Leder

Det værste ved sagen om Niko Grünfelds borgmesterkontor er, at den er udtryk for en alternativists hykleri

Det er ærgerligt, at Alternativet har en politiker, der så åbenlyst prioriterer egne designpræferencer over bæredygtighed
På Københavns Rådhus stod der for et år siden et glasbord og andre møbler på Niko Grünfelds nye kontor, som ikke faldt i den nyslåede borgmesters smag. Selv om møblerne var funktionsdygtige, købte han nye.

På Københavns Rådhus stod der for et år siden et glasbord og andre møbler på Niko Grünfelds nye kontor, som ikke faldt i den nyslåede borgmesters smag. Selv om møblerne var funktionsdygtige, købte han nye.

Asger Ladefoged

Indland
13. oktober 2018

Kultur- og fritidsborgmester i København, Niko Grünfeld fra Alternativet, er i denne uge blevet kritiseret for at have brugt 130.000 kroner af skatteborgernes penge på at genmøblere sit borgmesterkontor på Københavns Rådhus.

De nye møbler er blandt andet en specialdesignet daybed til 10.000 kroner. To bænke til 14.000 kroner. Tre borde til 36.000 kroner, samt ph-lamper og dyrt højtaleranlæg.

Kritikken er blandt andet gået på, at han har fået en designer, der er søster til Alternativets tidligere politiske chef, til at indrette kontoret, og at opgaven ikke blev sendt i udbud.

Det værste ved sagen er dog, at det er et udtryk for en alternativists hykleri.

Alternativet har netop lanceret en ny klimaplan, hvor de opfordrer danskerne til at se på deres forbrug. Partiet vil have, at udledningen af CO2 pr. dansker reduceres med over 15 ton. De foreslår derfor blandt andet, at man skal kunne få fradrag for reparationer, så man kan få ting til at holde længere.

Men ovre på Københavns Rådhus stod der for et år siden et glasbord og andre møbler på Niko Grünfelds nye kontor, som ikke faldt i den nyslåede borgmesters smag. Selv om møblerne var funktionsdygtige, købte han nye.

Inden Niko Grünfeld blev valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation, stillede han op til interview med Politiken, hvor han talte om den bæredygtige omstilling.

»Kloden er under gevaldigt pres. Planeten lider,« sagde han ifølge Politiken flere gange.

Det klinger hult, når han samtidig vælger at bruge titusindvis af kroner på nyproducerede møbler til sit eget kontor. Han kunne for eksempel i stedet have valgt at bruge nogle af de mange møbler, der allerede er i rådhusets besiddelse.

Alternativets ønske om at udfordre forbrugersamfundet er vigtigt, og så meget mere ærgerligt er det, at de har en politiker, som helt åbenlyst prioriterer sine egne designpræferencer over bæredygtighed.

Endelig repræsenterer Niko Grünfeld et parti, der siger, at de vil skabe en ny politisk kultur. Derfor er det også en skam, at han så hurtigt har overtaget vaner, som vi normalt kritiserer gamle politiske pampere for.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Bettina Jensen

Ifølge borgmesteren selv, var det et overordnet formål at kontoret udgør et 'minikulturhus' således at det kan demonstreres hvad kulturen 'kan'. Vi afventer næste demonstration.

Peter Ole Kvint, Arne Albatros Olsen, Berith Skovbo, Bjarne Bisgaard Jensen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Randi Christiansen, Erik Jakobsen, Torben Lindegaard, Hans Aagaard, Torben Skov, Arne Lund, Jørn Andersen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

For en alternativist er penge ikke noget man tjener men noget der kommer i faste bevillinger.

Michael Friis, Anne Mette Jørgensen, Per Torbensen, Arne Albatros Olsen, Jens Falkenberg, Allan Stampe Kristiansen, Erik Jakobsen, Ole Schwander, Torben Lindegaard, Hans Aagaard, Karsten Lundsby og Bjarne Frederiksen anbefalede denne kommentar

@Martin Lund >>> sikke en gang billig bavl at lukke ud. En vaskeægte SoMe-sviner – uden hold i virkeligheden.

John Poulsen, Niels Duus Nielsen, Ole Frank, Herdis Weins, Steffen Gliese og Hans Houmøller anbefalede denne kommentar

Nu forurener penge i sig selv jo ikke. Og der er tale om en person, der er valgt til at varetage et embede og være ansvarlig for adskillige millioner. Derudover er det vist ganske almindeligt, at et kontor til sådan et embede indrettes så den folkevalgte har de bedste rammer at udøve sit virke i i de næste 4 år.

Jeg forstår ikke harmen. Han har valgt en indretning, der ligger i brændpunktet mellem et eksperimentelt børnelegehus og et cirkus. Lad for pokker manden om det og pak så de for små sko væk.

Niels Duus Nielsen, Niels-Simon Larsen, Jens Falk, Randi Christiansen, Carsten Wienholtz, Steffen Gliese og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
Søren Clausen

Det ville have været mere i bedre tråd med partiets udmeldinger og givet noget respekt, hvis han havde klunset et bord, men nu vækker det minder om partiformanden, der også var i modvind pga manglende dømmekraft, overforbrug og dyre middagsselskaber ligeledes i en sag med et skær af nepotisme, hvorefter han sadlede om, blev meget moralsk og stiftede alternativet.

Henrik Rasmussen, Arne Albatros Olsen, Anne Mette Jørgensen, Per Torbensen, Morten Simonsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Randi Christiansen, Erik Jakobsen, Hans Aagaard, Sven Elming, Henrik Klausen, Anne Eriksen, Bettina Jensen og Hans Houmøller anbefalede denne kommentar
Henrik Rasmussen, Dana Hansen, Torben Skov, Britta Hansen, Anne Mette Jørgensen, Torben K L Jensen, Bettina Jensen, Per Torbensen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Randi Christiansen, Ole Schwander, Kim Folke Knudsen, Hans Aagaard, Karsten Lundsby, Bjarne Frederiksen, Kim Houmøller, Arne Lund og Henrik Klausen anbefalede denne kommentar

Smart med de smarte. Man pynter selvfølgelig også på sit cv. Kan man få lov til at kaste op?

Søren Rønhede, Anne Schøtt, Peter Ole Kvint, Anne Mette Jørgensen, Hans Aagaard, Karsten Lundsby, Bjarne Frederiksen og Henrik Klausen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Var den nemme løsning ikke at forbyde ALLE politiske kontorer -kommuner,Folketinget osv - kun at måtte bruge personlige pynteting og så SKULLE bruge de møbler mv. som institutionen råde over.
Så måtte LLR ned for at få sig en smøg og det ville nok være godt for hans sundhed.

Peter Bojsen, Henrik Rasmussen, Britta Hansen, Anne Mette Jørgensen, Niels Duus Nielsen, Niels-Simon Larsen, jørgen djørup, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Erik Jakobsen, Carsten Wienholtz, Karsten Lundsby, Henrik Klausen, Anne Eriksen, Per Torbensen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Ingen af delene - CV-rod og kontorindretning er formodentlig ikke nogen 'big deal' og igen formodentligt helt almindeligt for de fleste politikere.

Sagen er bare, at vi vel er en del Å og Ø vælgere, som forventer noget mere og bedre fra netop de to partier, og derfor lyder det ekstra hult og politiker-snakken- udenom, når sådanne sager dukker op.

Niko Grünfeld kom allerede uheldigt fra start, da han valgte hullahopposten fremfor en tungere post, og specielt efter han vist havde udbredt sig vidt og bredt om 'at han ville knokle røven i laser for de svageste'

Ikke at kultur ikke er vigtigt, men det er ikke topprioritet hos Jobcenter--ramte og de svageste og fattige.

