Leder

Erhvervsskolerne slipper for besparelser, men de får ikke noget stort løft

Regeringen dropper de omstridte besparelser på erhvervsskolerne, og det er godt nyt. Men reelt set får de faglige uddannelser ikke flere penge ud af den aftale. Til gengæld kan skolerne i det mindste håbe på lidt færre og forhåbentlig mere realistiske politiske tiltag
Erhvervsskolerne fritages det omstridte omprioriteringsbidrag.

Erhvervsskolerne fritages det omstridte omprioriteringsbidrag.

Niels Christensen/Ritzau Scanpix

7. november 2018

»En markant prioritering« kaldte statsministeren regeringens erhvervsskoleudspil i september.

De nye tiltag og milliardinvesteringer kom dog hurtigt til at fremstå som lidt af et bluffnummer, da regeringen samtidig ville spare 1,3 mia. kr. på erhvervsskolerne over fire år – via det såkaldte omprioriteringsbidrag.

Mandag blev regeringen og Dansk Folkeparti så enige om at droppe de årlige toprocentsbesparelser på erhvervsuddannelserne. Det er en god nyhed og et vigtigt første skridt, hvis der skal laves om på det dalende elevtal på de faglige uddannelser.

Den gode nyhed indebærer dog også, at regeringens flotte investering på to mia. kr. i erhvervsuddannelserne, bliver 1,3 mia. kr. mindre.

Men det har den i princippet hele tiden været, og nu er der i det mindste tale om et mere reelt økonomisk grundlag, når forligspartierne skal tage stilling til de mange tiltag i erhvervsskoleudspillet. Her vil ambitionsniveauet skulle skrues væsentlig ned, hvis ikke forligspartierne finder flere penge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
  • Runa Lystlund
  • Eva Schwanenflügel
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Torben Lindegaard
Dorte Sørensen, Runa Lystlund, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Torben Lindegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

I et historisk lys er det rimeligt at først stoppe besparelserne på erhvervsskolerne - da de begyndte før andre undervisningsbesparelser. Det var undervisningsminister Bertel Haarder, der begyndte med besparelser - selveje osv. i 1980'erne.