Leder

Hvor skal ghettobeboere flytte hen?

Det er fint at gøre op med kriminalitet og dårlig integration i udsatte boligområder. Men regeringens nye ghettolovgivning risikerer at ramme velfungerende boligområder og tvinge lovlydige borgere med små indkomster ud på et boligmarked, hvor de er stadig mindre velkomne
Det er fint at gøre op med kriminalitet og dårlig integration i udsatte boligområder. Men regeringens nye ghettolovgivning risikerer at ramme velfungerende boligområder og tvinge lovlydige borgere med små indkomster ud på et boligmarked, hvor de er stadig mindre velkomne

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
24. november 2018

Regeringen vil have »ét Danmark uden parallelsamfund«.

Derfor har den nu indgået aftale med DF, S og SF om at forandre de boligområder, der står på den såkaldte ghettoliste.

For eksempel skal områder, der har stået på listen i fire år, nedbringe andelen af almene familieboliger til 40 procent. Det kan ske ved at bygge nyt eller omdanne eksisterende boliger til private lejligheder, ungdoms- eller ældreboliger.

Det bliver en stor opgave for mange boligområder, hvor der i dag er 100 procent almene familieboliger. Det kan betyde, at mange velfungerende og nyligt renoverede boliger må rives ned for at gøre plads til andre typer af boliger.

Partierne bag aftalen har dog besindet sig og indgået en aftale om, at mindre boligområder, hvor kriminaliteten er lav, kan få dispensation fra kravet om de 40 procent. Det er fornuftigt.

Nogle af kriterierne for at havne på ghettolisten er, at der bor mange på overførselsindkomst eller uden uddannelse. Det er dog ikke så underligt, at folk med få penge klumper sig sammen i de boligområder, hvor de har råd til at bo, og som der bliver stadig færre af. Det er ikke ensbetydende med, at de områder er utrygge eller »parallelsamfund«.

Hvor skal beboere flytte hen?

I de områder, der ikke kan få dispensation fra de nye krav, må man forvente, at mange beboere bliver nødt til at flytte. En stor del af dem har formentlig ikke råd til at købe de ejerlejligheder, som i nogle tilfælde vil erstatte de almene familieboliger.

Regeringen og de øvrige partier bag ghettoaftalen skylder stadig at svare på, hvor de beboere skal flytte hen. Partierne har nemlig også vedtaget lovgivning, som forhindrer folk på overførselsindkomst i at flytte til andre boligområder, der er på ghettolisten. Nye tal fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet viser desuden, at der på få år er kommet markant færre boliger med en husleje under 4.000 kroner.

Alt dette betyder tilsammen, at det bliver sværere for folk på overførselsindkomst at finde et sted at bo. Og det er ikke svært at forestille sig, at de blot vil klumpe sig sammen i nye områder.

Ambitionen om at forhindre, at problemer med kriminalitet og dårlig integration bliver koncentreret i få områder, er fin på papiret. Men ambitionen undergraves, når partierne ikke siger, hvordan de vil sikre billige boliger til dem, der må flytte, eller forhindre, at problemerne blot eksporteres.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Hvorfor skal det overhovedet betegnes ghetto?

Kim Folke Knudsen, Torben Skov, Peter Tagesen, Hanne Nielsen, Per Klüver, Jakob Trägårdh, Tue Romanow, Søren Jensen, Torsten Jacobsen, Frederikke Nielsen, Torben K L Jensen, Mads Berg, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, Ebbe Overbye, Bjarne Bisgaard Jensen, Gert Romme, Carsten Mortensen, Dorte Sørensen, Herdis Weins, Steffen Gliese og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar

Uhyggelig lovgivning og det værste er næsten argumenterne fra de steder som nu frygter horder af disse "udskud" som om de ikke er ligeværdige mennesker. Vollsmose består af kun almennyttige boliger som alle er udlejet. jeg bor alment nyttigt i et hus i en lille afdeling og er formand. Jeg har argumenteret for at vi skal have flere af disse "horder",men jeg står nok delvis alene med den holdning.

Kim Folke Knudsen, Torben Skov, Peter Tagesen, Per Klüver, Jakob Trägårdh, Søren Jensen, Arne Albatros Olsen, Ole Frank, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Ethvert samfund består af et utal af parallelsamfund og subkulturer, det er sådan, et frit samfund fungerer. Og det er IKKE en sag for politikere. Politikere skal sikre borgernes velfærd, ikke opdrage dem til at passe ind i en konform småborgerlig livsstil.

Kim Folke Knudsen, Knud Chr. Pedersen, Torben Skov, Erik Pedersen, Per Klüver, Jakob Trägårdh, Tue Romanow, Peter Wulff, Søren Jensen, Arne Albatros Olsen, Ole Frank, Frederikke Nielsen, Anne Mette Jørgensen, Mads Berg, Flemming Berger, Helene Kristensen, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Ole Henriksen, E Z, Peter Beck-Lauritzen, Anne Eriksen, Michael Friis, P.G. Olsen, Rolf Andersen, Ebbe Overbye, Kenneth Jacobsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Lars Løfgren, Gert Romme, Carsten Munk, Trond Meiring, Carsten Mortensen, Dorte Sørensen, Marie-Louise Bormann og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Carsten Mortensen

At en Venstre regering kan finde på det forstår jeg - men hvordan pokker kan en Soocialdemokrat få sig selv til at deltage i sådan et tiltag?

Kim Folke Knudsen, Erik Pedersen, Per Klüver, Tue Romanow, Peter Wulff, Ole Frank, Caspar Christiansen, Mads Berg, Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, E Z, Peter Beck-Lauritzen, Anne Eriksen, P.G. Olsen, Rolf Andersen, Ebbe Overbye, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese, Gert Romme og Torben Ethelfeld anbefalede denne kommentar

"Utryghedsskabende ghetto" Er ikke Christiansborg førende på området efterhånden?
Stem fra bunden af valglisterne, så de mest utryghedsskabende tvinges bort.

Kim Folke Knudsen, Søren Jensen, Arne Albatros Olsen, Ole Frank, Anne Mette Jørgensen, Helene Kristensen, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, Kim Houmøller, Eva Schwanenflügel, Ole Henriksen, E Z, Peter Beck-Lauritzen, Anne Eriksen, Carsten Munk, Steffen Gliese og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Torben Ethelfeld

Historisk er det vel sådan, man flytter uønskede elementer fra ghettoerne til lejre, altså koncentrerer dem ude af syne. Hvorefter man går i gang med en endelige løsning.

Torben Skov, Ole Frank, Egon Stich, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, E Z, Peter Beck-Lauritzen, Anne Eriksen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Jeg er for nylig flyttet fra en lejlighed i privatejet regi. En gammel ejendom, var det, men huslejen på godt 4000,- om måneden var til at overskue på en overførselsindkomst.
Da jeg flyttede, blev der indsat nyt køkken i lejligheden og simsallabim blev huslejen sat op til 6.500 kr om måneden. Det er et smuthul i lovgivningen, som gør det muligt at hæve huslejen så mangee procent, når blot der fornyet et køkken.

Hvor skal dette vanvid ende?

Kim Folke Knudsen, Erik Pedersen, Per Klüver, Tue Romanow, Søren Jensen, Arne Albatros Olsen, Ole Frank, Anne Mette Jørgensen, Torben K L Jensen, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, Kim Houmøller, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Anne Eriksen, Per Langholz og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Regeringen vil - som et treårs barn - bestemme alverdens ting, som den ikke evner at overskue.
Nu "ét Danmark uden parallelsamfund" er jo ikke muligt med den plads, der er til overs fra landbruget.
Heller ikke at blande "de riges ghettoer" med almen hoben...
Man skal lære at der ikke sker ulykker, hvis man deler "ansvaret" med borgerne og undlader at mistænkeliggøre enhver handling, man ikke kan kontrollere - ganske som hos de velhavende!

Kim Folke Knudsen, Lone Svane Kryger, Per Klüver, Ole Frank, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Engagere og delagtiggøre lejerne i driften af de almene boliger vil kunne fjerne mange af de "stempler" som ghettoerne får/har fået. Det er der flere eksempler på.
Politikerne skal, hvis de evner det, tage sig af de generelle problemstillinger/reguleringer for samfundet, i stedet for de detailje-reguleringer/overskuelige sager de beskæftiger sig.

Kim Folke Knudsen, Per Klüver, Ole Frank, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Anne Eriksen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Utryghedsskabende lovgivning.

Kim Folke Knudsen, Per Klüver, Ole Frank, Anne Mette Jørgensen, Anne Eriksen, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Forligspartierne bag ghettoplanen forsøger at løse et problem, men skaber blot et nyt.
Jeg aner omridset af en socialpolitisk katastrofe, som vil skabe nye og måske også alvorligere problemer end dem, vi står med nu.
For mig at se, er det ren hokus-pokus-politik, der kun tjener til at vise handlekraft over for vælgerne. Ghetto-planen lader hånt om de faktiske omstændigheder - og de mennesker, som nu skal presses endnu længere ud i periferien af vores samfund.

