Leder

Jihadterrorismens anatomi

21. august 2017

Jihadterror har igen igen skræmt fredelige folk – denne gang i Barcelona og kystbyen Camils i Spanien samt Turku i Finland med 15 dræbte og et betydeligt antal sårede. Bare det seneste år er også 130 dræbt ved angreb i Frankrig, Tyskland, Storbritannien og Sverige.

Hver gang har de politiske reaktioner været deprimerende enslydende. De angiver ’ondskab’ som terroristernes ledemotiv. Forskere, politifolk og kommentatorer analyserer netværk og ensomme ulve, der sympatiserer med Islamisk Stat og al-Qaeda og måske eller måske ikke handler efter disses ordrer.

Angrebenes lavtekniske karakter peger ikke på finansiel eller logistisk støtte udefra, men nok resultatet af Islamisk Stats opfordring til proselytter om at organisere terrorisme på hjemmebanen. Men vi ved det ikke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Per Klüver
  • Hans Larsen
  • Marianne Borgvardt
  • Poul Erik Riis
  • Poul Krogsgård
Per Klüver, Hans Larsen, Marianne Borgvardt, Poul Erik Riis og Poul Krogsgård anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu