Leder

Støjberg demonstrerer, at grænsen for regeringens kynisme endnu ikke er nået

Integrationsydelsen er snarere for høj end for lav, siger udlændingeministeren, efter Institut for Menneskerettigheder har dokumenteret, hvordan flygtninge med børn lever i fattigdom
Da integrationsydelsen blev vedtaget tilbage i 2015, argumenterede regeringen i sit lovforslag med, at den ønskede at »give« flygtninge og andre udlændinge »et større incitament til at arbejde og blive integreret i det danske samfund«.

Da integrationsydelsen blev vedtaget tilbage i 2015, argumenterede regeringen i sit lovforslag med, at den ønskede at »give« flygtninge og andre udlændinge »et større incitament til at arbejde og blive integreret i det danske samfund«.

Ida Marie Odgaard

Indland
12. oktober 2018

Udlændingeminister Inger Støjberg mener bestemt ikke, at integrationsydelsen er for lav.

»Tværtimod«, konstaterede hun i en skriftlig kommentar i torsdagens Information. »Hvis jeg skulle justere integrationsydelsen, ville det nærmere være i nedadgående retning.«

Ministeren blev bedt om en udtalelse, fordi Institut for Menneskerettigheder i en ny rapport vurderer, at nogle flygtninge på integrationsydelse har så få penge, at det er i strid med grundlovens sikring af et eksistensminimum for borgerne.

I rapporten gennemgår instituttet, hvordan særligt flygtninge med børn lever i fattigdom. Nogle må undvære medicin, for at deres børn kan få nok at spise. Andre springer et dagligt måltid over.

Det er forbløffende, at det finder sted i et moderne velfærdssamfund. Men som overlæge og professor Morten Sodemann sagde i torsdagens Information, er der efter indførelsen af integrationsydelsen opstået »armod som i gamle, gamle dage«.

Integrationsydelsen ligger langt under kontanthjælpen. Det er især flygtninge fra Syrien, der modtager ydelsen. Og børnefamilier er særligt hårdt ramt, blandt andet fordi de ikke har fuld ret til børnepenge.

Sendt ud i fattigdom

Så det er altså sådan, vi i Danmark behandler mennesker på flugt fra det syriske krigshelvede. Vi sender dem ud i fattigdom, som vi ikke har set mage til i nyere tid. Og for øvrigt nægter vi dem også i tre år retten til at blive familiesammenført med deres ægtefæller og børn.

Da integrationsydelsen blev vedtaget tilbage i 2015, argumenterede regeringen i sit lovforslag med, at den ønskede at »give« flygtninge og andre udlændinge »et større incitament til at arbejde og blive integreret i det danske samfund«. Ligesom i debatten om kontanthjælpsloftet blev forringelsen af ydelserne til flygtninge altså omtalt som en gave i form af en hjælpende hånd til at få et job.

Men det første argument i lovforslaget om integrationsydelsen var, at regeringen »ønsker at gøre det mindre attraktivt at søge asyl i Danmark«. Det er kynisme i ren form. For at afskrække andre fra at komme til Danmark skal flygtninge, der allerede er kommet, leve i fattigdom.

Skulle man alligevel være i tvivl om rækkevidden af kynismen, forvisses man af Inger Støjbergs udtalelse. Grænsen for, hvor dårligt regeringen er parat til at behandle flygtninge, er endnu ikke nået, forstår man. Hvis der da overhovedet findes en sådan grænse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Johnny Werngreen

Vi lever altså i et repræsentativt demokrati, så det er ikke kun Støjberg, regeringen og flertallet i Folketinget, der ønsker det sådan, det er mere end halvdelen af de danske vælgere. Det er fandengalemig uhyggeligt.

Achim K. Holzmüller, Niels Borre, Morten Wieth, Erik Petersen, Søren Andersen, David Breuer, Benta Victoria Gunnlögsson, Sonja Rosdahl, Britta Hansen, jørgen djørup, Helene Kristensen, ingemaje lange, Tino Rozzo, Mads Berg, Mette Poulsen, Kjeld Jensen, Katrine Damm, Carsten Munk, Bjarne Bisgaard Jensen, Rolf Andersen, Poul Anker Sørensen, Holger Madsen, Marianne Stockmarr, Anne Schøtt, Carsten Mortensen, Lars Jensen, Berith Skovbo, Lise Lotte Rahbek, Bettina Jensen, Elisabeth Andersen, John Damm Sørensen, Arne Lund, Calle Hansen, Jonna Jensen, Niels Duus Nielsen, Martin Rønnow Klarlund, Ole Frank, Bjarne Andersen, Lillian Larsen, Christel Gruner-Olesen, Eva Schwanenflügel, Søren Nielsen, Bjørn Pedersen, Else Marie Arevad, Benjamin Bjerre, Carsten Nørgaard, Tue Romanow, Thorkil Søe, Hans Larsen, Erik Karlsen, Peter Wulff, Esben Lykke og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Hvorfor fokusere man på Støjberg, hun er minister i en regering, der har støtte af flertallet af den danske befolkning, Det er altså flertallet af den danske befolkning, der har denne kyniske holdning. Vi er venner, i familie eller kollegaer med dem der støtter den holdning at flygtninge bare skal behandles dårligst muligt.
Når man projektere sådanne holdninger ud på en minister, eller på nogle politikere fjerner man ligesom ansvaret for denne holdning fra dem, der har det egentlige ansvar, de vælgere der har stemt på disse partier.
Samtig her torsdag den 11. oktober, står den danske statsminister og hylder menneskersmugler, der mod betaling sejlede flygtninge i sikkerhed for 75 år siden.

Niels Borre, Morten Wieth, Erik Petersen, Arne Albatros Olsen, David Breuer, Benta Victoria Gunnlögsson, Karsten Lundsby, Berith Skovbo, Britta Hansen, Helene Kristensen, Tino Rozzo, Mads Berg, Kjeld Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Rolf Andersen, Christian Mondrup, Peter Wulff, Poul Anker Sørensen, Marianne Stockmarr, Anne Schøtt, Carsten Mortensen, Lars Jensen, Elisabeth Andersen, John Damm Sørensen, Arne Lund, Calle Hansen, Martin Rønnow Klarlund, Ole Frank, Bjarne Andersen, Lillian Larsen, Christel Gruner-Olesen, Eva Schwanenflügel, Søren Nielsen, Bjørn Pedersen, Jan Jensen, Carsten Nørgaard, Hans Larsen, Anders Olesen, Torben Skov, Morten Hjerl-Hansen og Morten Sørensen anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Jeg er mere og mere rystet. Det er i stor udstrækning DF der står bag Inger Støjberg i disse sager. DF påstår sig danske og kristne, og vi må konstatere at ingen af delene passer.
Desværre ser det ud til, at den nuværende regering med støtte fra DF undergarver Danmark mere og mere. Det Danmark jeg kendte er snart væk. Til hvis fordel? I bund og grund ingen.
Virksomheder lukrerer på velfærdssamfundet, da de ansvarsløse kan ansætte og afskedige medarbejdere uden særlige problemer.
Nu vil Kristian Jensen øjensynligt lave økonomisk aftale med DF. Kender dumhed dog ingen grænser.
Umiddelbart vil man se Kristian Jensen som en fornuftig mand, men dette tiltag at lave finanslovsaftale med DF er dog det dummeste, der er set i mands minde. DF er det mest ødelæggende og dyreste parti (sammenrend af uformåenhed) der har eksisteret i Danmark.
Regningen kommer ikke i dag og i morgen, men den kommer i nærmeste fremtid. Danmark bliver et fattigt land og uoplyst som USA.

Niels Borre, Johanna Haas, Arne Albatros Olsen, David Breuer, Karsten Lundsby, Britta Hansen, Tino Rozzo, Mads Berg, Peter Wulff, Marianne Stockmarr, Carsten Mortensen, Elisabeth Andersen, Jonna Jensen, Hans Larsen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Per Langholz, Torben Skov og Morten Hjerl-Hansen anbefalede denne kommentar

'Støjberg demonstrerer, at grænsen for regeringens kynisme endnu ikke er nået'

Jeg tvivler på, der overhovedet er en grænse, så længe det vurderes, at der er stemmer at hente.

