Leder

Det ser underligt ud, at der i en tid med store nedskæringer på universiteterne er råd til nye uddannelser

Den nye universitetsaftale giver de studerende mere tid og fleksibilitet. Men aftalen rummer også en ny hurtig universitetsuddannelse, som kan åbne for, at der bliver skabt A- og B-uddannelser. Men underligt ser det ud i en tid med store nedskæringer på universiteterne, at der er råd til helt nye uddannelser
7. december 2018

Efter en årrække, hvor det meste universitetspolitik har handlet om hurtigere, højere og stærkere, blæser der nye vinde.

Torsdag indgik alle Folketingets partier en aftale om mere fleksible universitetsuddannelser, som gør op med et par af de seneste års højhastighedstiltag.

Først og fremmest afskaffer politikerne den karakterbonus, som har ført til, at adgangskaraktererne til universiteterne er blevet pustet kunstigt højt op. Bonussen betyder, at de uddannelsessøgende kan gange deres gennemsnit op med 1,08, hvis de begynder på en videregående uddannelse senest to år efter studentereksamen.

Sideeffekten har været en masse stress, jag og forhastede studievalg, så den ordning vil få nok savne.

Også efter bachelorgraden får de studerende mere tid. Her betyder en forlængelse af det såkaldte retskrav fra et til tre år, at de færdige bachelorer nu får mere tid til at arbejde, rejse og prøve sig selv af, før de beslutter, om de vil fortsætte på kandidatuddannelsen.

Det er et vigtigt skridt, som måske kan betyde, at de nyuddannede får en nemmere vej ind på arbejdsmarkedet, end de har i dag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu