Leder

Man kan kun frygte, hvor mange Britta Nielsen-skandaler Bagmandspolitiet har overset

Det er tragisk, at ingenting skete, når lige netop Danske Bank faktisk sendte en indberetning til hvidvasksekretariatet. Men tragedien var forudsigelig, og der hviler et tungt ansvar på skiftende regeringer for den kroniske underbemanding af Bagmandspolitiet
Britta Nielsen er varetægtsfængslet in absentia og mistænkt for at have begået underslæb for mindst 111 millioner kroner i Socialstyrelsens tilskudsadministration. Her er det hendes hus i Hvidovre.

Britta Nielsen er varetægtsfængslet in absentia og mistænkt for at have begået underslæb for mindst 111 millioner kroner i Socialstyrelsens tilskudsadministration. Her er det hendes hus i Hvidovre.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
2. november 2018

Det er ikke uden ironi, at lige netop Danske Bank indberettede Britta Nielsen til Bagmandspolitiets hvidvasksekretariat tilbage i 2012. Havde banken bare været lige så meddelsom om den hvidvask, der samtidig foregik i dens egen estiske filial, kunne den have forhindret en stor skandale i at vokse sig endnu større.

Men som Jyllands-Posten har afdækket, hjalp advarslen fra Danske Bank ikke noget. For Bagmandspolitiet nøjedes med at sende sagen videre til SKAT. De gjorde ikke selv noget ved den, heller ikke da de i 2014 og 2016 fik to advarsler mere om andre personers mistænkelige pengeoverførsler i samme sag. Og det gjorde skattemyndighederne tilsyneladende heller ikke.

Svindlen kunne således få lov at fortsætte, og tilsyneladende lænsede Britta Nielsen uhindret Socialstyrelsen for et beløb, der ifølge de seneste oplysninger ser ud til at overstige de 111 mio. kr., som offentligheden i første omgang fik oplyst.

Den dystre baggrund er, at hvidvasksekretariatet er kronisk underbemandet. Som Jyllands-Posten skriver, har Finans Danmark gentagne gange advaret om problemet. Og tallene taler for sig selv. I 2013 skulle 16 ansatte i sekretariatet behandle hele 5.166 indberetninger. Året efter var antallet af indberetninger næsten femdoblet til 24.911. Antallet af medarbejdere var til gengæld faldet til 14, og siden har antallet af indberetninger og medarbejder ifølge Ritzau ligget nognlunde stabilt.

Helt åbenlyst er der tale om et systemisk svigt, og der hviler et tungt ansvar på skiftende regeringer for ikke at have gjort noget ved problemet.

Det er glædeligt, at et flertal i Folketinget nu ønsker at tilføre seks medarbejdere til hvidvasksekretariatet. Men man må samtidig spørge, om det virkelig er nok.

Sandheden er, at vi har en justitsminister, der fører sig frem på at være tough on crime, men som tilsyneladende ikke har interesseret sig særligt for en af de mest samfundsskadelige former for kriminalitet, nemlig økonomisk kriminalitet. Og vi har en regering, der på trods af kritik fra blandt andre Rigsrevisionen insisterer på at bruge store del af politiets ressourcer på grænsebevogtning med meget lille effekt og underprioriterer andre indsatsområder.

I den spektakulære sag om den formodede storsvindler Britta Nielsen har Jyllands-Posten gransket sagsbehandlingen i Bagmandspolitiet, der foreholdt avisens research har erkendt sin fejl. Men et foruroligende perspektiv står tilbage: I hvor mange andre af de tusindvis af sager, der årligt bliver indberettet til hvidvasksekretariatet, har Bagmandspolitiet undladt at efterforske nærmere og ladet økonomisk kriminalitet passere?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jens J. Pedersen

Søren Pape Poulsen er mest interesseret i rampelyset.

Den leder er et totalt fejlskud!

Det er for letkøbt at tale om manglende ressourcer som den direkte forklaring på, at SØIK ikke har reageret på bankernes indrapporteringer om mulig hvidvask eller anden kriminalitet. Det er SØIK, der selv må tage ansvar for prioriteringen af deres indsats, ikke politikerne - vi skal ikke have mere detailstyring. Det samme gælder, når SKAT - som også i denne sag - svigter.

