Leder

Samtykkelov er ikke et vidundermiddel

Der er hårdt brug for en række tiltag, som kan myndiggøre voldtægtsofre, men der er også en fare for, at vi ukritisk kommer til at lovprise tanken om en samtykkelov. Regeringen ønsker at indføre et krav om samtykke, men har stadig til gode at besvare en lang række spørgsmål, som samtykkeloven rejser
Demonstration i forbindelse med at sætte fokus på vigtigheden af samtykke i seksuelle relationer.

Demonstration i forbindelse med at sætte fokus på vigtigheden af samtykke i seksuelle relationer.

Rasmus Flindt Pedersen

15. juli 2019

Danmark får formentligt snart en samtykkelov, som skal understrege, at der skal være tale om frivillighed ved sex. Foreligger der ikke et samtykke, kan handlingen straffes som voldtægt.

Regeringen skriver i det forståelsespapir, der udstikker rammerne for Danmarks nye retning, at den vil tage initiativ til en ny lovgivning på området. Og i sidste uge lovede De Radikales retsordfører, Kristian Hegaard, på Twitter at støttepartiet »nok skal sørge for«, at regeringen bliver holdt oppe på det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Jeg håber også en eventuel 'samtykkelov' eller 'frivillighedslov' vil tage højde for de iboende dilemmaer.

Endnu et punkt der burde adresseres, er at seksualundervisning er underprioriteret, og kulturen i mange unges miljøer understøtter myter og fordomme om hvordan mænd og kvinder bør agere overfor hinanden.

Anita Pedersen

Jeg har det lidt svært med denne lovgivning.
Det er allerede idag ulovligt at have sex med en, der ikke ønsker det.
Det er fint at lave kampagner etc, hvor man gør opmærksom på vigtigheden af at sikre sig, at den anden er med på at have sex.
Formålet med en samtykkelov må ikke være at så mange som muligt dømmes, men at de rigtige dømmes.
Med mindre vi skal ud i omvendt bevisbyrde, har jeg svært ved at se, at en samtykkelov vil ændre så meget.
Det er svært at modbevise, at man er uskyldig. Hvordan beviser man, at man ikke har haft sex med et menneske? Hvordan beviser man, at den anden ikke indgik frivilligt i forholdet?
Mvh
Henrik Keller

Viggo Okholm

Måske kan det at diskutere en lov og problematikkerne omkring det at have lyst og det at mænd kun vil have seksuel samkvem med piger/kvinder som virkelig ønsker det- det giver bedre sex for begge parter. Og for alt i verden lad vær med at elske med en "fremmed" som er beruset!
Min pointe er at bare det vi diskuterer og overvejer uden nødvendigvis en lovgivning yderligere kan forebygge forkerte valg.