Leder

Danske vikarer for Donald Trump?

USA’s anmodning om, at danske jægersoldater bidrager til at erstatte den amerikanske styrke i det nordlige Syrien, er en dårlig idé, der kun kan gå galt
Den amerikanske anmodning, der også er stilet til Storbritannien, Frankrig, Holland, New Zealand og Australien, handler om at erstatte de ca. 2.000 amerikanske soldater, udstationeret i Syriens kurdiske region, som ’rådgivere’ for Syrian Democratic Forces (SDF), og hvis kerne er den syrisk-kurdiske milits, YPG.

Den amerikanske anmodning, der også er stilet til Storbritannien, Frankrig, Holland, New Zealand og Australien, handler om at erstatte de ca. 2.000 amerikanske soldater, udstationeret i Syriens kurdiske region, som ’rådgivere’ for Syrian Democratic Forces (SDF), og hvis kerne er den syrisk-kurdiske milits, YPG.

RODI SAID

13. juli 2019

Politikens nyhed onsdag om, at USA har anmodet bl.a. Danmark om at sende tropper til Syriens kurdiske region, var baseret på en læk i Udenrigspolitisk Nævn, hvor sagen blev drøftet bag det, der i den faglige jargon hedder ’dobbelt lukkede døre’, så den ikke sivede, medens nævn og regering efterprøvede alle argumenter for og imod.

Den amerikanske anmodning, der også er stilet til Storbritannien, Frankrig, Holland, New Zealand og Australien, handler om at erstatte de ca. 2.000 amerikanske soldater, udstationeret i Syriens kurdiske region, som ’rådgivere’ for Syrian Democratic Forces (SDF), og hvis kerne er den syrisk-kurdiske milits, YPG. Akronymet står for ’folkets beskyttelsesenhed’, og YPG’s moderparti, PYD, er en aflægger af det tyrkisk-kurdiske separatistparti, PKK, der er på Tyrkiets, USA’s og EU’s terrorlister.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Johnny Christiansen
  • Niels Duus Nielsen
  • Anders Graae
  • Poul Erik Riis
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Niels Vest-Hansen
Johnny Christiansen, Niels Duus Nielsen, Anders Graae, Poul Erik Riis, Bjarne Bisgaard Jensen og Niels Vest-Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Lasse Ellegaard

"Det kan kun blive noget rod."
citat fra artiklen

Hvor har du ret - vi skal under ingen omstændigheder stille med mandskab i Syrien -
fra hverken luftvåben, flåde eller hær.

Det er en fuldstændig vanvittig tanke at udstationere flere tropper i Mellemøsten.

Der kan sagtens anføres gode grunde til at støtte kurderne -
herunder støtte en kurdisk statsdannelse -
men vi skal alene støtte økonomisk og politisk..

Dagmar Christiandottir, Hans Aagaard, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Karsten Lundsby, Arne Albatros Olsen, Flemming Berger, Trond Meiring, Lars Løfgren, Søren Bro og Per Madsen anbefalede denne kommentar
niels astrup

Hvis I kunne høre nogle dumpe drøn for nylig, så var det nok Joanna Palani, der hamrede sit hoved ind i den nærmeste mur.

Først bliver hun fængslet for at støtte de millitser, jægerkorpset nu skal kæmpe for...

Mon anklager Sonja Hedegaard fra Københavns Politi nu tager op til kasernen i Aalborg og stævner hver eneste jægersoldat? Gid hun må skamme sig resten af sine dage.

Dennis Tomsen, Hans Larsen, Hans Aagaard, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Karsten Lundsby, Trond Meiring, Torben K L Jensen og Arne Lund anbefalede denne kommentar

Ellegård skriver "at det vil have fatal effekt for NATO". Lyder som om han mener, at NATO er noget, der er værd at bevare? Det er da nyt, at Ellegård har dette synspunkt, men hva' fa'en - vi kan jo alle komme ud at rejse, og blive klogere med alderen. Er det ikke det, det hedder?
Og Kurderne - de sataner! De fortjener ikke deres egen stat, vel? For de er jo ikke demokrater i vores forstand, så de skal bare tilpasse sig - Asaad og Erdogan. Er det det du mener, Ellegård?
Eller har du andre forslag til hvordan de 40-50 mio kurdere, der i dag lever i fem forskellige og ikke særlig tolerante lande, omsider kan få deres land?

Karsten Lundsby, Trond Meiring og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Jeg er af den opfattelse, at vi bør ændre Grundlovens § 19 og fratage folketinget retten til at sende danske styrker på krigstogter på fremmed territorium, med mindre, vi eller vore allierede, Nato, er angrebet først, vel at mærke, af regulære styrker – ikke af kriminelle terrorister.

Med en sådan begrænsning af politikernes uindskrænkede ret i spørgsmålet, havde vi undgået mange ulykker og vigtigst – ikke pustet til ilden i andres pågående konflikter.

Dagmar Christiandottir, Carsten Munk, Niels Duus Nielsen, Jesper Sano Højdal, Karsten Lundsby, Arne Albatros Olsen, Flemming Berger og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

“Kurderne er kommet under rigtig hårdt pres i Syrien. De har akut behov for våben, hvis de skal kunne standse Islamisk Stat (IS), så vi giver pengene uden betingelser,” siger MF for EL, Nikolaj Villumsen.

Nu er kurderne bare under et andet pres, men EL vil vel ikke svigte?