Leder

’Hack’ på tyske politikere: Vi drøner stadig hurtigere rundt på internettet uden sikkerhedssele

Den omfattende ’hacking’ mod tyske politikere og kendte demonstrerer, at vi i stadig højere grad fræser rundt på internettet med bind for øjnene og uden sikkerhedssele. Den manglende sikkerhed sætter ikke bare vores infrastruktur og forsyning på spil, men i værste fald også vores demokrati
Tysklands indenrigsminister, Horst Seehofer, kommer med bud på optimering af it-sikkerheden i Tyskland. Dette er vigtigt, ikke mindst for demokratiet. 

Tysklands indenrigsminister, Horst Seehofer, kommer med bud på optimering af it-sikkerheden i Tyskland. Dette er vigtigt, ikke mindst for demokratiet. 

Tobias Schwarz

9. januar 2019

Det sker hele tiden: ’Phishing’, tyveri af personlige data og overtagelse af digitale identiteter – ofte med chikane eller afpresning som de næste skridt, der kan nedbryde mennesker og karrierer.

Også ’doxing’ – offentliggørelsen af stjålne private data – er velkendt. Men i de seneste uger har omfanget og ofrene været spektakulære.

Fra den 1. til den 24. december blev der dagligt sendt ’julekalenderlinks’ fra flere Twitter-konti til datapakker med tyvstjålne mobilnumre, kopier af pas, personlige mails, chats og fotos. Menneskene bag var kendte tyskere, herunder flere hundrede medlemmer af Forbundsdagen.

Da sagen kom den brede offentlighed for øre, svirrede det med rygter om professionelle hackere, højreradikale grupper eller russiske efterretningsfolk. Men nej. Tirsdag viste det sig at være en 20-årig it-nørd fra Hessen.

Sagen har givet røde ører hos forbundsmyndighederne for it-sikkerhed (BSI). Her barsler man – på et helt andet it-sikkerhedsniveau – med et nyt cyberforsvarscentrum.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • Eva Schwanenflügel
Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Notits fra DR igår:
Private firmaer og myndigheder skal i fremtiden kunne tvinges til at lade Center for Cybersikkerhed indsætte overvågningsudstyr og sikkerhedssoftware helt inde i deres mest følsomme it-systemer. Det fremgår af et nyt lovforslag, regeringen fremsatte i dag, skriver Politiken.

Dystopierne banker på døren....

Ib Christensen, Carsten Wienholtz, Steen K Petersen, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Internettet er en mønt eller en medalje hvor man overlader forsiden til kapitalen og bagsiden til samfundet.

Ib Christensen, Lillian Larsen, Steen K Petersen, Torben Skov, Anders Reinholdt og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

I bilens ungdom kunne en beruset chauffør blive frikendt for trafikdrab, hvis han var plakatfuld under kørslen - han kunne jo ikke gøre for, at sprutten gjorde ham ude af stand til at føre bil.

Tilsvarende med internettet: Det er stadig så ungt, at vi synes at det er synd for de mennesker, som bliver hacket, de kan jo ikke gøre for, at de er så dumme, at de ikke beskytter sig mod hackerne.

Dog, Torben Skov, ligefrem at sætte cyberskæg og blå briller til at beskytte det private erhvervslivs computere er måske lidt overdrevet, især når vi hele tiden får at vide af diverse kloge-Åger, at det private er langt mere effektivt end det offentlige.

Flemming Berger, Carsten Wienholtz og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Og alle klappede i deres små hænder for at få win 10. Den var jo gratis!
Og vi ved jo alle at det er de bedste ting for os der er gratis.