Leder

Finansminister Kristian Jensen er gået fra at være fiaskoforhandler til et fornyet formandshåb

Internt i Venstre virker tiden som finansminister til at have været god for Kristian Jensen
Internt i Venstre virker tiden som finansminister til at have været god for Kristian Jensen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

14. august 2018

Det begyndte ikke godt.

De åbenlyse modsætninger mellem Liberal Alliance og regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, skulle i 2017 løses ved finanslovforhandlingerne under finansminister Kristian Jensens ledelse. Det var hans første finanslovforhandling, men uenighederne var for store, planerne for urealistiske, og det blev til et pinagtigt langstrakt forløb, der på et tidspunkt så ud til at koste regeringen livet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) måtte overtage forhandlingerne, mens Kristian Jensen af Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, fik en stor del af skylden for, at det var gået så galt. Jensen manglede erfaring og forståelse for Dansk Folkepartis udlændingepolitik – blandt andet som følge af, at finansministeren ifølge DF-formanden »er et andet sted i forhold til udlændingepolitikken end os«.

Siden da er en del mere gået Kristian Jensens vej. Han har bl.a. fået forhandlet en svær aftale om boligskatter igennem, en skatteaftale, en erhvervs- og iværksætterpakke, og senest har han samlet hele Folketinget i energiforliget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

@Torben KL Jensen, unge Kristian Jensen er ikke en gang liberal. Nu mener han, at det offentlige forbrug skal stige, og at skattelettelser er uaktuelle. Og det på trods af, at skattetrykket fortsat er stigende.

Bettina Jensen

"unge Kristian Jensen er ikke en gang liberal. Nu mener han, at det offentlige forbrug skal stige, og at skattelettelser er uaktuelle. Og det på trods af, at skattetrykket fortsat er stigende."

Kristian Jensen er, som hovedparten af de magtbærende partier/politikere i Danmark, af neoliberal overbevisning, altså en stat som med høj kontrol/styring sikrer at markedsmekanismerne regulerer det offentliges virke. Så lidt er der da at komme efter på den ideologiske flanke - men medgivet; det ser absolut ikke omkostningsintelligent ud.

Overvej i øvrigt gerne en term som skattetryk; i mange sammenhænge kan en relativt høj skat være til uvurderlig gavn for både erhvervsliv/produktivitet m.m. og samfundslivet i al almindelighed - og en ensidig forståelse af skat som en negativ faktor bringer ikke en saglig/nuanceret debat på fode. Måske tværtom.

Mogens Holme, Bjarne Bisgaard Jensen, Lars Løfgren, Torben Skov og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Nej det ser absolut ikke omkostningsintelligent ud. Det virker som om det offentlige er blevet en malkeko for de private...

Grethe Preisler

It's a tale told by an idiot Full of sound and fury signifying nothing

Unge Jensen har lyttet til fuglenes sprog blandt eksperterne i presselogen på Christianborg - ingen nævnt og ingen glemt. Og er nu omsider klar til at føre kniven mod 'Lille Lars fra Græsted', næste gang lejlighed gives, og høre ham hviske sit "Et tu, Brute".

Bjarne Bisgaard Jensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

@Bettina Jensen, en mængde offentlige funktioner er til stor gavn for såvel borgere som erhvervsliv.

Men at påstå, at "i mange sammenhænge kan en relativt høj skat være til uvurderlig gavn for både erhvervsliv/produktivitet" er nok at tage munden for fuld. Prøv lige at nævne blot nogle af de "mange sammenhænge" hvori en høj skat I SIG SELV er til gavn for erhvervslivet og produktiviteten.