Eigil Hansen, Ole Frank, Kenneth Graakjær, Viggo Okholm, Michael Larsen, Henrik Rasmussen, Torben Skov, Marianne Stockmarr, Anne Mette Jørgensen, Ulla Søgaard, lars søgaard-jensen, Berith Skovbo, Helene Kristensen, Jane Jensen, Torben K L Jensen, Bettina Jensen, Carsten Nørgaard, Carsten Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Lars Løfgren, jørgen djørup, Hans Larsen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Andersen, Erik Jakobsen, David Zennaro, Carsten Wienholtz, Ole Schwander, Torben Lindegaard, Anders Reinholdt, Tue Romanow, Karsten Lundsby, Morten Balling, Flemming Berger, Stig Bøg, Steffen Gliese, Henrik Klausen, Anne Eriksen og Peter Tagesen anbefalede denne kommentar

Umiddelbart forstår jeg ikke helt den sammenkobling, der ligger i Æ og Ø. Jeg synes, der er en del forskel. Men måske er det som i skolegården...

Bettina Jensen, Carsten Nørgaard, Martin Mørch og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Henrik Klausen

Han bør gå af.

Peter Bojsen, Søren Rønhede, Anne Schøtt, Britta Hansen, Anne Mette Jørgensen, Ole Schwander, Bjarne Frederiksen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Niko Grünfeld er dygtig og falsk.

Peter Bojsen, Søren Rønhede, Anne Mette Jørgensen, Arne Albatros Olsen, Eva Schwanenflügel og Bjarne Frederiksen anbefalede denne kommentar

Da Grünfeld tiltrådte sidste år i november, skulle han beskrive i Politiken, hvad han lavede dagen efter k-valget. Han og gamillien havde skam hygget sig på et antal navngivne trendy cafeer i den indre by. En bidragyder her på stedet kendte åbenbart spisekortet, og regnede sig frem til at cirkuspartiets borgmesterplus familie på en formiddag havde ædt og drukket for ca. 3.000 kr.
Derfor er det blot en del af stilen, at ommøblere kontoret for et større beløb. Grünfeld har vel tænkt, at dette er hans eneste mulighed for at få snablen ned i kommunekassen, eftersom der næppe bliver noget genvalg om tre år. Til den tid med det vel antages, at vælgerne har gennemskuet ALT som bluff.

Søren Rønhede, Peter Ole Kvint, Torben Skov, Britta Hansen, Anne Mette Jørgensen, Berith Skovbo, Mogens Holme, Bettina Jensen og Ole Schwander anbefalede denne kommentar

Anne Eriksen:
Ø kunne også havde påtaget sig den tunge og forkætrede integrations- og beskæftigelsesborgmesterpost, både Ø og Å vægrede sig, og valgte andre poster, medfølgende stor harme og skuffelse fra mange på bunden. Deraf koblingen fra min side.

Søren Rønhede, Michael Larsen, Peter Ole Kvint, Anne Mette Jørgensen, lars søgaard-jensen, Peter Andersen, Bettina Jensen, Ole Frank, Carsten Nørgaard, P.G. Olsen, Carsten Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Hans Larsen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Arne Lund, David Zennaro, Ole Schwander, Torben Lindegaard, Rolf Andersen, Morten Balling, Flemming Berger, Ebbe Overbye, Stig Bøg, Anne Eriksen, Steffen Gliese, Herdis Weins og Peter Tagesen anbefalede denne kommentar
Allan Filtenborg

Det bliver bare ved og ved....og ved, kvalmen er snart daglig

Michael Friis, Per Torbensen, Michael Larsen, Anne Mette Jørgensen, Peter Andersen, Karsten Lundsby, Bjarne Frederiksen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Katrine Damm, det var så ikke præcis i relation til denne sag, men generelt i forhold til holdninger.

Korrekt, det er svært at undgå kvalmen for tiden, er det kun toppen af isbjerget? - Hvem malker systemet? - de ansatte?

Torben Skov, Anne Mette Jørgensen, Berith Skovbo, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Morten Balling

"Nu forurener penge i sig selv jo ikke."

