Leder

Regeringens symbolpolitik på beskæftigelsesområdet ofrer samfundets svageste

Regeringen sender gerne tusindvis af mennesker ud i fattigdom og økonomisk usikkerhed, hvis den kan få en mikroskopisk stigning i beskæftigelsen til gengæld. Det er udtryk for et kynisk menneskesyn, hvor samfundets svageste bliver til celler i et excel-ark, der bare skal gå op
Regeringen sender gerne tusindvis af mennesker ud i fattigdom og økonomisk usikkerhed, hvis den kan få en mikroskopisk stigning i beskæftigelsen til gengæld. Det er udtryk for et kynisk menneskesyn, hvor samfundets svageste bliver til celler i et excel-ark, der bare skal gå op

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

10. oktober 2018

Det går godt med dansk økonomi. Beskæftigelsen stiger, og antallet af fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet er siden 2016 faldet med 28.200.

Ifølge avisen Danmark kommer en tredjedel af dem, der forlader kontanthjælpssystemet, i arbejde. Det svarer til, at godt 9.000 mennesker er gået fra offentlig forsørgelse til beskæftigelse på to år.

På overfladen er det en sejr, både for samfundet og for den enkelte.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har da heller ikke været sen til at tage æren for den positive udvikling.

I en pressemeddelelse erkender han, at udviklingen i høj grad skyldes de gode konjunkturer. Men, tilføjer han, »jeg er også overbevist om, at regeringens initiativer med integrationsydelse, kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen har en effekt«.

Det, selv om en analyse, som regeringen nu har trukket tilbage, tyder på, at regeringens stramninger kun har fået ganske få hundrede i arbejde. Til gengæld er tusindvis af mennesker blevet presset ud i fattigdom og økonomisk usikkerhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Steffen Gliese
 • Anne Eriksen
 • Carsten Mortensen
 • Katrine Damm
 • Thomas Olsen
 • Henrik Leffers
 • Per Klüver
 • Kim Øverup
 • Bjarne Andersen
 • Torben Skov
 • Carsten Munk
 • Poul Erik Riis
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Dorte Sørensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Morten Lind
 • Torben K L Jensen
Steffen Gliese, Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Katrine Damm, Thomas Olsen, Henrik Leffers, Per Klüver, Kim Øverup, Bjarne Andersen, Torben Skov, Carsten Munk, Poul Erik Riis, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Morten Lind og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

@ Sebastian Abrahamsen

Tak for din leder. Det er alt for få aviser eller public sevice-medier som har en vinkel på udmatningen af den offentlige velfærd.

Måske burde Information køre en serie om, hvorledes velfærdssamfundet er blevet undermineret politisk siden Socialdemokratiets kursvending fra Keynes til Adam Smiths økonomiske tiltag, også kaldet "Den tredje vej", og hvordan Reaganism/Thatcherrism sammen med New Public Management filosofien har undergravet demokratiet og genindført det nye feudalsamfund ?

Socialdemokratiets svigt er eklatant.

Det nytter ikke blot at sige at Helle Thorning var en fejltagelse, hvis partimedlemmer og statsministerkandidat ikke har ændret deres synspunkter en tøddel siden sidste pinlige omgang.
Og lad nu være med at bebrejde de Radikale for en politik Socialdemokratiet selv indførte med kontrol i hoved og røv af de syge, udsatte og handicappede.

Det klæder ingen at udstille sig i lånte klæder til et folketingsvalg. Så minder det bare om et karneval.

Jørn Andersen, Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Allan Stampe Kristiansen, Katrine Damm, Carsten Nørgaard, Vivi Rindom, Thomas Olsen, Torben Vous, Arne Albatros Olsen, Helene Kristensen, Hanne Ribens, Jens Kofoed, Heidi Larsen, Kim Øverup, Ken Sass, Per Klüver, Bjarne Andersen, Lars Løfgren, Benny Larsen, Henrik Peter Bentzen, Torben Skov, Rolf Andersen, Peter Hansen, Ebbe Overbye, P.G. Olsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Egon Stich, Dorte Sørensen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Hvad nu hvis alle partierne stillede op i debatten med poser over legemet ?
Så skulle vi kun forholde os til hvad der faktisk blev sagt ;-)

Allan Stampe Kristiansen, Bjarne Andersen og Henrik Peter Bentzen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ifølge regeringens seneste opgørelse er 160.000 kontanthjælpsmodtagere blevet 'selvforsørgende'.
Men hvad dækker dette tal nu over?
Det handler om at flertallet er forsørget af deres ægtefælle eller samlever, som ikke har noget at skulle have sagt om forsørgelsesbyrden.
Eller de er helt udenfor systemet, hvor ingen aner hvad de lever eller dør af.

Så kommer der alle de danskere som kommer på integrationsydelse fordi de har arbejdet udenfor Danmark. Det er nu fastslået at man har ikke ret til ydelser selvom man har betalt skat i alle år.
Folk der kommer hjem får fingeren.

Anne Eriksen, Allan Stampe Kristiansen, Katrine Damm, Carsten Nørgaard, Thomas Olsen, Kim Houmøller, Henrik Leffers, Arne Albatros Olsen, Helene Kristensen, Heidi Larsen, Per Klüver, Bjarne Andersen, Benny Larsen, Torben Skov, Rolf Andersen, Peter Hansen, Lise Lotte Rahbek og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

PS: E. Veselbo (eller hvordan det staves- tidligere folketingsmedlem for V) sagde i P1-morgen , at han ikke var forbavset over de over 100 mio. kr. der var trukket fra Satspuljen af en medarbejder i ministeriet - da de svage medborgere ikke var i særlig højkurs i Folketinget mv.

Det lyder helt vildt, at så mange penge kan trækkes ud, når politikerne hvert år praller med at nu har de GIVET så og så mange mio. kr. til det og det.

Anne Eriksen, Allan Stampe Kristiansen, Katrine Damm, Thomas Olsen, Kim Houmøller, Eva Schwanenflügel, Benny Larsen, Henrik Peter Bentzen, Anne Schøtt, Rolf Andersen, Carsten Munk og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Jørgen Clausen

Efter dagpengereformen står 160.000 borgere i dag unden forsøgelse. De er med en fin betegnelse blevet "selvforsørgende" - Ingen ved i realiteten hvad der er blevet af de mennesker. Men traktor Troels regner dem gerne med i sin succes rate.

Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Allan Stampe Kristiansen, Katrine Damm, Arne Albatros Olsen, Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Ebbe Overbye, Henrik Peter Bentzen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Det er rendyrket ondskab camoufleret som godhed med slogans som "Alle skal med", "Det er synd for de folk, som står udenfor".
Det er så synd, at fagbevægelsen accepterer at medlemmerne arbejder sammen med mennesker som ikke får løn.

Og vælgerne sluger det hele råt... og føler sig go'e.

Steffen Gliese, Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Allan Stampe Kristiansen, Katrine Damm, Carsten Nørgaard, Thomas Olsen, Helene Kristensen, Eva Schwanenflügel, Heidi Larsen, Ken Sass, Per Klüver, Bjarne Bisgaard Jensen, Ebbe Overbye, Benny Larsen, Herdis Weins, Henrik Peter Bentzen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Venstre burde vise ,hvad tallet de 160 000 indeholder.

Hvor mange er døde ?
Hvor mange har nu fået folkepension ?
Hvor mange er begyndt at studere ?
Hvor mange bliver forsørges af deres ægtefælle/kæreste ?
Hvor mange bare faldet ud og er blevet hjemløse ?
Hvor mange er overgået til førtidspension/flexjob ?

Og hvor mange har rent faktisk fået et fuldtidsarbejde ?

Venstre er jo redlige og ærlige mennesker , som intet har at skjule, så derfor burde lige lægge
disse tal frem. På forhånd tak.

Anne Eriksen, Katrine Damm, Carsten Nørgaard, Eva Schwanenflügel, Thomas Olsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Jørgen Clausen

"Venstre er jo redelige og ærlige mennesker , som intet har at skjule" Ha ha ha. Det er vist ved at være mange år siden dette var tilfældet Arne Albatros Olsen. Venstre er i dag de rene mestre i kreativ tal fordrejning og manipulation af befolkningen.

Anne Eriksen, Katrine Damm og Thomas Olsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Arbejdet er blevet Gud, men arbejdet er ikke Gud, det er den grad af slaveri, vi aldrig kan blive helt frit; men derfor skal vi i det mindste gøre alt for, at det kommer til at fylde så lidt som muligt i vores liv. Med tiden svinde bort og blive afløst af aktiviteter, der i sig selv animerer til at blive udført for deres nyttige og tilfredsstillende egenskaber. Det er det, vi må stræbe imod.