Leder

Måske var Khashoggis død ikke forgæves

Det stigende ubehag ved det moralsk kompromitterede Saudi-Arabien er baggrund for våbenhvilen i Yemen
Børn, der leger ved et hus i Sanaa, Yemen. 

Børn, der leger ved et hus i Sanaa, Yemen. 

Khalid Mohammed

15. december 2018

Det er i sig selv opsigtsvækkende, at FN’s Yemen-mægler, Martin Griffith, fik bakset en våbenhvile på plads, der i det mindste for en tid åbner for forsyninger til den krigsramte civilbefolkning via den vigtige havn i Hodeidah.

Byen har hidtil været belejret af tropper, hvis loyalitet ligger hos den fordrevne præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi. Den er selve pulsåren for nødhjælp til 12 millioner yemenitter og har i lighed med hovedstaden Sanaa været besat siden 2015 af oprørere fra Houthi-bevægelsen i det nordlige Yemen, der i det politiske kaos efter Det Arabiske Forår revolterede mod den saudistøttede politiske elite i 2014.

Tidligere forsøg på at få en våbenhvile på plads, der kunne sikre at nødhjælp kom frem, har været forgæves, og den britiske Martin Griffith havde, som The Guardian noterer, da heller ikke de store forventninger til, at det skulle lykkes denne gang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • Eva Schwanenflügel
Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Harald Strømberg

Så er det vel bare op til Briterne at sørge for flyenes optankning, da de alligevel står for vedligehold og armering af flyene.
Om så verdens journalister orker at skrive om det vil vise sig.

Grethe Preisler

Hvorfor ikke sige det som det er:

Hvis Kashoggi ikke havde været et prominent medlem af 'den frie vestlige verdens internationale pressekorps', var der ikke en kat i korpset, der ville have interesseret sig seriøst nok for årsagen til hans pludselige forsvinden fra jordens overflade efter en kort visit på det saudiske konsulat i Istanbul, til at 'grave' ihærdigt videre i sagen?

Anne Eriksen, Samuel Grønlund og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar