Leder

Regeringen afviser sin egen løsning på flygtningeudfordringen, når den siger nej til kvoteflygtninge

Regeringen siger, at de vil hjælpe de flygtninge, der har mest behov for beskyttelse. Men det klinger hult, når de nu for tredje år i træk ikke vil tage imod kvoteflygtninge
Regeringen siger, at de vil hjælpe de flygtninge, der har mest behov for beskyttelse. Men det klinger hult, når de nu for tredje år i træk ikke vil tage imod kvoteflygtninge

Alex Halada

Indland
5. oktober 2018

Det kræver fælles løsninger at håndtere EU’s udfordringer med migration.

Det argumenterede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i dag for på en pressekonference i Østrig.

»Det handler om, at vi skal væk fra et system, som primært hjælper de stærke migranter og flygtninge,« sagde ministeren.

Målet er ikke nyt. I regeringsgrundlaget står der, at man ønsker et nyt asylsystem i EU, hvor mennesker kun skal kunne søge asyl fra et såkaldt tredjeland.

Men der er faktisk allerede en ordning, der mindsker grundlaget for menneskesmugling og hjælper de svage frem for de stærke flygtninge. Det hedder FN’s kvotesystem, og det har Danmark nu igen meldt sig ud af.

Regeringen svigter dem med størst behov

Mens Inger Støjberg talte i Østrig, sendte Udlændinge- og Integrationsministeriet en pressemeddelelse ud om, at Danmark heller ikke i 2018 vil tage imod kvoteflygtninge – sårbare flygtninge fra tredjeverdenslande, der bliver fordelt til de lande, der har tilsluttet sig ordningen.

Argumentet var i 2016 flygtningepresset, der under flygtningekrisen var meget højt.

Men i løbet af de seneste tre år har EU dæmmet op for den spontane migration, samtidig med at Danmark har strammet asylreglerne. Det betyder, at der i 2017 blev registreret 3.500 asylansøgere – det laveste antal siden 2008.

Nu er argumentet, at »vi stadig kæmper med at få integreret de mange flygtninge, der er kommet til Danmark«. Ikke desto mindre er 43 procent af de 21-64-årige flygtninge og familiesammenførte i job efter tre år – målsætningen er 50 procent.

17 Venstre-borgmestre sagde i sidste uge til DR, at de var klar til at modtage kvoteflygtninge igen. De mener, at antallet af flygtninge er så lavt nu, at de har mulighed for at integrere dem.

Regeringen burde lytte til sit bagland. Men den kunne også lytte til sig selv:

»Vi må gøre mere for at hjælpe dem, der har mest behov for beskyttelse,« fortsatte Inger Støjberg sin tale på pressekonferencen i Østrig.

Det vil ministeren gøre ved at hjælpe mere i nærområderne.

Men dem, der har allermest behov for beskyttelse, er netop dem, regeringen svigter ved ikke at tage imod kvoteflygtninge.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Xenofobi eller som det hedder på dansk: Dansk Folkeparti.

Bjarne Bisgaard Jensen, Jens J. Pedersen, Eva Schwanenflügel, Elisabeth Andersen, Niels Duus Nielsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

‘Venstre ved du hvor du har.’
Nu er det i det mindste tydeligt, at for Venstre er fattigdom godt, når det er lønsomt.

Venstre bekender kulør, så nu ved jeg endelig helt præcis, hvor jeg har Venstre, så noget godt er der ved populisternes kommen ud af skabet på højrefløjen.

Nu ved jeg hvorfor, at Venstre ikke vil have parallelle samfund, med det er ok med parallelle retssystemer, der kriminalisere dem der er fattige og ikke lønsomme.

