Leder

Rigtigt med forbud imod Loyal To Familia

Når problemet med bandekriminalitet er voksende, og kriminaliteten handler om mord, mordforsøg, afpresning og rå vold, er det rigtigt at bruge grundloven til at komme problemet til livs. Hensigten med den grundlovssikrede foreningsret har jo aldrig været, at der skulle eksistere organiseret kriminalitet under juridisk dække af at være en forening
Københavns Politi og Rigspolitiet afholder pressemøde på Københavns Politigård, hvor det bliver annonceret, at banden LTF forbydes som forening, og det er nu strafbart at være medlem af banden.

Københavns Politi og Rigspolitiet afholder pressemøde på Københavns Politigård, hvor det bliver annonceret, at banden LTF forbydes som forening, og det er nu strafbart at være medlem af banden.

Jens Astrup/Ritzau Scanpix

Indland
5. september 2018

Tirsdag trådte et såkaldt straks-forbud i kraft, som med øjeblikkelig virkning gør det strafbart at være medlem af banden Loyal To Familia, LTF. Det meddelte Københavns Politi på et pressemøde tirsdag.

Konkret betyder forbuddet, at det ikke længere er tilladt at bære trøjer, huer og andet med LTF-logo, ligesom det er forbudt at sprede oplysning om LTF og rekruttere til banden. Politiet får også mulighed for at forbyde formodede bandemedlemmer at opholde sig på bestemte lokaliteter. En overtrædelse af forbuddet kan straffes med op til to års fængsel.

Et forbud imod Loyal To Familia er imidlertid ikke en ny tanke.

Allerede i november sidste år efter flere skudepisoder i København gjorde justitsminister Søren Pape Poulsen (K) det klart, at han ønskede at forsøge at opløse LTF, og i juni i år meddelte Rigsadvokaten sammen med Justitsministeriet, at de har i sinde at føre en retssag imod LTF for at få banden opløst. Indtil en retssag gælder straks-forbuddet.

Spørgsmålet er naturligvis, om LTF’s ageren fordrer, at foreningen – som banden jo er i juridisk forstand – bør opløses.

For naturligvis skal politikerne være uhyggeligt varsomme med at gribe til vidtgående løsninger – og det er vidtgående at benytte sig at et forbud imod en forening.

Men ligesom en af grundlovens vigtigste paragraffer foreskriver, at alle borgere »har ret til uden forudgående tilladelse at danne foreninger i ethvert lovligt øjemed«, giver grundloven også myndighederne mulighed for at opløse enhver forening, hvis denne når sine mål igennem vold.

»Foreninger, der virker eller søger at opnå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende, bliver at opløse ved dom,« som der står skrevet i grundlovens kapitel VII, paragraf 78, stk. 2.

Når problemet med bandekriminalitet er voksende, og kriminaliteten handler om mord, mordforsøg, afpresning og rå vold, ville det næsten være en forsømmelse ikke at bruge grundloven til at gøre noget ved det. Hensigten med den grundlovssikrede foreningsret har jo aldrig været, at der skulle eksistere organiseret kriminalitet under juridisk dække af at være en forening.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Er LTF, banden, altså en forening i juridsk forstand? Kan man melde sig et sted? betaler man kontingent? har de et klubhus eller lignende? Har de vedtægter, hvori de skriver, hvad deres formål er? Har de måske en årlig generalforsamling i foreningen LTF, hvor kasseren gemmemgår årets regnskab? Nej, det har de da bestemt ikke!

Og så vidt jeg, er bandekriminaliteten stærkt faldende, ligesom al anden kriminalitet er det! her i DK!

Og så vidt jeg har flere rockerbander, herunder Hells Angels m.fl. dannet en rigtig forening med vedtægter og det hele, hvori formålet klart står beskrevet mv. Hvorfor mon de danske politikere ikke vil opløse de her danske etniske foreninger ved dom? Fordi de er danske! Kun LTF forsøges forbudt - fordi den mest består af udlændinge, især muslimer, består den af. Ren chikane mod muslimer er de jo !

Lad os antage, at der sker det, (hvad jeg ikke af rent demokratiske grunde håber), at LTF bliver forbudt. Hvor lang tid tror I så der går, før DF, Venstre, Konservative, ja også Socialdemokraterne, presser på at få f.eks. tyrkiske, somaliske, irakiske moskeer forbudt, eller måske kunne de også finde på at presse på for at få Venligboerne, Enhedslisten som politisk parti forbudt; der går nøjagtigt 2 sekunder, eller OK, måske går de en dag eller to, men mærk jer mine ord: Hele dette er dygtigt tilrettelagt af højrefløjen i dansk politik, så den med loven, og domme, i hånd, kan forbyde alle de (politiske) organisationer, som den ikke kan lide :(

Ift.det sidste JLH skriver i denne totalt, for mig at se, forrykte, højredrejede, og forkerte leder! ud i sine synspunkter, kan kan polemisk lave det om til: Hensigten med at drive bank har jo aldrig været at der skulle ske organiseret kriminalitet i mia. kroners klassen!

Torben Ethelfeld, Carsten Wienholtz, Bo Carlsen, Erik Karlsen, Eva Schwanenflügel, Keld Sandkvist, Mogens Holme, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Skov, Tue Romanow og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Tak, Karsten Aaen!!! Desværre kan jeg kun gi' én anbefaling.

Carsten Wienholtz og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det som undrer mig lidt er timingen i det her forbud: Når politiet kan forbyde LFT sådan rent administrativt, så hvorfor netop nu? Hvorfor ikke sidste sommer, hvor der rent faktisk var hyppige skyderier på Nørrebro omkring den røde plads?

Noget andet der undrer mig lidt er hvad man opnår med forbuddet? De bandekriminelle forsvinder vel ikke sådan lige fra jordens overflade, og forbuddet skal vel håndhæves? De kriminelle aktiviteter foregår vel alligevel bare ikke så åbenlyst? Hvis nu skulle have lyst til med en pistol, at pisse et territorium af et andet sted i byen, forhindrer dette forbud, så noget som helst?

Men det må politiet vel have tænkt over skulle man tro. Om det så også holder ved en domstol må tiden jo vise. På et eller andet sæt foregriber et administrativt forbud jo hvad der måtte ske ved en retsinstans.

Skulle der opstå et magttomrum efter LTF, hvad så?

Bo Carlsen, Eva Schwanenflügel og Tue Romanow anbefalede denne kommentar

Ja, stakkels LTF, som ikke får lov til at være en rigtig bande ligesom rockerne. De hvide bander har åbenbart rottet sig sammen med regeringen for at bekæmpe de sorte bander. Er det det, du mener, Karsten Aaen?

Niklas Monrad, Hans Aagaard, Georg Kallehauge, christian christensen og olivier goulin anbefalede denne kommentar

Regeringen er sikkert enige i ovenstående, men de skal på valg. Og inden det nye straks-forbud bliver afprøvet i retten er valget overstået. Foreløbig kan de gå til valg på Straks-forbud af LFT, håndtryk-krav til nye danske statsborgere og bittesmå velfærdsgaver til udvalgte grupper. Men hvorfor er så lederen på regeringens side?.............

David Breuer, Bo Carlsen, Eva Schwanenflügel og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Jan Henrik Wegener

Hvis "åbenhed", "tolerance", "humanisme" betyder frit slag for alle slags forbrydere tror da pokker befolkninger over hele Europa vender sig mod det!

Niklas Monrad, Georg Kallehauge, Kim Houmøller og christian christensen anbefalede denne kommentar
Christian de Thurah

Der er intet forgjort i at forbyde LTF og andre kriminelle organisationer. Spørgsmålet er, om det nytter noget.

Hans Aagaard, Olaf Tehrani og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar

Grunden til at rocker 'foreningerne' ikke er blevet forbudt er at de formelt er foreninger af motorcykel interesserede personer, og altså ikke har et kriminelt formål officielt. At 'enkle' brodne kar begår kriminalitet er formelt ikke foreningens ansvar.

Krister Meyersahm

Man anvender Grundlovens § 78, stk. 2 men den er ikke bestemt til at blive brugt mod "almindelige" kriminelle bander/foreninger. Derimod mod foreninger der ved strafbare handlinger vil påvirke "anderledes tænkende" altså skræmme eller true andre i politisk øjemed.

Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

@ Ole Falstoft og andre.

Ja, rockerbanderne er officielt motorcykelforeninger med vedtægter mm. og mv. som mødes nogle gange om ugen for at dyrke deres interesse for motorcykler mm. Men alle ved jo, at Hells Angels mm. er dybt kriminelle! og laver diverse bræk og udøver trusler mod anderledes tænkende, og at det måske? også er pæne folk, der bor i pæne, store strandvejsvillaer i Hellerup, Gentofte, Klampenborg mm. og mv,. som bruger dem til true folk som skylder dem penge mm. og mv. Og må jeg dertil bemærke også dette: under den store rockerkrig i 1990erne virkede de her rockerbander altså ved vold, ved anstiftelse til vold :( og ved at true, intimidere, andre mennesker mm. og mv. Og har vi ikke alle sammen hørt om dummebøder til aspiranter, unge drenge, som gerne vil være med i hulen, hos rockerbanderne i DK, og hvordan de her drenge bliver truet (kollektivt) af selvsamme rockerbander! Jo, vi har!

Men har LTF dannet en forening? hvori de beskriver, at deres formål, i deres vedtægter, er kontrollere hashmarkedet i København, og i DK! Nej, det har de da bestemt ikke! Kan man betale kontingent til LTF? Nej, det kan man da bestemt ikke! Den eneste måde kan kan (gen)kende LTF-medlemmer på er den her; de går i det samme tøj, har de samme baseballs-kasketter på, har de samme veste på, hvorpå der står LTF! Og det er altså slet slet ikke nok til at udgøre en forening i hverken Grundlovens, eller i juridisk forstand; hvis det er det, ja så kan man lige så godt forbyde Brøndbys og FCK's fanklubber, i hvert fald de personer, og de grupper hos begge hold, der kun er ude på at slås :( og nå deres mål med vold :( - eller man kan også forbyde nazisterne. Men se, det ønsker man jo ikke, vel, også selvom der engang for nogle år siden blev fundet adskillige våben, og dødslister :( hos nazisterne her i DK!

Ja, LTF er en bande, som rockerbanderne, ikke en forening! Det er det som er min pointe her!

Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Såfremt politiet rent 'administativt' eller 'forebyggelsesmæssigt' kan forbyde en forening udenom de danske domstole, er det ildevarslende.

Vi har allerede hørt den nye Rigsadvokat Martin Præstegaard stå åbent frem og fortælle, at hans fornemmeste opgave er at følge regeringen.
Så nu følger politiet efter.

Vi begynder at forbyde foreninger FØR en domstol har sagt god for det.
I samme tidsrum (1-5 år), kan regeringen/regeringerne udskifte de danske dommere så også DE begynder at dømme efter regeringens følelser.

Det er begyndelsen på et diktatur.

Carsten Wienholtz, Egon Stich, Bo Carlsen, Hans Larsen, Karsten Aaen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Rigtigt med forbud imod VLAK.

Arne Albatros Olsen

Loven burde osse omfatte partiet Venstre, selv om at de ikke går med rygmærker.

Claus E. Petersen

@Karsten Aaen, Ole Falstoft

Det er ikke, endnu da, forbudt at være medlem af en kriminel organisation.
DF har ganske vist advokeret for et såkaldt "bande-forbud", men da det af praktiske grunde ikke er gennemførligt, er en sådan lov aldrig vedtaget.
Der er heller ikke i denne forbindelse tale om at forbyde organisationen "Loyal to Familia", men om at forbyde borgere at bære symboler for samme.
Den form for lovgivning blev, med visse sværdslag, indført for mere end 20 år siden, hvor det i praksis blev forbudt for alle borgere at bære rygmærker fra Hells Angels og Bandidos.
Der er derfor ikke noget nyt eller DF'sk over forbuddet.
Det er en ganske kynisk strategi fra politiets side, da de vel antager at hvis parasitterne ikke intimiderer med symboler, så svækkes deres magt lokalt og regionalt.
personligt syntes at det er en god strategi, men jeg er absolut åben for dem der mener at det er en glidebane mod et diktatur hvor en kriminel ikke længere kan vise sig offentligt uden at risikere repressalier.

Claus E. Petersen

Jeg vil lige tilføje at forbuddet mod rygmærker jo ikke gælder MC klubber, som i dag primært består af 40-60 årige som endelig har fået råd til at købe en rigtig motorcykel, og som i øvrigt arbejder som alt lige fra ufaglærte til håndværkere til højtbetalte mellemledere, og som bare kan lide følelsen af frihed et par gange om året.

(for en god ordens skyld: Jeg har ikke selv en motorcykel)