Kim Folke Knudsen, Per Klüver, Jakob Trägårdh, Tue Romanow, Torsten Jacobsen, Ole Frank, Anne Mette Jørgensen, Dennis Tomsen, Anne Eriksen, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Kim Houmøller, Eva Schwanenflügel, Ebbe Overbye og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Ghettobeboere!

"Ghetto betegner de gader eller kvarterer, hvor minoritets-grupper som jøder blev tvunget til at bo. De var strengt afsondrede fra den øvrige by, og hver aften låstes portene."

Link: http://da.m.wikipedia.org/wiki/Ghetto

Den danske version af den USA’ske Trumpisme.

Regeringen er radikaliseret ideologisk liberal, hvor Statsminister LLR er præcis som ideologiske fanatikere er flest, med ført politik, der er ikke bygget på fakta, den er naturligvis bygget på et fundament af den stærkes ret, hvor den stærke part i et forhold bestemmer, ene og alene i kraft af sin overlegne styrke og uanset om vedkommende har ret eller ej.

Men behøver Information at bruge den samme anti-demokratiske retorik, som radikaliserede fanatikere?

Kim Folke Knudsen, Per Klüver, Jakob Trägårdh, Mads Berg, Flemming Berger, Anne Eriksen, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, Niels østergård og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Fra den sidste anti-demokratiske og blå økonomiske plan.

Højere straffe i bestemte områder (skærpet strafzone)
&
Regeringen vil rive bygninger ned og straffe forældre økonomisk, hvis deres børn pjækker.

Hvis nogen skulle være i tvivl, det er naturligvis ikke Gentofte, at der tales om for, at straffe international organiseret kriminalitet i Danske Bank mf., det er de mest økonomisk udsatte i samfundet der piskes.

Hvem kunne finde på at kalde Charlottenlund eller Gentofte beboere for ghettobeboere?

Hør mere om de mange mord for de 1.500 milliarder fra kriminalitet på bøgerne i Danske Bank.
Danske Bank samarbejder med international organiseret kriminalitet.

Mord for bonus og resultatløn til de centralt placerede i Danske Bank.
Link: https://youtu.be/2KnR0lOH1dk

Link: https://youtu.be/NOJgc2doORY
Link: https://youtu.be/XYb5UUopLrA

Torben Skov, Jakob Trägårdh, Anne Mette Jørgensen, Anne Eriksen, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Stavsbåndet er ophævet - ejendomsretten er ikke.

Man kan ikke tvangsflytte folk, heller ikke med ny lovgivning. Det er dansk lov ( 1992-04-29-L285 ) at man må færdes frit og også frit vælge opholdssted. Hvis lovgiverne vil uden om denne forhindring må de først af med gældende lov. God fornøjelse med Menneskerettighedsdomstolen.

"Hvis målet ikke nås, eller ikke kan nås, kan staten ekspropriere boligområdet og bygge et nyt område op", oplyses det. Sikke regeringen dog truer men - glemmer man ikke den grundlovsgaranterede ejendomsret som også gælder kommunerne. Der skal vist mere ædle og for almenvellet (med det nye fine ord vi kender fra tildækningsloven) anerkendelsesværdige motiver til for at gennemføre et så voldsomt indgreb.

Kim Folke Knudsen, Torben Skov, Erik Pedersen, Per Klüver, Jakob Trägårdh, Peter Wulff, Anne Mette Jørgensen, Flemming Berger, Anne Eriksen, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Steffen Gliese, det må bero på manglende viden når du siger "Ethvert samfund består af et utal af parallelsamfund og subkulturer, det er sådan, et frit samfund fungerer." Det passer ganske enkelt ikke. Der er samfund, der ikke består af parallelsamfund. Og er det politikernes opgave at blande sig? Ja for fanden, når der udvikler sig antidemokratiske tendenser, bandekultur og diskriminering af kvinder og homoseksuelle... bare for at nævne nogle af problemerne i ghettoen.
Torben Ethelfeld, hvis du med ordene ghetto og lejre, refererer til nazisternes forfølgelse og udryddelse af jøder, er du slet og ret plat. Hvilket af folketingets partier har nogen sinde ytret det fjerneste ønske om folkedrab? Træk mælketænderne ud og debatter på et lidt højere niveau.
Lise Lotte Rahbek, det du beskriver har intet med ghettoer at gøre. Både indenfor privatudlejning såvel som almennyttig udlejning er det helt normalt med istandsættelse af forskellige årsager (reel modernisering, ønske om at påvirke i en gentrificerende retning, skabe arbejde.. ). Det er ikke unormalt at KAB, AAB, FSB m.fl. hæver huslejen med 600 kr. om måneden i 20 år efter indsættelse af det billigste køkken på markedet. Dvs. at det køkken der oprindeligt kostede 30.000 kr ender med at koste over 100.000 kr.
Godt så, alle jer med de stålsikre holdninger om ret og uret... fortæl os andre så, hvordan vil I løse problemerne i ghettoen? Og hvis I siger at der ikke er nogen problemer, så er det fordi I enten ikke bor i en ghetto eller fordi I fornægter virkeligheden for at kunne bibeholde jeres overbevisning. Kom nu, kom med nogle konkrete forslag og ikke bare det sædvanlige diffuse floskelpjat med at lære hinanden at kende, udvise respekt osv.
Hilsen fra en der bor i ghettoen:)

Eva Schwanenflügel

Hvis der i Danmark overhovedet findes et parallelsamfund, så led efter det på Slotsholmen.
Eller retteligt burde det betegnes som et parallelt univers, for her regeres efter MAVEFORNEMMELSER, og brud på Grundloven overskrides ved et flertal af 90.

Læs her hvad Lejernes LO mener om den såkaldte ghettoplan :
https://www.altinget.dk/by/artikel/lejere-til-regeringen-indroem-nu-at-g...

Kim Folke Knudsen, Torben Skov, Anne Mette Jørgensen, Torben K L Jensen, Egon Stich, Mads Berg, Anne Eriksen, Karsten Aaen, Philip B. Johnsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Smike Käszner
Mit indlæg handler om stigende prisen på lejeboliger. Mennesker på lavindkomstområdet får sværere og sværere ved at finde boliger, de kan betale. Men så kan jo 'bare' søge kommunen om ekstra huslejestøtte eller bo på gaden. Man kunne måske oven i købet leje en af dine stråmænd at ligge på.

Kim Folke Knudsen, Tue Romanow, Anne Mette Jørgensen, Torben K L Jensen, Egon Stich, Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Kim Houmøller og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Lise Lotte Rahbek
Man kan ikke bo på gaden, fattigdom er kriminaliseret af de folkevalgte anti-demokrater.

Kriminalisering af hjemløse i Hus Forbi i januar 2018.

“Nu skal politiet kunne smide hjemløse ud af kommunen.
Når loven efter planen træder i kraft 1. marts 2018((...) ‘det er den’), vil politiet kunne udstede et zoneforbud mod en hjemløs, som efter en enkelt overtrædelse af lejrforbuddet kan få forbud mod at opholde sig i kommunen i op til to år.
En overtrædelse af zoneforbuddet skal straffes med fængsel i op til 1 år og 6 måneder, men under formildende omstændigheder med bøde.

Dermed risikerer den hjemløse også at miste hjælpen fra den kommune.

Hvis en hjemløs bliver afskåret fra at opholde sig i den kommune, hvor vedkommende lige netop har fået kontakt med for eksempel en medarbejder i hjemløseenheden, som han eller hun har tillid til, så kan hele vedkommendes mulighed for at få behandling, blive skrevet op til en bolig og måske på sigt blive en del af arbejdsmarkedet igen, blive slået tilbage til nul. De sociale indsatser, der har været gjort, vil blive meningsløse.”

Link: http://www.husforbi.dk/artikler/1913/1913/

Kim Folke Knudsen, Torben Skov, Anne Mette Jørgensen, Torben K L Jensen, Mads Berg, Anne Eriksen, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel, Ebbe Overbye, Kim Houmøller, Niels Duus Nielsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

@Smike Käszner
Jeg anerkender fuldt og helt, at nogle boligområder er socialt belastede og at det giver anledning til en lang række problemer, både for dem som bor i de såkaldte ghettoer og for samfundet som sådan.
Og jeg tror ikke, at der findes nogle nemme snuptagsløsninger, bortset fra at vi, som samfund, må insistere på en vedholdende og kvalificeret social indsats for at komme problemerne til livs.
Ghetto-planen løser ikke noget som helst. I bedste fald flytter den blot problemerne et andet sted hen og i værste fald gør den ondt værre ved at presse nogle mennesker, som i forvejen er pressede.
På den måde er ghetto-planen ren og skær symbol-politik.

