Leder

Vi kan være stolte af et land, hvor ikke statens tvang, men borgernes frihed holder Paludan ude af Folketinget

Den danske stat forsvarede Rasmus Paludans frihed til at stille op til valget, tale offentligt og udbrede sit politiske vanvid. De danske borgere forsvarede samfundet mod ham ved ikke at vælge ham
Paludan er ikke forsvundet, bare fordi han ikke kom i Folketinget denne gang. Men sejren over ham giver os tro på, at vi for fremtiden kan afvise den slags trusler uden at undertrykke dem.

Paludan er ikke forsvundet, bare fordi han ikke kom i Folketinget denne gang. Men sejren over ham giver os tro på, at vi for fremtiden kan afvise den slags trusler uden at undertrykke dem.

Henning Bagger

7. juni 2019

Det er et frit samfund, som tror så meget på fornuften i den offentlige samtale og på den enkelte borgers evne til at tænke kritisk, at den giver Rasmus Paludan plads til at stille op til folketingsvalget.

Han har vist, at han vil bruge sin ytringsfrihed til at true hundredtusinder med deportationer. At han vil bruge forsamlingsfriheden til at fremprovokere det værste hos sine tilhængere – og sine modstandere.

Hans politik er så ekstremt racistisk, at vi havde håbet, den var forkastet på historiens mødding. Og han har gjort det på den nye teknologi og de digitale mediers særdeles potente præmisser. Folketingsvalget 2019 var således en test på det danske folkestyres evne til at gøre op med sine fjender uden at gøre op med det frie samfunds goder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Morten Wieth
 • Bjørn Pedersen
 • Henrik Rasmussen
 • Hanne Ribens
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Carsten Munk
 • Michael Friis
 • ingemaje lange
 • Erik Karlsen
 • Svend Erik Sokkelund
 • Eva Schwanenflügel
 • Maj-Britt Kent Hansen
Morten Wieth, Bjørn Pedersen, Henrik Rasmussen, Hanne Ribens, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Munk, Michael Friis, ingemaje lange, Erik Karlsen, Svend Erik Sokkelund, Eva Schwanenflügel og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kenneth Krabat

Pernille Vermunds helt almindelige racisme var der dog plads til... Tillykke med dét, Danmark

Vender man taber-Racismus om og ryster ham lidt, drysser der næsten 2% dybt fremmedfjendske borgere op i statistikken. De har ikke stemt nogen ind, men de ér der. I hverdagen. I løsningerne. I den daglige eksklusion. I den psykiske og fysiske vold. Dem, der kan identificere sig med den svingende fætter her, ved alle tegn på anti-establishment-had og grænseoverskridende provokation. De-stabiliserende. De er der.

De skal bare elskes, skal de. Der er intet bedre at gøre ved dem.

June Beltoft, nils valla, David Joelsen, Jesper Sano Højdal, Rikke Nielsen, Sune Keller, Troels Ken Pedersen, Anna Louise Finck-Heidemann, ingemaje lange, Anders Reinholdt, Jørgen Larsen, Svend Erik Sokkelund, Søren Thuesen, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jesper Pedersen

Med kr. 2.000.000,- ned i foret hvert år er der vel næsten ingen grænser for, hvad han kan skabe af happenings og ravage de næste fire år - tænk på hvor megen opmærksomhed han fik uden for folketinget.

June Beltoft, Benjamin Bach, Hanne Ribens, Steffen Gliese, Troels Ken Pedersen, Arne Lund og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Lykkeberg er politisk i denne artikel. Han er modpart og beskriver sin politiske modsætning sådan :

" Det er stadig alarmerende, at over 60.000 danskere stemte på en så hadsk prædikant..."
" Nye Borgerlige, som blev valgt ind, afslører, hvor rabiate holdninger der kan vinde opbakning i det danske folkestyre."

Enhedslisten er vel også "rabiat", målt med en neutral målestok.
Både NB og EL fik stemmer nok !

Tak for den tydelige tilkendegivelse af Informations intolerante, politiske ståsted, hr chefredaktør for frihedens avis.

Hossein Yazdani, Jan Kauffmann, christian christensen, Hans Aagaard og Michael Friis anbefalede denne kommentar

Krabat - "...psykiske og fysiske vold " !
Hvem var det, der var uromagere, sloges med politiet og brændte biler af ?
Hvem er det der tegner dagligliv i visse områder i Danmark i den ånd.