Alt imens regeringen iklæder sig grønne fjer, og græder snot over, at det tilsyneladende er lykkes en kvinde at lænse 111 millioner fra 'de aller svageste' i samfundet, som denne regering åbenbart kerer - i følge sigselv - for.

Nå ja, de - Regeringen har jo i øvrigt lige forlænget samarbejdet med .... ja netop, Danske Bank!

Det er fandme op af bakke.

Søren Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Karsten Lundsby, Berith Skovbo, Helene Kristensen, Martin Mørch, Kjeld Jensen, Carsten Munk, Bjarne Bisgaard Jensen, Poul Anker Sørensen, Benny Larsen, Marianne Stockmarr, Carsten Mortensen, Lise Lotte Rahbek, Elisabeth Andersen, John Damm Sørensen, Arne Lund, Calle Hansen, Jens Erik Starup, Ole Frank, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Benjamin Bjerre, Mogens Holme og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Problemet for Inger Støjberg er, at hun ingen menneskelig eller etisk kompas har overhovedet. Hun er ikke liberal, men kyniker i svær grad. Det er uklart, om hun er buldozer for Lars Uløkke eller Tullemand.
Selv soldater har pligt til at sige fra, hvis de bliver beordret til noget, som er uforsvarligt, men Inger Støjberg har vist ikke været soldat. Hun er heller ikke partisoldat, men hun er en fritsvævende destruktor af dansk selvforståelse.

Pia Thy, Karsten Lundsby, Berith Skovbo, Britta Hansen, Tino Rozzo, Kjeld Jensen, Benny Larsen, Marianne Stockmarr, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Morten Hjerl-Hansen anbefalede denne kommentar

Jens J. Petersen 21.15. Du har ret i det meste, men Inge Støjberg er både partisoldat og ikke spor fritsvævende, hun er støttet af den regering hun sidder. Hun har fejret flere gange at hun har fået 50, eller 100 eller hvor meget det nu er, af lovforslag igennem. Det er regeringen og DF der har stemt for dem og i mange tilfælde også Socialdemokratiet. Disse er valgt af et flertal af den danske befolkning. Det er disse vælgere der er de ansvarlige.

Johanna Haas, Morten Wieth, Benta Victoria Gunnlögsson, Karsten Lundsby, Helene Kristensen, Tino Rozzo, Bjarne Bisgaard Jensen, Jesper Sano Højdal, Marianne Stockmarr, Elisabeth Andersen, Calle Hansen, Jens Erik Starup, Ole Frank, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Else Marie Arevad, Erik Karlsen, Torben Skov, Jens J. Pedersen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Katrine Damm. Den dersens kvinde som er rendt med gysserne har jo blot stjålet hvad politikerne selv har neglet fra de svageste. Satspuljemidler min bare. En anstændig politiker (findes vist ikke) ville stemme imod brugen af pengene og kræve dem tilbagebetalt til de mennesker, de var tiltænkt.

Karsten Lundsby, Flemming Berger, jørgen djørup, ingemaje lange, Mads Berg, Katrine Damm, Vibeke Hansen, Benny Larsen, Elisabeth Andersen, John Damm Sørensen, Ole Frank, Else Marie Arevad og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Yes, I har ret. I er mere gavmilde end flertallet. Det er da en rar følelse, ikke?

Michael Boe 22:07. Det er nok også rart for en stor del af befolkningen, der har politikere og ministre til at gøre det beskidte arbejde, og ikke selv rigtig stå ved det.

Helene Kristensen, Hans Larsen, Steen K Petersen, Ole Frank og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Støjberg har lært af Trump at man skal provokere medierne F.eks. med one- lineren, at »hvis jeg skulle justere integrationsydelsen, ville det nærmere være i nedadgående retning.«. Information og Polikiken vil derefter bringe budskabet ud til Støjbergs base. Som er en halvdelen af den danske vælgerbefolkning. Og måske kommer Inf. med nogle knubbede ord, og Politiken nogle højtravende ord, de så kan grine af...

Det er trist, men sådan er virkeligheden herhjemme lige nu...

Karsten Lundsby, ingemaje lange, Nis Jørgensen, Marianne Stockmarr, Elisabeth Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bjarne Frederiksen

Jeg synes, at Inger Støjberg gør det godt som minister, og at hun lige præcis gør det, hun skal; nemlig at tjene folket. Husk nu at de syriske flygtninge er gået gennem 5-6 sikre lande for så at slå sig ned i det syvende. De er her faktisk valgt at være her.

august grønstrøm, Erik Jakobsen og Michael Boe anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Nej, fire år er for lang tid til, at man kan holde vælgerbefolkningen ansvarlig for en regerings gøren og laden. Især når vi lever i den giftige situation, hvor to fronter finder sammen om at sikre hinanden flertal for hver deres mærkesager. Det er den samme form for aftale, som Oktavian, der blev kejser Augustus, Marcus Antonius og Lepidus med det andet triumvirat indgik om at slå hinandens fjender ihjel. Det kræver blot, at den anden part vender ryggen til for at i stedet at få sit eget igennem.

Elisabeth Andersen, Katrine Damm, Rolf Andersen, Lise Lotte Rahbek, Ole Frank og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Else Marie Arevad

Bjarne Frederiksen, det kan der være noget om, men nu er de syriske flygtninge altså her og skulle gerne have en anstændig tilværelse. Det allerbedste ville selvfølgelig være at skaffe dem et job, så de selv kan tjene deres penge.

Karsten Lundsby, Kjeld Jensen, Elisabeth Andersen, Steen K Petersen, Jonna Jensen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Christel Gruner-Olesen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Skulle man alligevel være i tvivl om rækkevidden af kynismen, forvisses man af Inger Støjbergs udtalelse. Grænsen for, hvor dårligt regeringen er parat til at behandle flygtninge, er endnu ikke nået, forstår man. Hvis der da overhovedet findes en sådan grænse."

Og så kan 'danske borgere' sove videre under ligusterhækken i forvisningen om at det danske statsbureaukrati kun er til for deres egen nytte og gavn?
Det er desværre langt fra tilfældet.

Når partierne bliver enige om at begrænse aktindsigten i deres lovgivningsmæssige forpligtelser ved at mørklægge lovene, når partiernes 'venneklubber' kan donere penge uden indsigt, og tænketanke/lobbyister ligeså, så bliver det noget mudret om de valgte politikere egentlig er til at stole på.

Hvor mange borgere kan rent faktisk stole på politikerne længere?
Det er spørgsmålet.

For begynder den enes moralske fundament at forvitre, går det ud over os alle.
Ikke "kun" flygtningene.

Pia Thy, Carsten Nørgaard, Karsten Lundsby, Helene Kristensen, Mads Berg, Katrine Damm, Carsten Munk, Bjarne Bisgaard Jensen, Rolf Andersen, Marianne Stockmarr, Egon Stich, Lise Lotte Rahbek, Elisabeth Andersen, John Damm Sørensen og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Og hvor er det dog mere røget end speget at vi nu skal fejre hvor dygtige vi var da vi hjalp menneskesmuglere i Gilleleje med at hjælpe jødiske flygtninge til det "politisk korrekte" Sverige..

Carsten Nørgaard, Holger Madsen, Katrine Damm, Carsten Munk, Vibeke Hansen, Marianne Stockmarr, Carsten Mortensen, Elisabeth Andersen, Steen K Petersen, Jan Jensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Faktisk har jeg kæmpestor respekt for indsatsen dengang, og ved at mange druknede under overfarten.
Min morfar var en af dem der hjalp.
Men retorikken og den lovstridige lovgivning idag lader meget tilbage at ønske fra dengang.

Carsten Nørgaard, Karsten Lundsby, Katrine Damm, Carsten Munk, Vibeke Hansen, Steffen Gliese, Carsten Mortensen, Elisabeth Andersen og Jan Jensen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Johnny Werngren, jeg er ikke så sikker på, at halvdelen af befolkningen støtter op om denne politik. Snarere tror jeg, at der er tale om 20%, tops. De øvrige 31% stemmer på regeringen af andre grunde, og accepterer kun Støjbergs overgreb, fordi de ikke er bevidste om dem.

Desværre er vores demokrati således indrettet, at du stemmer på en pakkeløsning, så hvis du er boligejer og frygter, at regeringen vil pille ved boligskatterne, stemmer du på de politikere, der garanterer at de ikke vil røre boliglovgivningen. De samme politikere nedbryder så i andre sammenhænge menneskerettighederne, og det er så bare ærgerligt, er der mange der tænker, men så længe det ikke rammer MIG, er jeg ligeglad.

Et eksempel: Selv stemmer jeg på EL, og støtter dermed op om en politik, der ønsker at melde Danmark ud af EU, selv om jeg umiddelbart finder denne politik forfejlet. Det er helt det samme, der sker for det borgerlige Danmark: I grunden er de fleste borgerlige mennesker anstændige mennesker, men hvis de har ondt i boligøkonomien, vejer disse bekymringer tungere end diverse overgreb på folk, de alligevel ikke kender.

Dog er der håb forude - regeringens kynisme har nået sådanne højder, at de fleste mennesker efterhånden har en bekendt eller et familiemedlem, der er ramt af regeringens overgreb, så selv om enhver er sig selv nærmest, er der da en lille chance for, at danskerne siger stop for flere overgreb. Politikerleden er i top, hvilket jo bare viser, at vi kun stemmer på de siddende politikere, fordi der ikke er andre.

Danmark er moden til en lokal udgave af Donald Trump eller Bernie Sanders, spørgsmålet er blot, om vi er blevet så konforme og nedsunket i vanetænkning, at vi ikke længere har potentialet til nytænkning.

Achim K. Holzmüller, Olav Bo Hessellund, Morten Wieth, Aske Bjerre-Larsen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Flemming Berger, Holger Madsen, Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese, Lise Lotte Rahbek og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar

@Per Langholz Hvorfor antager du, at "jeg ikke rigtig står ved det"? Det er nok mest dit narrativ om at du er god og jeg er ond, som styrer dig her - antager jeg...

Det er Martin Henrikzen, der lægger niveauet - og trækker de øvrige partier med nedad. Om han har nået bunden, tror jeg ikke. For under åbningsdebatten fremlagde Mette Frederiksen flg. Forslag til vedtagelse "Antallet af asylansøgere betyde noget..." Bag forslaget stod SD og SF (naturligvis), men også Radikale, Alternativet samt Enhedslisten.
Den såkaldte "røde" blok ser hermed bort fra, at integrationen forløber rigtig godt - om end der stadig er udfordringer - at mennesker med ikke-vestlig baggrund kommer i arbejde langt hurtigere end arbejdsløse danskere, at de videregående uddannelser bugner med mennesker med ikke-vestlig baggrund osv. osv.
At Martin Henrikzen, og Pernille Vermund ikke vil erkende dette, er problematisk, men at fx Sf og El nu også er hoppet på skrønen, er oprørende og dybt forkasteligt. Lige netop de to partier har en forbandet pligt til at tænke sig om. Når det ikke sker her, er det så ad hensyn til borgfreden i "rød" blok?
Det er det nok, for det falder jo fint i tråd med at EL helt afstår fra at kritisere SD's højredrejning - bortset fra et par forkølede, halvhjertede kvæk.

Johanna Haas, Carsten Nørgaard, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Uanset hvad folk så end mener om Socialdemokraterne og SF og uanset hvad f.eks Sass-Larsen har ytret af mærkværdigheder: Stem fra Ø til A ved næste valg, så vi kan komme af med den nuværende uværdige regering.

Niels Duus Nielsen og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Mon ikke pengene kunne hentes i Socialministeriet hvor pengene til de svageste tilsyneladende i årtier ender i lommerne på ansatte i stedet for de såkaldt udsatte grupper.

jens peter hansen

Der skal et svin til at kalder nogen en so! Støjberg er utålelig, men når sprogbruget bliver det samme som nazisternes så må man stå af!

Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Katrine Damm, Vibeke Hansen, Hans Larsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Det "politisk korrekte Sverige" fandt i løbet af 1943 ud af at de havde været alt for flinke over for Tyskland og tyskerne var ved at tabe krigen. Var aktionen kommet et år før var det måske gået helt anderledes. . Sveriges modtagelse af flygtningene fra DK er smuk, men den politik Sverige med tyske transporter til Nordnorge igennem Sverige for at nedkæmpe den sidste modstand der og senere troppetransporter til Finland, de store leverancer af maskiner og malm til Tyskland og en udpræget sympati for Tyskland i store kredse i landet viste at stemningen havde været ganske anderledes indtil sommeren 1943. Jødernes flugt er i lige så høj grad som i Danmark en svensk legitimering af at man var på det rigtige hold. Lidt sent ganske vist, som i DK.

Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Helene Kristensen anbefalede denne kommentar

Niels Duus Nielsen:
Jeg håber du har ret, desværre er jeg ikke lige så optimistisk som du.

Jeg bor i det mest 'danske' af det 'danskste' sted man efter sigende kan bo - en kolonihaveforening.
Og rigtig mange her tror - mener vitterligt at alt ville være meget bedre, hvis det bare ikke var for alle de udlændinge, man ville blive bedre behandlet på jobcenteret, pensionister ville have ordentlige vilkår, skatten ville være lavere, osv
Klimaforandringer eksisterer ikke, økologi er noget pjat og gift i haven er helt ok, haven skal jo se pusse-nysselig ud....

Achim K. Holzmüller, Niels Duus Nielsen, Elisabeth Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Nis Jørgensen

Til det med det repræsentative demokrati: Det er altså mere end 75% af vælgerne, der har stemt på partier som ikke vil fjerne integrationsydelsen. Mette Frederiksen står skam bag Støjberg i denne sag - omend hun ikke udtaler sig nær så bramfrit.

Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Jens Peter Hansen - " ender i lommerne på ansatte" - Nu er det vist kun en enkelt ansat, så...?

jens peter hansen

Ja nu er det vist to. Men kontrollen er da også lempfældig når det angår hvad hvad pengene faktisk bruges til.

Carsten Hansen

Er vi ikke oppe på 4 ?

"Danmark er et kristent land", hævder de i tide og utide.
Men Jesus Christ Himself ville ikke få et ben til jorden i dagens Danmark.

Carsten Hansen

Tino Rozzo.

Tvært imod.

"Hvad skal vi gøre hvis Jesus kommer til Danmark ? "

"Sætte ham op som Center-forward"

Niels Duus Nielsen

Katrine Damm, jeg er helt klar over, at folkestemningen generelt er fremmedfjendsk. Mne hvor meget af denne xenofobi er forankret i en gennemført racistisk personlighed, og hvor meget er blot almindelig eftersnakkeri og hygge-enighed, groupthink er jo ofte bare noget man tager del i, for ikke at ødelægge den gode stemning i kolonihaveforeningen.

En enkelt racist og en presse, der jager clicks og derfor fylder vore hoveder med "sensationer" og "afsløringer" er derfor nok til, at en hel kolonihaveforening bliver lidt småracistisk. Men hvis du taler med folk på tomandshånd, er det min erfaring, at langt de fleste egentlig ikke har en selvstændig holdning til problemet.

Et eksempel: Jeg havde to gode kolleger, som brugte enhver lejlighed til at tale ondt om indvandrere, og vi lod deres brok gå ind ad det ene øre og ud af det andet. Efter arbejdstid, når vi sad og legede med elefanter på den lokale beverding, kunne jeg så rive dem i næsen med den besynderlighed, at de altid foretrak at arbejde på hold sammen med en tyrkisk muslim. Hvorefter de smed en masse statistikker i hovedet på mig og forklarede, at det med Uzman (eller hvad han nu hed, han blev fyret på grund af druk i arbejdstiden (!) relativt kort tid efter at jeg blev ansat) var noget andet - han var nemlig god nok, for ham kendte de personligt.

Jeg fik dem aldrig overbevist om, at alle perkere er noget andet, for så vidt der altid er en eller anden, der kender dem personligt, og derfor kan stå inde for dem. Deres xenofobi var abstrakt, baseret på statistikker og vonhörensagen; i deres daglige virke holdt de hånden over deres gode ven, og dækkede over ham, når han havde fået en lille een.

Jeg gætter på, at de fleste ude i kolonihaverne er lige så abstrakte, når de kritiserer indvandringen. "Det er også for galt", siger de, fordi det siger man i kolonihaver. Hygge frem for alt, og lad os ikke ødelægge den gode stemning med kendsgerninger.

Jeg fastholder, at 20% rådne æbler er nok til at fordærve en hel tønde, og at det er det, vi kan iagttage i vort lille, fredelige land, hvor de fleste taler pænt til de mennesker de møder, selv om de tilslutter sig nogle abstrakte og helt fejlagtige teorier for ikke at skille sig ud.

Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Jørgen Kærbro Jensen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Niels Duus Nielsen.

" jeg er helt klar over, at folkestemningen generelt er fremmedfjendsk" Citat slut.

Er den nu det ?.
Er det ikke bare en hurtig men forkert konklusion ?

Er danskerne fjendske overfor kinesere, vietnamesere Sri-Lankanere, nordmænd eller Sydamerikanere ?

Er danskere generelt racister ?
Det tror jeg bestemt ikke. Hudfarve og den slags betyder intet for et kæmpe flertal af danskere.

Men bortset fra det, så er Støjberg og hele den sorte regering fyldt med kynisme overfor folk der ikke lige er en "overskudforretning" og spiller et skummelt spil i den forbindelse.

Niels Duus Nielsen

Carsten Hansen, som jeg skriver, kan man tro, at der er flere xenofober end der faktisk er, fordi pressen lægger spalteplads til alle småracisterne fra DF og Venstre, der forsøger at slå politisk plat på folks naturlige skepsis over for det fremmede og ukendte.

Og hvis man slet ingen aktier har i debatten - hvis man for eksempel slet ikke kender nogen indvandrere - så ser man heller ikke grunden til at risikere at blive uvenner med folk, som man kender, og som - måske bare for konversationens skyld - siger, at "det er også for galt, jeg har lige læst i avisen at indvandrernes koner bare går derhjemme for mine penge", eller hvad man nu kan hygge sig med at være fælles forargede over.

Selv har jeg aktier i debatten, og tager derfor altid diskussionen op, fordi jeg kender mange indvandrere personligt, hvorfor jeg ved, at de anklager, som Støjberg og co. fremfører, ingen basis har i virkeligheden.

Jeg tror at mange mennesker frygter de fremmede lidt, netop fordi de er fremmede, og det forstærkes så af al den negative omtale. Egentlige racister frygter ikke de fremmede, men føler derimod afsky for dem, og det er slet ikke mit indtryk, at folk som folk er flest, går og nærer afsky for andre mennesker bare fordi de har en anden hudfarve eller en anden religion.

Så nej, danskerne er ikke generelt racister. Men jeg er ret sikker på, at langt de fleste DFere er, sammen med Støjberg og Knuth. Resten af den sorte regering tror jeg bare forsøger at slå politisk plat på udgive sig som småracister.

Jens Erik Starup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Niels Duus Nielsen.

OK; så er vi ikke helt uenige.
Men jeg kunne ikke købe din indledning om den generelle "fremmedfjendshed".

Angående "Dem vi kender", så kender jeg personligt faktisk ikke én eneste der er fremmefjendsk eller racist.

Danskerne står til ansvar for de politikere de vælgere. Når danske politikere laver racistisk lovgivning som f.eks tildækningsforbudet de facto er. Dette forbud har næsten ingen reel betydning, og rammer meget få. Alligevel har et flertal i den danske befolkning har behov for vise deres holdninger på denne måde. Danskerne er ansvarlige for de politikere vi vælgere og den politik der bliver gennemført. Hvis man er for en lovgivning der der de facto er racistisk, så er man også selv de facto racistisk.
Der er et flertal i den danske befolkning der er for niqab og burka forbud.
https://www.dr.dk/ligetil/et-flertal-vil-forbyde-burka-og-niqab

Carsten Hansen

Per Langballe.

Den tåbelige burka-lov er ikke racistisk !
Du forveksler begreberne !

Muslimer er ikke en race og loven er udfærdiget således at den også gælder alt muligt andet end burka.

Tåbelig : Ja Racistisk: Nej.

Carsten Hansen

Den såkaldte "Racismeparagraf" findes ikke.

Straffelovens § 266b :

"§ 266 b. Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel "

Begreberne er adskilte da f.eks hverken muslimer, englændere eller homoseksuelle er racer.
Derfor er eventuel diskrimination af muslimer ikke racisme, præcis som diskrimination af homoseksuelle aldrig vil blive betegnet som racisme.

"Racismeparagraffen" er kun et navn i folkemunde.

"Burkaloven" og andre tiltag er nærmere en del af en kulturkamp.
Nogen vil kalde det en demokratisk sindet kamp mod en dybt konservativ/fascistoid og patriarkalsk kultur.

Midlerne er ikke altid kønne og desværre , i mange tilfælde, dikteret af DF.

At f.eks islamisme skal imødegås er alle partier enige om. Spørg bare Pelle Dragsted fra Enhedslisten.

Carsten Svansen
De facto er et latinsk udtryk der betyder "i virkeligheden" eller "i praksis". Det bruges ofte som modsætning til de jure ("ved lov") indenfor jura, forvaltning eller teknik (f.eks. om en teknisk standard), for at betegne en tilstand som er fremkommet uden eller på trods af regulering. Inden for jura betegner de jure hvad der er i overensstemmelse med loven, mens de facto betegner hvad der gælder i praksis (hvilket kan være lovligt eller ulovligt).

Carsten Hansen

Per Langholz.

Dit indlæg ændrer ikke en tøddel i forhold til begrebet "racisme".

Burkaloven er IKKE De facto racistisk!

Burkaloven er højst De facto diskriminerende.

Carsten Hansen

Der er ganske enkelt gået inflation i begrebet "Racisme".
Det bruges for at lægge et ekstra tryk på ens forargelse over en uret.

Her på trådene ved de fleste hvad "de facto" betyder, men hvis man tror at diskrimination de facto er lig racisme; ja så ved man ikke hvad de facto betyder.

Det dur ikke at man opfinder andre betydninger for begreber og ser stort på virkelighedens betydning.

Jan Fritsbøger

uanset hvor mange % de fremmedskeptiske udgør, så er de jo næsten alle ofre for misinformation om, og direkte dæmonisering af de fremmede, særligt muslimer,
DF har i årtier ført hadkampagne imod fremmede, ivrigt bakket op at det meste af den danske presse, og har spredt en masse løgne som er blevet gentaget i det uendelige, så de i dag er virtuelle sandheder,
og de spredes dermed videre af almindelige menneskers hyggebrok i kolonihaver og på arbpladser,

man kan derfor uden videre konkludere, at hvis danskerne forholdt sig til de fremmede ud fra den faktiske virkelighed, i stedet for propagandaens virkelighed, ville der ikke være nogen basis for et fremmed-fjendsk flertal i folketinget,
men desværre har hele resten af højrefløjen "set lyset" på grund af den succes DF har haft med hadkampagnen og nu deltager hele højrefløjen ivrigt,
det er faktisk gået så galt at selv venstrefløjen har opgivet at kæmpe imod propagandaen, og de tør ikke forsøge at gendrive alle løgnene,
og så tror jo pokker at kun ganske få stiller op og forsvarer de fremmedes ret til et liv her i danmark selv om mange mennesker i virkeligheden gerne ville være åbne og tolerante og vise medmenneskelighed.
der var jo heller ikke mange tyskere som i 30erne åbent forsvarede jøder, efter at Goebbels og das partei havde dæmoniseret dem.