Leder

Lad os endelig få et integrationsministerium, der fokuserer på integration

SF vil fjerne asylområdet fra Integrationsministeriet. Det kan åbne for en mere konstruktiv integrationspolitik
»Det ville være naivt at tro, at stilen automatisk bliver lagt om, hvis Socialdemokratiet danner regering. Men hvis den mest politiserede og betændte del af udlændingepolitikken, nemlig asylområdet, blev fjernet fra ministeriet, kunne det være en måde at fremme muligheden for, at en ny minister kan stille sig i spidsen for en mere konstruktiv og visionær integrationsindsats.« skriver Anton Geist.

»Det ville være naivt at tro, at stilen automatisk bliver lagt om, hvis Socialdemokratiet danner regering. Men hvis den mest politiserede og betændte del af udlændingepolitikken, nemlig asylområdet, blev fjernet fra ministeriet, kunne det være en måde at fremme muligheden for, at en ny minister kan stille sig i spidsen for en mere konstruktiv og visionær integrationsindsats.« skriver Anton Geist.

Peter Hove Olesen

18. august 2018

I skyggen af ugens mere eller mindre seriøse debat om statsministerkandidater er SF kommet med et stykke fornuftig politisk substans. Partiet foreslår at oprette et integrationsministerium, som alene skal tage sig af integration, mens asylområdet skal løftes over i Justitsministeriet.

Udlændingepolitik har i mange år været den centrale kampplads i dansk politik. Det er her, valg bliver tabt og vundet. Primært handler debatten om asylområdet. Om hvor mange flygtninge, der kommer til landet, og om mulighederne for at begrænse antallet mest muligt.

Den nuværende udlændinge- og integrationsminister, Venstres Inger Støjberg, har fået installeret en tæller på sit ministeriums hjemmeside, der løbende opgør antallet af udlændingestramninger. I det hele taget synes hun at have gjort stramninger til sit raison d’etre som minister.

Dette strammerregime er ikke nogen god platform at fremme integrationen fra. Man må mistænke ministeren for at gå mere op i at forringe udlændinges vilkår og betingelser, end i at hjælpe dem bedst muligt ind i det danske samfund. Og man må frygte, at det evige fokus på stramninger skaber splittelse, når det burde være ministerens opgave at styrke den berømmede sammenhængskraft.

Samtidig har ambitionen på asylområdet om at modtage færrest muligt mennesker på flugt så at sige smittet af på integrationsområdet. Regeringen har ikke lagt skjul på, at den forfølger den strategi at forringe vilkårene for de udlændinge, der allerede er i landet, for at afskrække asylansøgere fra at komme til Danmark og motivere dem til i stedet at rejse til nogle af vores nabolande. 

Det ville være naivt at tro, at stilen automatisk bliver lagt om, hvis Socialdemokratiet danner regering. Men hvis den mest politiserede og betændte del af udlændingepolitikken, nemlig asylområdet, blev fjernet fra ministeriet, kunne det være en måde at fremme muligheden for, at en ny minister kan stille sig i spidsen for en mere konstruktiv og visionær integrationsindsats.

Socialdemokraterne siger jo selv, at de er enige med den borgerlige blok i ambitionen om at føre en restriktiv asylpolitik, men at de til gengæld er mere ambitiøse i forhold til at integrere de udlændinge, der allerede er i landet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
Kim Folke Knudsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels K. Nielsen

Der er bestemt ingen grund til at opfinde mere bureaukrati og offentlige udgifter - og belaste den arbejdende del af befolkningen med flere byrder.
Integration eller bedre assimilation skal kunne løses med det eksisterende offentlige apparat til godt 1.100 mia. kr. om året..
Luk nogle offentlige kasser, luk for tilstrømning og familiesammenføring, bekæmp socialt bedrageri og sort arbejde - og send kriminelle og afviste asylfup-ansøgere retur straks.
Det vil få gang i integration/assimilation og få tusinder ud på det normale arbejdsmarked, hvor der mangler hænder - ikke mindst da østarbejderne nu tager hjem.

Jens J. Pedersen

Lav integration til indtægt i stedet for udgift!

Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Kim Folke Knudsen, Frede Jørgensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Niels K. Nielsen, fællesskabet først, bil nummer tre kommer langt nede af prioriteringslisten.

Alvin Jensen, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Kim Folke Knudsen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Jens J. Pedersen siger det helt præcist:

Lav integration til indtægt i stedet for udgift.

I den moderne verden klarer de lande sig godt, som evner at eksportere på fremmede markeder. Det kræver viden, interesse og ønske om at lære andre kulturer at kende ikke for at dømme dem men for at vide mere om dem.

I den moderne verden er de store servicevirksomheder arbejdspladser for mennesker med vidt forskellig baggrund og etnicitet. Vi kan vælge, at sige det vil vi ikke i Danmark. og indtage Niels K. Nielsens standpunkt ?. Men jeg er overbevist om, at det vil være de spildte muligheder og de tabte arbejdspladsers land der bliver tilbage i Danmark. Vi var et bondesamfund, som stod for det nære og det nationale fint nok med de stolte traditioner i fortiden. Men fremtiden der er der helt andre krav til, hvis Danmark skal klare sig og bevare og udvikle den Velfærdsstat, som vi er så stolte over i det store og hele.

Lav integration til en indtægt. Tag imod den fremmede der hvor vedkommende står der starter det.

Hvad er min ret og hvad er min pligt. En ligeværdig opgørelse her af kan skabe grundlaget for en ligeværdig og inkluderende integration.

Niels K. Nielsen

@ Kim Folke Knudsen
18. august, 2018 - 11:16

Steffen Gliese
18. august, 2018 - 09:24

Mit synspunkt ER netop at vi skal passe på landet og fællesskabet.
Det gør vi, ved at være ansvarlige - også for landets bæredygtighed såvel økonomisk som moralsk/kulturelt.
Jeres feel good, laden stå til synspunkter, vil ødelægge samfundets sammenhængskraft og økonomiske bæredygtighed.

Og hvad vil I i øvrigt sige til ofrene for det stærkt stigende antal voldtægter, hvor fremmede står for 10 ud af 12 overgreb??

Peter Sterling

Der er en ond destruktiv resonans mellem integrationsministeriet og Danmarks mest hadefulde parti. Så hvad gør man med et ministerium, hvis rygte stinker langt ud over landegrænsen?

Hvad gør man med en organisation eller et hus, hvor der er gået råddenskab eller svamp i den bærende konstruktion? Er det bedre at bruge det gamle fundament og bygge ovenpå, eller skal man starte forfra andetsteds, med en anden positiv ånd, hvis det overhovedet er muligt, i et land hvis humanistiske ånd er så degenereret?

Hvad gør vi med medarbejdere som udviser destruktiv adfærd, og som devaluerer og skader andre mennesker der kommer her til landet? Hvis man beholder de samme medarbejdere, vil de så ikke underminere og sabotere ministeriets mål og opgaver, ressourcer og effektivitet samt motivation og trivsel?

Det er ikke de gode medarbejdere som bliver i ministeriet, hvis lederne saboterer den opgave som er ministeriets hovedopgave, nemlig integrationen. Men hvis en ny integrationsminister og nye lederne har ødelæggende medarbejdere på arbejdspladsen, gør det integrationen ti gange sværere at udføre.