Hver gang du betaler for noget, såomsætter du penge dig til ressourcer og energi. Så nej, penge forurener ikke, hvis de bare ligger i lommen, men hver gang de ryger op af lommen, så "forurener" de :)

Anne Mette Jørgensen, Niels-Simon Larsen, Mads Jakobsen, Randi Christiansen og Christian Nymark anbefalede denne kommentar

Runa skriver.
Bør offentlige kontorer i Danmark møbleres med dansk design, der giver arbejde i Danmark eller mener Informations panel, at offentlige kontorer bør indrettes med IKEA's møbler udført i Asien under elendige forhold og somme tider af børn?

Danmark er verdenskendt for sit design af møbler.

Én Børge Mogensen 3 personers sofa koster den nette sum af 80.000,- kr.

Jeg kender til et eksempel på et møbel, som ingen kan sidde på, tegnet af en overbibliotekar. Bænkens siddehøjde kræver, at brugeren mindst skal være 2.5 meter høj. Bibliotekaren mente, at det at tegne møbler var piece og cake, derfor udformede vedkommende møblet selv. Der var ingen grund til at involvere fagfolk, efter bibliotekarens mening. Dette fuldstændig ubrugelige møbel kostede kommunen 180.000 kr. Så sammenlignet med dette tilfælde er Alternativets kontorer billige.
Nu snæret skoene vist lidt for meget her på Information.

Næ, Runa personligt mener jeg, og muligvis nogle med mig, at den glade Niko skulle 'Walk the talk'

Når man er et parti, der i den grad har fokus på ressource-forbrug, recycling, genbrug osv, så havde det klædt Niko Grünfeld, at finde ud af at indrette sit kontor på en - ja netop en alternativ måde.

Eigil Hansen, Ole Frank, Michael Friis, Henrik Rasmussen, Torben Skov, Anne Mette Jørgensen, Ulla Søgaard, Berith Skovbo, Mogens Holme, Per Torbensen, Anne Eriksen, Herdis Weins, Arne Albatros Olsen, Pia Larsen, Eva Schwanenflügel, Arne Lund og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Morten Balling

@Runa

Den var go. Fordi BM var den éneste der kunne designe en sofa, hvor fødderne ikke hang og dinglede... :D

Morten Balling

I forlængelse af mit kommende kandidatur som Kejser for Planeten, går jeg selvfølgelig ind for at vi ikke skal måles på det vi har kvajet os med i fortiden, men det jeg foretager mig efter valget, forventer jeg at skulle stå til ansvar for.

Runa skriver.
Han kunne sikkert have fundet noget klassisk som genbrug. Det er korrekt, men det er ikke billigt længere.

Jeg stemmer ikke på Alternativet, men har den mening, at der på offentlige kontorer bør bruges kvalitetsmøbler. De holdet længere på alle måder. Det er nu engang sådan, at arkitekter har en lang videregående uddannelse og har forstand på udformning og design. Det er sympatisk, at han søger faglig støtte og selv om vi arkitekter gerne bidrager gratis til konkurrencer mm. så bliver vi nød til at tjene penge til livets ophold og vil egentlig gerne have en betaling for et stykke arbejde, som jer andre.

Desuden synes jeg, at arkitekter og designere bør støtte dansk design og produkter. Dansk design er dyrere, fordi lønnen er højere end i Asien. Jeg køber f.eks Nørregaards t-shirts, de er syet i Danmark. Jeg kunne få mange flere fra Kina, hvis jeg ville. Det ønsker jeg ikke, så nøjes jeg med færre.

Anne Mette Jørgensen, Mikael Velschow-Rasmussen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

I forhold til Hvidvask skandalen i Danske Bank og Socialstyrelsen, som nu har fået tømt sine konti af en medarbejder, der gik på afrikansk efterløn ( +110 mio.kr. ) så er denne sag i småtingsafdelingen.

Men signalværdien er meget lidt klædelig for Alternativet.

Hvis Niko Grünfeld nu var blevet Beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune og sat til at administrere lave sociale ydelser til udsatte medborgere, så ser det ikke godt ud.

Hvorfor kan en Borgmester ikke betragte hans kontor som noget der er til låns og så nøjes med almindelige møbler ? Brug istedet for dine egne tjente penge derhjemme i privaten. Det er din egen sag og dine egne penge.