Men svindel som Brittas og en del af den svindel, der i øvrigt er foregået i det offentlige, herunder også SKAT (Svend med udbytteskatten), skal i første omgang undgås gennem blot nogenlunde gennemtænkte administrative rutiner, herunder funktionsadskillelse (fx at det ikke er samme person, der forestår bevilling, registrering af betalingsmodtager og gennemførelse af udbetaling). En førsteårs revisorelev ville have kunnet se, at håndteringen af bevilling og udbetaling af satspuljemidlerne og udbytteskatsrefusion foregik aldeles uforsvarligt!

Problemerne med svindel i det offentlige skal løses der, hvor svindlen foregår, ikke af SØIK på baggrund af indberetninger fra bankerne.

Kristian Rikard, Peter Wulff, Niels K. Nielsen, Anne Eriksen, Oluf Husted, Jens Erik Starup, Leif Andersen, Hans Bruun Jensen og René Arestrup anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Ak Herre Jemini

i forhold til de milliarder, som er fosset ud af' 'Skattefars Pengetank' siden 'regnedrengene' i Finansministeriet fik den geniale ide at erstatte kontrollen med krav om 'refusion af udbytteskat' med 'Svend med Gummistemplet' er svindleren Britta Nielsens tyveri af godt og vel 100 mio. af de satspuljemidler, som var tiltænkt de fattige i Kongeriget Danmark, da kun at betragte som en cocktailpølse mindre i gullaschkanonen med 'videns- og informationssamfundets' nyliberale rumfordske suppe til klienterne i 'folkekøkkenets kommunale flop-centre' ... ;o/

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Arne Lund, Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen, Philip B. Johnsen, Oluf Husted, Jens Erik Starup, Torben K L Jensen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

P.S.
I kan tage det ganske roligt, små venner. Nu har vi endelig fået en kvalificeret mand på posten som finansminister - nemlig Venstres næstformand og tidligere skatteminister m.m. Kristian Jensen, der var bankelev elev i i Unibank, Lemvig fra 1991 til 1993 og bankassistent i Unibank, Brande fra 1993 til 1999, før det endelig lykkedes for ham i 1998 at blive valgt ind i folketinget og hellige sig opgaven som politiker på fuld tid for det parti, har været medlem af fra han blev gammel nok til at melde sig ind i VU (Venstres Ungdom).

Eva Schwanenflügel, Arne Lund, Holger Madsen, Anne Eriksen, Philip B. Johnsen, Oluf Husted, Jens Erik Starup og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Det øverste ansvar for borgernes penge ligger ikke hos nogen embedsmand M/K. Det ligger udelukkende hos de politikere, der har påtaget sig opgaven, og i øvrigt tager sig rigeligt betalt i forhold til de flestes kompetencemæssige baggrund.

Det er på tide, man får placeret et strafansvar for alle disse poliske laissez-faire- holdninger. For det er jo ikke en enkelt situation en sjælden gang, faktisk er det et tilbagevendende statement - igen og igen -og igen i det uendelige.

Britta Hansen, Peter Wulff, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen, Henning Kjær, Egon Stich, Werner Gass, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Herdis Weins, Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Og så var der konen, der stod ved komfuret i sit køkken og vendte frikadellerne på stegepanden med vovse siddende ved sine fødder og tabte en delle på gulvet i farten.

"Bare rolig Mutter" sagde manden "Jeg har en fod på den."

Eva Schwanenflügel, Christel Gruner-Olesen, Kim Folke Knudsen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Prisen for Grønthøster besparelser: -2% pr. år begynder så småt at vise sig.

I Management sproget hedder det så smukt, at kolde hænder skal udskiftes med varme hænder.

Men hvad nu hvis de kolde hænder rent faktisk har opfyldt en vigtig administrativ funktion ??

En ekstra pind i den faglige ligkiste blev slået, da den nuværende regering fik den fikse ide, at de kunne spille Matador med statsinstitutionerne og flytte dem snart den ene vej så den anden vej. Det kostede ikke noget næh pyt. Hvis medarbejderne ikke ville flytte med, så kunne man bare ansætte nye medarbejdere minus 2% årligt. Der var aldrig antydningen af et forbehold: Alt kunne rationaliseres og effektiviseres væk samtidig med at kvaliteten var den samme eller bedre.

Det har de så troet på forsamlingen af elendige Venstrefolk, Konservative, Liberale Alliance, DF´ere, med flere. De bærer det politiske medansvar for at skandalerne her er mulige.

Socialstyrelsens svindelsag handler, om det politiske ansvar for at det er kommet så vidt, at en medarbejder kan bevilge sig selv afrikansk efterløn til 111 mio.kr., uden, at der er nogen alarmklokke, der bliver hørt i Socialstyrelsens selv, hos Rigsrevisionen, hos Bagmandspolitiet osv.

Forleden fik vi at vide, at den uskyldsrene " Forligskreds omkring Satspuljen ", at de nu havde sørget for at fylde puljen op igen med 10 mio.kr. i år . Det var dejligt teknisk formuleret og iklædt den rette klang af en uskyldig genoptankning af satspuljen. Ikke en lyd om, at skatteborgerne er blevet holdt for nar ved, at puljen har stået pivåbent for misbrug af midlerne siden år 2000. Upåvirket af begivenhederne fortsætter forligspartierne bag Satspuljen med at stoppe nye midler ned i det bundløse og sorte hul.

Partiet Enhedslisten har fra starten af advaret mod den selvbestaltede slikbutik, som politikerne bag satspuljen har stillet op for, at de selv kan fremstå som socialt ansvarlige. Dem som finansierer puljen er overførselsmodtagerne de socialt svagest stillede, hvis indkomster udhules med en lavere PL regulering end den almindelige lønudvikling.

Satspuljepartierne fremstår som uansvarlige ved, at de ikke for lang tid siden har set risikoen for misbrug ved administrationen af puljen. Adskillige Socialministre har ladet sagen passere. Manu Sareen (RV) har bedyret, at han godt vidste, at administrationen af Satspuljen ikke var betryggende administreret.

En utrolig udtalelse fra en tidligere Radikal Socialminister, for såfremt han vidste det, så burde han været gået videre med denne viden til Statsministeren Helle Thorning Schmidt og Regeringen Koordinationsudvalg. Og hvis det ikke lod sig gøre på grund af at politikerne var tonedøve, så burde han tage konsekvensen og trække sig som Socialminister. At komme flere år efter med den søforklaring dur ikke. Det udstiller kun den politiske uansvarlighed endnu mere.

Sagen med svindlen i Socialstyrelsen og nu også passiviteten i Bagmandspolitiet kommer oveni den historiske nedsmeltning af SKAT, der har kostet det danske samfund mindst 12 mia. kr. i tabte skatteindtægter.

Der er derfor ikke længere tale om enkeltstående sager, men måske om en kæde af sager, som er en konsekvens af et mismanagement fra det politiske flertals side ikke mindst fra det nuværende VLAK Marionet Teater: V, LA, C og dets støtteparti DF.

DF har haft alle muligheder for at gøre denne sag til et regeringsspørgsmål. Partiet er krøbet under radaren hver gang og tilladt, at tingenes tilstand fik lov til at gå upåagtet hen. Her er der også svigtet fra partiet med afgørende indflydelse men uden for Regeringens kontorer.

Med rette må borgerne i Danmark stille sig selv følgende spørgsmål: Hvis Britta Nielsen kan hive 111 mio.kr. ud af systemet uden at blive opdaget, hvor mange andre personer har så gjort noget lignende ? Er skandalen i virkeligheden meget større end vi aner nu. Hvad med tilskudsmodtagerne, har der der også været tænkt kreativt i at modtage statstilskud til fancy projekter.

Hvis det stod til mig, så er følgende nødvendigt.

En uafhængig dommer undersøgelse af hele forløbet og med placering af ansvar såvel politisk som administrativt.

Nedlæg Satspuljen og overflyt pengene øremærket til kommunerne efter en social fordelingsnøgle. I kommunen er der forhåbentligt kortere vej ud til borgerne og de projekter, som giver god mening at støtte. Nedsæt et kommunalt Fattigdomsråd med repræsentanter fra de borgere, som selv er berørt af fattigdom og social nød. Rådet skal vejlede kommunen og Kommunalbestyrelsen i valg af støttede projekter og formål. Kommunalbestyrelsen træffer ved afstemning den endelige afgørelse om midlernes anvendelse i kommunen. Kommuner skal kunne gå sammen på tværs om at medfinansiere fælles sociale projekter på tværs af kommunegrænserne.

Satspuljens samlede beløb skal reduceres forinden overførsel til kommunerne. Overskuddet herfra skal bruges til at forhøje de lave sociale ydelser, som for flere borgere bliver en økonomisk belastning. Jeg tænker kontanthjælp førtidspension, lave startydelser med mere.

Ved næste Folketingsvalg i år 2019: Stil politikerne bag Satspuljen til ansvar og hvis ikke de ikke kommer med gode svar - hvorfor så stemme på dem en gang til ??

Eva Schwanenflügel, Werner Gass og Lars Bo Jensen anbefalede denne kommentar

Bagmandspolitiet har det ikke for nemt. Ikke at jeg mener, at de ikke gør sig skyldig i gentagne tilfælde af embedssvigt, for det gør de. Problemet er dels, at de er underbemandet - og det er vel udtryk for at skiftende regeringer ikke ønsker, at bagmandspolitiet skal grave for dybt i den omfattende økonomiske kriminalitet der sker i samfundets top. Og dels skyldes det, at lige så snart bagmandspolitiet har "oplært" folk til at være dygtige og kompetente, så headhuntes de af den finansielle sektor, fx bankerne, der lønner langt bedre end staten gør. Og så kan bagmandspolitet begynde forfra med at oplære nye ansatte.

John S. Hansen, Arne Thomsen, Eva Schwanenflügel og Werner Gass anbefalede denne kommentar

Det synes, at man i mange år er gået efter og har haft fokus på kontanthjælpsmodtageren og andre mennesker på offentlige nødvendige ydelser, de bliver kontrolleret i hoved og r.., for gud nåde og trøste dem, hvis de har fået 500 kroner udbetalt for meget på den ene eller anden måde, så falder hammeren og konsekvensen med det samme.

Samtidigt med dette, så virker det som om man helt har vendt det blinde øje til million og milliard svindlerne, og det skal heller ikke undre mig, hvis altså nogen opdager dem, om de slipper helt for straf og konsekvenser, eller får en eller anden mild reprimande, mindre bøde, og så ellers fortsætter deres luksusliv.

Modsat, så må den på kontanthjælp, eller anden offentlig ydelse, ofte gå fra hus og hjem, men det er naturligvis deres eget valg og skyld, sådan er det jo i Danmark anno 2018, nogen er bare mere end andre, især hvis man har masser af penge i forvejen!

Notorisk underbemanding, systematisk nedbrydning af kontrolfunktioner i alt det der har med mulig økonomisk kriminalitet at gøre er jo bare udtryk for for, at økonomisk kriminalitet betragtes som en bagatel, et gentlemansdelikt, hvor det jo bare er den kloge der narrer den mindre kloge. Det er der da intet galt med, sådan er det bare!
Betragter man partiet Venstres topfolk, så er det jo normen og en anset kvalifikation i dette parti, at gøre og fremme det modsatte af det man snakker om at gøre, hvilket det af regeringen fremsatte finanslovsforslag tydeligt bekræfter.
Skatteministeren, den søde dreng fra vesten, snaker om at styrke skattekontrollen - samtidigt beskærer finanslovsforslaget ved nye nedskæringer i skat denne mulighed.
Det man gør er bare at flytte embedsmænd rundt til områder der lige er fokus på og dermed skabes nye områder hvor det kommer til at sejle.
Den store svindler, 'statsmanden' Anders Fogh Rasmussen, har fået gennemført sin drøm om en minimalstat næsten ubemærket, ved at nedbryde statens bærende institutioner.
Det viser sig mere og mere tydeligt i form af alle de svigt der dukker op, tilsyneladende i en uendelighed.
Og den lille svindler og hans tro følgesvend, den tidligere bankelev fortsætter i samme retning.
Venstre ved man hvor man har! På svindlernes holdeplads.
At de fleste af de andre lejere på Christiansnborg ikke er meget bedre er bare trist oog tjener til vælgernes ris.

Peter Hansen, John S. Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Børge Rahbech Jensen

Den overskrift er bare en god grund til undren over, hvad danske medier egentlig laver på Christiansborg, når de nu tydeligvis ikke afslører svindel, korruption og magtmisbrug. Det er selvfølgelig muligt, det, medierne laver på Christiansborg, er bistand til svindel og korruption samt motivation til magtmisbrug. I hvert fald ser det ud til, medierne er mere kritiske mod befolkningen og erhvervslivet uden for Christiansborg end mod de folkevalgte politikere på Christiansborg.

Werner Gass, Peter Hansen, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

At overvågning og kontrol hos skat og bagmandspolitiet tilsyneladende er blevet afviklet, mens kontrollen og overvågningen af den enkelte dansker er indført bør give stof til eftertanke.

Det ikke bare lugter af "tyv tro hver mand stjæler" men ser nu også ud til at være arrangeret af tyve.
Vi bør huske at skat og bagmandspolitiet er blevet afviklet af politikerer, der taler for at afvikle erhvervsskat og afgifter. Ja industrien skal helts ikke bidrage med andet end arbejde, gratis arbejdskraft er også blevet meget udbredt af de selvsamme politikerer.

Hvidvask, menneskehandel, erhvervsstøtte til terror trussel forøgende virksomheder, svindel i administration og så vider mødes hver gang af en reaktion fra politikerne i omegnen af "det var da også ærgerligt det blev opdaget"
Tænker man lidt i kundepleje, så åbner det op for spørgsmålet om hvem politikernes kunder er. Eller i det mindste hvem politikerne selv anser for deres kunder.

Peter Wulff, Werner Gass, Arne Thomsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Kolossen hviler på lerfødder.

Der er vitterligt næsten ingen kontrol med skatten, hverken i Danmark eller resten af EU, når det gælder de der er rige nok til at benytte advokater og banker til at svindle.
Der svindles anslået 7.5 billioner årligt i EU :

https://www.altinget.dk/artikel/oekonom-410-mia-kr-er-smaapenge-eu-svind...

Hvad angår politiets ressourcer, så benyttes de flittigt til at kontrollere grænsen og nu også beklædning og hjemløses overnatninger.
Men uha, vi skal da endelig ikke genere med kontrol internt i styrelserne, eller kræve at politi og SKAT kommer efter de rige - for de bidrager jo til partikassen og er i netværket..

Per Kirk Jørgensen

Vi ved nu, at banker har underrettet Bagmandspolitiet 3 gange over 4 år i Britta Nielsen-sagen. Alle 3 gange gjorde de ikke andet end at sende sagerne videre. Altså i 100% af de tilfælde vi kender til. De har modtaget i tusindvis af underretninger over de 4 år, og man tænker nu: Hvad har de egentlig gjort noget ved? Er det muligt at få et indblik i hvad der er sket i disse sager? Var det evt. noget Information kunne belyse?

Det kunne se ud som om, finansverdenen allerede HAR vundet magten over demokratiet- af den enkle grund, at finansfolkene har både pengene og de bedste hoveder - ja, de behøver vel end ikke at søge at korrumpere politikerne ;-)

@Per Kirk Jørgensen, ingen - som i absolut INGEN - offentligt ansatte tager efterhånden ansvar for noget som helst. Men til gengæld benytter de enhver mulighed for at kræve flere ressourcer, flere medarbejdere. Talentløst. Den slags medarbejdere og ledere ville blive pedaleret ud lynhurtigt i en privat virksomhed!

@Winther
Det er en helt urimelig - som i HELT URIMELIG - måde at generalisere på i forhold til offentligt ansatte.
Kom gerne med gode overbevisende eksempler på påstanden.

Det virker som om du er helt ude af berøring med de store faggrupper , som hver dag knokler, ofte på skæve tidspunkter, og til en løn som ikke kan dække din renseriregning, for at hjælpe bl. a. sådan nogle som dig!

Min erfaring er, at alt for mange offentligt ansatte tager alt for meget ansvar i forhold til den urimeligt lave betaling som de får. Derimod kender jeg flere - bl. a. i forsikringsbranchen som er udtalt overlønnede, og som ikke er specielt ansvarlige.

Og husk nu endelig den private finanssektor som har optrådt mere uansvarligt en nogen andre, og gør det endnu. Der bliver ingen fyret for deres fejl.

