Leder

Idépolitisk forår i Socialdemokratiet

Skrivekløen i partiet viser fornyet selvtillid i forhold til at formulere socialdemokratiske analyser og sammenhængende svar. Det forpligter naturligvis, hvis partiet vinder regeringsmagten ved det kommende folketingsvalg
28. maj 2018

Politik kan ikke reduceres til tekniske slagsmål om, hvem der har de bedste regnemodeller, eller hvordan man raffinerer styringsregimet i den offentlige sektor. Politik er ideologi og idédebat – også selv om udfordringerne i den globale økonomi og stramme budgetlove reducerer det politiske handlerum nationalt.

Derfor er det opløftende, at socialdemokraterne har sat sig til tasterne for at formulere sammenhængende analyser af stigende ulighed, migration, populismens udfordringer og den syge kapitalisme i bogform. Mattias Tesfaye og Kaare Dybvad har skudt den nye litterære bølge i partiet i gang, og blandt andre Peter Hummelgaard og Pernille Rosenkrantz-Theil følger trop med nye bøger på vej.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Torben K L Jensen
Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu