Leder

LøkkeFonden skulle hjælpe drenge på kanten, men er blevet et studie i mulige interessekonflikter

Lars Løkke har skabt en konto, hvor man kan indbetale for at opnå hans bevågenhed
Lars Løkke har skabt en konto, hvor man kan indbetale for at opnå hans bevågenhed

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
7. marts 2018

Et bedre image. Det har været et behov hos Lars Løkke Rasmussen gennem hans langvarige politiske karriere. Og tænkeligt en af forklaringerne på, at Løkke i 2012 – efter at have tabt folketingsvalget i 2011 – stiftede LøkkeFonden. Den har som erklæret formål:

»At hjælpe drenge på kanten ind i fællesskabet.«

Såre prisværdigt.

Om LøkkeFondens indtægtskilder skrev dens direktør, Frederik Meyer, i 2017:

»Dette arbejde muliggøres alene gennem donationer fra danske virksomheder, fagbevægelsen, fonde og privatpersoner.« Fasthold ordet »alene«.

Det er usandt. Gennem aktindsigt har Weekendavisen kunnet afsløre, at LøkkeFonden har haft skjulte indtægter på omkring tre millioner kr. De kommer fra fem kommuner som betaling for konsulentydelser. Frederik Meyer vedgår over for Weekendavisen, at beløbene er indtægtsført under »øvrige donationer«. En af de ydelseskøbende kommuner, Slagelse, oplyser, at man har bogført fondens faktura som alle andre regninger – og ikke som »donation«. At man kan købe sig til ydelser fra LøkkeFonden – der har status som almennyttig ikkeerhvervsdrivende fond – oplyser den intetsteds.

Flere af kontrakterne forpligter kommunerne til at markedsføre fonden, f.eks. ved »involvering af LøkkeFondens logo«. Og dermed gøre reklame for … ja, hvem?

Fonden ønsker at holde de betalte kommunale beløb hemmelige. »Af konkurrencemæssige hensyn,« siger direktør Meyer. Hvem konkurrerer LøkkeFonden med? Skoler? Private konsulentfirmaer?

Utrygheden forstærkes af, at Løkkes regeringer har afsat mere end en halv milliard kr. til skoler, der kan løfte elever ved hjælp af turbokurser og intensive læringsforløb – den form for kurser, som LøkkeFonden tilbyder.

LøkkeFonden er blevet et studie i mulige interessekonflikter. Fondens ’ægte’ sponsorer, f.eks. dens revisionsfirma PwC, kan markedsføre sig på en god sag i statsministerens nærhed. Kommuner kan håbe, at de ved at købe fondens ydelser gør en god forretning ved at blive mere end refunderet af Løkkes løft-penge.

Løkke har overladt formandshvervet i fonden til sin hustru Sólrun, som han dog ledsagede, da hun 21. januar i år på ’torskegildet’ i Thyborøn modtog et beløb på 372.829 kr., indsamlet med klækkelige bidrag fra de såkaldte ’kvotekonger’. Med sin fond har Løkke skabt en konto, hvor man kan indbetale for at opnå hans bevågenhed.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Med skalkeskjul af at hjælpe drenge, har han nok opfundet dette, da han selv ikke var så nem som ung snød han jo også. Det lyder jo så godt det med hjælp!!! På den måde kunne han få fokus væk gøre dette og bruge det til sit virke til sin egen vinding samt Stråmændene og man kan tydeligt se at mange af Dem er i blandt som støtter- Løkke gik fra start ind i politik for hjælp til finansmændene! Sikke mange af De støtter til den såkaldte fond, der er interessekonflikt med en titel som hans- Fiskehistorien, Danske Bank som har lavet hvidvask uden konsekvenser, KMD Kommunernes/Statens systemer som kostede mere end dobbelt op som aftalt og fik lov til at fortsætte til yderligere dobbelt op og der stadig er problemer med osv, osv, osv! Tænk at det får lov nu der er fokus på ? !!!

Henrik Rasmussen, Arne Albatros Olsen, Joy Nitav, Benny Larsen, Jan Eskildsen, Karsten Aaen, Hanne Ribens, Ib Christensen, Alvin Jensen, Bjarne Andersen, Janus Agerbo, Mogens Holme, Anne Eriksen, Torben K L Jensen, Mikkel Kristensen, Estermarie Mandelquist, Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Men det vel det det lykkedes Dem at undergrave demokratiet stort og uden konsekvenser! Han/De råber heller ikke meget op omkring SKAT og en stop fra at Stråmændene kan hvidvaske penge osv!

Henrik Rasmussen, Joy Nitav, Karsten Aaen, Alvin Jensen, Bjarne Andersen, Anne Eriksen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

“Løkkes regeringer har afsat mere end en halv milliard kr. til skoler, der kan løfte elever ved hjælp af turbokurser og intensive læringsforløb – den form for kurser, som LøkkeFonden tilbyder.” Det er interessant information, som er ny for mig. Det giver mindelser om Tvind, selv om der givetvis er store forskelle.

Britta Felsager, Benny Larsen, Ole Henriksen, Susanne Riis, Karsten Aaen, Torben K L Jensen, Wilhelm May, Alvin Jensen, Marlene Bogs, Bjarne Andersen, Janus Agerbo, Karsten Lundsby, Mogens Holme, Anne Eriksen, Allan Stampe Kristiansen, Tue Romanow, Jens Jensen, Josephine Kaldan, Mikkel Kristensen, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel, Estermarie Mandelquist, Steffen Gliese, Kim Houmøller og David Zennaro anbefalede denne kommentar

Jeg er foraget over politikernes fiflen. Men jeg er lige så foraget over igen og igen at læse i dagspressen at den og den forvaltnings-ekspert mener at den og den politiker er gået over stregen rent juridisk. Og hvad sker der? Ikke en skid! Hvor er politiet når det gælder politikere?

