Leder

Urolighederne i Tunesien er opmuntrende, når man sammenligner med de øvrige konflikter i regionen

Syv år efter at Det Arabiske Forår ramte Tunesien, er demokrati kommet til landet. Men økonomien halter stadig bagefter. Derfor går tuneserne på gaden igen

Syv år efter at Det Arabiske Forår ramte Tunesien, er demokrati kommet til landet. Men økonomien halter stadig bagefter. Derfor går tuneserne på gaden igen

Fethi Belaid

17. januar 2018

Det er kun et par dage siden, at den tunesiske stat fejrede den revolution, der 14. januar 2011 sendte den daværende autokrat, Zine El-Abidine Ben Ali, og hans nepotistiske fætter og kusine-regime i eksil efter landsdækkende uroligheder.

Det blev begyndelsen til det såkaldte arabiske forår, som førte til regimeskifte i Egypten, Libyen og Yemen, rystede Bahrain og førte til Mellemøstens hidtil mest tragiske borgerkrig i Syrien.

I denne mosaik af kaotisk vold, der har ændret det politiske landskab i den arabiske verden, har Tunesien været fremhævet som den solstrålehistorie, der bekræftede vores vestlige forestillinger om, at det lader sig gøre at påføre et muslimsk land den protestantiske version af borgerligt demokrati.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Touhami Bennour

Den nuverende regering er ikke den bedste, det viser bare at revolutionen er "une revolution bourgeoise" en borgelig revolution. Det er brug for mere vægt til befolkningen helt sikkert. Men kommer snart nyt valg i 2019, så vil vi se om folket vælger rigtig. Under alle omstændigheder, jeg mener "det arabiske forår" kan udvikler sig positiv alle steder. Den insistering har Saudier og andre i at lukke for "Al Jazeera" viser at det virker. Den nuverende regering siger at det mangler erfaring i statsstyring, det er også rigtig, der findes ikke " arkiver for demokratisk styring" i landet. I hvertfald har gjort noget for at dempe for optøjerne: der har indført gratis ret til at blive behandlet ved sygdom og andre tiltage.