Der var en gang en formand Aksel Larsen som sagde: Nu gælder det om ikke at svinge så højt med fanen, at du ikke selv kan nå jorden.

Et godt råd at følge for alle partier.

Eigil Hansen, Henrik Rasmussen, Britta Hansen, Anne Mette Jørgensen, Kjeld Jensen, Katrine Damm, Anne Eriksen, Henrik Klausen, Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller og Erik Jakobsen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Søren Lystlund 12. oktober, 2018 - 22:10

Kvalitetsmøbler - gerne; men ikke hvis borgmesterene anskaffer nye møbler hver 4. år -
og så sætte de gamle møbler på lager.

Erik Jakobsen, Henrik Rasmussen, Anne Mette Jørgensen, Berith Skovbo, Kjeld Jensen, Per Torbensen, Anne Eriksen, Pia Larsen, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Manden har jo intet tøj på. Grünfeld bør trække sig før partiet lider alt for stor skade. Hans lånte fjer er dråben!

Erik Jakobsen, Britta Hansen og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar

Det er vælgerbedrag. Hans handling burde straffes på linje med andre svindlere i administrationen.

Runa skriver.
Torben Lindegaard.
Jeg er enig i, at det ikke er klædeligt at bruge for mange penge på et kontor, især for mennesker, der plæderer høj moral.
I henhold til Politikens artikel har han vist også brugt møbler fra lageret.

Det jeg blot siger er, at kvalitetsmøbler koster. Desværre har firmaer så som Frits Hansen flyttet deres produktion til Polen. Det finder jeg sørgeligt. Jeg foreslår helst ikke møbler fra dem længere. Kvaliteten er ikke den samme. Samme kan man sige om Georg Jensen, som nu er ejet af et arabisk selskab. Det skal så også siges, at mange danske kvalitetsmøbler er i træ og koster ikke meget på CO2 kvoten, men de er gerne dyre. Hvis han har brugt kvalitetsmøbler, så holder de nok længe. Jeg ved selvfølgelig ikke, om han har brugt kvalitetsmøbler til kontoret.

Politiken skriver, at arkitekten fik 25.000,- kroner for at indrette, så vidt jeg forstod, både hans kontor samt to andre større lokaliteter. Hun har nok brugt mindst 2-3 uger til arbejdet. Hun har formentlig taget 225-300 kr i timen, mindre hvis arbejdet har taget længere tid.

Jeg læste også, at en jurist fik ca. 450.000,- for to timers arbejde i afslutningen af en sag vedrørende et konkursbo. Alt betalt af staten/os.

Ville det ikke være en ide, at gå ind og se hvad jurister får for deres arbejde. Deres timeløn er nok en del højere end arkitektens. Timelønnen ligger normalt på 3.000,-4.000,-.

Vi kunne også diskutere hvordan kommuner smider møbler ud. Møbler som faktisk kunne repareres.

Den samme overbiblitekar, som jeg nævnte lod flere møbler smide ud. To arkitekttegnede stole for 10.000,- kr. og en for 15.000 røg ud og erstattet med nye. De kunne have været reparerede for 1.800 kr. Det undersøgte jeg, men ak det ønskede de ikke. 14 ubrugte billedrammer røg også ud.

Den slags holdning er sørgelig og viser hvor lidt ledere i kommune og stat ved om design, pris og kvalitet. O.Bibliotekaren kunne i det mindste have solgt det nævnte. Bare frasalgsprisen kunne have givet mulighed for køb af nye bøger.

Eigil Hansen, Per Torbensen og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar

Kan vi høre bryllupsklokker?

Gør Niko ikke bare kontoret klar til receptionen med spisning og dans i Rådhusets store sal....

Jamen, viser denne sag ikke med tydelighed at Alternativet er udsprunget af Anna Mee´s De Radikale...

Erik Jakobsen, Anne Mette Jørgensen, Berith Skovbo, Torben K L Jensen, Holger Madsen, Bettina Jensen, Per Torbensen, Anne Eriksen, Hans Aagaard, Henrik Klausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Runa skriver.
Mange af kommentarene om borgmesteren er fuldt ud på højde med Nye Borgerliges kommentarer om muslimer.

Det er muligt, at borgmesteren er dobbeltmoralsk, men skal borgmesteren så også overhældes med varm tjære og rulles i fjer? Eller hvad synes i?

Rettelse
hvad synes I?

Runa skriver.
PS.
En af de værste ting og den mest tåbelige på kommunale og statslige institutioner er, at de penge institutionerne har i slutningen af skatteåret, kan ikke gemmes til f.eks. løn til næste år. Mange institutioner er underbemandede. Disse resterende penge bliver ofte febrilsk brugt til bare et eller andet, nærmest ligegyldigt hvad, i skatteårets slutning.

Her ville der være gund til at overveje om restbeløb ikke kan bruges til bemanding næste år. Det viser sig nu, at kreative medarbejdere ser ud til at kunne bruge pengene på stutterier i Sydafrika, større tilsyn er der ikke.

Således kunne man også sætte en maksgrænse på indretning af kontorer i kommunen, hvis de ikke er repræsentative.

Arne Albatros Olsen

En stor gøgeunge i et grønt parti.

Christian de Thurah

Hvordan kan en mastergrad, man aldrig har taget - ja, som ikke engang eksisterer - smutte med på cv'et ved en fejl? Det siger vist mere om personen end nok så mange designermøbler.

Tue Romanow, Randi Christiansen, Kim Houmøller, Torben Skov, Per Torbensen, Anne Mette Jørgensen, Martin Kristensen, Henrik Bjerre, Mogens Holme, Kjeld Jensen, Hans Aagaard, Arne Albatros Olsen, Morten Simonsen og Peter Tagesen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Efter andetsteds på nettet at have set det designermøblement til 130.000 kroner, Alternativets kulturborgmester i København har udstyret sit kontor på Rådhuspladsen med, er jeg på de københavnske bistandsklienters vegne taknemmelig over, at det ikke var socialborgmesterposten iværksættergeniet Niko Grünfeldt fik raget til sig i farten, da 'benene' skulle fordeles. Ellers havde de vel fået hoppeborge, soppebassiner og og ballongynger af plastic i muntre farver i venteværelserne på de kommunale flopcentre for alle pengene ... ;o)

Erik Jakobsen, Michael Larsen, Torben Skov, Hans Aagaard, Anne Mette Jørgensen, Torben K L Jensen, Bettina Jensen, Katrine Damm, Anne Eriksen og Morten Balling anbefalede denne kommentar

Jeg er stærkt tilbøjelig til at give dem ret fru Preisler, den glade Niko gør nok mindst skade på sin nuværende pind;)

I modsætning til Dem har jeg jo så ganske stor sympati for Alternativet og deres klima-grønne fokus, og den gode Niko Grünfeld gør nok ikke noget godt for Å.
Plus så lige nogle andre ikke så smarte sager.

Anne Mette Jørgensen og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

@Katrine Damm

For ikke at tale om hvor mange økologiske måltidskasser fra 'Årstiderne' i skraldecontainerne udenfor Coop's supermarkeder i hovedstaden, der kunne have været indsamlet og fordelt af frivillige ildsjæle fra Alternativets idelaboratorier til bistandsklienterne på Sundholm og andre steder for alle de gode danske skattekroner, kulturborgmester Niko Grünfeld har ødslet væk på indretning af liste Å's repræsentationslokale på Københavns Rådhus ... ;o)

Erik Jakobsen, Hans Aagaard og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar

Grethe Preisler, det kan jo faktisk godt være at nogle af ildsjælene fra Alternativet gør det, det er så nok ikke vores allesammens Niko, der har tid til det, han har åbenbart så meget andet vigtigt at lave for både planeten og de svageste;)

Jeg var slet ikke bekendt med, at der ligger dejlige økologiske måltidskasser i COOP's containere, det kan jeg snart få brug for, da jeg tilhører gruppen af såkaldt 'selvforsørgende', som Troels anser som værende en succes ;-(

Niels Duus Nielsen

Hvad er egentlig problemet? Når den kreative klasse vælger sine politikere, ville det da være underligt, hvis de ikke valgte en kreativ sjæl. Og det afgørende må sgu da være, om han varetager sine vælgeres interesser, ikke hvilke møbler han har på sit kontor, eller hvilke cafeer han og hans familie betaler overpris for kaffen på.