Kim Folke Knudsen, Erik Fuglsang, Torben Skov, Jakob Trägårdh, Tue Romanow, Anne Mette Jørgensen, Mads Berg, Anne Eriksen, Herdis Weins, Peter Beck-Lauritzen, Lise Lotte Rahbek, Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel, Krister Meyersahm og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Liberalisterne vil buldoze de almene boliger og tvangsflytte folk på overførselsindkomster til udkantsområderne, mens højrepopulisterne vil 'rense' bebyggelserne for "de fremmede" og sende dem til Langtbortistan - eller ihvertfald sætte dem i pigtrådskransede lejre, hvor de helst skal blive så kede af at befinde sig, at de flygter til et andet land.

Hvad laver Socialdemokratiet og SF på den galej ?!?

Kim Folke Knudsen, Torben Skov, Per Klüver, Jakob Trägårdh, Anne Mette Jørgensen, Mads Berg, Anne Eriksen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Den fremherskende politik hedder tilsyneladende :
"Ude af øje, ude af sind"..

Kim Folke Knudsen, Torben Skov, Anne Mette Jørgensen, Anne Eriksen, Herdis Weins og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Eva, jeg er ophørt med at blive overrasket over hvad socialkammeraterne kan finde på. Men SF!! Har de fuldstændig tabt sutten!!

Kim Folke Knudsen, Per Torbensen, Per Klüver, Jakob Trägårdh, Anne Mette Jørgensen, Mads Berg, Anne Eriksen, Herdis Weins, Niels Duus Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Lise Lotte Rahbek, Philip B. Johnsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

René, ja du har ret mht Socialdemokratiet. Jeg var også lige ved ikke at inkludere dem i min overraskelse..
Ikke alene er de blevet mere end lyseblå rent fordelingspolitisk, men efter formand Frederiksens overtagelse af styrmandskabet er de jo blevet decideret DF-sufflører.

SF er vist en fortabt lille båd på det store populismehav..
Efterhånden er deres eneste krav på tilhørsforholdet til venstrefløjen, at Pia Olsen Dyhrs mor var rengøringskone.

Kim Folke Knudsen, Torben Skov, Per Torbensen, Per Klüver, Anne Mette Jørgensen, Anne Eriksen, Herdis Weins og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

En ide er at afvente resultatet af den delvise nedrivning og genopbygning, med offentlige kontorer indbygget i komplekset, af Gellerup i Århus. Der bliver brugt hundredevis af millioner på sagen, med sigte på at få stoppet uro og ballade blandt beboerne. Så får politikerne da et grundlag for deres lovgivning.

Helene Kristensen

Smike Käszner - hvordan skulle det hjælpe på antidemokratiske tendenser, bandekultur og diskriminering af kvinder og homoseksuelle - at man forbyder danske personer på overførselsindkomster, det kan være handicappede, dagpengemodtagere, sygedagpengemodtagere, kvinder på barsel, kontanthjælpsmodtagere, personer på ressourcceforløbsydelser - at bosætte sig i ghettoområder - og endnu mere, hvad i alverden skulle det hjælpe at rive boliger ned? Det er ved gud da ikke husene det er galt med, det er de prioriteringer politikerne igennem mange år har foretaget. Ydermere virker det absurd at det er den danske befolkning på overførselsindkomster der skal betale. Vil du forklare mig, hvad det skulle hjælpe på bandekriminalitet at en kvinde på barsel, en handicappet, eller en person på sygedagpenge - bliver fjernet fra en bebyggelse.

Kim Folke Knudsen, Erik Fuglsang, Torben Skov, Kim Houmøller, Jakob Trägårdh, Tue Romanow, Viggo Okholm, Anne Mette Jørgensen, Mads Berg, Eva Schwanenflügel, René Arestrup, Flemming Berger, Anne Eriksen, Niels Duus Nielsen, Ebbe Overbye og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Igen den omvendte Robin Hood, ram de svageste, lad dem betale via levevilkår og indtægt.
Sats på satspuljen...

Kim Folke Knudsen, Anne Mette Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Magthaverne har truet med at ville rømme Christiania næsten lige så længe, jeg kan huske, men de turde aldrig gøre det, for de ved, at vi ville møde talstærkt frem og sætte os foran bulldozerne i samme øjeblik de forsøger at gå igang med nedrivningen. Hvis beboerne i ghettoerne er smarte, organiserer de os alle i SMS-kæder, og så laver vi en Standing Rock på politiet, altså en fredelig sit-down demonstration, hvor vi lader det være op til politiet, om de vil anvende vandkanoner med peberspray for at få os til at makke ret. Det er på tide, at magthaverne igen begynder at frygte masserne.

