Leder

Det er mere end på tide, at Søren Pape Poulsen reviderer de danske logningsregler

Det er kritisabelt og udtryk for en manglende respekt for EU-Domstolen og menneskerettighederne, at det skulle tage så lang tid, før justitsminister Søren Pape Poulsen igangsatte arbejdet med at revidere de danske logningsregler
Søren Pape Poulsen vil sætte gang i arbejdet med at revidere de danske logningsregler.

Søren Pape Poulsen vil sætte gang i arbejdet med at revidere de danske logningsregler.

Ritzau Scanpix

11. oktober 2018

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) bekendtgjorde tirsdag, at han nu vil sætte gang i arbejdet med at revidere de danske logningsregler. Lovgivningen pålægger teleudbydere at gemme omfattende oplysninger om, hvem deres kunder ringer og skriver til, samt masteoplysninger der kan bruges til at kortlægge bevægelsesmønstre.

I december 2016 erklærede EU-Domstolen med en skelsættende dom denne form for indsamling i strid med EU’s charter, og i begyndelsen af 2017 erkendte Justitsministeriet, at det betød, de danske regler skal laves om. Meget opsigtsvækkende meddelte ministeriet dog ved samme lejlighed, at man ikke havde tænkt sig at rette ind efter domstolen, men ville fortsætte som om intet var hændt, indtil EU kom med nye retningslinjer. Men nu har ministeren altså erkendt, at man ikke bare passivt kan vente på EU.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Benjamin Bach
 • Bjarne Andersen
 • Dorte Sørensen
 • Carsten Mortensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Hans Larsen
 • Frede Jørgensen
 • Thomas Olsen
Benjamin Bach, Bjarne Andersen, Dorte Sørensen, Carsten Mortensen, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Frede Jørgensen og Thomas Olsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

helt præcist: hvor mange terrorhandlinger har logningen forhindret og/eller opklaret? Men det er måske en hemmeligstemplet oplysning?

Arne Albatros Olsen, Karsten Lundsby og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Et rask lille søgsmål af Justitsministeren fra Foreningen Imod Ulovlig Logning har nok fremskønnet beslutningen om at revidere logningen.

Frygten for at skulle fremstilles for en dommer i en retssal, blev nok for meget for ministeren. Også selvom, det lykkedes Kammeradvokaten at gøre gældende, at EU Ret ifølge EU Retten selv ikke behøver overholdes, samt stille spørgsmålstegn ved, om danske borgere har søgsmålskompetence til overvågningen af dem selv.

henrik poulsen

Ups,der skulle stå:
Der er ikke noget,der har krænket min retsfølelse mere end denne sag.Landets justitsminister holder fast i ulovlig praksis.

Arne Albatros Olsen, Karsten Lundsby og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Så længe Pape er i spidsen for det konservative folkeparti vil partiet ikke genvinde sin naturlige andel af stemmerne. Ca. 20% af befolkningen deler de klassiske konservative værdier - og når de aktuelle stemmetal ligger i et helt andet niveau er årsagen partiets ledelse.