Leder

Selvfølgelig kan vi ikke indskrænke en provokatørs rettigheder, fordi andre truer med vold

Tilsyneladende er der grund til at minde om, at rettighederne også gælder for dem, vi ikke bryder os om. Man kan ligefrem sige, at det netop er over for dybt kontroversielle ytringer, at et samfunds opbakning til ytringsfriheden må stå sin prøve
Rasmus Paludan er kendt for at afholde provokerende happenings, hvor han bl.a. skænder koranen.

Rasmus Paludan er kendt for at afholde provokerende happenings, hvor han bl.a. skænder koranen.

Mogens Flindt

Indland
16. april 2019

Det er trivielt at konstatere, at højreekstremisten Rasmus Paludan er en sølle eksistens. Hans provokationer er tåbelige, og det er åbenlyst, at hans ærinde er at skabe splittelse.

Lige så trivielt burde det være, at ytrings- og forsamlingsfriheden også gælder for en mand som Rasmus Paludan. Og at politiet nødvendigvis må beskytte ham, hvis folk truer med vold imod ham, mens han gør brug af sine grundlovssikrede rettigheder.

Ikke desto mindre kan der være grund til at minde om, at rettighederne også gælder for dem, vi ikke bryder os om. Man kan ligefrem sige, at det netop er over for dybt kontroversielle ytringer, at et samfunds opbakning til ytringsfriheden må stå sin prøve.

Folketingsmedlemmet Karsten Hønge fra SF har tidligere argumenteret for, at politiet ikke længere bør bruge ressourcer på at beskytte Rasmus Paludan. Lignende synspunkter har været fremme efter søndagens uroligheder på Nørrebro i København.

Flere har draget paralleller til Tibet-sagen. I et populært tweet skriver Enhedslistens Per Clausen:

»Hvad er forskellen på at vifte med et Tibet-flag og brænde koranen? Svaret er nemt. I det første tilfælde anholdes du af politiet. I der andet tilfælde beskyttes du af politiet.«

Og journalisten og meningsdanneren Paula Larrain spørger i et tweet:

»Hvorfor forskelsbehandler politiet demonstranter med Tibet-flag og så denne type demonstrant?«

Det kunne næsten lyde, som om de mener, at politiet skulle have ageret som i Tibet-sagen.

Men når de to adskiller sig fra hinanden, er det nu engang, fordi politiet respekterer basale rettigheder i den ene sag og ikke gjorde det i den anden. Tibet-sagen var en skandale, fordi politiet ikke respekterede ytrings- og forsamlingsfriheden. Det er så absolut ikke et eksempel til efterfølgelse, men derimod til afskrækkelse.

Det er nedslående at se, hvordan nogle fjolser på Nørrebro og andre steder i københavnsområdet går Rasmus Paludans ærinde ved at kaste brosten og tænde ild til biler og på den måde udstille sig selv som kriminelle uden respekt for loven.

Men det må være hævet over diskussion, at vi ikke kan indskrænke grundlæggende rettigheder som ytrings- og forsamlingsfrihed for en provokatør, fordi andre truer ham med vold.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anders Sørensen

"Det er nedslående at se, hvordan nogle fjolser på Nørrebro og andre steder i Københavnsområdet går Rasmus Paludans ærinde ved at kaste brosten og tænde ild til biler og på den måde udstille sig selv som kriminelle uden respekt for loven".

Hvilken lov? Som om loven var faldet ned fra himlen i takt med Dannebrog.

Lov er noget, vi snakker om. Lov er til evig diskussion. Som demokrati er det. Som yrtringsfrihed er det.

Hvorfor er det grundfæstet, at Rasmus Paludan "har lov"? Man kunne blot bestemme, at han ikke har. Som man har bestemt, at man ikke må stikke børn lussinger.

Dagmar Christiandottir, Karsten Lundsby, Kang Ram, Jørn Stjerneklar, Carsten Søndergaard, Ida Larsson, Brian Nocis Jensen, Carsten Wienholtz, Ole Frank, Randi Christiansen, Eva Schwanenflügel, Ervin Lazar, Svend Erik Sokkelund, olivier goulin, John Andersen, Bodil Rasmussen, Ulf Larsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Torben Kjeldsen, Anders Reinholdt, Henrik Leffers, Carsten Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Bruhn Andersen, Steffen Gliese, Herdis Weins og Tom Finkel anbefalede denne kommentar

Elsk ham "ihjel" - kast blomster til ham, det stakkels barn, i en ung mands krop, har tydeligvis ikke fået kærlighed og opmærksomhed i sit liv.

Vis at I netop ikke befinder jer på samme ubegribeligt lave niveau.

Hvis det er FOR svært at elske ham, så ignorer ham - så må nogle andre nurse ham, eksempelvis en meget dygtig terapeut.

Dagmar Christiandottir, Karsten Lundsby, Niels Monberg, Hanne Pedersen, Vibeke Hansen, Anja Knoblauch, Thomas Andersen, Rikke Nielsen, Ole Frank, David Paaske, Thomas Tanghus, Randi Christiansen, Werner Gass, Peter Beck-Lauritzen, Michael Christiansen, Ulf Larsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Søren Fosberg, Estermarie Mandelquist, Olaf Tehrani, Ejvind Larsen, Birte Pedersen, Henrik Bjerre, Anders Graae, ingemaje lange, Lars N. Jensen, Torben Bruhn Andersen, Viggo Okholm, David Zennaro, Erik Fuglsang, Herdis Weins og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar

Og det er jo alt sammen helt fint. Nu spekulerer jeg så i om folk har ret til at stille sig foran f. eks. en synagoge eller foran en bolig hvor der bor ortodokse jøder og begynde at brænde toraen af, sparke rundt med den og råbe og skrige at jødedommen er noget lort og ikke hører til i Danmark.

Indsæt selv udsat gruppe, minoritetsreligion eller andre der kan defineres som en gruppe og spørg Jer selv om det er klogt at personer uden reelt budskab, folk der ikke er undertrykt af dem de angriber... skal de have lov til udelukkende i provokationens, hadets og selvrealiseringens navn have lov til at ture rundt hvor de mennesker bor og råbe op i ansigtet at de hader dem og ikke hører til her?

Hvis jeg nu tager entur til Vejle fordi jeg ikke kan udstå vejlenserne og vejlensisk kultur, finder den udansk og generelt bare mener den skal ikke have lov til at eksistere i Kongeriget Danmark er det så mig eller den vejlenser der truer mig og beder mig om at skride hjem på min egen matrikel der er forkert på den?

Mette Holten Haagerup, Anne Mette Jørgensen, Lillian Larsen, Gry Hochheim Lunde, Henrik Leffers, Rikke Nielsen, Dagmar Christiandottir, Hanne Pedersen, Dorte Haun Nielsen, Vivi Rindom, Carsten Søndergaard, Poul Baad Rasmussen, Ida Larsson, Hanne Ribens, Brian Nocis Jensen, Carsten Wienholtz, Ole Frank, Leif Høybye, John Hansen, Randi Christiansen, kjeld hougaard, Marianne Borgvardt, Peter Beck-Lauritzen, Ib Gram-Jensen, Eva Schwanenflügel, Svend Erik Sokkelund, Steen K Petersen, olivier goulin, Jesper Frimann Ljungberg, Birgitte Gøtzsche, John Andersen, Mihail Larsen, Bodil Rasmussen, Ulf Larsen, David Breuer, Rikke Jakobsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Anders Reinholdt, Torben Kjeldsen, Poul Anker Sørensen, Christel Gruner-Olesen, Birte Pedersen, Anders Skot-Hansen, Heidi Larsen, Anders Graae, Raido Rafn, Per Langholz, Jesper Lerche, Bjarne Bisgaard Jensen, Johanna Haas, Kasper Kjær, Torben Bruhn Andersen, Viggo Okholm, Lisbeth Larsen, Søren Andersen, Tue Romanow, Erik Fuglsang, Søren Bro, Herdis Weins, Karsten Lundsby, Mogens Holme, Carsten Mortensen, Niels Duus Nielsen, Ete Forchhammer og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Carsten Mortensen

På forunderlig vis er jeg -næsten- enig med Anton Geist, men faktum er jo at det faktisk forholder sig som Anders Sørensen beskriver ;-) ...jeg husker stadig demonstrationerne ved cop15 hvor politiet foretog mange ulovlige "administrative" frihedsberøvelser. Folk sad i "futtog" i timevis. -Lømmelpakke mm.
Så det kan undre hvor meget beskyttelse "man" mener Rasmus Paludan skal have.

Ida Larsson, Carsten Wienholtz, Ole Frank, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, olivier goulin, Birgitte Gøtzsche, Ulf Larsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Anders Reinholdt, Vivi Bech, Lars Jørgensen, Torben Bruhn Andersen, Lisbeth Larsen, Steffen Gliese, Kevin Vilhelmsen, Ete Forchhammer , Herdis Weins, Karsten Lundsby og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Politiet opfordrer politikerne til at løse problemet.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/frustration-i-politiforbund-efter-palu...

Men det sker næppe, da Lars Løkke regeringen vel satser deres overlevelse på, at Paludans had-tale får "de fremmede" op øverst på listen over vigtige valgemner hos vælgerne, som ved de foregående sidste fem valg.

Ender det med borgerkrigslignende tilstande, eller er der en pragmatisk politiker som på salomonsk vis kan anvise Paludan et sted ude på lars tyndskidsmark, hvor han kan demonstrere/provokere uden at forstyrre hensynet til den offentlige orden?

Hanne Ribens, Carsten Wienholtz, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Svend Erik Sokkelund, Jesper Frimann Ljungberg, Mihail Larsen, Ulf Larsen, David Breuer, Søren Fosberg, Henrik Rasmussen, Ejvind Larsen, Lars Jørgensen, Torben Bruhn Andersen, Dorte Sørensen, Ib Gram-Jensen, Søren Andersen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Gid flere i pressen vil tage den kommentar op som en beboer på Nørrebro har lagt ud: i uroen igår på Nørrebro var den stramme mand blot et påskud for nogle mere eller mindre kriminelle til at slås med politiet! De har gjort det før og vil gøre det igen, for DERES problemer bli'r ikke løst, og slagsmål med politiet er deres eneste "sprog".
To enfoldige udtryksformer tørnede sammen så det gav genlyd, men desværre vist ikke så det flyttede noget der hvor det kan lade sig gøre - og her mener jeg at den stramme mand er uden for enhver form for rækkevidde. Men tænk, hvad en snes millioner kr. sikkert kunne ha' udrettet omkring de unge der tyer til bander o.l. i mangel af bedre og betydet for deres omgivelser!

Hanne Ribens, René Arestrup, Carsten Søndergaard, Anja Knoblauch, Rikke Nielsen, Carsten Wienholtz, Werner Gass, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Henrik Rasmussen, Estermarie Mandelquist, Ejvind Larsen, Birte Pedersen, Henning Krog, Johanna Haas, Torben Bruhn Andersen, Viggo Okholm, Dorte Sørensen, Carsten Mortensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Hvis der så bare var lighed for loven, ville jeg sagtens kunne anbefale lederen. Men hvoir venstrefløjen traditionelt har forsvaret ALLEs ret til at ytre sig, har højrefløjen og det såkaldt "midtsøgende " borgerskab altid haft en tendens til kun at ville forsvare de synspunkter, som de selv kan acceptere, og/eller støtte.

Se fx på Assanges ytringsfrihed - her er tale om at to af Danmarks allierede forbryder sig mod den ytringsfrihed, hvis ukrænkelighed vi plejer at pudse vore glorier med. Hvorfor er angrebet på hans ytringsfrihed - som vil komme til at danne præcedens for en beskæring af alle journalisters ytringsfrihed - ikke på alle forsider? Hvorfor er det en undermåler som Paludan, der skal forsvares mod muslimernes vrede, når der ikke er nogen, der forsvarer Assanges grundlæggende rettigheder?

Selvfølgelig har han ret til at ytre sine tåbeligheder, og selvfølgelig bør alle rettænkende mennesker tage afstand fra hans verbale idioti og samtidig anerkende hans ret til at være en idiot. Men vær venlig at udvise den samme tolerance over for mennesker fra venstrefløjen, som I så gavmildt udviser over for det yderste højre.

PS: Denne kritik er ikke rettet mod Information, som også i denne sag er den mindst ringe avis i Danmark (efter Arbejderen), men mod den borgerrlighed, som åbenbart altid er parat til at forsvare racistiske ytringer, men aldrig til at forsvare antiracistiske ytringer.

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg er blevet irettesat af velmenende kommentatorer her på siderne, når jeg har kaldt en spade for en spade og en fascist for en fascist, angiveligt fordi jeg "overtræder den gode tone". Hvis en mand som Paludan skal have politibeskyttelse - hvad han selvfølgelig som borger i Danmark skal have, hvis han er truet på liv og helbred - så skal alle os, der tager til mæle imod hans verbale udgydelser da i det mindste have lov til at sige vores ærlige mening om ham.

Hvor er den store borherlige indignation over, at vore allierede krænker Assanges ytringsfrihed?

Maria Litvinova, Henrik Leffers, Mikael Velschow-Rasmussen, Kang Ram, Carsten Søndergaard, Arne Lund, Ida Larsson, Carsten Wienholtz, Ole Frank, Carina Bøckel, Randi Christiansen, Marie E. Rasmussen, Marianne Borgvardt, christen thomsen, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Birgitte Gøtzsche, John Andersen, Egon Stich, Ulf Larsen, Estermarie Mandelquist, Thomas Corydon, Ejvind Larsen, Raido Rafn, Jens Jensen, Lars Løfgren, Anders Graae, ingemaje lange, Jens Thaarup Nyberg, Bjarne Bisgaard Jensen, Johanna Haas, Torben Bruhn Andersen, Viggo Okholm, Tor Brandt, Carsten Mortensen, Tom Finkel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Rasmus Paludans demostrationer har ikke meget med ytringsfrihed at gøre, men er først og fremmest chikane.
I min opgang bor en italiensk børnefamilie. Jeg er ret sikker på, at hvis en idiot dagligt stillede sig op foran vores opgang og skreg, at paven er en bøsserøv og alle katolske munke og nonner homoer og lesbiske samt afbrændte rosenkranse, så ville vedkommende ikke få politibeskyttelse, men derimod først få polititilhold og senere blive anholdt.

Lillian Larsen, Nette Skov, Dorte Haun Nielsen, Carsten Søndergaard, Anja Knoblauch, Ida Larsson, Søren Bro, David Zennaro, Carsten Wienholtz, Ole Frank, Randi Christiansen, Arne Skov, Werner Gass, christen thomsen, Peter Beck-Lauritzen, Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Svend Erik Sokkelund, Jesper Frimann Ljungberg, olivier goulin, Hannibal Knudsen, Birgitte Gøtzsche, John Andersen, Michael Christiansen, Mihail Larsen, Ulf Larsen, David Breuer, Benta Victoria Gunnlögsson, Carsten Nørgaard, Max Stagsted, Morten Wieth, Birte Pedersen, Anders Skot-Hansen, Lars Løfgren, Anders Graae, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Johanna Haas, Torben Bruhn Andersen, Dorte Sørensen, Ib Gram-Jensen, Carsten Mortensen, Tom Finkel, Niels Duus Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Kevin Vilhelmsen

Jeg er helt uenig med Informations leder. Han skal selvfølgelig anholdes og anklages for racisme. Hver gang. Og bedes om at forlade området fordi han forstyrrer den offentlige orden. Og mange andre forhold.

Lillian Larsen, Hanne Ribens, Nette Skov, Dorte Haun Nielsen, Carsten Søndergaard, Ida Larsson, David Zennaro, Dagmar Holdensen, Marie E. Rasmussen, Werner Gass, Marianne Borgvardt, christen thomsen, Peter Beck-Lauritzen, Jørgen Greve, Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Birgitte Gøtzsche, John Andersen, Ulf Larsen, David Breuer, Rikke Jakobsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Anders Reinholdt, Carsten Nørgaard, Bjarne Tingkær, Max Stagsted, Morten Wieth, Birte Pedersen, Anders Skot-Hansen, Troels Brøgger, Lars Løfgren, Ole Frank, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Johanna Haas, Torben Bruhn Andersen, Carsten Mortensen, Tom Finkel, Herdis Weins og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

så hvis de imamer, der blev dømt for hadtale blot kaldte sig politikere, så kan de også frit "ytre" sig?

nils valla, Mette Holten Haagerup, Nette Skov, Carsten Søndergaard, Ete Forchhammer , Ida Larsson, David Zennaro, Carsten Wienholtz, Annemette Due, Randi Christiansen, Minna Rasmussen, Werner Gass, christen thomsen, Peter Beck-Lauritzen, Jørgen Greve, Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Jesper Frimann Ljungberg, Steen K Petersen, Birgitte Gøtzsche, John Andersen, David Breuer, Christel Gruner-Olesen, Benta Victoria Gunnlögsson, Niels K. Nielsen, Anders Reinholdt, Max Stagsted, Raido Rafn, Troels Brøgger, ingemaje lange, Jens Thaarup Nyberg, Ole Frank, Steffen Gliese, Torben Bruhn Andersen, Dorte Sørensen, Søren Andersen, Carsten Mortensen, Niels Duus Nielsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Loven om "hadefuld tale", eller hvad den juriduske term er, er et godt eksempel på, at der ikke er lighed for loven.

