Leder

Det er en sandhed med modifikationer, når DF foregiver af være garant for finansieringen af velfærdsstaten

Sidste år krævede DF en garanti for, at der blev afsat penge nok til velfærd på finansloven. I år var udlændingestramninger og flere penge til pensionister vigtigere
Finansordfører René Christensen forklarede i tirsdagens Information, at DF ikke har spurgt til væksten i det offentlige forbrug under finanslovsforhandlingerne. Det er besynderligt, når nu det sidste år var sådan en mærkesag for ham.

Finansordfører René Christensen forklarede i tirsdagens Information, at DF ikke har spurgt til væksten i det offentlige forbrug under finanslovsforhandlingerne. Det er besynderligt, når nu det sidste år var sådan en mærkesag for ham.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

19. december 2018

Dansk Folkeparti fører sig frem som et parti, der kæmper for flere penge til velfærdsstaten. En slags socialdemokrati blot mere kritisk over for udlændinge og EU og mere generøst over for pensionister.

Gang på gang har DF krævet et offentligt forbrug, der kan følge med det såkaldte demografiske træk, altså med udviklingen i befolkningens størrelse og sammensætning. Ved sidste års finanslovsforhandlinger ville partiet ligefrem have »en garanti for, hvor mange penge der skal gå til velfærd, så vi kan modstå det demografiske træk«, som finansordfører René Christensen sagde til Jyllands-Posten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Eva Schwanenflügel
 • lars søgaard-jensen
 • Bjarne Andersen
 • Gert Romme
 • Ervin Lazar
 • Carsten Mortensen
 • ingemaje lange
 • Poul Anker Sørensen
 • Torben K L Jensen
Eva Schwanenflügel, lars søgaard-jensen, Bjarne Andersen, Gert Romme, Ervin Lazar, Carsten Mortensen, ingemaje lange, Poul Anker Sørensen og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens J. Pedersen

DF er ikke garant for andet end evindelig debat om det, der er anderledes end dem selv. De påstår, at de vil kristendommen, men bl.a. Martin Henriksen har tydelig vist, at han ikke forstår, hvad kristendom drejer sig om.
Vi ville nå langt, hvis vi ville blive fri for nationalister og populister, der øjensynligt er uoplyste.

Eva Schwanenflügel, Hanne Ribens, kjeld jensen, Tino Rozzo, Helene Kristensen, John Andersen, Gert Romme, Carsten Mortensen, Mads Berg, Johanna Haas, Tommy Clausen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Bull-shit partiet DF er en fis i en hornlygte uden nogen form for en langsigtet politik der rykker Danmark bare en lille nano-meter i den rigtige retning fordi et endnu værre parti ånder dem i nakken med svovltale,eder og fuldstændig klar tale om hvordan velfærdsstaten skal kules ned til en tilstand der ville få Anders Fogh Rasmussen til at ligne julemanden himself.

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, kjeld jensen, Bjarne Andersen, Tino Rozzo, John Andersen, Gert Romme, Carsten Mortensen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

DF vælgere er på forhånd klar over, hvordan det hænger sammen med DFs politiske prioriteringer: det er et meget fast og veletableret mønster hos DF, at de udgiver sig for at være den såkaldte lille mands eller kvindes beskytter, men at partiet så, når det kommer til stykket, prioriterer social, politisk, fysisk og social udgrænsning af flygtninge og "udlændinge" over alt andet. DF har jo år efter år brugt finanslovsforhandling efter finanslovsforhandling på at prioriterer det, DF selv - med verdens største eufemisme - kalder for "udlændingestramninger" over alt andet.

LA, som er sattelitparti for en mangemillionær bosat udenfor Danmark, som har hede drømme om at afskaffe det danske velfærdssamfund, han ikke selv er del af, har jo - bl.a. i de helsides avisannoncer som bemeldte mangemillionær financierer for partiet - aldrig lagt skjul på, hvor partiet stod ideologisk... Om det kan give LA flere stemmer, at de har fået sænket bådbeskatningen og sikret for lavt offenligt forbrug i forhold til det demografiske træk - det må tiden vise.
Man kunne jo også forestille sig, at vinden gik endnu mere ud af LAs sejl, fordi majoriteten af Danmarks bådejere og vindrikkere trods alt er besindige mennesker, der ræssonerer, at selvom det er dejligt at kunne holde båd med færre omkostninger er det endnu vigtigere, at have et velfungerende offentligt sundhedsvæsen, børnehaver med en tilstrækkelig voksen-ratio pr. barn - og at det også er vigtigt og beroligende for sejler-sindet, mens man selv glider gennem vandet og mærker vinden mod sit ansigt, at vide, at ens gamle mor eller far - der ikke længere er med ombord på båden, men har ramt livets frygtede endestation på plejehjemmet, ikke opbevares nødtørtftigt, men får menneskelig omgang, omsorg og respekt i deres sidste livsfaser.
Bådejere (og vindrikkere) er også samfundsborgere. Og det er ikke sikkert, at de kvitterer for afgiftssænkningerne ved at stemme på LA.

Eva Schwanenflügel, Carsten Mortensen, Mads Berg, ingemaje lange, Tommy Clausen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Der skal stå: "prioriterer social, politisk, fysisk og mental udgrænsning af flygtninge og "udlændinge"...

Carsten Nørgaard

Det eneste, der er sikkert vedr. DFs forhold til velfærdsstaten er forringelser og flere forringelser. Stemmer på forringelser med resten af blå blok i bytte for stemmer på deres xenofobiske pjatværk. Socialdemokraterne kan til nød gå an som partner, især nu hvor det parti de facto er blevet blå-brunt og altså også står for forringelser. DF taler visse sociale grupper (hvor de har mange vælgere) op i perioderne mellem valgene, men så ender de alligevel med at få kniven. Det siger sig selv, at det parti ikke er garant for velfærden: Det modarbejder den aktivt og konsekvent og har gjort det lige siden Fjogh lod de ikke-stuerene komme ind og skide på de bonede gulve. Det er netop det, at partiet modarbejder velfærden, som har været nøglen til at få dens politikker igennem over de sidste så småt 20 år.

Johanna Haas, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, kjeld jensen, Bjarne Andersen, Tino Rozzo, Ebbe Overbye, Gert Romme, Torben K L Jensen, Ervin Lazar, Carsten Mortensen og Mads Berg anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

DF er en mere snu udgave af Fremskridtspartiet. Velfærd har aldrig været en mærkesag - det handler alene om udlændinge - og om at smøre pensionisterne, som velsagtens er basisvælgergruppen. Og som godvilligt lader sig snyde år ud og år ind - "og det er udlændingenes skyld", kan de så sige. Som om det var et nulsumspil ml de to grupper.

Johanna Haas, Eva Schwanenflügel, Bjarne Andersen og Tino Rozzo anbefalede denne kommentar

Sandhed med modifikationer?
Hvorfor ikke sige det, som det er: Lodret løgn!

Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Torben K L Jensen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Undskyld mig, men det er helt uden betydning, alt det vås der forgår oppe i hoved på befolkningen, vedrørende “udlændingestramninger”, DF er total grineren.

Det er en diskurs af udenomssnak.

Alle må rykke sammen, hvor der fortsat er eksistensgrundlag på jorden og ingen menneskeskabte landegrænser optegnet på et kort eller militære styrker, vil kunne ændre på dette faktum.

“Udlændingestramninger”er en pseudo præmis, hele verdens befolkning er i samme båd med de menneskeskabte klimaforandringer.

DF er grineren, flertallet af alle i Folketinget er grineren, hvor har de gjort af deres forstad, hvor er løsningerne?
LOL.

Samuel Grønlund

Enhver seriøs analyse vil afsløre Dansk Folkeparti som en korrupt skabs-fascistisk, anti-demokratisk, nationalistisk organisation.
National-social(2.0) er en nærliggende betegnelse.
DF bygger sin base og magt på en kultiveret følelse af frygt og fortvivlelse, blandt dele af det lavtlønnede u-informerede prekariat. Et sørgelig bredt og dybt segment af TV-BT-Danmark bestående af bitre oversete, små-religiøse ligusterfascister - svært modtagelige for veldresseret fremmedfjendsk 'anti-establishment' demagogi.
DF fremsætter systematisk vildledende og undergravende påstande, i en kynisk 'del og hersk' strategi, der hævder at kæmpe for jævne danskeres rettigheder og drømme, mens samme konsekvent undergraves i et perverteret magtspil.
Det er ubegribeligt at så mange af vore medborgere, der igen og igen stemmer DF, ikke ser og forstår det åbenlyse bedrag eller er så vrede at de er ligeglade.

Men så husker man på USA og Trump, Brexit-vanvid; den skræmmende globale bevægelse mod ignorant autoritær nationalisme. De samme metoder af frygt, had og fordummelse anvendt med skræmmende virkning - på det nok mest kritiske tidspunkt i menneskets historie.
Hvor teknologi og videnskab med ufattelig potens, massiv global overbefolkning og ulighed, skaber et ubrydeligt vækst-imperativ og uafvendelig klimatisk/økologisk krise - og tænker shit-fuck! Det kommer til at blive MEGET værre, før det bliver bedre igen