Leder

Løkke er i valgkampen trådt i karakter som en dansk Donald Trump

Der var i valgkampen så stor afstand mellem det, statsministeren sagde om sig selv, og den måde, han optrådte på, at han må antage, at borgerne i Danmark er ude af stand til forene det, de hører, med det, de ser
Der var i valgkampen så stor afstand mellem det, statsministeren sagde om sig selv, og den måde, han optrådte på, at han må antage, at borgerne i Danmark er ude af stand til forene det, de hører, med det, de ser

Mads Claus Rasmussen

5. juni 2019

Forestillingen om, at Lars Løkke Rasmussen står for politisk stabilitet i Danmark, er i valgkampen definitivt afsløret som en illusion. Og den fortælling – som landets statsminister har udbredt om sig selv som den ansvarlige – samlende leder er udstillet som et bedrag.

Det er statsministeren, som under valgkampen har splittet sin egen blok og forsøgt at splitte den anden blok.

Han smider såkaldte ’bomber’: Han har opgivet sine politiske allierede, han har vekslet mellem demagogisk skræmmekampagne mod Socialdemokratiet, som han anklager for historiens største blufnummer, og inviteret til samarbejde hen over midten, og så har han dæmoniseret venstrefløjen som samfundstrusler på linje med Stram Kurs på højrefløjen.

Lars Løkke forklarer sine opbrud med hensynet til det bedste for Danmark. Præmissen er, at han alene i de skiftende situationer afgør, hvad nationen har brug for.

Og han er jo en dygtig debattør. Meget af det, han siger, er ikke i sig selv forkert. Noget af det kunne være fornuftige dispositioner, og det er et fremskridt for Danmark, at landets statsminister trækker en hård grænse over for fremmedhad og opgør med retsstatsprincipper.

Der er bare det ved det, at hans skiftende meldinger også altid harmonerer med det bedste for Lars Løkke Rasmussen selv. Det er ikke særligt statsmandsagtigt at lade konjunkturerne i meningsmålinger diktere ens politiske position og alliancer. Og Lars Løkke ofrer ikke noget, når han siger, at han ikke vil basere en regering på det yderste højre.

For det første er Stram Kurs så ekstreme, at det ville være praktisk umuligt, og for det andet har ikke en eneste måling vist borgerligt flertal med Stram kurs og Nye Borgerlige.

Og når han, som gennem mange år har baseret først sin magt som minister og siden sin regering som statsminister på Dansk Folkeparti, som har været EU-modstander og villet udfordre internationale konventioner, nu erklærer, at han ikke vil bygge sin politik på partier, som vil melde Danmark ud af verden, koster det ham ingenting.

Intet tyder på, at han ville kunne danne en ny borgerlig regering.

Frelseren Lars Løkke

Statsministeren er gået til valg på en fortælling om, at vi lever i »usikre tider«. Han nævner Trump, Brexit og De Gule Veste som billeder på det kaos, der hærger ude i verden, og han fremhæver sit »lederskab« som Danmarks forsvar mod det farlige kaos.

Det er i den henseende bemærkelsesværdigt, at Lars Løkke Rasmussen efterhånden kun taler om regeringen i første person ental: Det »jeg« har gjort, det »jeg« har overtaget, og det »min« regering har udrettet. Som om han var landets præsident. Og han har opført sig som den suveræne hersker under valgkampen. 

Inden valget knyttede han de borgerlige partier sammen i en alliance, som lavede sundhedsreform og pensionsaftale. De gik til valg sammen som det borgerlige Danmark.

Pludselig udgav han så under valgkampen en bog, hvor han annoncerede muligheden for et samarbejde hen over midten med Socialdemokratiet.

Det var en dansk version af et trumpsk tweet: En for hans politiske allierede totalt uventet melding om, at nu ville den store leder prøve noget helt nyt. Hans seneste opbrud tirsdag – hvor han dagen inden valget erklærede, at nu var en regering hen over midten hans første prioritet – var en naturlig konsekvens af statsministerens strategi.

Han aflæser meningsmålinger og korrigerer adfærd for at undgå nederlag og skabe nye situationer.

Det er, som om han fremprovokerer kaos, fordi han tror på, at den stærkeste vil triumfere. Det er en klassisk strategi for en autoritær leder at skabe opbrud og tilbyde sig selv som frelseren.

Der er ikke nyt, at politiske ledere bygger deres magt på et kompromis mellem kynisme og idealisme, mellem personlig opportunisme og det bedste for fællesskabet. Det er en præmis for politisk magtudøvelse. Og ingen har som Lars Løkke Rasmussen præget den danske velfærdsstat i det 21. århundrede, hvor de borgerlige har haft magten i 14 af de sidste 18 år. 

Men det ligner en monumental finale på den borgerlige storhedstid, når landets statsminister optræder, som om han ingen forpligtelser har over for sit parti, sine alliancer og den fælles offentlige fornuft.

Der er så stor afstand mellem det, han siger om sig selv, og den måde, han optræder på, at han må antage, at borgerne i Danmark er ude af stand til forene det, de hører, med det, de ser.

Lars Løkke Rasmussen, som lovede lederskab, fremgang og orden i verden, har under valgkampen vist sig som en særlig dansk version af Donald Trump.

Som i et shakespearsk drama satser Løkke på, at han her i 11. time kan lokke den radikale leder, Morten Østergaard, til at kræve, at der skal dannes en ny midterregering med deltagelse af netop De Radikale.
Læs også
Dagen før valget indrykkede Venstre annoncer i Politiken og Jyllands-Posten, der forsøger at skræmme vælgere over i blå blok med et socialistisk spøgelse. Men måske vil rød/blå-skillelinjen slet ikke afgøre valget, skriver mediejournalist Lasse Jensen i dette debatindlæg
Læs også
valgtest 2019 hvilket parti skal jeg stemme på
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Niels Duus Nielsen
 • Trond Meiring
 • Elisabeth Andersen
 • Trond Meiring
 • Hanne Ribens
 • Karen Møller Grothe
 • Eva Bertram
 • ingemaje lange
 • Kurt Nielsen
 • Dorte Sørensen
 • Christian Estrup
 • Peter Wulff
 • Torben Skov
 • Steffen Gliese
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Grethe Maltesen
 • Anker Nielsen
 • Thomas Tanghus
 • Ervin Lazar
 • Pietro Cini
 • Carsten Mortensen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Jesper Lerche
 • David Breuer
 • Marianne Stockmarr
 • Tommy Clausen
 • Frede Jørgensen
 • Ejvind Larsen
 • Karsten Jensen
 • Katrine Damm
 • Eva Schwanenflügel
 • Morten Wieth
 • Torben K L Jensen
 • Poul Anker Sørensen
 • Tom Andreæ
Niels Duus Nielsen, Trond Meiring, Elisabeth Andersen, Trond Meiring, Hanne Ribens, Karen Møller Grothe, Eva Bertram, ingemaje lange, Kurt Nielsen, Dorte Sørensen, Christian Estrup, Peter Wulff, Torben Skov, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen, Grethe Maltesen, Anker Nielsen, Thomas Tanghus, Ervin Lazar, Pietro Cini, Carsten Mortensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jesper Lerche, David Breuer, Marianne Stockmarr, Tommy Clausen, Frede Jørgensen, Ejvind Larsen, Karsten Jensen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Morten Wieth, Torben K L Jensen, Poul Anker Sørensen og Tom Andreæ anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Anker Sørensen

en helt fantastisk analyse af Lars Løkke.
Rigtig godt ramt.

Svend Erik Hansen, Trond Meiring, Per Torbensen, Elisabeth Andersen, Søren Fosberg, Trond Meiring, Tina Frederiksen, Hanne Ribens, Benta Victoria Gunnlögsson, René Hansen, Kurt Nielsen, helle Rasmussen , Peter Wulff, Susanne Kaspersen, Svend Erik Sokkelund, Steffen Gliese, Bjarne Andersen, Hans Houmøller, Nette Skov, Peter Beck-Lauritzen, Steen K Petersen, jørgen djørup, Minna Rasmussen, Karsten Lundsby, Rikke Nielsen, Søren Bro, Helle Walther, Marianne Stockmarr, Tommy Clausen, Ejvind Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Fantastisk leder, Rune Lykkeberg :-)

"Det er i den henseende bemærkelsesværdigt, at Lars Løkke Rasmussen efterhånden kun taler om regeringen i første person ental: Det »jeg« har gjort, det »jeg« har overtaget, og det »min« regering har udrettet. Som om han var landets præsident. Og han har opført sig som den suveræne hersker under valgkampen. "

I flere debatter har man også hørt Løkke tale om "mine penge", når det drejede sig om rigets finanser..
Ja, Løkke mener tydeligvis, at han er herremanden.
Storhedsvanviddet fejler ingenting.

Svend Erik Hansen, Trond Meiring, Morten Fals, Per Torbensen, Elisabeth Andersen, Nike Forsander Lorentsen, Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Trond Meiring, bente-ingrid bruun, Torben Bruhn Andersen, Tina Frederiksen, René Hansen, ingemaje lange, Kurt Nielsen, helle Rasmussen , Dorte Sørensen, Peter Wulff, Susanne Kaspersen, Steffen Gliese, Torben Skov, Bjarne Andersen, Hans Houmøller, Nette Skov, Peter Beck-Lauritzen, jørgen djørup, Michael Waterstradt, Minna Rasmussen, Thomas Tanghus, Pietro Cini, Michael Holmbäck, Karsten Lundsby, Jan Weber Fritsbøger, Bjarne Bisgaard Jensen, Jesper Sano Højdal, Helle Walther, David Breuer, Marianne Stockmarr, Jan Jensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Tommy Clausen, Ejvind Larsen, Jørn Andersen, Karsten Jensen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

- Og på intet tidspunkt har LLR undsagt sin udlændinge- og integrationsminister, som angiveligt har talt usandt fra Folketingets talerstol.
- Og en justitsminister, der angiveligt og beviseligt igennem 2,5 år har undladt at afslutte den ulovlige sessionslogning af befolkningens kommunikation; det der i daglig tale ulovlig logning.
Så meget for anstændighed, troværdighed og "lov og orden"

Svend Erik Hansen, Trond Meiring, Morten Fals, Tue Romanow, Arne Lund, Elisabeth Andersen, Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Knud Chr. Pedersen, Trond Meiring, Torben Bruhn Andersen, Tina Frederiksen, Benta Victoria Gunnlögsson, ingemaje lange, Kurt Nielsen, helle Rasmussen , Dorte Sørensen, Peter Wulff, Jens Kofoed, Susanne Kaspersen, Steffen Gliese, Torben Skov, Bjarne Andersen, Hans Houmøller, Peter Beck-Lauritzen, Steen K Petersen, Michael Waterstradt, Minna Rasmussen, Thomas Tanghus, Karsten Lundsby, John Damm Sørensen, Klaus Lundahl Engelholt, Bjarne Bisgaard Jensen, Jesper Sano Højdal, David Breuer, Marianne Stockmarr, Jan Jensen, Tommy Clausen, Karsten Jensen, Bjarne Tingkær og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Karsten Jensen

Min erfaring fra idehistorien er, når en politiker siger, vi skal have Lov og orden
bliver der indført et diktatur. Vi er underlagt er digitaldiktatur som de indført med
den begrundelse at det bliver nemmer og billiger, hvor var det i valgkampen?
hvem taler om NET og Epost, og det sindssyge høje beløb, som det koster at
opretholde

Werner Gass, Trond Meiring, Elisabeth Andersen, Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Trond Meiring, Torben Bruhn Andersen, Tina Frederiksen, ingemaje lange, Peter Wulff, Susanne Kaspersen, Torben Skov, Bjarne Andersen, Hans Houmøller, Kim Houmøller, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Lundsby, David Breuer, Marianne Stockmarr, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Hvem stoler på Trump, hvem stoler på ......lykkeland...

Trond Meiring, Tina Frederiksen, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Lundsby og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar

Lars Løkke taler nu om et kaos med yderpartier, som en anden politisk kanin. Vi skal ha en regering hen over midten, siger han. Men den eneste der står i kaos til halsen er Lars Løkke, og hans åndsvage nøgler til statsministeriet.

I den røde blok er der ro på. Alle partier står til fremgang. Så alle stråler som sole. I den blå blok står den konservative Pape - ikke til at blive mr. 10 %, men dog til 5 %. Så Pape stråler også. I hans eget parti Venstre, ser det også nogenlunde ud meningsmålingsmæssigt. De står endda til at få ny formand!

så når Løkke taler om kaos, så er det fordi det går smadder godt for alle os andre....

Slut med Løkke, slut med Støjberg, slut med DF, Martin Henriksen kommer måske slet ikke i folketinget. Slut med Anders Samuelsen og B. Olsen. Og en konservativ leder der stråler som en sol ved udsigten til skallede 5 %.

God valgdag!

Trond Meiring, Elisabeth Andersen, Søren Fosberg, Trond Meiring, bente-ingrid bruun, Torben Bruhn Andersen, Tina Frederiksen, Benta Victoria Gunnlögsson, René Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Wulff, Susanne Kaspersen, Torben Skov, Bjarne Andersen, Hans Houmøller, Nette Skov, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Lundsby, Rikke Nielsen, Helle Walther, David Breuer, Marianne Stockmarr og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Karl Aage Thomsen

Løkke, Verdensmester i bluff og bondesnuhed og som Morten Østergaard sagde. "Ja, Lars, du kan sælge sand i Sahara men en troværdig politiker bliver du aldrig". Mit barnebarn på 3 år, står også foran spejlet og siger. "Se mig farfar, se hvor stor jeg er." Eller den lille nisse rejste og kiggede idet klare vand. Fake news, Løkke Lars.

Werner Gass, Trond Meiring, Elisabeth Andersen, Carsten Wienholtz, Trond Meiring, Torben Bruhn Andersen, Tina Frederiksen, Susanne Kaspersen, Nette Skov, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Jensen, Eva Schwanenflügel, jørgen djørup, Karsten Lundsby, Carsten Mortensen og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Den eneste effekt-pedal Lars Løkke har tilbage i værktøjskassen er statsministereffekten og selvfølgelig får den ikke for lidt, med behørig forvrængning til følge. Sådan er det bare.

Trond Meiring, Trond Meiring, Tina Frederiksen, ingemaje lange, Susanne Kaspersen, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Jensen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Løkke vis nu lidt format efter valget, tabes magten, så går du. Alt andet er uværdigt.

Trond Meiring, Elisabeth Andersen, Trond Meiring, Tina Frederiksen, Benta Victoria Gunnlögsson, Susanne Kaspersen, Nette Skov, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Karsten Jensen anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

jeg undrer mig over at løkke er så desperat, for det er jo tydeligvis ikke det borgerlige projekt han kæmper for, det er heller ikke danmark, det er en taburet til lille lars, men spørgsmålet er hvorfor, kunne årsagen være at han er hundeangst for alle de uopdagede lig han har i lasten, måske sagerne omkring danmarks krige som er mere betændte end vi ved, der er jo sager hvor krigsforbrydersager ikke helt kan udelukkes, og så er der alle hans andre sager som muligvis også har potentiale til at koste ham en straf.

Trond Meiring, Elisabeth Andersen, Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Trond Meiring, Torben Bruhn Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Peter Wulff, Susanne Kaspersen, Hans Houmøller, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Danmarks krige er det Fogh du må laste. Det der undre mig er, at LLR i al sin politiske tid på Chr. borg og andre steder aldrig har taget sig af de svageste i samfundet. Løkkefonden javel, men men men, her høstes også mange goder på de drenges bekostning. Goodwill osv.
I går skal han have et interview med E.B, hvad sker, han går i Lille Istegade, og trøster narkomaner og andre svage sjæle, helt ærligt hvorfor har han aldrig gjort det for i 12 time, nu kan E.B skrive hvor god han er. Jeg får kvalme af den mand.

Morten Fals, Elisabeth Andersen, Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Trond Meiring, Torben Bruhn Andersen, Tina Frederiksen, Steen K Petersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Wulff, Susanne Kaspersen, Peter Beck-Lauritzen, Kim Houmøller, Karsten Jensen, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Carsten Mortensen

Det er jo tydeligvis en mand helt uden menneskelige værdier - en ren ynk.
Det må da snart stå klart for enhver.

Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Jan August, Tina Frederiksen, Benta Victoria Gunnlögsson, Kurt Nielsen, Susanne Kaspersen, Helle Walther, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Og alligevel er Venstre gået frem i meningsmålingerne siden der blev udskrevet valg. Så borgerne i Danmark har åbenbart ikke de store problemer med at forlene det de hører med hvad de ser. Det kan man (og jeg) ønske så sig var anderledes.

Trond Meiring, Søren Fosberg, Trond Meiring, Torben Bruhn Andersen, Tina Frederiksen, Benta Victoria Gunnlögsson, Susanne Kaspersen, Steffen Gliese, Ete Forchhammer , Peter Beck-Lauritzen, Karsten Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anders Vang Nielsen

Lars Løkke er ingen statsmand. Han er bare en dårlig taber.

Trond Meiring, Carsten Mortensen, Trond Meiring, bente-ingrid bruun, Tina Frederiksen, Steffen Gliese, Helle Walther, Nette Skov, Peter Beck-Lauritzen, Rasmus Knus, Karsten Jensen, Eva Schwanenflügel og Minna Rasmussen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Det værste er sådan set, at Lars Løkke Rasmussen og hans kompagnon Anders Fogh Rasmussen har bragt uanstændighed ind i dansk politik som en slags normalitet. En normalitet, hvor alle tricks gælder. Tricks, hvor målet helliger midlet. Tricks, hvor man nedbryder inde i landets maskinrum bag dobbelt lukkede døre uden at fortælle sine hensigter til nogen, uden at nogen opdagede det før det var uoprettelig forsendt.

Elisabeth Andersen, Søren Fosberg, Carsten Mortensen, Carsten Wienholtz, bente-ingrid bruun, Torben Bruhn Andersen, Tina Frederiksen, Thomas Tanghus, Kurt Nielsen, Steen K Petersen, Peter Wulff, Susanne Kaspersen, Helle Walther, Torben Skov, Hans Houmøller, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Statsministeren er gået til valg på en fortælling om, at vi lever i »usikre tider«.

Jo, men siden hvornår har højrefløjen ikke haft skræmme kampagner og det at sprede frygt blandt befolkningen som et af de vigtigste politiske våben?

- En skræmt befolkning er lettere at kontrollere.

Elisabeth Andersen, Søren Fosberg, Carsten Mortensen, Carsten Wienholtz, Trond Meiring, Torben Bruhn Andersen, Tina Frederiksen, Thomas Tanghus, Kurt Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Katrine Damm, Susanne Kaspersen, Helle Walther, Ete Forchhammer , Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen, Rasmus Knus, Karsten Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeppe Lindholm, højreorienterede politikere arbejder jo for at skabe ustabile samfund, altid.

Karsten Jensen, Trond Meiring, Elisabeth Andersen, Tina Frederiksen, Torben Bruhn Andersen, Kurt Nielsen, Steen K Petersen, Trond Meiring, Peter Wulff, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Torben Skov og Jeppe Lindholm anbefalede denne kommentar
Morten Balling

"Han aflæser meningsmålinger og korrigerer adfærd for at undgå nederlag og skabe nye situationer."

Jeg er ikke fan af Løkke, og jeg har også læst om repræsentativt demokrati, men er ovennævnte ikke det et demokrati dybest set går ud på, hvis vi nu skal lægge hånden på hjertet? Som en af mine venner (klogt) sagde i går: For ti år siden havde du ikke fået én venstremand til at tale om klimaet.

Jeppe Lindholm

Tilbage til Nyrups tid husker jeg tydeligt, at nogle af de danske virksomheders topledere var særdeles godt tilfredse med den socialdemokratiske regering. Fordi den skabte stabilitet i det samfund. Hvilket er en af de væsentligste parametre for et velfungerede samfund. Stabilitet skaber grundlag for udvikling.

Stabilitet eller kaos. Sådan er det.

Elisabeth Andersen, Tina Frederiksen, Torben Bruhn Andersen, Svend Erik Sokkelund, Steffen Gliese, Helle Walther og Karsten Jensen anbefalede denne kommentar
Karsten Jensen

Krydset er sat
LLR grundlovs tale har, fået mig til at overveje mit medlemskab,
Af dansk Metal, det er sku en mærkelig følelse efter 40 års medlemskab.
der troede jeg, at valget var over stået.

