Leder

Tak til Mattias Tesfaye for, at vi ikke længere fejrer stramninger som små triumfer

Det er ikke i sig selv et humanistisk nybrud at fjerne tælleren fra Integrationsministeriets hjemmeside, opgive lagkagerne og lade børnene på Sjælsmark spise på deres værelser. Men det er alligevel en befrielse
Nu er det slut med de værste symbolske udskejelser. Den dag den nye integrationsminister Mattias Tesfaye (S) indtog ministeriet, gav han sin forgænger en lagkagekniv i afskedsgave, som han for sjov sagde, han havde fundet i kælderen. Den måtte Inger Støjberg (V) gerne få med.

Nu er det slut med de værste symbolske udskejelser. Den dag den nye integrationsminister Mattias Tesfaye (S) indtog ministeriet, gav han sin forgænger en lagkagekniv i afskedsgave, som han for sjov sagde, han havde fundet i kælderen. Den måtte Inger Støjberg (V) gerne få med.

Arthur J. Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

4. juli 2019

Måske vil det en dag bliver fortalt som en tarvelig vildfarelse i danmarkshistorien:

»Engang havde vi her i landet en minister, som fejrede det med lagkager, når hun tog penge, frihed, muligheder og rettigheder fra nogle af de borgere, som i forvejen var de mest udsatte. På ministeriets hjemmeside havde hun anbragt en tæller, som registrerede hver eneste gang, det igen lykkedes for den danske regering at gøre livet sværere for flygtninge og indvandrere. Det var for hende et mål i sig selv. Og det havde hun opbakning til fra hele det borgerlige Danmark.«

Forhåbentligt vil den periode blive husket som en historisk parentes, hvor Dansk Folkeparti havde vetoret på al borgerlig politik, og hvor det efterhånden mere og mere fanatiske opgør med ’lempelser’, som ikke fandtes i virkeligheden, og ’åbne grænser’, som ingen ønskede, førte til den slags offentlige udskejelser.

Nu er det i hvert fald slut med de værste symbolske udskejelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • David Breuer
 • Thomas Tanghus
 • Carsten Mortensen
 • Niels Duus Nielsen
 • Hanne Ribens
 • Eva Schwanenflügel
 • Hans Larsen
 • Stig Bøg
 • Tino Rozzo
 • Jane Jensen
 • Carsten Munk
 • Jakob Lykkebo Østergaard
 • Torben K L Jensen
 • Ib Gram-Jensen
 • Katrine Damm
 • Lars Løfgren
 • Jørn Vilvig
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Poul Anker Sørensen
 • Grethe Preisler
David Breuer, Thomas Tanghus, Carsten Mortensen, Niels Duus Nielsen, Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Stig Bøg, Tino Rozzo, Jane Jensen, Carsten Munk, Jakob Lykkebo Østergaard, Torben K L Jensen, Ib Gram-Jensen, Katrine Damm, Lars Løfgren, Jørn Vilvig, Bjarne Bisgaard Jensen, Poul Anker Sørensen og Grethe Preisler anbefalede denne artikel

Kommentarer

olivier goulin

Marie Antoinette opfordrede i det mindste det underprivilegerede folk at spise kage selv.

/O

Lasse Nielsen, lise zeuthen, Benta Victoria Gunnlögsson, Susanne Kaspersen, Steffen Gliese og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar
Claus E. Petersen

Han er så dygtig..
EU og dets exorbitant vellønnede teknokrater, samt de regionale/nationale exorbitant højtlønnede teknokrater i de enkelte lande, ønsker jo blot mere magt, flere penge og indflydelsen og retten til at fortælle os alle sammen hvad der er rigtigt og forkert.
Hvorfor kæmpe imod... tag et kursus i "statskundskab", og blive ligeså rig, grådig og asocial som en ægte teknokrat på kun 6 måneder...

Eva Schwanenflügel

Godt sagt, Rune Lykkeberg :-)

Forhåbentlig bliver udlændingedagsordenen ganske langsomt mindre og mindre betydningsfuld, og vi kan få fjernet flere og flere af de afsindige og drakoniske love og regler, der på kryds og tværs spænder ben for både udlændinge, men så sandelig også danskere, der må se sig ramt af sideeffekterne af den byzantinske lovjungle.

Men en god start er det for Tesfaye.

Lasse Nielsen, David Breuer, Rikke Nielsen, Thomas Tanghus, olivier goulin, Ete Forchhammer og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Tak til Tesfaye for at sætte en anden retorik på agendaen.
Danmark kan godt have en stram indvandingspolitik ved grænsen, der forhindrer, at der kommer flere mennesker til landet end landet kan bære - uden at forfalde til nedgørende generalieringer på hele befolkningsgrupper. OG samtidig behandler de nye borgere i landet ordentloigt, så børn ikke skal gå sultne i seng fordi de er placeret ind i en under-underklasse lag.
I det hele taget, Tesfaye, pas på børnene - også dem, der uforvarende er taget som gidsler på Sjælsmark i en lukket lejr,

Lasse Nielsen

Enig med Rune Lykkeberg. Og jeg håber ligesom ham, at det en dag bliver minder fra en svunden tid at høre om Støjbergs sgtrammer-kage. Jeg synes allerede, at Støjberg og Kjærsgaard virkede passé, da de tonede frem på skærmen for at fortælle, at det var en glidebane, når den ny regering ville lade familierne på Sjælsmark spise på værelserne.