Leder

Danmarks udenrigspolitik er reduceret til de tre slagord ’fred, frihed og frihandel’, som Anders Samuelsen lystigt gentager

Anders Samuelsen har formået at styre uden om de fejl, Lene Espersen og Villy Søvndal begik som partiledere på udenrigsministerposten. Men han har ikke givet Danmark en selvstændig udenrigspolitik
Anders Samuelsen har formået at styre uden om de fejl, Lene Espersen og Villy Søvndal begik som partiledere på udenrigsministerposten. Men han har ikke givet Danmark en selvstændig udenrigspolitik

Sofie Mathiassen

31. juli 2018

Det er let at grine ad Anders Samuelsen. Hans stålsatte blå øjne. Hans ultimative krav. Hans kravlen ned ad træer. Han må næsten kunne se komikken selv, når har ligefrem sammenligner sig med et trøffelsvin i sin utrættelige jagt på skattelettelser.

Men i forhold til to af sine forgængere på udenrigsministerposten, Lene Espersen (K) og Villy Søvndal (SF), der ligeledes bestred den besværlige dobbeltrolle som hjemlig partileder og konstant omrejsende minister, har han faktisk haft succes på to vigtige parametre: Han har formået fortsat at være synlig på den danske politiske scene – nogle gang måske lidt for synlig – og på den internationale scene har han endnu ikke gjort sig til grin.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Søren Veje
  • Dorte Sørensen
  • Poul Anker Sørensen
Eva Schwanenflügel, Søren Veje, Dorte Sørensen og Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Bare et lille spørgsmål til - "Mens det, flest nok vil huske fra Villy Søvndals tid som udenrigsminister, er hans stejle læringskurve udi det engelske sprog, og hvordan man korrekt udtaler sådan noget som isens afsmeltning ved polerne." - Hvorfor er det ikke lige så "sjovt" når fx. Løkke Rasmussen siger noget tosset ud i det engelske sprog - eller mange andre politikere?
Men det skyldes måske, at der ikke var så meget andet at komme efter fra Søvndals udenrigsministertid. Hvis ja - så må Søvndals tid i udenrigsministeriet ha' været nogenlunde OK.

Jens Winther

"Mens det, flest nok vil huske fra Villy Søvndals tid som udenrigsminister, er hans stejle læringskurve udi det engelske sprog, og hvordan man korrekt udtaler sådan noget som isens afsmeltning ved polerne."

Den er da en helt gal opfattelse.. Godt nok startede Villy Søvndals læringskurve i engelsk lavt - men den var ikke stejl, desværre, men helt flad!

" Men han har ikke givet Danmark en selvstændig udenrigspolitik"... står der under overskriften - og det tror da pokker når så mange af hans ministerkolleger gør det for ham - se bare hvordan vor statsminiister i tide og (især) utide gør det for ham - for slet ikke at tale vor forsvarsminister (ham der gorilla-godnat - you know) fremturer med sit ufattelige, primitive og utålelige russofobe vås. Regeringen er i mange henseender trekantet og må vist nærmest beskrives som våd kineser. Må vi få det valg så hurtigt som muligt.... amen.

"Danmarks udenrigspolitik er reduceret til de tre slagord ’fred, frihed og frihandel’"

Havde vores udenrigsministre begrænset sig til disse tre slagord fra 1972 og frem, havde vi været eksempel til efterlevelse for hele Europa.

Hans Larsen, David Joelsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Konklusionen er meningsløs: "Og hvis bare han orkede at være en smule mere stålsat og målbevidst på den udenrigspolitiske scene, som han er i sin higen efter danske skattelettelser, ville latteren ikke lyde så hul."
Måske skulle Information ansætte en redaktør...