Henrik Rasmussen, Britta Felsager, Arne Albatros Olsen, Joy Nitav, Morten Larsen, Susanne Riis, Flemming Berger, Alvin Jensen, Marlene Bogs, Bjarne Andersen, Karsten Lundsby, Mogens Holme, Maria Jensen, Anne Eriksen, Tue Romanow, Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det der med det gode eftermæle..
Er vi ikke lysår væk fra det snart ?!?

Britta Felsager, Arne Albatros Olsen, Alvin Jensen, Marlene Bogs, Bjarne Andersen, Maria Jensen, Anne Eriksen, Allan Stampe Kristiansen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Kurt Loftkjær

Undergravning af god regeringsskik

Bemærkelsesværdigt er det at landets statsminister har formået at indføre sin egne tvivlsomme arbedsbrocedurer, som metoder der kan anvendes i statsministerens dagligdag. Generelt står statsministeren i spidsen for mange tiltag , som man for få år siden ikke troede mulige. De enorme vælgerforskydninger i EU især efterlader et vacuum, som nu udfyldes af tvivlsomme tiltag. Ingen nævnt - ingen glemt.

Et endnu større problem for os alle, er at der er åbnet for helt nye metoder, og mon ikke at dele af oppositionen står klar til at videreføre disse tvivlsomme metode, som Løkke Rasmussen står i spidsen for?

På mange områder sælges der ud af samfundets værdier!

Britta Felsager, Joy Nitav, Karsten Aaen, Hanne Ribens, Alvin Jensen, Werner Gass, Marlene Bogs, Bjarne Andersen, Karsten Lundsby, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Josephine Kaldan

Det er mærkeligt, at så mange stadigvæk tror på den mand. Alt hvad han rører ved lugter. Det har stået på i årevis.

Henrik Rasmussen, Britta Felsager, Arne Albatros Olsen, Joy Nitav, Susanne Riis, Jens J. Pedersen, Marie E. Rasmussen, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, Hanne Ribens, Hans Larsen, Alvin Jensen, Werner Gass, Marlene Bogs, Bjarne Andersen, Svend Erik Hansen, Karsten Lundsby, Mogens Holme, Maria Jensen, Anne Eriksen, Egon Stich og Helle Brøcker anbefalede denne kommentar

Er der ikke nogle der se nogle link imellem dette og Clinton Foundation??
Lyde som samme opbygning.

For søger man på "hillary clinton corruption Clinton Foundation",
så er der nok af læsestof og News klip på youtuber om dette.

Troels Ken Pedersen

Jeg ville ønske, jeg kunne sige at jeg er bare den mindste lille smule overrasket.

Benny Larsen, Susanne Riis, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Hans Larsen, Werner Gass, Marlene Bogs, Bjarne Andersen, Tino Rozzo, Carsten Munk, Tue Romanow, Lise Lotte Rahbek, Karsten Lundsby og Maria Jensen anbefalede denne kommentar

Hvem søger et "Løkke-løft" - Køb kommuner og få bedre vilkår - Det kan ikke gå galt, Fru Løkke har overblikket!
Sig mig, hvordan kan det lade sig gøre? - Med garanti, så er der og vil der være endnu flere endnu ikke oplyste foretagender. ( husk GGGI ) Ellers ville der vel ikke være så mange, der stemmer på denne svindel.

Joy Nitav, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Marlene Bogs og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Jørgen Lejf Hansen

Prøv at skifte ordet Løkke og DRENGEAKADEMIET ud med Tvind og Det Nødvendige Seminarium.........

Henrik Rasmussen, Ole Henriksen, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Hans Larsen, Alvin Jensen, Marlene Bogs og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Jesper Graugaard

Jeg er skuffet over, at det ikke er en større sag. Ligesom konceptet "Geostraf" er dette også et eksempel på politisk adfærd, som i min betragtning, er utroligt destabiliserende for vores demokrati.

Henrik Rasmussen, Britta Felsager, Anne Eriksen, Morten Larsen, Bjørn Pedersen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen og Werner Gass anbefalede denne kommentar

Råd og svamp stikker dybt, og det er et spørgsmål om huset kan reddes. Ikke en gang et valg vil kunne garantere det.

Henrik Rasmussen, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Hvor mange drenge - hov hvor blev piger af - har Løkkefonden reddet fra afgrundens rand, hvordan gøres succesraten op, og hvad har de direkte dertil relaterede udgifter beløbet sig til

Henrik Rasmussen, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, Hanne Ribens, Alvin Jensen og Werner Gass anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Hvilke kommuner er det, der villigt deltager i det her svineri?
Gætter på Herning kommune kunne være en af dem. De tog jo også gerne imod venstres lakaj i skat. Efter det viste sig han var betalt for ansvaret for, at saboterer skat, fik han ny højlønnet stillig i Herning kommune som tak.

Karsten Lundsby, Karsten Aaen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Henrik holm hansen

det lugter lidt af fisk

Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Der skal godt nok nogle store muskler til at rydde op efter Lars Løkke - uha!

Hvis kommunerne har bogført dette som en regning må der vel også foreligge en momsafregning - Burde Skat ikke på den baggrund undersøge fondens regnskab og momsafregning?

Karsten Aaen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller, P.G. Olsen, Benny Larsen, Jan Guldager og Egon Stich anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Ingen grund til at komme frem med flere afsløringer nu. Vent til valget bliver udskrevet, og luk op for sluserne!

Peter Tagesen

Har den mistanke ikke hele tiden lukreret siden Løkke oprettede sin fond?

Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

Løkke fonden handler primært om ja Løkke.