Leder

Mai Mercado er de små resultaters minister

Den 37-årige socialkonservative minister har formået at levere resultater uden det store rabalder på et område, der ellers er kronisk samspilsramt af mangel på interesse og penge. Der er kommet ro på i socialministeriet, men penge mangler der stadig
Den 37-årige socialkonservative minister har formået at levere resultater uden det store rabalder på et område, der ellers er kronisk samspilsramt af mangel på interesse og penge. Der er kommet ro på i socialministeriet, men penge mangler der stadig

Philip Davali/Ritzau Scanpix

8. august 2018

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) var den unge, uerfarne minister i VLAK-regeringen, da hun tiltrådte. Men stille og roligt har den 37-årige socialkonservative formået at levere resultater uden det store rabalder på et område, der ellers er kronisk samspilsramt af mangel på interesse og penge.

Især de yngste børn og familien har været i fokus. Først med et dagtilbudsudspil, der med ministerens ord ikke var »nogen kæmpe revolution«, men som gav de mest udsatte børn i vuggestuer og børnehaver flere pædagoger.

Udspillet rummede også en opdatering af pædagogernes læreplaner, som ellers godt kunne føre til disput om detailstyring og skolificering af de små børns hverdag. Men hverken de gamle eller de nye læreplaner har skabt den store modstand fra pædagogernes side.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Randi Christiansen
Randi Christiansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu