Leder

Hvor længe skal finanskapitalismens ræv plyndre vores alle sammens hønsegård?

Alle er nu forargede over finanskapitalens kreative svindelnumre og udnyttelse af skattefiduser. Det var alle også for ti år siden efter finanskrisen. Tiden er kommet til at tage forargelsen alvorligt
Indland
19. oktober 2018

En fjende uden ansigt angriber basen for de vestlige samfund. De er et broderskab, som tænker ens og bruger våben, de selv har udviklet. De har plyndret fælleskasserne.

Det er ikke terrorister eller islamister, som er kommet udefra, og det er ikke nationalister og højreradikalister, som er udviklet i udkanten af vores eget samfund.

Tværtimod.

Det er fine mænd i de bedste klæder lige midt i de vestlige samfund.

Torsdag afslørede et samarbejde af internationale medier, heriblandt Danmarks Radio og Politiken, hvordan et netværk af finansfolk, investeringsbanker, aktiehandlere og højkompetente advokater gennem formodet bedrageri og spekulation mod udbytteskatten har trukket mindst 410 milliarder kroner ud af europæiske landes statskasser.

»Vi var jægere, blodtørstige ræve, der var gået ind i hønsegården. Og hønsegården var statskassen, der stod vidtåben,« som en advokat, der har rådgivet investeringsbankerne har forklaret til den tyske tv-station ARD.

»Det er røveri mod befolkningerne,« sagde professor Christoph Spengel, professor skatteret i Mannheim til DR onsdag:

Sindrige konstruktioner

Respektable ansatte, der hæver meget store lønninger i banker såsom Barclay’s, JP Morgan, Morgan Stanley, BNP Paribas og Deutsche Bank, hvis flotte facader pryder de største europæiske byer, har lavet et gigantisk svindelnummer.

Det lyder ikke som navne på folkefjender og firmaer, der udfører finansielle angreb på de europæiske statskasser.

Men det er det.

Vi har længe i Danmark kendt til svindel med den såkaldte udbytteskat. Når en dansk aktionær får afkast på sine danske aktier, betaler vedkommende 27 pct. i skat. Men hvis aktionærerne eksempelvis er en amerikansk pensionsfond eller et britisk investeringsselskab, skal de betale mindre eller slet ikke noget i skat, fordi vi har dobbeltbeskatningsaftaler med andre lande.

Proceduren er, at alle aktionærer først betaler 27 pct., og de internationale aktionærer efterfølgende søger om refusion. Det er ikke ulovligt. Men denne mekanisme er gennem sindrige konstruktioner, hurtige handler og oprettelse af fonde i udlandet blevet udnyttet til at få refusion op til ti gange for den samme skatteindbetaling. Statskasserne refunderer således langt flere penge, end de har modtaget.

Skat i Danmark har således fra 2012 til 2015 angiveligt udbetalt mere end 12 milliarder kroner for meget i skat. Tyskland skulle have udbetalt over 200 milliarder kroner, og Frankrig over 100 milliarder for meget.

Det var velkendt, at det foregik og havde foregået længe. Men det, de nye afsløringer blotlægger, er omfanget af svindlen og den systematiske karakter. Det er en organiseret gruppe af internationale finanskriminelle, som har udnyttet det europæiske system for beskatning af aktiegevinster.

Fjende uden ansigt

Europæiske politikere var torsdag voldsomt forargede, lovede at finde og retsforfølge dem, der havde gjort det, og kæmpe for at få pengene tilbage.

Men forargelsen var tilsvarende stor efter finanskrisen, hvor investeringsbankerne og finanskapitalismen også blev udstillet og fordømt i offentligheden. Det førte til større krav til bankerne, mere kontrol og nye former for regulering. Men det førte ikke til radikale politiske reformer, og de blodtørstige ræve har igen plyndret hønsegården. 

Den offentlige udskamning er en forudsætning for virkelig politisk forandring, men den skaber det ikke i sig selv, når modstanderen er toppen af vores eget økonomiske system. 

Man kan spørge, om skattevæsnet kunne gøre nok, og om de ville gøre nok. Nedskæringerne i Skat i Danmark har helt sikkert ikke hjulpet, og kampen mod svindel med udbytteskatten har heller ikke været prioriteret højt nok. 

Men det er lige så sikkert, at de europæiske stater er oppe imod en meget stærk modstander, der systematisk forsøger at tage penge fra statskasserne, og som de enkelte skattevæsner ikke kan bekæmpe alene. Det kræver en fælles europæisk kamp. 

Det er lige så sikkert, at den største trussel mod den vestlige kapitalisme er finanskapitalismens egne kriminelle udskejelser. Det kan ødelægge tilliden til det fælles skattesystem og underminere finansieringen af de fælles institutioner. Afsløringerne af fjenden uden ansigt, de blodtørstige ræve i hønsegården har leveret de hidtil mest overbevisende argumenter for opdeling af de største banker, radikale reformer af finanssektoren og demokratisk kontrol med hele den finansielle sektor.

Det kan man kalde socialisme – men det er en socialisme, som redder kapitalismen fra sig selv. 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvor længe skal vi vente på, at ansvarlige politikere reelt gør noget ved det - påtager sig deres ansvar?

John Andersen, Christian Skoubye, Karsten Jakobsen, Berith Skovbo, Rolf Andersen, Torben Bruhn Andersen, Anne Eriksen, Philip B. Johnsen, Espen Bøgh, Ejvind Larsen, Erik Nissen, Lise Lotte Rahbek, Klaus Lundahl Engelholt, Carsten Mortensen, David Breuer, Arne Lund, Anders Reinholdt, Bjarne Bisgaard Jensen, Allan Stampe Kristiansen, Elisabeth Andersen, Dorte Sørensen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Hanne Ribens, Allan Filtenborg, Oluf Husted, Werner Gass, Torben K L Jensen, Torben Skov og Holger Madsen anbefalede denne kommentar

Meget længe, er jeg bange for. :o(

Flemming Berger, Katrine Damm, John Andersen, Holger Madsen, Torben Bruhn Andersen, Anne Eriksen, Philip B. Johnsen, Espen Bøgh, Ejvind Larsen, Jørn Andersen, Carsten Mortensen, David Breuer, Arne Lund, Allan Stampe Kristiansen, Elisabeth Andersen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Jens Erik Starup, Hanne Ribens, Poul Anker Sørensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Hvorfor skal vi fortsætte med at betale til uansvarlige embedsmænd og uduelige politikere?
Mennesker bliver ødelagt af at betale skat og moms, men ingen tager det alvorligt, så de passer på pengene.
Er det nu, vi skal gøre oprør?

Georg Kallehauge, John Andersen, Torben Skov, Anne Eriksen, Oluf Husted og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Ja, jeg har været forarget i de seneste 30 år over politikernes åbenlyse dumhed ved at løsne grebet om den allerstørste fare, samfundet rummer.

Jan August, Lillian Larsen, Flemming Berger, Ole Henriksen, John Andersen, ingemaje lange, Rolf Andersen, Torben Bruhn Andersen, Torben Skov, Anne Eriksen, Espen Bøgh, Ejvind Larsen, Egon Stich, Carsten Mortensen, Anders Reinholdt, Allan Stampe Kristiansen, Elisabeth Andersen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Lars Løfgren, Oluf Husted, Michael Waterstradt, Torben K L Jensen og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Alle kan se det er uholdbart - Stil alle systemiske banker et ultimatum : Enten splitter i op eller i mister bank-licensen. Det bedste ville være at indføre en krypto-valuta med guldgaranti og overvåget gennem blockchain-teknologien. Det vil medføre at penge udbuddet kommer under nationalbankernes kontrol igen.

Christian Skoubye, Henrik Nilsson, Poul Åge Hersland og Birger Bartholomæussen anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

@ Katrine Damm

Et sted imellem meget længe og uendeligt, så længe at flertalsbefolkningen vælger som den gør.
Her kan jeg meget passende stille modspørgsmålet: Hvor mange af disse "fine mænd i de bedste klæder lige midt i de vestlige samfund" har vi kollektivt valgt til at udfylde rollerne som "ansvarlige politikere"?

Vi har jo i praksis sat finanskapitalismens ræv til at vogte vores lille fælles hønsegård og det bliver alt andet end let at smide den ud af hønsegården igen. Det vil nærmest kræve en revolution eller evt. at vi giver EL en jordskredssejr ved næste valg, hvilket man vist roligt også vil kunne kalde en revolution og ikke særlig sandsynligt.

Mikael Velschow-Rasmussen, John Andersen, Holger Madsen, Torben Skov, Anne Eriksen, Viggo Okholm, Poul Åge Hersland, Lise Lotte Rahbek, Carsten Mortensen, David Breuer, Bjarne Bisgaard Jensen, Allan Stampe Kristiansen, Elisabeth Andersen, Dorte Sørensen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen, Verner Nielsen, Katrine Damm og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Og Rune Lykkeberg - kapitalismen skal sgu ikke reddes fra sig selv når det der er brug for er aktiv dødshjælp.

Lillian Larsen, Flemming Berger, Ole Henriksen, John Andersen, Henrik Leffers, Torben Skov, Anne Eriksen, Ejvind Larsen, Egon Stich, Poul Åge Hersland, Carsten Mortensen, David Breuer, Jette Steensen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Hanne Ribens, Birger Bartholomæussen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar

Kære Rune Lykkeberg,

Skriv, at vi skatteydere vil se disse "ræves" årsopgørelser, da de nok også snyder med deres indkomstskat, hvis! Så har vi dem.

Hvis de kan undgå indkomstskat, ved "lovlige" smuthuller, så ved vi hvorfor alting sejler.

Oluf Husted (SAS whistleblower, siden 1991)

Anja Ellen Grue, Niels Jakobs, Poul Åge Hersland, Peter Bojsen og Verner Nielsen anbefalede denne kommentar

Brian W. Bertelsen:

Jeg vil bare ikke påtage mig det 'vi' i forhold til at jeg skulle have været med til at sanktionere dette ubegribelige rod.

Mikael Velschow-Rasmussen, John Andersen, Torben Vous, Holger Madsen, Anne Eriksen, Ejvind Larsen, Tina Brunebjerg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Birger Bartholomæussen

Lars Løkke ser bankunionen som redningsplanken. Hvor dum og indskrænket har han lov til at være? Kan han ikke tælle hvor mange af de bedragne lande, der allerede er med i bankunionen? Hjalp det dem til at undgå at blive bedraget? Som foreslået i en tidligere kommentar, må de involverede bankers licens inddrages. Det tager tid, så i mellemtiden: Rejs tiltale mod en eller flere af bankerne og beslaglæg deres aktiver. Så er de færdige med bankdrift. Og det vil tjene til at "motivere" de resterende banker til at medvirke til at hente pengene tilbage - enten fra svindlerne eller fra bankerne selv. Dom uden rettergang kan jeg høre "ansvarlige" politikere og JPs lederskribent råbe. Nødværge kalder jeg det.

Katrine Damm, John Andersen, ingemaje lange, Torben Bruhn Andersen, Torben Skov, Anne Eriksen, Michael Waterstradt, Jørn Andersen, Egon Stich, Poul Åge Hersland, Lise Lotte Rahbek, David Breuer, Torben K L Jensen, Jesper Sano Højdal, Lars Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Tue Romanow, Oluf Husted, Werner Gass og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar
Birger Bartholomæussen

Lars Løkke ser bankunionen som redningsplanken. Hvor dum og indskrænket har han lov til at være? Kan han ikke tælle hvor mange af de bedragne lande, der allerede er med i bankunionen? Hjalp det dem til at undgå at blive bedraget? Som foreslået i en tidligere kommentar, må de involverede bankers licens inddrages. Det tager tid, så i mellemtiden: Rejs tiltale mod en eller flere af bankerne og beslaglæg deres aktiver. Så er de færdige med bankdrift. Og det vil tjene til at "motivere" de resterende banker til at medvirke til at hente pengene tilbage - enten fra svindlerne eller fra bankerne selv. Dom uden rettergang kan jeg høre "ansvarlige" politikere og JPs lederskribent råbe. Nødværge kalder jeg det.

Jan August, Anne Eriksen, David Breuer, Kim Houmøller, Eva Schwanenflügel, Rasmus Knus, Steffen Gliese og Leif Andersen anbefalede denne kommentar

Alle jeres forslag har ingen gang på jord.
Hvem skulle overtage alle de lovlige bankforretninger!
Danske Bank og andre banker måtte opsige deres udlån, og hvem skulle så løfte opgaven!
Virksomheder måtte indgive konkursbegæring, hvis de skulle indfri deres driftskreditter m.v.
Det ville blive totalt sammenbrud.
Ikke at jeg forsvarer bankerne, advokaterne m.fl. som har medvirket direkte eller indirekte.

Steffen Gliese

Leo Nygaard, der ER ikke andre skatteobjekter. Hvis man skal betale skat af jorden, er det stadigvæk de penge, der tjenes ved arbejdet, for jorden i sig selv giver ingen anden værdistigning end den, vi leger, at den har.
Den eneste skat, man retfærdigvis kan opkræve af, som ikke burde give brok, er en afgift på at drive virksomhed med alle de privilegier, det indebærer at kunne berige sig på fællesskabets værdier.
Samtidig er hele ideen med at tillade denne private virksomhedsdrift, der kun i begrænset omfang er direkte rettet imod noget, de fleste i samfundet faktisk har gavn af, at det indbringer værdier, som kan bruges til forbedring og opretholdelse af samfundet. Ellers kunne vi jo nok hver især finde på noget bedre at bruge ressourcerne på.

Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Jesper Sano Højdal og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Hvad er lektien af systemiske banker og finansinstitutioners grådighed på skattebetalende borgers regning?

Handler man personligt med systemiske banker, så deltager man aktivt til fremme for international organiseret kriminalitet, fattiggørelse af sine egne og børnens fremtid.

Historisk lukrere politikere med gode job efter politisk karriere, hvis politikere centralt placeret, har beskyttet dette system.

Hvorfor er det man aflønner centralt placerede i finanssektoren med resultatløn, bonusordninger og aktieoptioner, de er ganske almindelige lønmodtagere, hvorfor skal de have andel i overskud af virksomheden, de ‘IKKE’ ejer?

Hvorfor får centralt placerede i finanssektoren ‘ikke’ en helt almindelig løn?

Danske Bank tilhøre de systemiske institutioner, der bliver betalt med borgernes skattepenge, hvis svindlen tager overhånd og det går helt galt.

Det sikre at international organiseret kriminalitet, betaler sig for de centralt placerede i finanssektoren.

Det er derfor småpenge, der gives i bøder og bøderne sendes direkte tilbage til almindelige bankkunder i form af f.eks. forhøjet bidragssatser mm.

Vores økonomisk vækst krævende politikeres partistøtte venner i finanskoncernerne, betaler gerne de små bøder vores retssystem uddeler i de mange svindelsager bankerne er medvirkende til, det er småpenge i forhold til ‘indtægterne’ fra international organiseret kriminalitet udbetalt i resultatløn, bonusordninger og aktieoptioner til de centralt placerede i finanssektoren, som Bjarne Corydon formulerede det i folketingets tidligere samarbejde med Goldman Sachs og brug af skattely i salget, ‘det er den virkelighed vi i Danmark må leve med, sådan fungere det internationale marked.’

Det er kun toppen af international organiseret kriminalitet der ses.

Lillian Larsen, Katrine Damm, Holger Madsen, Anne Eriksen, Per Torbensen, Ejvind Larsen, Torben K L Jensen, Kim Houmøller, Bjarne Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

Jaja, vi hører, at »det er tid til at tage det alvorligt,« hver eneste gang. Det er vælgerne selv, som ikke tager konsekvensen af deres egen forargelse. Med hukommelser som guldfisk og rygsøjler som regnorme er finansfuskeri altså en gratis omgang. Vi ved hvem de her mennesker er: iklædt jakkesæt - uærlighedens magtsymbol - og med fine jobbeskrivelser er de såmænd nemme at spotte fra lang afstand, men en leder i Information komme nok ikke til at ændre ved den snart hævdvundne vestlige institution, som det er blevet, at finansverdenen griner hele samfund lige op i ansigtet, mens den tilraner sig værdier på uærlig vis og ødelægger meget for alle os andre. Vælgerne er hamrende ligeglade, de har for travlt med muslimer og symbolpolitik, som (kun!) føles konkret og aktuelt til at bruge opmærksomhed på denne altoverskyggende trussel, der trods alt lugter lidt for meget af teori, matematik, jura og pengekredsløb. Ingen store forhåbninger herfra. C.R.E.A.M.

Mikael Velschow-Rasmussen, ingemaje lange, Holger Madsen, Viggo Okholm, Michael Waterstradt, Ejvind Larsen, Jørn Andersen, Lise Lotte Rahbek, Michael Larsen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Men forargelsen var tilsvarende stor efter finanskrisen, hvor investeringsbankerne og finanskapitalismen også blev udstillet og fordømt i offentligheden. Det førte til større krav til bankerne, mere kontrol og nye former for regulering. Men det førte ikke til radikale politiske reformer, og de blodtørstige ræve har igen plyndret hønsegården. "

Altimens finanskrisen ødelagde de europæiske samfund på stribe, og regeringerne postede skatteydernes penge i bankerne for at redde dem - så planlagde og eksekverede bankerne og svindlerne i hemmelighed at udsuge endnu flere penge fra skatteborgerne.

Hvis ikke der snart kommer et meget alvorligt svar på disse grådighedspusheres kriminelle aktiviteter i form af fx opsplitning, statsovertagelser og hårde tiltaler, har vi givet fuldstændig fortabt overfor banditterne i habitterne, og ender med at blive ædt op af de umættelige.

Men med den nuværende symbiose lobbyister, spekulanter og politikere imellem, bliver det desværre nok resultatet.

Lillian Larsen, Katrine Damm, Torben Vous, Holger Madsen, Torben Skov, Anne Eriksen, Gustav Alexander, Ejvind Larsen, Lise Lotte Rahbek, Carsten Mortensen, David Breuer, Torben K L Jensen, Elisabeth Andersen, Dorte Sørensen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar

Vi kunne også lade, hvad "festtalerne" ofte siger: "De bredeste skuldre bære de tungeste byrder"

Ved at lade vores forbrug af skadesforsikringer, ca. 20.500/år i forsikringspræmier pr. hustand, være
grundlag for den progressive del af beskatningen og tage 1% af skades-summen i afgift, hvert år.

Læs mit 30 år gamle forslag her: http://www.whistleblowers.dk/live/skattereform.php

Så kan al skattelovgivning være i en Pixi-bog, især ved genindførsel af: "Åbne Skattebøger"

Jørgen Clausen

Tænker det her kun er toppen af isbjerget. De klogeste og mest hensynsløse psykopatiske hjerner arbejder for de her økonomiske perverse konstellationer, hvis absolut éneste formål er komplet hensynsløst at hive flest mulige værdier ud af verdens samfundet. Andre folks penge. Dine og mine penge. Real økonomiens penge.

Denne her uregulerede finansøkonomiske perversion skal stoppes.

- Men bliver den det så? Nej. Der går de vanlige 14 dage så er det glemt. I det mindste så længe vi har en regering som den vi har nu.

Lillian Larsen, Holger Madsen, Carsten Munk, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
Jørgen Clausen

Det her er langt fra nyt. Det har stået på i årtier siden Ronald Reagan ophævede alle finansøkonomiske reguleringer i USA tilbage i 1981 og Margaret Thatcher fulgte med. Siden har dette her svineri bare kunnet vokse sig større og større så 1% i dag ejer 90% af klodens værdier.

Mikael Velschow-Rasmussen, Carsten Munk, Henrik Leffers, Anne Eriksen, Per Torbensen, Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen, Carsten Mortensen og olivier goulin anbefalede denne kommentar
Jørgen Clausen

...Dette her er et konge eksemplet på, hvad der sker med dine og mine penge når der privatiseres og der stræbes efter en minimal stat efter Venstres verdens billede.

ingemaje lange, Henrik Leffers, Torben Bruhn Andersen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen, Lars Løfgren, Lise Lotte Rahbek, Carsten Mortensen, olivier goulin og Peter Bojsen anbefalede denne kommentar

"En fjende uden ansigt" Det passer jo ikke - de ligner alle sammen Thomas Borgen - i påklædning, attitude og det samme slebne sprog.
Pressemødet i Danske Bank er et studie værd. Når de bliver taget med bukserne nede, så smiler de som robotter, heller ikke deres døde øjne fortæller noget om, hvor meget de er på spanden.
Mht. den lille svindler - så hælder han masser af forargelsens vand ud af ørerne - der skal jo snart være valg, så han ved hvad der er passende.
Inden længe er det blevet hverdag igen. Svindlerne har fundet nye fiduser, de underbemandede skattemyndighederne halser fortvivlet bagefter for at finde ud af hvad svindlerne nu har gang i. Det finder de først ud af om nogle år når svindlerne har scoret nye mia.
Hvis Lars Uløkke mente noget med det han siger, så tilførte han SKAT den nødvendige arbejdskraft, så gav han Bagmandspolitiet flere ansatte og øgede beføjelser. Så gik han i brechen for, at EU ikke kan ledes af skattesnydsarkitekter som Juncker.
Så gennemførte han en lovgivning, der forbød cheferne i danske banker, at få deres løn i bankaktier og afhængige af hvor stor en omsætning banken havde. Ingen af partierne har lært af Roskilde Bank, der jo netop handlede om en chef, der blæste bankens "værdier" op til det helt groteske, for at han selv kunne mæske sig.
Inden længe så skal Løkke i gang med forhandlingerne om næste års finanslov, og atter er han afhængig af Frikadelle partiet. Støjberg har i dette efterår udarbejdet en alenalang liste over hvordan hun og DF kan generer muslimerne og folk med ikke-vestlig baggrund: Nedsættelse af integrationsydelsen med 2.000 kr. - loft over de konventionsbestemte familiesammenføringer - for hvert barn en asylansøger lader blive hjemme i krigs- og torturzonen, får vedkommende en "bonus" på 1.000 kr. pr. måned.
Så der er masser af røgbomber og lynafledere, der kan få folk til at interessere sig for andet end den organiserede svindel, og det politiske establishments ligegyldighed hermed.
Og snart er det hverdag igen, og så fortsætter alt som hidtil.

Mikael Velschow-Rasmussen, Holger Madsen, Carsten Munk, Torben Skov, Viggo Okholm, Eva Schwanenflügel, Michael Waterstradt, Ejvind Larsen, Carsten Mortensen, Oluf Husted og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Lars Løkkes fineste venner som finansierer hans fond har deres penge fra skatteyderne. Tilskud til disse stor-fiskere som er klart ulovlige, siver lige så stille og roligt ned i lommen på statsministeren. Man tror det er løgn! Tror nogen det ændrer sig?

Torben Bruhn Andersen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen, Jørn Andersen, Egon Stich, Carsten Mortensen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Nedlæg bannkerne!

Runa skriver.
Rune Lykkeberg skriver pænt i artiklen, at disse finansræve, kald dem heller finansminke, nogle steder får refusionen 10 gange tilbage fra aktier, hvilket er korrekt

Det der er endnu værre er, at mange har ikke ejet aktierne, de får refusionen fra. Det er rent tyveri. De har slet ikke betalt skat af overskuddet, det har de aktuelle aktieejere gjort. De har sendt falske dokumenter, men sender dem til skattemyndighederne omkring den periode, der betales overskud i store firmaer, så vidt jeg har forstået.

Endnu andre har så fået en slags obtion af andre firmaers aktier. De lejer aktien så at sige for en stund, men de ejer ikke aktierne.

Man kan også få en obtion på en byggegrund i en periode, hvis man har ejerens samtykke. Her er der også en mulighed for svindel, jævnfør disse kreative finansræve og oven i købet kunne der forekomme aftaler imellem ejer og den, der laver obtionen.

Således kan langt flere være involverede, end vi tror, også store firmaer og ikke bare bankerne, der ejer aktierne. De splitter måske bare i porten. Svindlen foregår måske endnu flere steder og er bare skjult i andre aktiviteter. Det ville være værd at undersøge.

Det er på tide at regulære bankerne og deres desværre lyssky metoder. Spørgsmålet er om det vil blive gjort, hvis vores politikere er i lommen på bankerne og de store firmaer, for det er storfinansen, der i en stor grad bestemmer over vores demokratier. Det kræver stærke politikere, at få gjort noget.

Det, der er særlig ulækkert ved det, der sker i bankerne er, at vi borgere i diverse lande støttede bankerne efter finanskrisen og får så yderligere frarøvet vores støtte, som i den grad så går til aktionærer og fiktive aktionærer.

Hvor har vi bestyrelserne, som burde være en garant for, at alt går for sig, som det skal? Hvor er tilsynet? Er bestyrelserne og tilsynet i for høj grad en del af samme system og omgangskreds Er de i virkeligheden ikke uvildige nok.

Måske skal vores politiske system kræve bestyrelser bygget op på et særligt ansvar, fremfor kammetateri. Når man læser bogen Magteliten, bliver man klar over, at finansfolkene også bor i de samme enklaver og kender hinanden.

De nævnte finansræve er som hackere, de udvikler blot nye systemer, som de også har udtrykt at de vil. Vi kan derfor gentage den tidligere venstreorienterede finske Walroos og Finlands rigeste mands ord om, at de 20% smarte og rige med rette kan svindle resten af idioterne, fordi det bekommer alle bedst. Udsagnet kommer fra bestyrelsesformanden for Nordea og storaktionær i banken og forsikringsselskabet Sampo, som solgte tidligere bankdirektør i Danske Bank, Peter Straarup direktør, nu bestyrelsesmedlem i Maersk, den hvidvaskende estiske bank i 2007. Danske Bank med Peter Straarup ved roret, købte ikke bare en hvidvaskende bank i Estland med 3000-4000 hvidvaskende kunder, men også gigantisk tabende irske banker. Hvor elendige og talentløse ledere og tilsyneladende sovende bestyrelsesformænd kan bankerne tillade sig at ansætte?

Torben Skov, Eva Schwanenflügel og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Runa skriver.
PS.
Aktionære har solgt deres aktier frem og tilbage til egne forskellige selskaber og pensionskasser på udbyttedagen. Derved betaler de skat en gang og får refusion for flere selskaber og enmandspensionskasser ved salg og køb til sig selv. Det står at læse i DR i dag. Her har blandt andet den australske bank, der er storaktionær i TDC dyrket sporten.

Philip B. Johnsen

Husk nu på, hvad sagen handler om!

International organiseret kriminalitet er kendetegnet ved, at være et samarbejde mellem politikere og de kriminelle.

Bandidos, Bandidos Danmark, Black Army, Black Cobra, Gremium MC, AK81, Hells Angels (motorcykelklub), Loyal to Familia, Satudarah MC mf.

Alle de oplistede er jagtet af politiet og politikere mistænkt for lovovertrædelser og der er helt sikker med garanti nogle af deres medlemmer, der bestemt ikke har rent mel i posen, men den store fjende af borgerne, dem der truer ‘hele samfundets stabilitet og fremtid’ er ikke de omtalte grupperinger, som politikere konstant er efter at sætter i fængsel.

De systemiske banker og finansinstitutioner er befolkningens fjende nummer 1.

Hvorfor er finans gangstere ikke i fængsel?

F.eks. Danske Bank tilhøre de systemiske institutioner, de er uundværlige for danske økonomi, det er derfor de bliver betalt med borgernes skattepenge, hvis svindlen tager overhånd og det går helt galt.

Det sikre at international organiseret kriminalitet, betaler sig for de centralt placerede i finanssektoren.

Det er derfor småpenge, der gives i bøder og bøderne sendes direkte tilbage til almindelige bankkunder i form af f.eks. forhøjet bidragssatser mm.

Vores økonomisk vækst krævende politikeres partistøtte venner i de systemiske finanskoncernerne, betaler gerne de små bøder vores retssystem uddeler i de mange svindelsager bankerne er medvirkende til, det er småpenge i forhold til ‘indtægterne’ fra international organiseret kriminalitet udbetalt i resultatløn, bonusordninger og aktieoptioner til de centralt placerede i finanssektoren, som Bjarne Corydon formulerede det i folketingets tidligere samarbejde med Goldman Sachs og brug af skattely i salget, ‘det er den virkelighed vi i Danmark må leve med, sådan fungere det internationale marked.’

Historisk lukrere politikere med gode job efter politisk karriere, hvis politikere centralt placeret, har beskyttet dette system.

Lise Lotte Rahbek, Lillian Larsen, Ole Henriksen, ingemaje lange, Torben Skov, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Morten Balling

Nu skal vi se fremad...

Philip B. Johnsen

Bemærk hvor lille i forhold til økonomiens størrelse, svindlen i Italien er opgjort til.

Hvorfor?

Skat kunne sikre sig mod svindlen ved kun at udbetale refusion til de udenlandske aktieejere virksomhederne har udbetalt udbytte til.
Jeg kan ikke forestille mig at virksomhederne udbetaler udbytte til flere end de er tvunget til.

Tak Rune!

Kim Houmøller

Refusion for udbytteskat burde afskaffes. En gøgeunge som helt burde aflives. Skatten skal naturligvis betales i det land, hvor pengene er tjent. Langt mere retfærdigt!

Svindlen er på 600 kr pr. E.U. borger.

Lars Bækgaard

Steffen Gliese (23.44):

Skat på jord er skat på et fælles gode.
Værdien af dette gode (primært beliggenhedsværdien) er fællesskabt (samfundsskabt).

Skat på jord betales til fællesskabet som kompensation for eksklusiv ret til at bruge jordstykket.

Der er mange negative konsekvenser af manglende eller lav skat på jord:
1. Fællesskabet går glip af penge, der er skabt i fællesskab.
2. Behovet for at beskatte udbytte, arbejde og forbrug bliver unødvendigt stort med øgede muligheder for skattesvindel og skattetænkning som konsekvens.
3. Jorden bliver et spekulationsobjekt med unødvendigt høje priser og økonomiske priser som konsekvens.
4. Spekulanter - herunder alle vi der ejer vores bolig! - indkasserer store beløb uden at yde noget som helst til gengæld.
5. Investeringskapitalen bliver skeløjet, fordi den skal skelne mellem spekulative og værdiskabende investeringer.
6. …

Der er mange gode grunde til at øge skatten på jord og at nedsætte andre skatter tilsvarende.

Henning Kjær
19. oktober, 2018 - 10:02
Skat af udbytter tilbageholdes og betales allerede af kilden, så det er kontrollen med refusioner, den er gal med, og med de banker som har dokumenteret ejerskabet af den samme aktie til flere forskellige ejere på en og samme dag.
SKAT har formodentlig med vanlig politisk forventning om at lovene overholdes uden håndhævelse, som er alt for dyrt i neoliberal økonomisk tænkning, blot været et ekspeditionskontor for udbetalingen ved modtagelse af bankens dokumentation.

- Se her Britta, der kan du lære noget, de sølle 111 mio. er småpenge, - næ de dygtige kan svindle for 410 mia. uden samtidig af ligne en lazaron i simple klæder, men går i Armani osv., kører i luksusbiler uden at skamme sig den mindste smule.

Mikael Velschow-Rasmussen, Oluf Husted, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Gustav Alexander

"Demokratisk kontrol med hele den finansielle sektor" Man mangler næsten ord. Lykkeberg er velsignet med en forholdsvis uortodoks politisk observans, men han plejer sjældent at skeje så langt ud til venstre.

Men selvom det erklærede mål er at redde kapitalismens fra sig selv, ender han så ikke med en hypotetisk løsning, der redder kapitalismens fra sig selv ved i nogen grad at eliminere den?

Rovdriften er desværre ikke bare et politisk problem angående manglende regulation. Stat og marked er, i den neoliberale tidsalder, flettet udemokratisk sammen, således at finansinteresser i den private sektor trumfer borgernes offentlige interesser for de fleste politikere hos SF, S, Alternativet og højre om mod Venstre, DF og naturligvis Liberal Alliance. I Danmark er det måske ikke et lige så stort problem, som i USA eller i de dystopiske, neoliberale tech-økonomier i Japan og Syd Korea. Men vi må ikke tro, at det blot handler om at gøre politikerne bevidste om problemet, så de kan redde systemet til alles ultimative tilfredshed. Politikerne er korrupte og i lommen på erhvervslivet. De skal erstattes og udrenses fra politik; hele det ugudelige system, der binder erhvervsliv,parlamentarisk politik, NGO'er og supra-nationale organisationer (såsom EU) sammen, skal rives ned og erstattes af internationale organisationer, der ikke har samme slagside.

Jeg har ofte studset over det, at man kan låne eller leje aktier. Har det andet end uredelige formål??

Philip B. Johnsen

@Søren Lystlund
Årsagen til at ingen af de ledende bankdirektører ‘nogensinde’, er blevet dømt er, at SØK må konstater, at der er tale “talentløse ledere”, som du skriver.

Philip B. Johnsen

Espen Bøgh
Glem nu ikke, at det giver gode job til den, der centralt placeret, holder hånden under de riges fest.

Gustav Alexander

Hvordan kan der overhovedet gå et årti efter finanskrisen uden at noget betydeligt er blevet gjort? Den politiske midte flyder over med forklaringer om 'manglende initiativ', en 'passiv kultur' eller manglende handlekraft.

Alle sådanne forklaringer må anses for at være mystifikatoriske. Den simple og sobre forklaring er netop en aktiv modvilje fra politikere og erhvervsliv, der søger at berige de få på de manges bekostning. Det er selvfølgelig en materialistisk klasseanalyse - men det kunne måske også være meget godt at stille op mod de konkurrerende fabler, for endnu bedre at se, hvor lidt mening de giver, samt hvor mange forblommede løgne vi blive spist af med.

Forsøg selv at at tænk på store systemiske kriser gennem historien og indsæt forklaringsmodellen 'dårlig/passiv kultur' og se, om ikke forklaringen til alle tider har passet som en kamel i et nøglehul.

Kendetegnende for de fleste indlæg i denne debat er, at en radikal ændring af tingenes tilstand kan foregå på ordentlig og lovlig vis. Det er nok desværre for sent. Jeg tror ikke, at der er en "pæn" vej ud af moradset længere, og at storkapitalen kalkulerer med det. Der er brug for et demokratisk kølleslag, som man ikke har kunnet kalkulere med. Spørgsmålet er, om der er mod og kræfter nok tilbage hos vores folkevalgte til for alvor at bruge tilstrækkeligt grove metoder mod svinestregerne til at det nytter noget.

Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Gustav Alexander anbefalede denne kommentar

"Man forventer at have styr på det i 2021"! - Hørt i radioen...

Philip B. Johnsen

Kim Houmøller
Det er kun toppen af international organiseret kriminalitet, der er over overfladen.

Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Gustav Alexander
Nej der kommer historisk ingen hjælp fra politikere, det er derfor det kaldes for international organiseret kriminalitet.

Det er som med de menneskeskabte klimaforandringer og politisk krav til økonomisk vækst, ikke inden for skiven.

Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Rune Lykkeberg

Du har så meget ret i, at det er helt uholdbart, at de største pengeinstitutter har bredt sig ud over også f. eks. Realkreditten.
Pengeinstitutterne burde tvinges til at opdele banken, så boligfinansiering & administration af almindelige kunders lønkonti og ind- & udlån, ikke blev blandet sammen med bankernes spekulationsafdelinger.

Du fremhæver 5 Internationale Pengeinstitutter på din Rædselsliste over Skatte-Svindel-Banker - lad mig fremhæve et navn mere fra Rædselslisten: australske Macquarie.

Vi kender her i landet Macquarie som deltager i konsortiet, der ejer TDC/YouSee.
De øvrige deltagere i konsortiet er ATP, PFA & PKA, så det er 4 fine selskaber, der ejer TDC/YouSee.

Macquarie griner hele vejen hjem til Banken -
først svindler de os for penge igennem forfalskede A/C udbytteskatrefunderingsbegæringer - og så opkøber de vores infrastruktur for vores egne pengene.

Det er alt for meget til, at man kan grine med.

Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Oluf Husted, Anne Eriksen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

"Man forventer at have styr på det i 2021"! - Hørt i radioen...

Der brast jeg i latter, Anne Eriksen. Det er ufatteligt at vores ører ikke er faldet af endnu...

Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Lars Bækgaard

Det er ikke underligt, at banditterne griner hele vejen hen til banken ...

... det er jo der, de arbejder :)

Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar

Vi er nok nødt til at dele bankvæsenet op i udlån, hvor bankerne kan udlåne penge til en virksomhed og tjene penge på renten og dermed tilfører noget til samfundet, og så alle finansprodukterne, som f.eks. kan stabilisere olieprisen for en kunde, men altså også kan udarbejde skattekaruseller og andre fiduser. Finansprodukter tilfører sjældent noget til samfundet. Bankudlån lovligt. finansprodukter ulovligt.

Torben Lindegaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

En høtyv i dagens detailhandel hedder et møggreb.
Med andre ord et redskab til at fjerne møg.

Det er vist nu vi skal have dem frem.

Søren Kristensen

Hvorfra har jeg den fornemmelse, at dette tag-selvbord ikke vil blive lukket ned før der ikke er mere at hente?

Lise Lotte Rahbek, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Runa skriver.
Macquari svindlede vist med udbytteskat i Tyskland. De ejede også en del af Københavns Lufthavn. Da de solgte deres aktier i Københavns Lufthavn krævede det danske stattevæsen skat af overskuddet. Det ville banken ikke betale, de var skattepligtige i Luxembourg til småpengeskat. Sagen kører stadigvæk.

Philp Johnson.
Frank Tibo, der var leder af skatteafdelingen i Hypo-Vereinsbank, der blev afskediget i 2012 fra den tyske bank og efter eget udsagn på grund af hans gentagne spørgsmål om dette sindrige system har fortalt efterfølgende.

Hypo-Vereinsbank blev købt af en italienske storbank Unicredit i 2005. Unicredit kom i finasielle problemer i 2006/7 og ansatte derfor engelske og amerikanske finansræve med deres smarte system til at tjene lidt hurtige penge i en fart. Således kan du sagtens have ret.
Disse 100 banker, advokater mm. undersøgte grundigt de forskellige landes skattemyndighedets regler og formede svindlen i forholdt til hvert lands system.

Sider