Kun en tåbe frygter ikke Teflon Lars. ;- )

Trond Meiring, Carsten Mortensen, Carsten Wienholtz, Tina Frederiksen, Torben Bruhn Andersen, Steen K Petersen, Trond Meiring, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Hans Houmøller

@Morten Balling. Det er da lige omvendt: politikerne bør have et projekt og en politik, som de præsenterer for vælgerne, som så kan stemme de politikere ind, de er mest enige med.
Det du mener, er jo eksempel på holdnings- og visionsløse politikere, der løber efter folkestemningen. Det hedder populisme, og der har vi Lars Løkke Rasmussen.

Carsten Wienholtz, Tina Frederiksen, Torben Bruhn Andersen, Thomas Tanghus, Kurt Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Trond Meiring, Susanne Kaspersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Helle Walther

V er i to målinger gået lidt over valg resultater 19,5 til 20,5 og en måling på 22,5, mens det i dag er på 19,9, jeg tror han lander på 18/19 %, men ikke højere. Hans sidste skud i bøssen er en fuser. Men hans eftermæle bliver ikke godt, hvis han ikke værdigt trækker sig, hvis/ når magten tabes. Uanset hvad kan han ikke få flertal uden R og S og de siger nej tak.

Elisabeth Andersen, Søren Fosberg, Trond Meiring, Torben Andersen, Tina Frederiksen, Susanne Kaspersen, Karsten Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
René Arestrup

'Der er ikke nyt, at politiske ledere bygger deres magt på et kompromis mellem kynisme og idealisme, mellem personlig opportunisme og det bedste for fællesskabet. Det er en præmis for politisk magtudøvelse. '
Præcis.
I den forstand er LLR ikke enestående. Han har blot været ualmindelig dårlig til at skjule sin personlige opportunisme.

Per Torbensen, Arne Lund, Michael Friis, Herdis Weins og Karsten Jensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

I har ret begge to, Hans og Morten! Men det kræver, at befolkningen organiserer sig og øver indflydelse på udviklingen af den politik, der skal styre os henimod en attråværdig fremtid.

Trond Meiring, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring og Karsten Jensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Vi har jo ved valg på valg set, hvad det betyder, at befolkningen ikke bekender sig til en ansvarlig deltagelse: at det bliver en afpresning af politikerne, der giver uduelige og skadelige ledere, som vi desværre har set en del eksempler på siden årtusindskiftet: det er de overfladiske, vægelsindede, narcissistiske egoister, der flytter sejren de få meter den ene eller anden vej. Det er jo den tækning, vi har fået med den liberalistiske omkalfatring af samfundet, vi gennemgår: at der er mere magt i ikke at engagere sig, ikke melde sig ind, ikke tage et ægte ansvar.

Trond Meiring, Torben Bruhn Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Carsten Mortensen, Trond Meiring, Tina Frederiksen, Thomas Tanghus, Kurt Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Peter Wulff, Carsten Munk og Karsten Jensen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

To aktører i en rolle, tvende bejlende til en

Er det ikke ved at være lidt pinligt for alle de politiske kandestøbere og augurer i døgnets rejsestalde, der snor og vrider sig som ål på en gloende kogeplade for at overbevise sig selv og almuen om, at netop de og ikke deres konkurrenter på mediemarkedet er klogest på hvad der giver pote i slagsmålet om læsernes, lytternes, seernes og 'stemmekvægets' gunst?

Trond Meiring, Tina Frederiksen, Katrine Damm, Kurt Nielsen, Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring og Karsten Jensen anbefalede denne kommentar

Endnu en gang rammer Rune Lykkeberg hovedet på sømmet i vanlig sproglig elegance og analytisk skarpsyn. Den afgørende grund til, at jeg abonnerer på information. Hurra for denne vigtige stemme i et forplumret morads af nonsens og spin. Tusind tak!

Søren Fosberg, Tina Frederiksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jørgen Sellebjerg

Det var dog en eensidig og unuanceret artikel præget af personligt antisympati.
Meningsmålinger peger på rødt flertal, men tilbagegang for Mette Frederiksen og Socialdemokratiet.
Tidligere var det Stauning eller kaos- nu peger det mere på Mette Frederiksen og kaos. Udenrigspolitik overtaget fra Dansk Folkeparti, pensionsreform som vi ikke kan få at vide, hvem der kan benytte - og en økonomisk politik med Enhedslisten og SF, som gør Danmark fattigere.
Lad os få en regering hen over midten...

Helle Walther

Nej tak man kan ikke have en SV regering, for man kan ikke stole på Løkke som samarbejdspartner, det har han lige bevist mht. LA K og DF, så nej tak. Han er desværre den mest utroværdige partileder p.t.

Peter Beck-Lauritzen, Karsten Jensen, Elisabeth Andersen, Torben Bruhn Andersen, Carsten Mortensen, Carsten Wienholtz, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Tina Frederiksen anbefalede denne kommentar
Martin Starch Sørensen

Det er jo i princippet ikke faktuelt forkert at påpege at Lars Løkkes gøren og laden i valgkampen har båret præg af en vis semidesperat opportunisme, men man skal godt nok være temmeligt meget inde i Information-segmentet for på nogen som helst måde at finde det rimeligt at sammenligne manden med Donald Trump.
Det er i sandhed ‘fake news’.

Tina Frederiksen

Bulls eye Rune Lykkeberg. Jeg håber LLR er fortid i politik.
Det har været grænsende til en diagnose.
Tak for denne artikel og mange andre.

Peter Beck-Lauritzen, Carsten Mortensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Michael Friis

Prøv at forestil jer, hvordan Danmark vil se ud med Pernille Skipper eller Uffe Elbæk som statsminister?
Det er gratis at være efter Lars Løkke Rasmussen.
Mette Frederiksen er alternativet. Ingen andre.

Jan Weber Fritsbøger

Michael Friis nu er både Pernille Skipper og Uffe Elbæk, langt mere fornuftige end det borgerlige danmarks mening om dem antyder, hvis man skal vurdere nogen er det en god ide at sætte sig ind i hvad de virkelig vil, og man skal under ingen omstændigheder vurdere nogen ud fra hvad deres fjender mener som du tydeligvis gør, hvis man forestillede sig en regering bestående af Ø Å og F, ville Danmark blive verdens bedste land at leve i, især hvis man måler på hvordan samfundets svageste behandles, til gengæld ville det være svært for de mest grådige at tjene hurtige penge, men helt ærligt så ville det da være godt, og måske ville vi også have færre stoire luxusbiler, hvilket vel heller ikke rigtig er skidt især ikke for klimaet, det ville være nemmere at være lønmodtager og få hverdagen til at hænge sammen, men sværere som bankdirektør at blive forgyldt i hoved og ræv.

Herdis Weins, Karsten Jensen, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Marie Jensen anbefalede denne kommentar

"Og ingen har som Lars Løkke Rasmussen præget den danske velfærdsstat i det 21. århundrede".
Stop en halv! Der er stadig 81 år tilbage af århundredet, så der kan nå at ske ret meget endnu.
Men ellers - hvis nu ikke Løkke var bundet af Grundloven m.v., ville han så agere som Orban? Salvini? Den halve polske tvilling? Trump? Eller ville vi blot se en lommediktator i dansk landsbyformat.

Peter Beck-Lauritzen, Karsten Jensen, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Michael Friis

Jan Weber Fritsbøger 06. juni, 2019 - 00:32
Du skriver "..ville Danmark blive verdens bedste land at leve i, især hvis man måler på hvordan samfundets svageste behandles,"
Der er masser af evidens for at fattige og syge behandles bedst i rige lande.
Danmark er et af verdens mest lige samfund, mens fattige lande ofte er meget ulige (Verdensbanken Gini)
Interessant betyder indvandringen (af fattige) at Danmark bliver mere ulige.

Rune Lykkeberg har fat i mange herligt selvmodsigende ting, Lars Løkke Rasmussen står for. Men kæden hopper af, når Løkke gøres til at være Trump-agtig. Det er ganske enkelt noget vås.