Leder

EU er efterhånden rig på forfejlede flygtningeplaner

Hvad nytter det, at Løkke og ligesindede løser Danmarks flygtningespørgsmål, hvis hele EU’s asylsystem igen bryder sammen?
Bådflygtninge ud for Italiens kyst.

Bådflygtninge ud for Italiens kyst.

Asger Ladefoged

7. juni 2018

Mens Lars Løkke Rasmussen grundlovsdag luftede sine tanker om, hvordan Danmark skal slippe af med afviste asylansøgere og afskrække andre fra at komme hertil, mødtes EU’s indenrigsministre i Luxembourg for at finde ud af, hvad vi skal gøre med dem, der har fået asyl. Det gik ikke så godt. For mens der siden flygtningekrisen i 2015 har været bred europæisk enighed om at styrke de ydre grænser og i det hele taget gøre det mindre attraktivt for flygtninge og migranter at søge mod Europa, har debatten om, hvordan vi håndterer de mennesker, der har krav på vores beskyttelse, nærmest ikke rykket sig.

Bulgarien holder for tiden EU-formandskabet og har som det femte land i rækken forsøgt at udforme et kompromisforslag, der både kan tilgodese asylmodtagerlandene i Sydeuropa, de flygtningeskeptiske østeuropæere og de rigere lande i Nordeuropa.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Emil Rottbøll

Næh - jeg kan heller ikke se nogen løsning på EU's problemer med migranter og flygtninge.

Mennesker fra Mellemøsten og Afrika vil blive ved med at komme til Europa, hvad enten vi piber eller synger.

Vi danskere lukker øjnene og stikke hovedet i busken med vores Retsforbehold -
lad de andre 27 lande selv rode med al det.

Touhami Bennour

Problemet er alle fælles om. Når den italieniske indenrigsminister beskylder Tunesien at sende tidlegere fanger i fængsler til Europa som migranter er ren propaganda. Den tunesiske indenrigsministre blev afsat og erstattet af en anden, alene den handling dementerer Salvini´s påstand. Tunesien gennemgår i øjeblikket en overgang til demokratiet , og der er en modrevolutiuon i gang og udtalelse, der kom fra Salvini hvælper ikke .Der er ikke nogen fjendlig bølge mod Europa i nord africa, men der kommer en ny bølge med fjendlig propaganda fra Europa og specielt fra Italien. Jeg har læst at regering i Tunesien er imod ulovlige migranter. Det er en aftale indgået med EU.

Dorte Sørensen

Hvad med FNs arbejde for at løse opgaven fælles og med et syn på flygtninge som mennesker og ikke kriminelle - (kilde P1's Orienterings indlæg af Kirsten Larsen fra FN)

Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
John Christensen

Træk soldaterne hjem, og stop bombning af sagesløse mennesker - så flygter folk ikke i så høj grad som nu.
Udvikling i verden - kræver fred.

Lise Lotte Rahbek

Jeg kan ikke se anden løsning, end at medvirke til at menneskene kan skabe sig et trygt liv i deres hjemlande.
Man kan selvfølgelig også bare lukke grænserne, gøre opholdstillldelse sværere at få og livet svært for de nytilkomne, og ikke mindst sætte hegn op ved landets grænser.
Det løser bare ingen problemer.

John Andersen, Eva Schwanenflügel, Verner Nielsen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Touhami Bennour

Uretfærdigheden skeer også på underlig måde for ex. af "Verdens orden". En fransk mand eller en dansker finder arbejde i princippet over alt i verden, og man spørger ikke (kan han ikke finde arbejde hos sig selv?) Selvfølgeligt det er rigtigt generelt at der skal løses arbejds problemer hjemme. Men det er undtagelse altid, og også disse undtagelse findes i danmark; vi kender ikke alle årsager. Der skal tænkes behov for viden og forventninger til det land man skal rejse til. Jeg som tilhører en anden "verdens orden" er situation forskelligt. Der er ellers abejde nok i princippet til alle i de arabisk lande,, men nogle kan slet ikke selv vælge, de har brug for nogen: det kan være naboen, kamerader eller "smugler" til hjælp. Der er nogen gange ikke forskellige for almindelige rejse. Jeg har læst forleden at "medlemmer af folketinget" i et arabiskland de ser ud at de vil på ferien og rejse , og hvo? ja til vesten. Hvis medlemmer af folketinget tænker sådan, det gør mange mennesker også.når de vil søge arbejde eller rejse. Jeg tror verden har altid været sådan, og er ikke nødvendig at tænke på krig. Almindelig reflexion er det nok. Det drejer sig jo ikke om milioner,. højst et par hundred. Millioner fra et arabisk sker aldrig. I nord africa er det ikke mere arbejdesløse end i Grækenland og elle i kina. Men de er ikke rige nok til dagpenge. Men de kommer.

Jan Skovgaard Jensen

Heldigvis for europæerne var der ikke indrejseregler da de immigrererede til Nordamerika, til Sydamerika, til Sydafrika og til resten af verden...