Leder

Fint, at skattesnyderne får smæk. Men det bør de medvirkende banker også få

Banker, der gribes i medvirken til snyd, undskylder sig med, at det er fortids sløseri. Men den forklaring er løgn, viser nye afsløringer gang på gang
Indland
28. september 2018

Hurra, gode nyheder findes også.

Politiken kunne torsdag fortælle, at det var en god investering, da danske skattemyndigheder i 2016 betalte seks millioner kr. for at få fat i relevante dele af de såkaldte Panama-papirer. Papirerne stammede fra advokatfirmaet Mossack Fonesca i Panama, belyste selskabets bistand til omfattende international skatteunddragelse og var lækket til Süddeutsche Zeitung, der delte dem med medier verden over, herhjemme Politiken og DR Dokumentar.

Med købet fra en anonym kilde kom danske skattemyndigheder i besiddelse af oplysninger om 317 offshore-selskaber og navne på 494 ejere af selskaberne – alle med tilknytning til Danmark. Foreløbigt er 108 sager afgjort. De har ført til skatteregninger på 227 millioner kr.

Klage over afgørelsen er indgivet i 43 af sagerne, og flere klager kan komme.

Derfor er det ikke sikkert, at alle pengene havner i statskassen. Men i hvert fald nok til at gøre købet af papirerne til en lønsom investering. Ydermere er 91 sager stadig under behandling.

Bør rammes af lovens arm

Ifølge skattemyndighederne røber de indkøbte dokumenter, at flere banker har givet forkerte oplysninger til Skat om deres kunders indtægter og formue. Fra den første offentliggørelse af Panama-papirerne vil det huskes, at Jyske Bank og Nordea optrådte i mistænkelige roller.

Nu viser det sig, at også Danske Bank har bistået skattesnyderne.

Politiken kan nemlig også afsløre, at de danske skattemyndigheders granskning af Panama-papirerne inddrager den i forvejen skandaleramte bank. Papirerne viser en forbindelse til Mossack Fonseca fra både Danske Banks afdeling i Luxembourg og – i endnu større omfang – fra Danske Banks filial i Estland. Sidstnævnte har fået kriminelt verdensry, efter at bankens egen advokatundersøgelse i sidste uge nåede frem til, at helt op op til 1.500 milliarder kr. mistænkes for hvidvask.

Hver gang en dansk bank er blevet grebet i medvirken til snyd og hvidvask, har forklaringen været, at det skyldes tidligere tiders sløseri – og at der nu er styr på tingene. Og hver gang nye afsløringer kommer frem, viser den forklaring sig at være løgn. Ikke bare de snydende kunder, men også de beredvilligt medvirkende banker bør rammes af lovens arm.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Når DB har hjulpet kunderne med skatteunddragelser / forbrydelser, så vil jeg gerne se alle ca. 20.000 ansattes årsopgørelser, tilbage fra ansættelsen.

Jeg har den mistanke, at personalegode # 1 er hjælp til skattefusk.

Oluf Husted (SAS whistleblower siden 1991)

Tommy Clausen, Torben Skov, Trond Meiring og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Hvor er det dog en god idé at så mange midler og ressourcer er på private hænder, så private spekulanter og profitjægere i alskens former kan boltre sig. Hvor er det dog sundt at så meget ansvar hviler på den enkelte aktørs luner, særinteresser og egoistiske aspirationer . at markedet bestemmer udviklingen for verden. Hvor er det dog betryggende for de folkelige fællesskabers muligheder for at drive en sammenhængende, harmonisk og fredeligt solidarisk samfundsudvikling; hvor er det dog fint arrangeret.

Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Oluf Husted, Trond Meiring og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Og hvor er det dog fedt at man kan lynredigere sine kommentarer på Information.dk.

Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Jens Winther, Trond Meiring, patrick scholer og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Når Jarlov pga. hvidvasksagen skal stå skoleret i EU, er han irriteret over at stå der, fordi danske bank har "dummet sig". De er altså ikke kriminelle. De har bare "dummet sig". Så forklaringen er nok, at bankerne har de bedste venner på højeste sted. Og vice versa

Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Oluf Husted, Trond Meiring, Bettina Jensen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Jan man det.

jens peter hansen

Jeg kan ikke!

Nej Netop!