Leder

Danske børn i Syrien skal ikke straffes for deres forældres forbrydelser

Det er en afskyelig handling at rejse til Syrien og kæmpe for dødskulten Islamisk Stat. Men Danmark må som en civiliseret retsstat besinde sig på at beskytte de børn med dansk statsborgerskab, der er fanget under miserable forhold i lejre for formodede IS-støtter
Søndag d. 23 juni blev en 13-årig dansk dreng som den første evakueret fra en lejr i det nordlige Syrien.

Søndag d. 23 juni blev en 13-årig dansk dreng som den første evakueret fra en lejr i det nordlige Syrien.

Ali Hashisho

Indland
26. juni 2019

Sideløbende med regeringsforhandlingerne udspiller sig lige nu et drama om danske børn og kvinder fanget i flygtningelejre i Syrien. Et drama, som stiller danske beslutningstagere i et moralsk dilemma.

Børnenes forældre er formodede Islamisk Stat-sympatisører, og de er derfor tilbageholdt af de kurdiske myndigheder. Ifølge Radio24syv er der tale om mindst 14 børn og syv kvinder. Kvinderne er mødre til størstedelen af børnene, men det er uklart, om der er enkelte forældreløse imellem. Fædrenes skæbne er også uklar, men de fleste er formentlig blevet slået ihjel.

En række lande har gjort en indsats for at hjælpe børn i samme situation. Blandt andet har Sverige ifølge Ritzau hentet syv forældreløse børn, Frankrig 17, Rusland 200 og Norge fem.

13-årig dansk dreng evakueret

Danmark har været mindre aktiv. Men søndag blev en 13-årig dansk dreng som den første evakueret fra en lejr i det nordlige Syrien. Han er såret af skud i ryggen og lam i begge ben, og DR rapporterer, at han ikke har kunnet få den nødvendige medicinske hjælp i lejren.

Generelt er den humanitære situation i lejrene miserabel, og det burde være indiskutabelt, at Danmark ikke kan acceptere, at danske statsborgere er fanget der. Børnedødeligheden er høj. Lejrene er overfyldte, og ifølge Red Barnet og Dansk Røde Kors er der mangel på basale fornødenheder som vand, toiletter, mad og lægehjælp.

De to organisationer appellerer derfor til danske politikere om at hente børnene og deres mødre hjem. Uheldigvis falder situationen sammen med, at Socialdemokratiet og deres støttepartier står midt i regeringsforhandlinger. Det betyder, at embedsværket ikke kan få klare instrukser om, hvordan de skal håndtere sagen. Og hvis embedsmændene forsøger at tyde de politiske signaler, må de konstatere, at de er blandede.

Ikke overraskende deler politikerne sig efter samme skillelinjer som i udlændingepolitikken. Fra De Radikale og ud mod venstre er partierne, på nær Socialdemokratiet, enige om, at Danmark som en selvfølge skal tage hånd om børn, der er danske statsborgere. Men de borgerlige partier er enten helt afvisende eller skeptiske. Og det samme er Socialdemokratiet – uden at have lagt sig fast på en klar linje.

Mette Frederiksen har udtalt sig positivt om hjemtagelsen af den sårede dreng, men har i øvrigt sagt, af sagen indeholder »nogle dilemmaer«. For som hun ifølge Politiken forklarede under Folkemødet på Bornholm:

»Jeg må sige, at jeg synes, at det er lige frisk nok, at når en dansk statsborger med udenlandsk baggrund måske rejser ned og kæmper imod Danmark, imod demokrati og frihed for et såkaldt kalifat, og når det så går i vasken, siger man til os andre: ’Nu må I lige hente mig hjem’.«

Humanitære hensyn

Man må give Mette Frederiksen ret så langt, at det er en afskyelig handling og en forbrydelse at rejse til Syrien og kæmpe for eller understøtte den formørkede og blodtørstige dødskult Islamisk Stat. Og det er hykleri efterfølgende at søge beskyttelse hos et land som Danmark, hvis værdier og levevis Islamisk Stat ønsker at udrydde fra jordens overflade.