Varetager han sine vælgeres interesser? Er der en Alternativist til stede, der kan oplyse os herom? Selv aner jeg ikke, hvad manden går og foretager sig som kulturborgmester, men da møbler er en del af kulturen, kan jeg sagtens se de nye møbler som et politisk statement.

Og det er jo ikke fordi 130.000 vælter budgettet, det svarer til, hvad en kontanthjælpsmodtager (forsørger) får udbetalt om året.

Du har - i hvert fald til dels - ret Niels Duus Nielsen.
Egentlig er der vel ikke noget problem, nogen vælgere i Kbh har muligvis læst hr Grünfeld og Å forkert, så nogen de fik den fejlagtige opfattelse at ' han ville knokle røven ud af bukserne for de svageste, og redde planeten, det kan jo gøres på mange forskellige måder, også åbenbart med kontorindretning..

Kontoret er i følge Niko alles så:
Besæt det!

Altid godt med en Rasmus modsat, så herligt at du har fået Amnesty!

Randi Christiansen og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Hvad ved bønder om agurkesalat og kvinder udenfor den kreative klasse om møbelkunst, Niels Nielsen?

Smagen kan man jo altid diskutere, også når det drejer sig om møbelkunst for et beløb svarende til, hvad en kontanthjælpsmodtager med forsørgerpligt maksimalt kan få udbetalt om året. Så hvad ved jeg om forskellen på at være kunstner på deltid og oppebære betingelsesløs understøttelse i form af dagpenge fra A-kassen for kreative kunstnere respektive fattighjælp fra flop-centeret, når man har været mere end to år uden meningsfulde arbejdsopgaver svarende til ens kunstneriske kvalifikationer?

Niels Duus Nielsen

Da jeg var ung konkurrerede kaffebarerne om, hvem der havde det bedste smørrebrød, men kaffen kostede en krone, uanset hvor man gik hen. I vore dage konkurrerer cafeerne om, hvem der har den dyreste kaffe, og det dyreste sted vinder, fordi så kan man sidde og flashe, at man har råd til at gå på cafe.

Den kreative klasse glemmer, at den kun får lov til at være kreativ, så længe arbejdsgiverne kan tjene penge på kreativiteten, og det betyder så, at de kreative sjæle synker ned i prekariatet, hvor de må hustle sig igennem lige som os andre. Det er jo derfor, at den dyre kaffe - og de fancy møbler - er så vigtige, for de sender et signal til alle os gammeldags proletarer.

Men når det er sagt, så lad os dog arbejde sammen med de kreative sjæle, de vil det jo godt, og at de ikke rigtigt har forstået, at det er økonomien, der driver elendigheden, kan de jo egentlig ikke gøre for - klasseanalyser har fået dårlig presse i de seneste 20-30(-100) år, og vi bliver alle tudet ørerne fulde med, at "hvis vi trækker på samme hammel, kan vi trække et stort læs".

Alternativet tror, at de kan ændre kulturen uden at ændre økonomien. Så lad os alliere os med dem i kulturkampen, når den så er vundet, kan vi altid finde grovfilen frem. Lige nu er et taktisk uheldigt tidspunkt, højrefløjen tromler os, hvis vi fortaber os i indbyrdes ævl og kævl i stedet for at rette vreden mod de sande ansvarlige for tingenes ulidelige tilstand.

Randi Christiansen, Holger Madsen, Henrik Bjerre og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Josephine Kaldan

Det er eget almindeligt, det, der er foregået. Det forkerte er, at det er foregået i et parti, der påberåber sig en anden kultur. Partiet bliver totalt utroværdigt. Når de får magt, er de som de andre, vi valgte, ikke at stemme på. Afklædning i fuld ofgentlighed er sjældent kønt.