Kim Folke Knudsen, Torben Skov, Per Klüver, Jakob Trägårdh, Herdis Weins, Randi Christiansen, Steffen Gliese, Anne Eriksen, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Philip B. Johnsen, Lise Lotte Rahbek, Egon Stich, Trond Meiring, Helene Kristensen og Mads Berg anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Desværre gider vi danskere ikke demonstrere mere. Jeg har været til demonstrationer hele mit liv, når jeg mente noget var galt, men siden år 2000 møder kun de forkølede op. Vi klarer os her på siden og andre steder, tror vi. Før vores asociale medier hjernevaskede os med virus kunne vi godt.
I den private boligsektor er det almindeligt, at huslejer stiger fra eks. 6,000 til 12.000 kr. ved fraflytning. Det har jeg på skrift fra udlejer, så det er ganske vist og fuldt lovligt. Der bliver moderniseret, så kun de mest velhavende har råd.
Der sker også fup i almen sektoren, men ikke i de skalaer. Der er 2 lejelove og den private er til for de udlejere, som vil tjene og intet andet.
Vedr. ghetto er det et problem, som man kunne have løst for mange år siden, men bl.a p.g.a kommunernes selvforvaltning har de henvist folk til det man i dag kalder ghettoer. Kommunalpolitikerne har lurepasset i årevis. Folketinget vil ikke ændre på lejeloven, så det ikke er muligt for privatejere at score kassen.
Pia Olsen Dyhrs mor har som den eneste kvinde gjort hele Danmark rent, og hun fremturer med det ustandseligt. Vorherre Bevares - sikke billige point for en medisterbil.
Mette F orker jeg slet ikke at tale om., og ej heller sports borgmesteren Frank J.
Enhedslisten er heller ikke for kønne, og det stunt de lavede i Kbh. efter kommunalvalget glemmer jeg ikke. Den selvvalgte stakkel borgmester løber ustandseligt ind i makværk, som hendes forvaltning står i spidsen for.
Jeg stemmer nok ikke næste gang. Det er jo håbløst.

Niels Duus Nielsen, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Desværre gider vi danskere ikke demonstrere mere. Jeg har været til demonstrationer hele mit liv, når jeg mente noget var galt, men siden år 2000 møder kun de forkølede op. Vi klarer os her på siden og andre steder, tror vi. Før vores asociale medier hjernevaskede os med virus kunne vi godt.
I den private boligsektor er det almindeligt, at huslejer stiger fra eks. 6,000 til 12.000 kr. ved fraflytning. Det har jeg på skrift fra udlejer, så det er ganske vist og fuldt lovligt. Der bliver moderniseret, så kun de mest velhavende har råd.
Der sker også fup i almen sektoren, men ikke i de skalaer. Der er 2 lejelove og den private er til for de udlejere, som vil tjene og intet andet.
Vedr. ghetto er det et problem, som man kunne have løst for mange år siden, men bl.a p.g.a kommunernes selvforvaltning har de henvist folk til det man i dag kalder ghettoer. Kommunalpolitikerne har lurepasset i årevis. Folketinget vil ikke ændre på lejeloven, så det ikke er muligt for privatejere at score kassen.
Pia Olsen Dyhrs mor har som den eneste kvinde gjort hele Danmark rent, og hun fremturer med det ustandseligt. Vorherre Bevares - sikke billige point for en medisterbil.
Mette F orker jeg slet ikke at tale om., og ej heller sports borgmesteren Frank J.
Enhedslisten er heller ikke for kønne, og det stunt de lavede i Kbh. efter kommunalvalget glemmer jeg ikke. Den selvvalgte stakkel borgmester løber ustandseligt ind i makværk, som hendes forvaltning står i spidsen for.
Jeg stemmer nok ikke næste gang. Det er jo håbløst.

Arne Albatros Olsen

Ja, hvor skal de forsvinde hen ?

Allerhelst ind i et sort hul sammen med alle de hjemløse, sigøjnerne, de syge kontanthjælpsmodtagere, flygtningene og alle de andre, hvis det ellers stod til denne onskabsfulde og onde MOLBO regering.

Men sådan er virkeligheden jo ikke!

Eva Schwanenflügel og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar

Jamen skal man så opbringe antallet af almen boliger til 40 procent hvis en rigmands Ghetto har haft for lavt et antal normale mennesker boende i 4 år?

Smike Käszner

De almene boligselskaber køber ikke de billigste køkkener, som du påstår. De køber kvalitet. Og kvalitet koster kassen. Og den kvalitet, de køber, ligner måske ikke de lækre køkkener, vi ser i magasinerne. Til gengæld er holdbarheden ekstraordinær lang.
De billigste IKEA-køkkener og lignende skrald finder du i alle de såkaldt eksklusive og unikke nybyggerlejligheder til 10-15.000 kr/måneden, der popper op af jorden som var det champignoner.

