og mordere træde frem som samfundets beskyttere er forfærdende”, der fik overskriften “rockere er samfundets beskyttere”, hvorpå du rasede mod Ritzau.

I 2007 udtalte du at selvtægt og lovbrud nogle gange godt kan forsvares - eksempelvis ved at køre indbrudstyve ned. Nu sammenligner du demonstranterne i Østerild med en massemorder.

Googler man på Søren Pind, fejlcitat, undskylder, så tegner der sig et billede af en mand, der nok er den mest fejlciterede politiker nogensinde.

Jeg kan ikke lade være med at tænke, at valget af dig som minister var en sidste desperat handling fra en statsminister i et forsøg på at vende meningsmålingerne, og eftersom du jo elsker sammenligninger, så kan det jo så sammenlignes med Tyskland kort før det endelige sammenbrud, hvor man sendte børn og gamle ud til fronten.

Her har statsministeren sendt en umoden teenager ind på en ministerpost

Sören Tolsgaard

Hvornår afsporingen er sket, ved vi endnu ikke, men en højreradikal terrorists hormonpumpede og megalomaniske tilstand kostede 76 menneskeliv, før den blev erkendt af samfundet.

Havde han blot som aktivisterne i Østerild udvist civiliseret ulydighed, så havde den demokratiske verden i dag været et bedre sted at leve.

Søren Pind har med sine spredehagl forløbig skudt sig selv i foden.

Jens Jørn Pedersen

Jeg kan ikke forstå, hvorledes Søren Pind kan være minister med gentagne ukontrollerede udtalelser om dette og hint.
Lars Løkke forventes at vippe ham af "pinden"!

Jens Espersen

@Jens Høybye

Jeg takker for den særlige opmærksomhed.

1. Jeg mener at Pind har en korrekt principiel pointe. Parallellen til Norge er dog uheldig, fordi den derved kan udlægges som en sammenligning med Østerild - Hvilket han dog også efterfølgende har erkendt.

2. Jeg mener at kunne spore en vis automatreaktion, krydret med talrige personudfald.

Jesper Frimann Ljungberg

@Jens Espersen.

"1. Jeg mener at Pind har en korrekt principiel pointe."

Altså at noget civil ulydighed, så længe du er enig i grundene bag dette, er ok. Imens civil ulydighed, hvor du ikke er enig i grundene bag ulydigheden, skal måles med samme målestok som terror ?

"2. Jeg mener at kunne spore en vis automatreaktion, krydret med talrige personudfald"

Det er sku' for nemt. Du forholder dig ikke til, hvad der bliver sagt men spiller på fordomme over for, hvem der siger hvad. Og flytter offer rollen over på Pind.

Igen, det der er hele humlen i det her er, at der er ikke noget 'os og dem' men kun varierende størrelse af delmængder.

Man kan vælge at opføre sig som voksen og løse problemerne.. eller som børn og pege fingre af hinanden.

Det første kræver lidt arbejde og løser faktisk problemerne, det sidste er så nemt og gør bare problemerne større.

// Jesper

Caspar Christiansen

@ Jens Espersen

Hvori mener du den 'korrekte principielle pointe' i Pinds sammenkædning af civil ulydighed med terrorhandlinger og massakre på unge mennesker består?

Anne Marie Pedersen

Jens Espersen

Du skrev så ikke om ligegyldige holdninger men om mennesker, der var ligegyldige. Anderledes kan dit indlæg ikke tolkes. Men det er da glædeligt, hvis du har fået udtrykt dig forkert ved en fejl.

Anne Marie Pedersen

Jesper Frimann

Det var sørme en godt indslag hos Colbert. Tak for link. Man når langt med satire.

Jens Espersen

At man tager sig til rette på bekostning af andre mennesker, hvorvidt dette sker ved civil ulydighed eller massemord. I begge tilfælde må man forvente sanktioner fra det omgivende samfund i form af bøder eller frihedsberøvelse.

Og der er i min optik kæmpe forskel på, hvorvidt man bør sætte sig til modværge mod overgreb fra forbrydere og så lade hånt om demokratisk vedtagne beslutninger.

Civil ulydighed er et taknemmeligt begreb. Hvis jeg nu begik skatteundragelse, udfra den moralske overbevisning at staten uretmæssigt beslaglagde en for stor del af min ejendom, ville det så få det fine prædikat "civil ulydighed" og dermed være mere moralsk prisværdigt?

Sider