Link: http://www.husforbi.dk/artikler/1913/1913/

Bjarne Bisgaard Jensen, Jens J. Pedersen, Eva Schwanenflügel, Estermarie Mandelquist, Elisabeth Andersen, Jan Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Danmarks og Østrigs Visionspapir blev præsenteret i Wien af Inger Støjberg og hendes østrigske kollega Kickl og Paul Collier, der er blevet guru for neo-liberale og nationalistiske regeringer:
https://pov.international/paul-colliers-model/

Udsendelseslejre som Berlingske i dagens leder er skuffet over ikke blev til noget, er Kickls ‘kompas’, hans ‘Nordstjerne om de vil’, som han sagde i går under pressekonferencen.

Udsendelseslejr, der af EU-kommissær Avramopoulos iøvrigt er blevet omtalt som urealistisk:

https://www.wienerzeitung.at/nachrichten/oesterreich/politik/993854_Kick...

Hvordan sikrer man de rettigheder, de udsendte trods alt har?

Regeringens Visions-aftale med FPÖ, et nationalistisk og ekstremt højreparti, virker sød på overfladen: ‘praktisch und etisch’, sagde Kickl, der i januar vakte furore - nationalt og internationalt ( blot ikke i DK) - med at tale om at ‘koncentrere’ flygtninge. (Udtrykket Praktisch und etisch stammer fra Collier).

https://kurier.at/politik/inland/fluechtlinge-konzentrieren-weltweiter-w...

Udsendelseslejre er ‘ude af øje ude af sind’. Den dehumanisering, der nu sker i Sjælsmark og Kærshovedgård, kan forstærkes i f.eks. en albansk udsendelseslejr. Og dehumanisering for at nedbryde, det var netop formålet med f.eks. kz-lejrene, så Kickl fortalelse kan ses i den ramme.

Hvordan forestiller man sig de ca 1000 udsendte fra Danmark i én stor lejr med andre tusinder af udviste? De skal ikke spærres inde, lyder det, så mange vil formodentlig sive ud og forsøge at rejse videre over havet til Italien f.eks.

At Støjberg to gange i går nævnte, hvor ofte hun havde været i Østrig igennem det sidste år og hvor tæt deres værdier er, viser den glidebane Danmark befinder sig på.

Le Monde 11.7.18 om Kickl, FPÖs hjerne og 'den stærke mand' og 'strisser' - samt Jörg Haiders taleskriver

Kurz er omhyggelig med sit image udenlands, mens Kickl, en højreekstrem ideolog, er fedtet ind i skandaler. Alt hvad Kickl laver vender sig imod ham, så det bliver en belastning for Kurz regeringen

Lige så snart Kickl blev udnævnt, ansatte han som kommunikationsleder en journalist, der arbejdede for et produktionssite for "Fake News" med antisemitiske tendenser if. Willi Mernyi, fra den østrigske Mauthausen komité, en forening for overlevere fra udryddelseslejrene.

https://www.lemonde.fr/europe/article/2018/07/11/herbert-kickl-maillon-f...

Philip B. Johnsen

Der er naturligvis folkevandring i kølvandet på ikke bæredygtig økonomisk vækst eller mere precist, af vores overforbrug og i kølvandet på de menneskeskabte klimaforandringer, men populisterne vil ikke tale om årsag og konsekvens, men i takt med det svindende eksistensgrundlag stiger antallet af væbnede konflikter om de stadig færre ressourcer, så flygter de stærkeste.

De stærkeste sendes på flugt til EU, det et ofte en rejse, der er betalt af hele eller dele af landsbyen i håbet om, at den stærkeste person i hele deres samfund, på sigt kan sende penge retur til det ekstremt nødlidende samfund.

Populister vil gerne få det til, at se ud som om, at det er stærke unge lokale forrædere, der forlader de gamle syge og svage, men populisterne bag ved skuespillet, ved godt hvad remitter er samt, at det er en stor del af årsagen.

“I dag forsørger 200 millioner migrantarbejdere 800 millioner familiemedlemmer rundt om i verden, beløbet er tre gange så stort som den samlede internationale udviklingsbistand.”
Læs mere.
Link: https://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/migranter-sender-milliarder-hje...

Absurd teater!