Leder

Minister for åndsforladt styring kan virkelig gøre en forskel

Sophie Løhde kan bruge sine dyrt købte erfaringer fra OK18 til at overgå så prominente forgængere som Margrethe Vestager med rent faktisk af skabe en mere innovativ, tillidsbaseret og velfungerende offentlig sektor med færre regler
Regeringens Ledelseskommission afleverer 28 anbefalinger til minister for offentlig innovation Sophie Løhde

Regeringens Ledelseskommission afleverer 28 anbefalinger til minister for offentlig innovation Sophie Løhde

Claus Bech

17. juli 2018

Det er ikke innovationsminister Sophie Løhde (V) selv, der har kaldt den hidtidige styring af den offentlige sektor for »åndsforladt«. Det var hendes politiske modstander, Mette Frederiksen (S), der brugte ordet i sin 1. maj-tale til at gå til angreb på Moderningsstyrelsen, som hører under Løhde.

Men den tidligere sundhedsminister, der i forbindelse med dannelsen af den blå trekløver-regering i 2016 blev udnævnt til minister for offentlig innovation, har netop til opgave at gøre op med den »åndsforladte styring«, som både politikere og offentligt ansatte er enige om skal afløses af mere frihed til at løse opgaverne til gavn for borgerne.

På den baggrund kan man godt tillade sig at kalde Sophie Løhde for en af regeringens vigtigste ministre. Det er nemlig en kæmpe opgave, hvilket understreges af, at samtlige regeringer de sidste årtier har ønsket at afbureaukratisere den offentlige sektor uden at lykkes.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Mette-Line Thorup er vist ikke den skarpeste kniv i skuffen når det gælder arbejdsmarkedspolitik.
Bare det at hun roser Margrethe Vestager vel vidende at hun og Bjarne Corydon var pot og pande i det ledende økonomiudvalg i Thorning-regeringen viser hun ikke har forstået en skid.
Det eneste der betød noget var at maksimere arbejdsudbuddet koste hvad det ville - endda død og ødelæggelse af menneskers liv.

Torben Bruhn Andersen, Tue Romanow, Bo Carlsen, Børge Neiiendam, Eva Schwanenflügel, Egon Stich, Kim Houmøller, Margit Tang, Bjarne Bisgaard Jensen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Henrik Brøndum

Forstår ikke et muk. Hvis Sophie Løhde tabte overenskomstforhandlinger til fagbevægelsen, og hun alligevel er bedt om at stå i spidsen for en reform, må det vel betyde at ingen regner med den reform bliver til noget?