Ida Larsson, Michael Hullevad, Marie E. Rasmussen, Werner Gass, Peter Beck-Lauritzen, Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, John Andersen, Anders Reinholdt, Max Stagsted, Ole Frank og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar

Ouch! Søren Bro rammer en øm nerve. Det er et overordenligt godt spørgsmål.

Carsten Wienholtz, Ole Frank, Peter Beck-Lauritzen, Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, Niels Duus Nielsen og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar

Det er vel det samme Paludan gør når han vil afskaffe religionsfriheden og indfødsret samt at fratage statsborgerskabet fra etniske minoriteter.

Dennis Jørgensen, Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Jesper Frimann Ljungberg, Steen K Petersen, David Breuer, Troels Brøgger, Henrik Leffers, Ole Frank, Steffen Gliese, Johanna Haas, Viggo Okholm og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Desværre har Folketinget ophævet blasfemiparagraffen der bl.a. gjorde det strafbart at fornedre religioner. Rasmus Paludan kan derfor fortsætte med at kalde koranen, den store luderbog - og vi andre må blot punge ud for de følger hans udgydelser medfører fra den rasende hob. Er det rimeligt?

Selvfølgelig ikke, manden er jo en tikkende bombe under den offentlige orden og tryghed og bør standses med et indgreb af lovgiver. Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, som er dansk lov, giver staten ret til at etablere et lovgrundlag hvorefter borgerne kan underkastes restriktioner og straf når de går over grænsen - dette for at sikre den offentlige tryghed, forbygge uorden og forbrydelser.

Randi Christiansen, Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Ulf Larsen, Benta Victoria Gunnlögsson og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Anders Sørensen
15. april, 2019 - 15:46
"Hvilken lov? Som om loven var faldet ned fra himlen i takt med Dannebrog."
Svar: Grundlovens § 77, hvorefter enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres.

"Hvorfor er det grundfæstet, at Rasmus Paludan "har lov"? Man kunne blot bestemme, at han ikke har. Som man har bestemt, at man ikke må stikke børn lussinger."
Svar: Man kan godt afskaffe eller ændre den grundlovsfæstede ytringsfrihed i § 77, men det er en kompliceret affære, jf. Grl. § 88

Else Marie Arevad, Søren Laursen, Michael Hullevad, Christian De Thurah, Ulf Larsen, Søren Fosberg, Ejvind Larsen, Michael Andresen , Christian Estrup, Frank Hansen og christian christensen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

@Erik Fuglsang, altså den der lov, der faldt ned sammen med Dannebrog?

Naturligvis er det kompliceret at ændre noget så himmelfaldent.

Ib Gram-Jensen

Det ville naturligvis være fint, hvis alle, som Paludan forsøger at provokere med sine infantile tåbeligheder, blot ignorerede ham, så han kunne stå helt alene og udstille sig selv ved at ævle ud i den blå luft. Men det er åbenbart nødvendigt at minde Anton Geist om, hvad paragraf 78 i Grundloven siger: "Forsamlinger under åben himmel kan forbydes, når der af dem kan befrygtes fare for den offentlige fred." Da det ganske åbenbart er tilfældet med Paludans demonstrationer, hvor han stiller sig op i nærheden af folks boliger og tilsviner dem, er det altså helt i overensstemmelse med Grundlovens bestemmelse om forsamlingsfrihed at forbyde Paludan at optræde på disse steder.

Hanne Ribens, Jørn Stjerneklar, Dorte Haun Nielsen, Carsten Søndergaard, Ida Larsson, Carsten Wienholtz, Ole Frank, Randi Christiansen, Poul Erik Pedersen, Minna Rasmussen, Werner Gass, christen thomsen, Jørgen Greve, Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Svend Erik Sokkelund, olivier goulin, Hannibal Knudsen, Birgitte Gøtzsche, John Andersen, Mihail Larsen, Ulf Larsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Ejvind Larsen, Anders Reinholdt, Marie Jensen, Max Stagsted, Morten Wieth, Birte Pedersen, Troels Brøgger, Lars Løfgren, Henrik Leffers, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Johanna Haas, Torben Bruhn Andersen, Niels Duus Nielsen, Erik Fuglsang og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Henning Kjær

Når nu ytringssfriheden er så hellig, hvorfor bliver den så aldrig brug på at fremføre nye synspunkter. Det er altid fremførelse af den samme type hadefulde udtryk om andre befolkningsgrupper der skal beskyttes af ordensmagten/politiet. Imens må andre borgere vente forgæves på beskyttelse mod partnervold og stalking.
Det er fint med den hellige ytringsfrihed, men demonstranterne burde ikke have ubegrænset ret til altid selv at bestemme tid og sted. I andre sammenhænge kan politiet godt finde ud af at sætte grænser for demonstranters valg af tid og sted.

Carsten Søndergaard, Ete Forchhammer , Ole Frank, Randi Christiansen, Werner Gass, Eva Schwanenflügel, Birgitte Gøtzsche, John Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Marie Jensen, Steffen Gliese og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Anders Sørensen
15. april, 2019 - 17:00
Den første grundlov er - som bekendt - fra den 5.6 1849. Myten om det himmelfaldne dannebrog er vist fra 1219.

Michael Hullevad, Anders Olesen, Poul Erik Pedersen, Søren Fosberg, Ejvind Larsen, Espen Bøgh og christian christensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

En imam er blevet dømt for at citere nogle bestemte tekster fra Koranen om jøder i sin Fredagsbøn? Dommen lød på at dommeren mente, at imamen havde gjort Koranens ord til sine egne.
Jeg forstår ikke hvorfor det er værre at citere Koranen i sin Fredagsbøn end at ville brænde Koranen for at håne og spotte muslimer.

Man må åbenbart godt mobbe muslimer og folk i vise boligområder, men ikke jøder eller fodboldspiller samt buhe af politikker.

Rikke Nielsen, Kang Ram, Ida Larsson, Søren Bro, Carsten Wienholtz, Ole Frank, Randi Christiansen, Minna Rasmussen, Werner Gass, Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Jesper Frimann Ljungberg, Steen K Petersen, Hannibal Knudsen, Birgitte Gøtzsche, John Andersen, Ulf Larsen, David Breuer, Benta Victoria Gunnlögsson, Christel Gruner-Olesen, Ejvind Larsen, Birte Pedersen, Anders Graae, Henrik Leffers, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Bruhn Andersen, Tom Finkel, Hans Larsen, Niels Duus Nielsen, Trond Meiring, Viggo Okholm og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Uanset Paludans infantile provokationer og tåbeligheder er der INTET som helst, der kan forsvare, at nogle ballademagere benytter lejligheden til at anstifte uro, kaster med brosten, begår vold og sætter biler og andre ting i brand, som tilhører mennesker, der intet har med sagen at gøre. Det er ren vandalisme og hærværk begået af kriminelle uden den mindste respekt for loven. Dybt beskæmmende. Intet andet.
Dagens leder, derimod, er spot-on.

Lotte Tvede, Pia Larsen, Niels Ivar Larsen, Else Marie Arevad, Martin Mortensen, Michael Hullevad, Per Torbensen, Christian De Thurah, Egon Stich, Søren Fosberg, Ejvind Larsen, Carsten Hansen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Politiet burde simpelthen troppe op når der opstår problemer, ikke inden. Hvordan kan udgangspunktet være at der er politi fra start? Paludan misbruger lovgivningen til at skabe hype omkring hans youtube kanal og skatteyderne betaler.

Det er jo ikke et uskyldigt menneske vi taler om. Paludan er lige blevet dømt.

Lillian Larsen, Ida Larsson, Carsten Wienholtz, Randi Christiansen, Minna Rasmussen, Werner Gass, Eva Schwanenflügel, olivier goulin, David Breuer, Benta Victoria Gunnlögsson, Søren Fosberg, Ejvind Larsen, Max Stagsted, Steffen Gliese, Johanna Haas og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

DF og Ny Borgerlige må vist have klappet godt og grundigt i deres små hænder i går. Det er perfekt timing så tæt på et valg. Hvis målgruppen for Paludans ytringer i stedet lod være med at møde op til hans demonstrationer eller mødte op vendte ryggen til ham ville der ikke være næring til Paludans videoer, som efterhånden findes fra enhver i flække i landet. Nej indvandrere/flygtninge hopper på den Paludanske limpind gang på gang og møder op og truer om død og ødelæggelse, på trods af at Paludan blot ytrer sig. Derved kommer de utilsigtet til at underbygge Paludans påstande om, at muslimer er uintelligente og uciviliserede.

Carsten Wienholtz, Michael Hullevad, Werner Gass, Christian De Thurah, Søren Fosberg, Ejvind Larsen, Birte Pedersen, Herdis Weins og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Hans Christian Asmussen

Ærgerligt at begrebet "ytringsfrihed" fortolkes som "retten til at svine til" – Danmark rasler ned af "dannelsesindekset"…

Søren Dahl, Rikke Nielsen, Helene Kristensen, Hanne Ribens, Lillian Larsen, Charlotte Mortensen, Carsten Wienholtz, Werner Gass, Eva Schwanenflügel, Birgitte Gøtzsche, Anders Reinholdt, Max Stagsted, Ole Frank, Steffen Gliese, Torben Bruhn Andersen, Herdis Weins og Tom Finkel anbefalede denne kommentar

Det må være legitimt at spørge om dette vanvid af resourcespild er berettiget. Hvorfor skal Paludan partout have lov til at skabe sig i de områder hvor der er allermindst chance for at han finder et publikum der gider lytte til hans lort og allerstørst chance for konflikt.

Det er at pisse på skatteborgerne at hans skal have lov til at beslaglægge politirts resourcer som det passer ham. Hvorfor kan han ikke tage fast plast foran Johnny Hansens hus i Greve hvor det er lidt mere passende? Så slipper politiet for at få indragte påskeferie med ungerne og vi andre slipper for at se Paludans dumme grin når han håner andre mennesker og bevidst forsøger at provokere dem til reaktioner.

Carsten Søndergaard, Carsten Wienholtz, Marie E. Rasmussen, Eva Schwanenflügel, olivier goulin, Hannibal Knudsen, Birgitte Gøtzsche, John Andersen, Ejvind Larsen, Anders Reinholdt, Niels Duus Nielsen, Birte Pedersen, Ole Frank, Steffen Gliese, Johanna Haas, Torben Bruhn Andersen, Herdis Weins, Dorte Sørensen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

En truet dyreart

Hvorfor ikke udskrive en arkitektkonkurrence om opførelse af en pendant til pandaanlægget på Valby Bakke - f.eks. i Ørestaden, hvor der stadig er masser af uudnyttede friarealer - til provokunstneren Rasmus Paludan? Så borgerne i hovedstaden kunne forsamles ubevæbnede under åben himmel og mod betaling af entre ved indgangen på faste tidspunkter se ham udføre sine happenings i fri dressur?

Der skulle vel ikke være noget til hinder for at omskole en snes stykker af de stakkels udkørte og udkommanderede københavnske ordenspolitibetjente til opgaven med at sikre hans dyrebare person mod overlast i form af korporlige angreb fra tilskuere, der var utilfredse med hans kunstneriske præstationer. Og tænk hvilket trækplaster det kunne blive for turister - med og uden politieskorte - fra fjern og nær. For ikke at tale om de økonomiske fordele for Københavns kommune, som et sådant anlæg kunne kaste af sig til investorerne ... ;o)

Naja Engraf Jensen, Carsten Søndergaard, Ida Larsson, Carsten Wienholtz, Ole Frank, Randi Christiansen, christen thomsen, Eva Schwanenflügel, Michael Christiansen, Ejvind Larsen, Runa Lystlund, Niels Duus Nielsen, Flemming Berger, Jens Thaarup Nyberg, Johanna Haas, Torben Bruhn Andersen, Katrine Damm, Trond Meiring og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

Man kan sige hvad somhelst, når somhelst, hvor somhelst, det er vel det aldeles absolutte udgangspunkt i ytringsfriheden.
Sagen er jo bare at ytringsfriheden ikke er absolut: injurier, æreskrænkelse, racisme og nu også såkaldt 'hadtale'

Korriger mig endelig men:
Har Paludan ikke allerede diskvalificeret sigselv ved at påberåbe sig sin - den absolutte ytringsfrihed og samtidig kræve islam og koranen forbudt?