Men man må også advare mod at lade partitaktiske hensyn trumfe humanitære hensyn. For Socialdemokratiet er det afgørende vigtigt at fremstå som mindst lige så konsekvente over for islamister og formodede terrorister som højrefløjen.

Men Mette Frederiksen har også talt meget om børns rettigheder og vilkår. Hun har ligefrem sagt, at hun vil være »børnenes statsminister«, og at hendes politiske drivkraft er ønsket om at »skabe et samfund, hvor alle børn får muligheden for selv at forme deres liv og realisere deres drømme«.

Det bør også gælde de danske børn i lejrene i Syrien. Danmarks formentlig kommende statsminister må besinde sig på, at det ikke er børnenes skyld, at deres mor og far har gjort sig skyldige i moralsk forkastelige og formentlig også kriminelle handlinger. De skal ikke straffes for deres forældres gerninger, og som en civiliseret retsstat, der beskytter sine statsborgere, må Danmark hente dem hjem.

Det er klart, at det kan udgøre en sikkerhedsrisiko også at evakuere børnenes mødre, og det er en risiko, der må vurderes nøje. Men det er også klart, at børnene, der allerede har mistet deres far og er traumatiserede af krigen, som udgangspunkt ikke bør adskilles fra deres mor. Og hvis det indebærer, at mødrene skal retsforfølges for deres handlinger i Danmark og ikke af de kurdiske myndigheder, så er det en nødvendig pris at betale.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

jens peter hansen

Red Barnet advarede i 2014 mod at EL støttede kurderne da de bl.a. brugte børnesoldater. Søren Søndergaard sagde at han også ville støtte danske modstandsfolk hvis det nu var under besættelsen og brugte unge mennesker.. Gud ved hvad EL's darling Johanne Schmidt-Nielsen mener nu hvor ofrene for deres venner sidder i håbløse lejre oprettet af de samne kurdere, nu hvor hun er chef for Red Barnet ???

Nils Bøjden

"Danske børn i Syrien skal ikke straffes for deres forældres forbrydelser "

De bliver ikke straffet. De bor sammen med forældrene.

jens peter hansen, Martin Dahl, Georg Kallehauge, Per Torbensen, Runa Bejstrup og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Runa Bejstrup

Medmindre børnene er forældreløse er de deres forældres ansvar,
Børn er vel først og fremmest forældrenes og ikke statens.
De børns forældre mente at det var det bedste for deres børn at vokse op i det nye kalifat.
At der så er nogen der synes det var en dårlig beslutning,det rager vel dybest set ikke os andre.
Forældre tager beslutninger på deres børns vegne hver dag, nogle gode,nogle dårlige.
Det sete afhænger af øjnene der ser.
Men selvfølgelig det disse børn har oplevet kan nok betegnes som børnemishandling;at overvære henrettelser og mord og selv være med til myrde og torturere folk,det er ikke helt i tråd med danske normer for hvordan man opdrager sine børn.
Om man kan rehabilitere disse børn så de bliver gode samfundsborgere tvivler jeg på, de allermindste måske,hvis de bliver bortadopteret.
De større børn,det må fremtiden vise.

Martin Dahl, Henrik Keller, Georg Kallehauge og René Pedersen anbefalede denne kommentar

Hvorfor bliver medieeliten ved at søbe i den intellektuelle og politisk elites projekt, om de stakkels børn af forældre der har bragt deres børn med till Mellemøsten for at kæmpe for IS og Kalifatet.

Medieeliten opfører sig som lægprædikanter for den intellektuelle og politiske elite, for at være salonfæhige, og udbreder konstant budskabet til borgerne om de stakkels børn; "der ikke skal straffes for deres forældres forbrydelser"!

Det er som om borgerne ikke selv må bestemme deres holdning til situationen, og eliterne skal have deres budskab trumfet igennem, så børn og forældre kan komme til Danmark, og eliterne kan svøbe sig i godheden omsorg, - som de så bare vil sende over i vore sociale systemer, for udover at ville bestemme borgernes meninger, vil de nemlig ikke selv gøre eller have noget med disse stakler når, og hvis de kommer til Danmark.

Hvorfor får kun den be- og tilskårne historie, uden forhistorierne og hvad der ville være sket, hvis vi havde nægtet dem henholdsvis udrejse med deres børn, hvis vi havde vist de ville ned til IS og Kalifatet.

På den ene side vær de nok rejst ud alligevel trods advarsler og udrejseforbud, og på de anden side hvis vi ville have taget deres børn fra dem, med den begrundelse, at det var uansvarlig og staten ikke ville tillade dem at tage børnene med derned.

I det sidste tilfælde ville redaktionernes blækhuse vare eksploderet, og forsiderne ryddet om den forfærdelige stat, der vil skille og fratage forældre deres børn.

Sikke en kioskbasker der ville komme ud af den historie, og alle internationale institutioner ville Danmark få på nakken offentlig for dette.

Det er voksne oplyste mennesker der har truffet en ansvarsløs beslutning, og inddraget deres børn i denne beslutning, vel vidende fra medierne, hvad IS og Kalifatet stod for, men offentlige og tv transmitterede halshugning af uskyldige hjælpearbejdere.

Nu er de i stedet statsløse, der hævder de er danske, men har intet pas, som Kalifatet brændte, så de ikkekunne flygte.

Kvinden med de 5 børn, der konverterede til Islam, kunne lige så godt søge mod sin mands familie i Somalia i stedet for Danmark, for ifølge Islam er det hendes mands børn, og derfor mest nærliggende hun søgte ned til hans forældre med børnene.

Der er selvfølgelig en forskel på at komme til Somalia eller komme til Danmark, - der vist ikke mange instanser som sociale myndigheder der vil give hende og børnene en lejlighed(for børnenes skyld) ligesom i Danmark, og næppe hverken kontanthjælp eller børnepenge, - for dårligt var der nok ikke alligevel i Danmark, som hun med sin afskedssalut gav udtryk for.

Vi hr ingen forpligtelse overfor dem der er i lejrene, - vi kan sende penge og nødhjælp derned ligesom i alle andre områder.

Martin Dahl, Henrik Keller, Georg Kallehauge, Per Torbensen, René Pedersen og Runa Bejstrup anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Anton Geist

Du kan glemme alt om at retsforfølge de danske mødre, der tilsluttede sig kalifatet.

Kurderne kan slet ikke håndtere malstrømmen i Al-Hol lejren m. fl. midt i deres egne trængsler - for slet ikke at tale om at gennemføre en retssag mod enkeltpersoner.

Alternativt kan vi hente alle mødre og børn til Danmark -
og overlade efterforskning og tiltalerejsning til de enkelte politikredse .... hir, hir, hir ....
for slet ikke at tale om at forsøge at løfte bevisbyrden under iagttagelse af danske retsgarantier.
De kvinder bliver aldrig retsforfulgt, for slet ikke at tale om dømt, for noget som helst.

Al det ved du jo udmærket - så dit ævl om retsforfølgning Danmark frem for de kurdiske myndigheder er ren feel-good.

Martin Dahl, Henrik Keller, Kim Houmøller, Espen Bøgh, René Pedersen og Runa Bejstrup anbefalede denne kommentar

Torben Lindegaard, 26. juni, 2019 - 00:07

Nu har vi lige haft et offentlig retorisk bravalder om de mange penge det har kostet politiet at beskytte Rasmus Paludan, og pengene siges det er taget fra velfærd osv., skal vi så også nu til at tage flere penge til at retsforfølge disse mennesker og evt. deres børn for deres forbrydelser, som politiet skal finde beviser for, - nej nu må det sgu holde op.

Martin Dahl, Hans Larsen, Henrik Keller og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Den moralske og etiske meningselite har det helt ligesom de rige, når talen drejer sig om børnene i Lejrene i Mellemøsten, eller den enlige mor med 2 børn og kun kr.. 400,- tilbage til resten af måneden.

De rige står altid klar med hjælp denne enlige mor i form af råd, - et såkaldt "pengestrækker råd", der lyder således; "så må hun prioritere", - og vupti er de kr. 400,- blevet til kr. 8.000,- til brug resten af måneden - tror de.