500 kr i huslejestigning over 30 år for sådan et køkken er ganske billigt. Jeg kender tilsvarende "renoverede" lejligheder med de billigste lortekøkkener fra bl.a. IKEA, hvor huslejehoppet på 80-100% tjener køkkenet hjem på ½-1 års tid. Og det er med håndværkertimer!
Og det er disse udlejere, Lise-Lotte Rahbek fortæller om. For de benytter sig lige præcis af et smuthul i loven, hvor der læsses og pyntes helt gevaldigt på den samlede regning for at kunne retfærdiggøre huslejestigningen såfremt huslejestigningen ender i boligretten. Ofte taber udlejer sådan en sag. Deres egen grådighed fælder dem.

Eva Schwanenflügel, Kim Folke Knudsen, Viggo Okholm og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Peter Tagesen:
Lige et supplement til dit udmærkede svar til Smike: Renovering af almennyttige boliger følger en lovgivning, hvor der altid skal så et bestemt beløb i hensættelser. Nye initiativer m.v. skal altid godkendes af bebeorne på det årlige afdelingsmøde. Afskrivninger af forbedringer og hvad der må lægges på huslejen er lovbestemt, men de enkelte boligselskaber kan vælge mellem 20 og 10 års midlertidige stigninger. Der er generelt råderet til ege forbedringer, som så kan godtgøres delvis over 8 år,hvis man flytter inden..Ghetto eller ej,beboerne har indflydelse indenfor visse rammer og ja kvaliteten af køkkener og bad er beboerne med til at bestemme i samarbejde med inspektører.

Eva Schwanenflügel, Kim Folke Knudsen og Peter Tagesen anbefalede denne kommentar

Viggo Okholm

Det er rigtigt. Men private udlejere har lidt mere lempelige regler. Min samlever er vores lokale beboerformand (2 opgange med hver 4 lejemål). Hun er så meget inde i reglerne, at hun er blevet tilbudt rådgiverjob hos LLO hovedstaden.
Det er lidt et skakspil i forhold til udlejer, som vi bare gerne vil have et godt forhold til. Og pt. kører vi på den tredje udlejer indenfor en periode på 6-7 år. Vores nyeste udlejer er dog lidt af en amatør, hvilket er til vores fordel. For han forsøger at luske huslejestigninger igennem og negligerer hans forpligtelser, men han serverer i virkeligheden alle sagerne på et sølvfad til min samlever. :)

Desværre er mange lejere skræmte når en udlejer siger Bøh og retter sig ind uden at vide hvor stærkt de egentlig står.

Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

I denne valgperiode er der to særligt ondskabsfulde lovforslag som er gennemført i DK.

1. Forslaget om at indføre fængselsstraf for et hjemløst menneske, der er nød til at overnatte på gaden.

2. Ghettoplanen med den indbyggede sociale og etniske udrensning af beboerne i de almennyttige boliger. Ved gennem målrettet styring at tvinge de lavtlønnede overførselsmodtagere ud af bebyggelsen gennem moderniseringer og ombygninger, som fjerner de lejligheder, der har lav husleje.

Hvad der er ekstra ondskabsfuldt og asocialt ved Ghettoplanen er, at der nu er skabt en mekanisme, som er med til at skabe frygt i alle almennyttige boligafdelinger, for ingen ønsker at blive stemplet som et boligkvarter for sociale tabere. Det vil føre til to ting med sikkerhed.

I de afdelinger som er stemplet som ghettobebyggelser vil de velfungerende lejere omgående søge at flytte væk enten ved at købe ejerlejlighed, andelsbolig eller ved at flytte til en boligafdeling uden lavindkomster. Hermed tømmes ghettoen for de borgere, " Der skulle løfte kvarteret ". Jeg hader udtrykket derfor citationstegn.

I de boligafdelinger som nærmer sig boligsociale problemer vil bestyrelserne nu have et incitament til at spærre afdelingen for yderligere tilførsel af mennesker på dagpenge, kontanthjælp, sygedagpenge, førtidspension, fleksjob og lignende. Hvorfor fordi disse grupper er med til at trække boligafdelingen ned, så den senere risikerer at ryge på Ghettolisten.

For DF er der det ekstra bonuspoint, at hvis der ryger et par etniske brune i svinget, som på denne øvelse ender i hjemløshed, så kan DF og deres vælgere bagefter skabe sig tosset og kræve disse beboere sendt ud af landet med begrundelsen. De fungerer ikke her i landet og er kun en social belastning for de etniske hvide danskere. BINGO DF tillykke der er næsten jackpot.