Jan Kauffmann, christian christensen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Det er en LEDER, Leo Nygaard, heri giver avisen udtryk for en holdning - mening.

June Beltoft, Morten Wieth, Karsten Aaen, Britta Hansen, Erik Fuglsang, Troels Brøgger, Jane Nielsen, Carina Bøckel, Bjarne Bisgaard Jensen, Rikke Nielsen, Steffen Gliese, Troels Ken Pedersen, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Thomas Tanghus, Erik Karlsen, Leo Nygaard, Carsten Munk, Michael Friis og Torben Ethelfeld anbefalede denne kommentar
Anders Reinholdt

@Leo Nygaard
Hvorledes mener du, at Enhedslisten er rabiate?
Stort set hele partiets politik drejer sig om at hjælpe marginaliserede borgere samt at dæmme op for kapitalens uhyrlige magt. Dette ville være mainstream - og nærmest gængs socialdemokratisk politik - for 30-40 år siden. Det er udelukkende det politiske spektrums højreskred i den mellemliggende periode, der gør det muligt for dig og ligesindede at forsøge skabe en løgnagtig diskurs omkring Enhedslisten og gøre dem til rabiate på linje med de fremmedhadende demagoger. Sidstnævnte ville kun have været mainstream i én bestemt historisk periode - gæt selv hvilken.

Niels Peter Nielsen, Anders Olesen, June Beltoft, Poul Møller, Karsten Aaen, Elisabeth Andersen, Britta Hansen, Bent Gregersen, Jesper Sano Højdal, Flemming Høy, Anna Olsen, Jane Nielsen, Flemming Berger, Lars Løfgren, Charlotte Jensen, Brian W. Andersen, Steen K Petersen, Carina Bøckel, Bjarne Bisgaard Jensen, Rikke Nielsen, Benjamin Bach, Hanne Ribens, Steffen Gliese, Sune Keller, Henriette Bøhne, Troels Ken Pedersen, Herdis Weins, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Trond Meiring, Katrine Damm, Thomas Tanghus, Jens Kofoed, Morten Fals og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Ja RP fik lige så mange stemmer som VS og Kommunister mangt engang de sidste snart 60 år har prøvet at få. Om det er mange eller få er da vist afhængig øjnene der ser. Men overvældende er det da ikke.

Det var det pæne som sejrede over det grimme, og derimellem spreder uligheden sig, et ynglings setup for etablerede journalister, selv enhedslisten har givet op, og kaster sig over klima for i det mindste og have lidt kunder i den armerikaniseret butik.

Eva Schwanenflügel

Nye Borgerlige er et sammenrend af antidemokratiske og racistiske folk, der er blevet smidt ud eller er rendt fra deres gamle partier, fordi de er for ekstreme og ikke kan samarbejde.
Mediernes fokus har været rettet mod Paludan, fordi han udover sin rabiate ekstremisme også har overskredet alle former for pli, og Nye Borgerlige er således gået under radaren.

https://redox.dk/nyheder/nye-borgerlige-er-flugtdestination-for-kandidat...

June Beltoft, Karsten Aaen, Elisabeth Andersen, Erik Fuglsang, Jane Nielsen, Anna Louise Finck-Heidemann, Carina Bøckel, Rikke Nielsen, Arne Albatros Olsen, Benjamin Bach, Hanne Ribens, Steffen Gliese, Troels Ken Pedersen, Herdis Weins, Niels Duus Nielsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Reinholt - Det har jeg sagt : "Enhedslisten er vel også "rabiat", målt med en neutral målestok.
Både NB og EL fik stemmer nok !"
Altså en relation, hvor begge yderligeregående kan kalde hinanden det samme.
Herved tager jeg slet ikke parti, men relativèrer.

Jeg mener lederen begår den "fejl", at fremhæve vort gode demokrati, og samtidig kaste smuds på sin modstander.

NB : Jeg stemte ikke på denne "rabiate" højrefløj.

Jesper Pedersen . Måske rækker det til at aflønne nogle body guards, for Racemussen kan vel ikke gøre krav på fortsat at trække på politiets sparsomme ressourcer?

June Beltoft, Elisabeth Andersen, Anna Louise Finck-Heidemann og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Der er en Paludan udenfor Folketinget, og så er der hans dual, hans åndelige tvilling INDE i Folketinget. Hun hedder Inger Støjberg, og er Paludan i spadseredragt.

June Beltoft, Morten Wieth, Britta Hansen, Erik Karlsen, Carina Bøckel, Sune Keller, Trond Meiring, Troels Ken Pedersen, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ja, og den åndelige tvilling fik fjerdeflest stemmer på landsplan.
Gys.

June Beltoft, Elisabeth Andersen, Britta Hansen, Arne Lund, Carina Bøckel, Trond Meiring, Troels Ken Pedersen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Måske er det meget godt han nu har vist sig. Vi har jo hele tiden vist at der var noget dér. Og nu har vi fået racismen i Danmark personificeret. Det vil være politisk selvmord at fejre flere stramninger med kage etc., da man let kommer over på Paludans side. Det skal være venstrefløjens job at sørge for den association - Og Palludan selv og vores 2 mill. Og det kan selv "pæne" socialdemokrater og venstrefolk indse - ja ligefrem DF'ere.

Eva Schwanenflügel

Jan Jensen, kort før valget annoncerede Kristian Thulesen Dahl, at DF nu ville samarbejde med både Nye Borgerlige og Stram Kurs.
Så deet..

Elisabeth Andersen, Britta Hansen, Arne Lund, Erik Fuglsang, Carina Bøckel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det kommer der to interessante betragtninger ud af :
- Radikale kan overtale S til at fjerne den tåbelige ghettolov og yde en bedre indsats for at fjerne de problemer, der forårsagede loven - integration.
- I den erkendelse må den logiske følge være, at Radikale vil være enige med S i den stramme politik overfor de fremmede, der forårsager disse problemer - istedet for åbne grænser, der forøger problemerne.

Her er måske det største forhandlingsemne lige nu.

Arne Albatros Olsen

Paludan bliver aldrig så stor en fluxux kunstner som Mogens Glistrup !

Steffen Gliese og christian christensen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Ja hurra!
Korankaster og partiformand Rasmus Paludan fra Stram Kurs fik ikke stemmer nok til at besætte et par pladser i folketinget. Men valgresultatet blev da heldigvis så grumset, at 'eksperterne' i Presselogen (den frie danske verdenspresses redaktørkollegium) ikke kommer til at mangle stof til underholdning og oplysning for deres læsere, lyttere og seere på denne side af folkemødet på Bornholm 2019.

Eva Schwanenflügel, Erik Fuglsang og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
christian christensen

"De danske borgere forsvarede samfundet mod ham ved ikke at vælge ham"

Ja det er sikkert rigtigt nok - i denne omgang. Men han var kun nogle få tusind stemmer fra at blive valgt og fik flere personlige stemmer end f.eks. Kjærsgaard, Elbæk og Stampe. Der skal ikke særligt mange løftebrud til på udlændingeområdet fra Mette Frederiksens side, så er han inde.

Britta Hansen, Erik Fuglsang og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

christian christensen
Der kan heldigvis ske meget på 4 år :-)

Mikael Nielsen, Erik Fuglsang og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

Jeg bliver simpelthen nødt til at skrive det her:

Lykkeberg tager altså fejl her! De rabiate holdninger, som Nye Borgerlige og Rasmus Paludan bl.a. repræsenterer har længe været en del af mainstream-politikken her i DK! Inger Støjberg mener cirka det samme som både Rasmus Paludan og Nye Borgerlige ift. muslimer, kriminelle udlændinge mm. og mv! Trine Bramsen fra Socialdemokratiet og S som parti mener stort set det samme som udlændinge, muslimer, kriminelle udlændinge mm. som RP og NB gør! DF's Martin Henriksen var før valget, i et interview med Berlingske, tæt på at ville forbyde islam, forbyde muslimer at have moskeer her i landet! Inger Støjberg, Naser Khader, mm. vil helt sikkert elske at hælde muslimer ud af landet - hvorfor tror I, at Inger Støjberg med støtte fra S og hele den borgerlige blok, inkl. DF, er begyndt at fratage muslimer (flygtninge!) deres opholdstilladelse!