Ordet ansvar er et af de mest misbrugte blandt borgerlige. Der tager nemlig næsten ingen ansvar - for ansvar er intet uden konsekvenser.

OK - @John S Hansen, du har naturligvis ret - der findes stadig arbejdsomme og ansvarlige offentligt ansatte, ingen tvivl om det.

Men i en stor del af det offentlige går udviklingen den forkerte vej: ineffektivitet, ansvarsforflygtigelse, tvivlsom administrativ praksis (for ikke at sige ulovlig), ligegyldighed overfor borgernes rettigheder - og berettiget kritik afføder kun én reaktion: brok over "ressourcemangel" og krav om flere medarbejdere.

Problemerne er klart størst i SKAT og indenfor politiet.

Jeg kender ikke noget til forsikringsbranchen, men der er klart visse indenfor finanssektoren, der har optrådt særdeles uetisk. Det har været fyringer - men muligvis ikke nok. I den sammenhæng er det dog karakteristisk at fyringer stort set er ikke forekommende indenfor det offentlige, selv i tilfælde af alvorlige svigt.

Jeg oplever ikke, at fx socialdemokratiske ministre er mere ansvarstagende end borgerlige. Det er vist en generel tendens at politikere siger, de tager ansvar, men aldrig tager konsekvens!

Eva Schwanenflügel

Tja, Bagmandspolitiets hvidvaskafdeling er nu oppe på hele 20 medarbejdere, efter de har fået 'tilført flere ressourcer' på 6 mand.
De skal så behandle over 26.000 henvendelser om hvidvask årligt.
Jeg gad nok se det private firma, der havde så lav bemanding i deres vigtigste afdeling ;-)

@Eva Schwanenflügel, anklagemyndigheden, som SØIK er en del af, har ca. 1.200 medarbejdere. Hvis man manglede folk specielt til at tage sig af hvidvask kunne man vel nok rykke rundt på nogle ressourcer - ikke mindst i lyset af, at kriminaliteten generelt har været faldende i en årrække.

Desuden kommer de mange hvidvask “anmeldelser” elektronisk og mange vedrører formodentlig sket ikke hvidvask, men er et resultat af for generelle grænser for, hvornår der skal rapporteres til SØIK.

Det er jo også tåbeligt, at danskere, der i årtier har været kunde i den samme bankfilial nu pludseligt skal aflevere en paskopi, så banken kan dokumentere, at den ved, hvem kunden er. Meget af “hvidvaskforebyggelsen” er tydeligvis totalt forfejlet, når man kræver, at bankerne skal bruge tid på den slags latterligheder.

Eva Schwanenflügel

@ Jens Winther

Det er muligvis et ledelsesproblem at der ikke er flere folk i SØIK's hvidvaskafdeling, men jeg har forstået på skatteminister Karsten Lauritzen, at det faktisk er et spørgsmål om at staten tilfører flere medarbejdere. Det har han selv udtalt. I alle tilfælde forekommer det urimeligt og torskedumt, at essentielle afdelinger i både SØIK og SKAT er så underbemandede, at de seneste skandaler nærmest har været en selvfølgelighed.

Hm.. Det med pas-kopien lyder ret overdrevet, når bankerne burde kende deres kunder bedre.
Men jeg mener, det handler om det nye dataforordningsdirektiv fra EU, GDPR?
Tror det egentlig handler om at bankerne skal dokumentere overfor myndighederne, at de ikke faciliterer hvidvask.
Har du spurgt i din bank?

torben - nielsen

Nej, den der med pas-kopi’en er skam god nok.

Jeg har her i foråret, måtte nedlægge min Degiro konto, da jeg ikke var i besiddelse af et gyldigt pas.

@Eva Schwanenflügel, det er både rigtigt og latterligt: trods et meget langvarigt kundeforhold som fuldkunde gennem mere end 20 år, har banken skullet have en kopi af mit pas, formodentlig bare for at anbringe den i en file, så de kan vise Finanstilsynet, at de ved, hvem jeg er, og at det virkelig er mig, der er kunden.

Og jeg har altså ikke modtaget overførsler fra Rusland! Men den slags overførsler interesserer jo tydeligvis heller ikke Finanstilsynet.