Grethe Preisler

Her går det godt, her boer de tossede

"Hvem har du kysset i din gadedør
lille Niko G?
Hende det lækre lemonaderør
Mai fra Liste C"

Erik Jakobsen, Bettina Jensen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar

Jeg kan snart ikke andet, end konsekvent og gennemgående at citere Max Liebermanns udtalelse fra 1933.

"Ich kann nicht so viel fressen, wie ich kotzen möchte."

(Jeg kan slet ikke æde så meget, som jeg har lyst til at brække mig.)

https://de.wikiquote.org/wiki/Max_Liebermann

Grethe Preisler

Så er der frit salmevalgvalg på alle folkekirkelige hylder mellem
1. 'Herrens venner ingen sinde mødes skal for sidste gang'
og
2.'Den store hvide flok vi se'.

Sidste mand lukker og slukker, når 'Den Fede Dame fra Socialstyrelsen i Odense' har sunget sin sidste salme i 'Det vi taler om i SE & Hor' på Radio Møller.. ;o)

Var der ikke en SF-borgmester, der for nogle valg siden i København overtog en post fra en Enhedsliste-borgmester, der havde haft mange besøg af vælgere, børn og hunde?

Derfor måtte SF-borgmesteren ombygge kontoret for mange, mange hundrede tusinde kroner.

... og om nogle få år snupper NG sin million og indtager en fin stilling som rådgiver i én eller anden virksomhed.

Forekommer mig bekendt fra en anden borgmester for kort tid siden.

Morten Balling, Kim Houmøller og Per Torbensen anbefalede denne kommentar

Hvis jeg overtog et kontor med glasbord, ville jeg straks smide det ud (fjerne det fra kontoret).

For Søren Lystlund, glasborde er noget arkitekter laver, og de borde er ganske enkelt ubrugelige til andet end til pynt....hvis man ellers kan leve med fedtfingre og støv.

At noget er arkitekttegnet er ganske enkelt ikke en garanti for noget som helst, blot garanti for at det så er dyrere.

Bare se alt det byggeri, hvor der ikke er gjort nogen som helst overvejelse om støj- og lydforhold, og jeg undres stadig over hver gang man har kontakt til en arkitekt, som intet ved om dette emne.

NG har pisset noget forbi potten, ingen tvivl om det, men årsagerne kan være reelle. At han så er arrogant og påberåber sig rummelighed - vel at mærke rummelighed med de grupper, hvormed han selv sympatiserer, ikke med andre grupperinger, ja det er en simpel ommer.

Kim Houmøller

At Grønvaskeren endnu ikke har frasagt sig sin borgmesterstilling endnu, må bero på en fejl. Mage til svindler med sit C.V. er vist mere end rigeligt. Noget der vist er ret almindeligt i alternative kredse.

Søren Clausen, Britta Hansen og Erik Jakobsen anbefalede denne kommentar
Mikkel Kristensen

Lars Løkke får desværre også personlige stemmer selvom han har sine grapper dybt og langt nede i klejnekassen - jeg savner politikere med moral, ikke dem der selv sidder på høje heste og i elfenbenstårne men som har et ordenligt moralsk kompas / det har Niko Grünfeld heller ikke - flovt at han ikke turde stå ved borgmesterposten som derved gik til en venstrekvinde - kontoret opdages af 24/7, herefter er det borgernes kontor... det kunne det have været efter endt indretningen med billeder og forklaring Inden 24/7 breakede dette, nu virker det blot Hult og tomt.. præcis som de mange søforklaringer - CV’et og falske betegnelser... hmm tyder ærligt talt om en så virkeligheds fjern ageren.., at jeg tænker på damen med den tunge kuffert og Mads Andersen som begge snyder og bedrager som levevej // jaja det er joh kun et CV vil nogen hævde... men nej det er meget mere end det.., det er bondefangeri en uddannelse der ikke findes, og løgne der skal understøtte grunden til den første løgn... det er meget mere et mønster.., desværre

Sider