Hanne Ribens, Lillian Larsen, Ida Larsson, Ole Frank, Randi Christiansen, Werner Gass, Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Hannibal Knudsen, Erik Fuglsang, Anders Reinholdt, Johanna Haas, Marie Jensen, Niels Duus Nielsen, Morten Wieth, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Dalegaard og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Jeg er Så træt af, at en helt berettiget demonstration mod idioten Paludans provokationer bliver kapret af en flok idioter, der lader det udarte sig til bilafbrændinger, hærværk og hvad ved jeg.
STOP for helvede jer selv, I kaster bare ved på hans bål.
Og når de åbenbart ikke selv kan se det - så kom da for helvede på banen forældre, imamer, storebrødre - søstre fortæl fjolserne, at deres opførsel er vand på deres fjenders mølle. Tænk jer for helvede om - og lade være med at lade jer styre af testosteron. Der er faktisk ikke noget så latterligt, som mænd der gør netop det.
Det er IKKE - og har aldrig været - et legitimt politisk statement at afbrænde tilfældige biler eller smadre de forretningsruder, man tilfældigt kommer forbi.

Else Marie Arevad, Lotte Tvede, Maria Litvinova, Hanne Ribens, Lillian Larsen, Henning Lang, Hans Aagaard, René Arestrup, Martin Mortensen, Carsten Wienholtz, Michael Hullevad, Poul Erik Pedersen, Hanne Larsen, Birgitte Simonsen, Egon Stich, Søren Fosberg, Niels K. Nielsen, Ejvind Larsen, Birte Pedersen, Troels Brøgger, Erik Fuglsang, Steffen Gliese og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Manden er gal og de der kaster med sten er gale.
Egentlig er den ikke længere,

Spørgsmålet er hvordan vi forhindrer disse gale mennesker i at gøre gale ting ?

Hørte jeg rigtigt da Paludan lige sagde på TV2 News at demonstrationen i dag skulle handle om "en negers liv i Danmark og om det betyder noget"?

Carsten Hansen

Krister Meyersahm

Jeg synes det var på høje tid blasfemiparagraffen blev afskaffet.
Folk der ikke tåler at deres religion bliver nedgjort har et problem.

Religion er blot noget enkeltindivider har valgt at tro på; ikke noget andre behøver at tage alvorligt.
Helt fint at nogle mener at religion ikke skal have særstatus.; Herunder et flertal i folketinget .Kun A stemte ikke for en afskaffelse .

Men er det mon reelt det at fjolset Paludan kaster rundt med Koranen der udløser balladen ?
Eller er det snarere at der er folk der gerne tager et slagsmål med ordensmagten ?

Erik Jensen, Hans Aagaard, Michael Hullevad, Martin Sørensen, Orla Pedersen, Søren Fosberg, Ejvind Larsen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

"Men det må være hævet over diskussion, at vi ikke kan indskrænke grundlæggende rettigheder som ytrings- og forsamlingsfrihed for en provokatør, fordi andre truer ham med vold."

Well, men nu er det jo den offentlige orden der er truet.

Hanne Ribens, Birgitte Gøtzsche, Erik Fuglsang, Ejvind Larsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Breaking news!

Nu har Vestegnens politi forbudt Rasmus Paludan at praktisere sin ytringsfrihed i Albertslund på den for ham specielle måde indtil i morgen - tirsdag - kl. 12.00 af hensyn til opretholdelse af den borgerlige ro og orden. Så nu er det op til justitsminister Søren Pape Poulsen, hvad der videre skal ske i sagen om ytringsfrihedens grænser, når det handler om kunstneriske statements som f.eks. offentlig tilsvining og afbrænding af andres åndelige, religiøse og/eller økonomiske investeringsobjekter ... ;o)

Randi Christiansen, Poul Erik Pedersen, Werner Gass, Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen, Niels Duus Nielsen, Birte Pedersen, Flemming Berger, Henrik Leffers, Steffen Gliese, Jens Thaarup Nyberg og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Hvis jeg var muslim i Danmark, ville jeg være meget frustreret. Danmark har en burkalov der går helt il grænsen for at være racistisk og kun ok iflg grundloven fordi loven omskrives, så det ikke direkte fremgår at det er burka den handler om. Nu har man en dobbelt strafzone på nørrebro, Men når det gælder hadpraktikanten Paludan, så skal han have love til at demonstrere og beskyttes af politiet.

Ida Larsson, Leif Høybye, Werner Gass, Eva Schwanenflügel, olivier goulin, Birgitte Gøtzsche, Michael Christiansen, Ib Gram-Jensen, Johanna Haas, Birte Pedersen, Anders Skot-Hansen, Henrik Leffers, Kevin Vilhelmsen, Steffen Gliese og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Og så er Paludan i dag blevt forbudt at demonstrere; på Vestegnen i 12 timer, og i København i 24 timer.

Poul Erik Pedersen, Johanna Haas, Steffen Gliese og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Det man skal køre på er , som andre er inde på, " Den offentlige ro og orden".

At blande kritik af religion ind i billedet som grund til at forbyde ytringer, er dumt ud over alle grænser og naturlig vand på Paludans mølle.

Hanne Ribens, Randi Christiansen, Werner Gass, Michael Christiansen, Ejvind Larsen, Niels Duus Nielsen, Birte Pedersen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Carsten Hansen, blasfemi er en måde at ramme grupper på kollektivt. Den ydede en god beskyttelse imod f.eks. antisemitiske excesser, indtil nazismens originale racistiske angreb på jøderne slog an - så måtte der der en paragraf om diskrimination til, hvorfor §266b opstod i 1938 for specifikt at ramme udgiverne af 'Kamptegnet', den danske udgave af 'Der Stürmer'.
Og krænkelsesparagrafferne har tjent os efter fortjeneste: de har stort set sikret, at folk har avet sig, indtil altså bigotteri og diskriminatorisk praksis gjorde et kraftigt come-back i vor tid.

Carsten Søndergaard, Leif Høybye, Werner Gass, Eva Schwanenflügel, Kenneth Jacobsen, Birgitte Gøtzsche, Anders Reinholdt, Johanna Haas, Niels Duus Nielsen, Anders Skot-Hansen, Per Langholz, Tom Finkel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Steffen Gliese.

Paragraffen er ganske enkelt et levn fra fortiden, hvor religion havde magt i samfundet.
Kun ganske få lande opretholder en sådan lovgivning i dag (Ud over de muslimsk dominerede lande)

Så helt fint at Enhedslistens lovforslag blev vedtaget med overvældende flertal i folketinget.

Nok om det fra min side.
Idioter findes overalt. Både dem der kaster lort ud af munden og dem der kaster med sten.

Michael Hullevad, Erik Fuglsang, Søren Fosberg og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
Jørgen Larsen

Det er jo en glimerende illustration af to parter, der VIL konfrontationen. Paludan er selvfølgelig uden for pædagogisk rækkevidde. Han VED selvfølgelig godt, hvilken reaktion han fremprovokerer i VISSE kredse. Den kan han jo så bruge til at stemple ALLE muslimske medborgere. På den anden fløj er der også VISSE kredse, som bestemt ikke har noget i mod denne konfrontation.

Michael Hullevad, Mads Jakobsen, Erik Fuglsang, Søren Fosberg og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar

Paragraffen er afskaffet direkte for at tillade DF at svine muslimer til. Der er ikke nogen der taler dunder mod kristne eller jøder i Danmark så det var en gratis omgang at afskaffe den.

Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, olivier goulin, Birgitte Gøtzsche, Christel Gruner-Olesen, Anders Reinholdt, Johanna Haas, Niels Duus Nielsen, Trond Meiring, Birte Pedersen, Anders Skot-Hansen, Troels Brøgger og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Der siges og menes meget forskelligt om Rasmus Paludan her på tråden og ikkemindst i indlægget, men når det kommer til stykket så udstiller han også et problem som politikerne ikke har løst, og reelt set ikke kan, vil løse af forskellige årsager.

Det er integrationsproblemet og parallel samfundene som Rasmus Paludan udstiller til åbent skue for os alle, ved sine demonstrationer, og det virker, for hvad er det vi reelt ser der sker ved disse demonstrationer, - de kampklare islamiske masser, - efterkommere af fortidens indvandrere, kæmpe ligesom i Melleøsten for og om deres Islamiske koranlære, som var det en hær fra Islamisk Stat, der står kampklar vagt om Islam i Danmark mod enhver kritik!

Dagens politiske knæflad for disse kampklare muslimer i Danmark, der ødelægger og smadrer alt hvad de kan komme i nærheden af viser blot den politiske slaphed overfor disse islamiske "krigere" og de rettigheder som de vil have over vort samfunds kerneværdier.

Det er ikke Rasmus Paludan der skaber splid ved sine demonstrationer, - den findes nemlig allerede i disse kampklare islamister i troen, for hvis de var integrerede ville de ikke handle som vi ser der, med bilafbrændinger overalt i byen, - endda steder hvor Rasmus Paludan ikke har været.

Spliden er i disse kampklare islamisters sind, og er vendt mod al danskhed, således som de er opdraget til i deres hjem af familiens patriark, overvåget med mental og social kontrol, sådan som en del unge med fremmed oprindelse selv udtrykker det fra deres opvækst, og hvoraf nogle må leve i skjul for patriarkens hævn, - direkte eller for hans sønners hånd, som vi har set det tidligere.

Den frihed som vort demokrati har som kerneværdi i forhold til Islams religionsdæmoni og - styring af fremtidens ungdom, som vi ser det i Melleøsten, er også tydelig i det vi oplever her i Danmark, som unge lever under i deres opvækst, og gør dem splittede og fraværende overfor Demokrati til fordel for Islamisk religiøs lære, og dens beståen i evighed.

Det er en politisk pligt for vore politikere at gøre op med, og stå op for vort demokratis beståen, og ikke gøre knæfald overfor et Islam, der med næb og klør ikke vil vort demokrati, men derimod en paladsrevolution til fordel for Islam.

Ser vi på Mellemøsten og andre steder hvor Islam dyrkes, så er billedet det samme, krigsødelagte lande grundet i ufredeligheden indenfor Islam selv, og fortolkningerne af Islam og koranen, - det er folket plage, men også de evige ruiner de må leve med i Islams navn, og uden der sker fremskridt.

Det sidste r hvad der venter os, hvis vores politikere gør knæfald for denne religions politisk religiøse magtbegær, for med det følger de krige vi kender så udmærket via nyhederne, og de ruinbyer de bor i, og som holder ruinerne ved lige med religiøse krige, så intet fremskridt kan ske, og stenalderniveauet kan bestå.

Det er derfor forkert at begrænse Rasmus Paludan ret til at demonstrere, og derved gøre knæfald for Islams "brigader" der tænder bål og brand, smadrer alt hvad de kan komme til at smadre i Islams navn, de må ikke tvinge vort demokrati i knæ, blot fordi vores politikere svigter kampen vort for demokratis kerneværdier om frihed for det enkelte menneske og dets rettigheder.