Hermed er lejerne med almindelige job spillet ud mod lejerne der ikke har et arbejde.

Effektivt og manipulerende udført af det løgnagtige politiske flertal, som foregøgler, at de har en social interesse i at redde de udsatte boligområder. Nej det har de ikke. De vil likviderer de pågældende boligområder og sende beboerne ad Pommern til for, så er de udenfor pressens rækkevidde.

På den måde fremstår flertallet som handlekraftige og effektive politikere - synes de selv.

Vi vælgere kan ændre situationen ved at støtte de græsrodsinitiaver, som protesterer mod denne uretfærdige boligpolitik. Mød op til demonstrationer, skriv under på protestskrivelser med mere.

Vi vælgere kan ændre situationen ved næste valg ved at huske ikke at sætte kryds ved partierne bag Ghettoplanen, så de får den velfortjente vælgerlussing for deres handlinger.

De partier som ikke støtter Ghettoplanen er følgende:

Enhedslisten.
Alternativet.
Det Radikale Venstre.

SF har på enkelte stræk vist, at de tager forbehold for denne plan, men de har desværre lagt stemmer til ghettoplanen, selvom den er milevidt fra et normalt solidarisk og socialistisk perspektiv.

Socialdemokraterne - en falliterklæring hele vejen igennem.

Venstre.
Det Konservative Folkeparti
Liberal Alliance.

Ikke overraskende at de partier gerne medvirker til en plan, som formindsker det almennyttige byggeri og stiller flere boliger til rådighed som ejerboliger for dem, der kan betale.

DF Dansk Folkeparti - Den Lille mands parti som den danske presse roser partiet for Døm selv.

Nye Borgerlige ??

Husk det ved næste Folketingsvalg alle i ivrige protesterende. Politikerne er ligeglade med alle de her indlæg i Informations spalter, men hvis tilstrækkelig mange stemmer flytter sig væk fra deres mandat og taburetten ryger, så kan det være interessen skærpes hos nogen af partierne. Må de vågne op til dåd og selverkendelse. Det er aldrig for sent at blive klogere og ombestemme sig.

Eva Schwanenflügel, Peter Tagesen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Husk angående hetzen mod ghettobeboerne - hvor de beskyldes for at klumpe sig sammen " frivilligt " i særlige boligafdelinger.

Nej det gør beboerne ikke. De har intet valg, de har ikke mulighed for at bo andre steder.

Er du flygtning eller indvandrer, så kan du ikke erhverve en ejerbolig eller andelsbolig.

Er du uden et arbejde, så kan du ikke erhverve en ejerbolig eller andelsbolig.

Er du uden et arbejde, så er du afhængig af, at der overhovedet er billige lejeboliger tilbage her i landet.

Det er ved at blive et stigende problem, at mennesker med et ordinært job men uden fuld beskæftigelse eller med lav lønindkomst. De har heller ikke råd til at finde en bolig, som de kan bo i.

Det er og bliver et politikernes ansvar at sørge for en boligpolitik for alle mennesker i Danmark høj som lav, indfødt dansker eller indvandret dansker ved at arbejde for, at der er et tilstrækkeligt antal billige lejeboliger i hele Danmark til rådighed og at de lejeboliger er i en rimelig forfatning og vedligeholdelsesstand.

Det ansvar løber det nuværende Ghettoplan flertal fra: S, V, DF, C, LA, (SF), sidstnævnte parti kan nå at komme til fornuft endnu.

Eva Schwanenflügel, Peter Tagesen, René Arestrup, Ebbe Overbye og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Kim Folke Knudsen

Det er rigtigt, at det er politikernes ansvar, at der er billige lejeboliger nok. Men har du overset, hvis der er boligminister?

Derudover var Fogh-regeringens plan om at lejere ville kunne købe deres almene lejebolig med rabat heldigvis en gedigen fiasko (var det 5, der blev handlet?). Men kongstanken eksisterer stadig hos den borgerlige del af folketinget. Og jeg ved, at emnet også blev luftet igen i Venstre enten i foråret eller engang i sidste år.

Søren Kristensen

En ting er et nyt køkken, men lejlighedssammenlægninger, hvorefter der aldrig mere kommer til at bo en enlig, studerende eller ældre, det er dog det værste der er sket for vores bymiljøer.

Søren Kristensen

Og så man i øvrigt gå ud fra, at dem der iværksætter disse ghettoplaner også har planer for dem der smides ud. Ellers er det jo helt forfejlet!