Som jeg ser, er der altså kun nuanceforskelle mellem Socialdemokratiets udlændingepolitik, Inger Støjbergs og Venstres, SK's og NB's udlændingepolitik! De rabiate holdninger til udlændinge og til muslimer generelt har været her længe - lige siden Pia Kjærsgaard stod på talerstolen til DF's årsmøde og sagde, at der kun er en civilisation - vores! og siden Mogens Camre udtalte at muslimerne kun venter på, at de bliver mange nok, så de kan dræbe os :(

Jo, de rabiate holdninger har været her i 20 år!

June Beltoft, Morten Wieth, Niels Østergård, Trond Meiring, Erik Fuglsang, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Karsten Aaen, det er et gammelt forhandlingskneb er at kræve det dobbelte af, hvad man i virkeligheden forventer at få med hjem fra forhandlingerne. Således kan man udvise samarbejdsvilje og alligevel få, hvad man ønsker.

Det er i dette lys, jeg læser din kommentar: Paludan, og til dels NB, står for den overbudspolitik, der vil få Støjberg og Henriksen m. fl. til at fremstå som moderate. At "pæne" politikere trækker stadig længere ud mod højre, sløres af, at der findes mennesker, der er endnu længere ude, og som får massiv mediedækning. I substansen mener de etablerede høkreorienterede partier "stort set det samme", som du formulerer det, som SK og NB - forskellen er, at de på overfladen ser mere moderate ud, mens der i virkeligheden mener det samme som Paludan og Vermund.

Og politik handler i vore dage om overflade, substansen er der ingen der interesserer sig for, andre end mig og nogle få andre.

Trond Meiring, Erik Fuglsang, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Men, Niels, jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at tro, at de også mener det! Jeg tror ikke, det er andet end en klam fidus for at sikre sig magten og arbejde for den overklase i samfundet, som de tydeligvis mener har fortjent at bestemme.

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Nogle af dem mener det ganske givet, Steffen, men jeg tror ligesom dig, at mange af de politikere, som betragter sig som tilhørende "centrum", faktisk kun siger, hvad de forventer, at folk gerne vil høre, uden egentlig at mene, hvad de siger. Jeg tror fx ikke, at MF er racist af hjertet, selv om hun af og til fyrer halvracistiske udtalelser af - derimod tror jeg, at hun siger, hvad hun siger, fordi hun tror, at det vil, om ikke tiltrække vælgere, så dog ikke frastøde det segment af vælgerne, som har fået udlændingepolitikken galt i halsen. En klam fidus, som du så rammende udtrykker det :-).

Men måske er jeg naiv, ligesom dig. Måske har pressens skræmmekampagne båret frugt, så vælgerne skyder skylden på flygtningene i stedet for at tage ansvaret for fortidens kolonialistiske politik.

Klimaspørgsmålet og flygtningeproblemet hænger sammen, for selv om de mennesker, som for tiden er på flugt, overvejende flygter fra krigshandlnger og "klassisk" voldelig undertrykkelse, vil det ikke vare længe, før store dele af kloden syd for Middelhavet bliver ubeboelig, og så har vi balladen.

Adskillelsen af disse to problemkomplekser ser jeg som en slags civilisatorisk blindhed, der nægter at tage ansvaret for vore egne og vore forfædres handlinger. Vi skal ikke sige undskyld, for undskyld er kun et fattigt ord, derimod må vi til lommerne og investere massivt i klodens overlevelse.

Klimaflygtningene vil selvfølgelig blive kaldt "bekvemmelighedsflygtninge" af de mennesker, som ikke vil indse, at det er den vestlige livsstil, der er problemet. Og de, som i modsætning til mig har noget i lommerne, som kan investeres, stritter selvfølgelig imod at deres penge skal bruges på at frelse vildtfremmede menneskers liv.

"Saaledes tænker jeg, at Verden vil gaa til Grunde under almindelig Jubel af vittige Hoveder, der tro, at det er en Hoax" (frit efter Kierkegaard).

Eva Schwanenflügel, Leo Nygaard, Trond Meiring og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

Men kun hele verden kan redde hele verden. Alt indtil det er kaos.
Det har intet med dansk indenrigspolitik at gøre.