Hans Aagaard, Michael Hullevad, Per Torbensen, Orla Pedersen, Søren Fosberg, Erik Fuglsang og Frank Hansen anbefalede denne kommentar

Espen Bøgh. De kampklare islamiske masser? Ved du at ballademagerne er muslimer eller antager du bare? At nogle af de anholdte har anden etnisk herkomst end lyserød er ikke lig med "kampklare islamiske masser".

Carsten Mortensen, Herdis Weins, Birgitte Gøtzsche, Johanna Haas, Niels Duus Nielsen, Trond Meiring, Anders Skot-Hansen og Troels Brøgger anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Hold nu op.

Enhedslisten stillede ikke forslaget for at give fri jagt på muslimer.
SF Det Radikale Venstre og Alternativet stemte ikke for forslagt med ovennævnte som grund.

Kan være DF og Støjberg havde denne tanke, meeeeen....

Nej Paragraffen led en alt for sen død.

Michael Hullevad, Erik Fuglsang, Søren Fosberg og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar

"Paragraffen er afskaffet direkte for at tillade DF at svine muslimer til. "

Nej. Den er afskaffet fordi det er en idiotisk paragraf at religion skulle havesærstatus over andre ideer. Veganere, numismatikere, nøgenbadere har lige så store rettigheder med deres ideer on hvordan livet skal leves som jøder, muslimer og hinduer.

Og alle kan kritiseret, hånes og tales nedsættende til. Ligesom ateister, socialdemokrater og samlere af havenisser.

Hans Aagaard, arne tørsleff, Michael Hullevad, Christian De Thurah, Mihail Larsen, Søren Fosberg, Ejvind Larsen, Erik Fuglsang, Kim Houmøller og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar

" Grundlovens § 77, hvorefter enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres."
Enhver dansk statsborger , idiot eller ej, er sikret ytringsfrihed, men myndighederne kan til enhver tid flytte en demonstration, hvis den truer den offentlige orden, sikkerhed eller andre samfunds forhold.
Eks.: Rasmus Paludan vil afholde en demonstration på Køgebugttomrorvejen i myldretiden. En sådan demonstration vil politiet administrativt kunne flytte med henvisning til fare for afvikling af trafikken mm.
Da skal være proportion mellem demonstrationens formål og den forstyrrelse, den eventuelt skabe for offentligheden, og derfor kan myndighederne anvis alternativt sted for afholdelse af demonstration.
Dette burde myndighedene have gjort i forhold til Nørrebro og nu gør de så i forhold til anmeldt demonstration i Albertslund
De er legitimt og berettiget, eftersom Rasmus Paludans synpunkter efterhånden er velkendte og ligeså godt kan formulerer på en lokalitet, der efter myndighedernes opfattelse kan give færrest gener for offentligheden.
Da Paludan efterhånden har kostet mange penge at beskytte, er der også en økonomisk proportionalitet at tage i betragtning:
Hvor længe skal almenvældet og med hvor mange ressourcer beskytte en borger, fantast, der påberåber sig sin ytringsfrihed, til utallige gange, at forstyrre den offentlige orden med provokation og konfrontation?
Det er myndighedernes svære dilemma at bevare proportionerne her, for uanset hvad de vælger, vil der være nogle, som følere sig krænkede.
Og selvfølgelig er vold og hærværk ikke nogen hensigtsmæssig reaktion.

Hanne Ribens, Carsten Wienholtz, Poul Erik Pedersen, Arne Skov, Werner Gass, Birgitte Gøtzsche, Mikael Aktor, Ejvind Larsen, Erik Fuglsang, Trond Meiring og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar

He he, Køgebugtmotorvejen i myldretiden, den tager du bare Rasmus Paludan, her tænker jeg, at der virkelig skal 'mod og mandshjerte' til at vove at lægge sig ud med det bilende folk.

Erik Friedrichsen, Leif Høybye, Johanna Haas, Werner Gass, Eva Schwanenflügel, Daniel Joelsen, olivier goulin, Michael Christiansen, Søren Fosberg, Ejvind Larsen, Erik Fuglsang, Birte Pedersen, Flemming Berger, Allan Madsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Du har helt ret, Anton, vi indskrænker jo heller ikke DF og NB.

Carsten Hansen

Nå; Nu er Blasfemiparagraffen en saga blot og dermed ikke relevant i forhold til de aktuelle problemer, med provokerende fjolser og voldelige fæhoveder.
Den paragraf vender aldrig tilbage.

Det gælder om at finde balancen mellem ikke at knægte ytringsfriheden og ikke at forstyrre den offentlige ro og orden.
Som mange er inde på, så må det være i retning af at anvise sikre/faste steder for demonstrationer .
Rådhuspladser, ambassader politiske arrangementer, men selvfølgelig også religiøse foranstaltninger som f-eks. når Hitzb-Uth-Tahrir marcherer gennem gaderne.

" og ikke at forstyrre den offentlige ro og orden."

Og der er tilsyneladende nogle religiøse tosser der ikke kan skelne

Michael Gudnæs

Sandt nok at ytringsfriheden bør gælde alle - også imamer og barnlige provokatører - men jeg har én kommentar, som jeg synes er så essentiel,at jeg gerne forsyner den med et hashtag:

#sendpaludanenregning

https://www.dr.dk/nyheder/indland/paludan-har-kostet-staten-6-millioner-...

Det er for åndsvagt,at vi både skal lade ham pisse på samfundet, og derefter lade ham sende regningen for hans beskyttelse videre til fællesskabet.

Lillian Larsen, Kim Folke Knudsen, Anina Weber, Herdis Weins, Eva Schwanenflügel, Svend Erik Sokkelund, olivier goulin, Steffen Gliese, Anders Reinholdt, Niels Duus Nielsen, Trond Meiring og Tom Finkel anbefalede denne kommentar

Sider