Menings moral og etik eliten om menneskerne i disse Lejre i Mellemøsten. engagerer de sig kun på det verbale meningsplan, men så heller ikke mere, - ikke noget med at rive en dag ud af kalender til hjælpearbejde for svage og fattige noget sted i samfundet, -nej kun gode meninger og erklæringer, og måske allerhøjest lidt lettere organisationsarbejde på et kontor, med at finskrive de opnåede resultater.

Henrik Keller

Selvfølgelig skal børnene ikke fortsat have kontakt med forældrene, som har vist, at de ikke er istand til at tage sig af børnene. De har frivilligt valgt at bringe sig selv og deres børn i denne situation for at støtte IS, der har begået massedrab og massevoldtægter, drevet slavehandel og henrettet folk for rullende kamera. Fra de var helt små er børnene blevet indoktrineret til at hade vesten og udvise ubetinget lydighed overfor IS. Børnene har modtaget militær træning, har lært våbenbrug og at dræbe. En del børn er blevet brugt til at henrette fanger.
Hvis det ikke skulle diskvalificer forældrene, ved jeg sgu ikke, hvad der skal til. Hvis børnene skal til DK, skal de tvangsfjernes og forsøges afradikaliseret i trygge, stabile og kærlige omgivelser.

Henrik Keller

De voksne bør retsforfølges der, hvor forbrydelsen er begået, eller af en international domstol. Det vil være særdeles svært for en lokal, dansk domstol at løfte bevisbyrden, men vi bliver selvfølgelig nødt til at forsøge, hvis andet ikke er muligt.

Frede Jørgensen

Selvfølgelig skal Danmark tage hånd om danske børn - uagtet forældrenes forbrydelser.

Er vi et folk af perfide barbarer?

Jesper Sano Højdal, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, Hans Larsen, Niels G Madsen, Mogens Holme, Ib Gram-Jensen, Anne-Marie Paul, Søren Bro, Katrine Damm og Marie Jensen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Paul

Tak for den sidste kommentar - det er børn vi taler om - skal de ikke bare have mulighed for at få den omsorg og de muligheder, som børn har brug for - hvordan kan det blive til en diskussion om forældrene? Ellers vil alt det vi skriver under på mht FN være rent til grin

Frede Jørgensen, Jesper Sano Højdal, Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

Åh den selvplagende masochisme og søges efter en omsorgshistorie der er bedst hvis den handler om "de stakkels børn der ikke må straffes for deres ansvarsløse forældre handlinger".

Vi har ikke sendt børnene derned til afstraffelse ved opholdet i disse lejre, så vi har ingen skyld heri, og det er og bliver forældrenes uansvarlige beslutning der er skyld i børnene nu befinder i disse lejre med deres forælde eller den ene af dem.

Hold så op med det omsorgs klynkeri for disse børn , og vil lægge skylden på os andre, blot fordi vi afviser at tage ansvar for deres situation, som vi ingen andel har i.

det er på den ene side meget sympatisk overfor børnene, men også samtidig meget usympatisk overfor os andre, at indirekte ville pålægge os nogen skyld heri, fordi vi ikke absolut og blanco vil dele den opfattelse.

Niels G Madsen

Hvad er det for noget vrøvl at påstå at nogen bliver statsløse fordi de ikke længere har noget pas? Der findes massevis af danske statsborgere, både kriminelle og lovlydige, som ikke har et pas, og i nogle tilfælde heller ikke kan få et pas. At de forældre som frivilligt har bragt deres børn ned til ISIS næppe kan siges at kunne løfte deres forældreansvar er jeg ikke spor uenig i, men det er sgu trættende, Espen Bøgh, at skulle læse din selvopfundne juridiske fantasiverden.

Og de børn som rent faktisk har dansk statsborgerskab har vi naturligvis et ansvar for, uanset hvad deres forældre er skyldige i.

Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Thomas Tanghus og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Niels G Madsen, 26. juni, 2019 - 11:43

Børnene er IS og Kalifatets børn og har sammen med forældrene fået taget deres pas, og er dermed statsløse, - længere er den ikke!

Når forældrene der forlod Danmark i utilfredshed og tog deres børn med til IS og Kalifatet, er da ikke vores ansvar, så hold op med, ligesom disse forældre at skabe omsorgsfølelse fordi forældrene holder deres børn foran sig for at kommer tilbage til Danmark.

Det er jo ikke feriefamilier der pludselig er havnet i en opstået borgerkrig, og som vi skal hjælpe hjem, ligesom for flere år siden da vi evakuerede danskere fra Libanon, og herunder også ham fyren der var med til at skabe krisen med Muhammed tegningerne i Mellemøsten, de blev da evakueret på linje med andre danske statsborgere.

Lad nu være med at bruge børnene hele tiden i omsorgssøgende sammenhæng, for vi skal vel ikke, og kan næppe fratage disse forældre deres børn i disse lejre og tage dem alene tilbage til Danmark, så ville der blive et ramaskrig over vi havde taget børnene fra forældrene.

Niels G Madsen

Espen Bøgh,
Ja, ja. Opfind du bare din egne alternative fakta. Dansk statsborgerskab er kun blevet taget fra nogle ganske få af dem, og heriblandt er der ingen børn.
Og så en gang til for Prins Knud: Pas og statsborgerskab er ikke det samme. Adskillige personer har fået indraget deres pas uden at det på nogen måde betyder at de har fået frataget deres statsborgerskab, så tag et grundkursus i indfødselsret, eller fri os for det vrøvl.

Eva Schwanenflügel, Hans Larsen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Runa Bejstrup

Normalt hvis man har dummet sig ude i verden,så kan man ikke komme hjem på konsulatets regning.
Også selvom man har sine børn med sig.
Hvad er forskellen ?
Hvorfor forhindrede man ikke disse mennesker i at tage deres børn med sig på deres rejse.
Fordi aviserne ville være blevet fyldt med grædende mødre der beklagede sig over at de ikke kunne tage deres børn med på deres rejse.
Børn er forældres ansvar, lad dem tage ansvar for dem.
Det er vel det mindste man kan forvente af voksne mennesker.

torben - nielsen

Så lad mig stille spørgsmålet lidt anderledes. Hvilken pligt er det, at Danmark har, for at få hjemtaget disse personer??

Har landet også pligt til, at bringe mig hjem, hvis jeg mister fodfæstet i de norske fjelde??

Niels G Madsen

Runa Bejstrup,
Du har ret i at voksne som kommer galt afsted uden for landets grænser, i høj grad selv må finansiere hjemtransport og lignende, selvom Danmarks ambassader eller konsulater som regel vil være behjælpelige med et lån i nødsituationer, ligesom at Danmark også ofte vil arbejde for at fx. resterende straf kan afsonede i Danmark, selv ved ret alvorlige forbrydelser, hvis de lokale afsoningsforhold vurderes at være deciderede farlige.

Men jeg har dog tilgode at høre om bare et tilfælde hvor Danmark tidligere har afvist af hjælpe en mindreårig statsborger ud af en livsfarlig situation. Det har du måske, men kan du i så fald henvise til en sådan sag?

Niels G Madsen

Torben Nielsen,
Uanset hvordan du måtte opføre dig, ville jeg til enhver til mene at Danmark skulle hjælpe dine mindreårige børn hjem hvis deres liv og førlighed var i fare, og det i særlig grad hvis du havde vist sig uegnet til at tage vare på de.

Runa Bejstrup

Niels G Madsen
Vel kun hvis de ikke har nogle forældre der kan tage vare på dem.
Hvis børnene har familie her i landet der kan hjælpe dem, må det først og fremmest være deres opgave at betale for hjemtransporten.
Men de her børn er hos deres forældre og deres forældre er hvor de ville være,hos ligesindede.

Niels G Madsen

Runa Bejstrup,
Jeg tror nu ikke at det er udgifterne til hjemtransporten, som er det egentlige problem her. Det er hævet over enhver tvivl at de penge kunne og ville blive rejst i privat regi hvis det var der skoen trykkede.

Nils Bøjden

Hvis vi tager børnene til Danmark går der 2 sekunder før forældrene også har krav på at komme til Danmark

Jeg tror at børnene har krav på at være sammen med deres forældre. Så lad bare børnene blive hvor de er. Så er de forældrenes ansvar og ikke et ansvar som godhedsindustrien synes vi andre skal tage på os.

Espen Bøgh, Henrik Keller og Runa Bejstrup anbefalede denne kommentar
Runa Bejstrup

Næh myndighederne frygter vel at disse børn med eller uden forældre vil vise sig at være "sovende agenter" for kalifatet.

Niels G Madsen

For at komme med et andet eksempel: En dansk mor får en livstidsdom i fx Thailand for narkosmugling. Hun rejser med sit toårige barn. Som det er almindeligt i mange lande kan små børn komme med deres mor i kvindefængsel hvis der ikke lige er andre familiemedlemmer som vil tage sig af dem. -Men moren har fået livstid, og der er ikke udsigt til benådning eller udlevering af moren i mange år. I sådant et tilfælde ville det være helt utænkeligt at den danske stat ikke ville tage vare på barnet tarv, og (med eller uden morens accept) forsøge at få barnet til Danmark og det i plejefamilie.

Prisen på billetten ville aldrig være det afgørende punkt her, og jeg har svært ved at se at et barn med endda endnu mere uansvarlige forældre (hvis de da stadig lever) ikke skulle nyde en tilsvarende beskyttelse.

Niels G Madsen

Ja, men så skrider jo hele retssamfundet hvis en frygt for hvad et barn kan blive til skal berettige til at dets fremtid smides på møddingen. Så kan vi jo lige så godt også smide alle børn af kriminelle forældre i forvaring, da de jo nok alligevel følger i samme fodspor.

En stat der er villig til at behandle sine egne mindreårige på den måde er i hvert fald ikke en stat som jeg kan bruge til noget, eller som jeg ville være tryg ved i forhold til mine børn generelt.

Niels G Madsen

Niels Bøjden,
Et tvangsfjernet barn har vel ikke krav på samvær med den forælder som det er tvangsfjernet fra?
Der er vel børn der bliver tvangsfjernet for mindre?

Nils Bøjden

"Et tvangsfjernet barn har vel ikke krav på samvær med den forælder som det er tvangsfjernet fra?"

Jeg har på intet tidspunkt hørt noget om at de børn der er rejst ti Syrien med deres IS sympatiserende forældre skulle være tvangsfjernet.

Men du kan måske bringe nyheder til torvs om at børnene er erklæret tvangsfjernet mens de er i Syrien?

torben - nielsen

Jamen, hvad er det retslige grundlag, for at gå ind i et andet land, og tvangsfjerne et barn fra sine forældre??

Misforstået selvtægt???

Nils Bøjden

"Jamen, hvad er det retslige grundlag, for at gå ind i et andet land, og tvangsfjerne et barn fra sine forældre??

Misforstået selvtægt???
"

Selvfølgelig ikke. Derfor skal børnene blive hos deres forælder,

Niels G Madsen

Sælvtægt? Nå, så det er måske bedre for et barn at tilbringe hele barndommen i miljø som vil invalidere dem fysisk og mentalt. Selvfølgeligt kan der findes eller skabes et lovgrundlag for i samarbejde med landets myndigheder at tage børn som uden egen skyld lever i et fængsel hjem.
Præsis ligesom man aldrig ville tillade at en mindreårig statsborger boede på den lukkede afdeling på et sindssygehospital, om det så var i udlandet.

torben - nielsen

Altså, hvis forældrene foretager en tilpas tåbelig handling, så skal landets myndigheder redde børnene ud fra forældrenes kløer??

Hvilken lovhjemmel sikrer, at danske myndigheder handler inden for lovens rammer??

Niels G Madsen

Ja jeg er godt nok ikke jurist, men hvis jeg tog mine børn og stillede dem op i den forkerte ende af en skydebane i et fjernt land, mon så ikke statens jurister ville finde et grundlag for at samarbejde med 3.landets myndigheder?

Daniel Joelsen

Jeg forstår ikke manglen på menneskelig empati i denne debat.

Hans Larsen, Ib Gram-Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
torben - nielsen

Er det ikke lige præcist det, som Inger Støjberg bliver beskyldt for, at have iværksat instrukser, uden at have lovgivningen med sig.

Men her betyder det åbenbart ikke noget, om lovgivningen er på plads, bare man holder med de rigtige mennesker.

I øvrigt er det noget vrøvl, når der står, at børnene bliver straffet for forældrenes forbrydelser. En straf er noget som aktivt bliver pålagt børnene. Dette er ikke tilfældet her.

Her bliver børnene forsømt, det er ingen straf, det er bare uheldigt.

Jeg tror ikke at vi bliver populære ude i verdenen, hvis vi begynder med at kidnappe og bortføre børn i andre lande, uanset hvad motivet så end er.

Niels Duus Nielsen

Torben - Nielsen, hvor har du fra, at børnene skal kidnappes? Det står der intet om i artiklen. Svenskerne har hentet børn ud, vi har hentet et enkelt barn, tilsyneladende med de lokale myndigheders velsignelse - så hvorfor forplumrer du debatten med løgnagtige påstande?

Niels G Madsen

Torben - Nielsen:
"Jeg tror ikke at vi bliver populære ude i verdenen, hvis vi begynder med at kidnappe og bortføre børn i andre lande, uanset hvad motivet så end er.".

Det argumenterer jeg heller ikke for, og det ville du naturligvis vide hvis du havde læst mine kommentarer, og ønskede en reel diskusion. Jeg argumenterer for at få lovgrundlaget på plads, og det tror jeg sagtens kan lade sig gøre. Men jeg kan da godt høre på nogle af jer, at I griber enhver vinkel for at undgå at disse mindreårige danske statsborgere i nød skal hjælpes:
-Hvis nogen henviser til medmenneskelighed, så svarer I at det kan aldrig være vores ansvar.
-Hvis nogen henviser til frivillige hjemhentning af børnene til Danmark, så svarer I det kan man ikke, for så skal forælderene (hvis der er nogen) muligvis med.
-Hvis man nævner muligheden for at bruge eller vedtage lovgivning om tvansfjernelse fra et livsfarligt miljø i en sygdomsbefængt og voldelig interneringslejr, så er det lige pludselig et stort overgreb på børnene, eller man bliver beskyldt for at ville kidnappe den eller øve selvtægt.

Jeg er intet geni, men jeg er heller ikke så dum at jeg gider at blive ved med at diskutere med nogen som gentagne gange fyrer op under stråmændene. Jeg vil dog blive ved med at påpege decideret usandt vrøvl, så som at det at brænde sit barns pas skulle fratage dem deres statsborgerskab.

Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
torben - nielsen

Ok, lad os så prøve på en anden måde.

Har staten en anden forpligtelse til at hente disse personer hjem til Danmark, end staten har over for mig, hvis jeg er kommet til skade i de norske fjelde??

Og i givet fald, hvilken??

Niels G Madsen

Ja. For så vidt angår mindreårige statsborgere, som ikke selv har haft nogen indflydelse på hvor de er havnet. Hvis du tager på fjeldvandring, så har du som myndig voksen selv valgt det, og du må antages at have haft den mentale modenhed til have overvejet konsekvenserne.

Niels G Madsen

Og det er så i øvrigt sidst svar jeg kommer med til dig Torben - Nielsen, for jeg tror ikke længere på at du ønsker at indgå i en diskusion på ærlige præmisser.

Niels Duus Nielsen

Fjeldvandring er ikke den rette sammenligning, Torben - Nielsen. Forestil dig i stedet, at du bliver arresteret af det norske politi - så har det lokale konsulat faktisk en forpligtelse til at bistå dig juridisk, så længe du er fængslet.

jens peter hansen

Hvaf med at EL kom på banen. De støttede jo kurderne med penge. De må da have nogle forbindelser.

Niels G Madsen

Det er da vist ikke kurderne som ikke vil udlevere børnene, så hvad er det du tænker på her?

jens peter hansen

Nej men det er sgu dem der holder dem fanget, ikke?