Leder

De nye karakterkrav til gymnasiet er så uforståelige, at de må laves om

Undervisningsministerens lynindgreb i forhold til optag i gymnasiet er endnu et tegn på, at der er noget helt galt med de nye karakterkrav. Reglerne er lige nu så kringlede, at det tenderer lovsjusk. Det skal laves om så hurtigt som muligt
At lave regler, som hverken ministeriet, uddannelsesvejledere og gymnasierne rigtig forstår, er lov- og politisk sjusk. Det skal der ryddes op i hurtigst muligt, uanset hvad en kommende evaluering af de nye krav måtte vise, skriver Lise Richter.

At lave regler, som hverken ministeriet, uddannelsesvejledere og gymnasierne rigtig forstår, er lov- og politisk sjusk. Det skal der ryddes op i hurtigst muligt, uanset hvad en kommende evaluering af de nye krav måtte vise, skriver Lise Richter.

Kristine Kiilerich

5. august 2019

Med et raskt lille lynindgreb gik landets nye børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i sidste uge ind og ændrede et krav i de nye optagelsesregler til gymnasiet.

Som beskrevet i Politiken kunne 16-årige Maiken Schjødt trods et gennemsnit på 9,6 ved 9. klasses afgangsprøve ikke komme ind på gymnasiet.

Årsagen var, at hun havde fået 02 i et fag til den optagelsesprøve, som hun skulle op til efter 10. klasse på en prøvefri efterskole, og det var ikke nok ifølge de spritnye regler. Men den regel sløjfede den nye minister altså med et snuptag og en bekendtgørelse.

Kritikere vil måske kalde det enkeltsagspolitik eller som Liberal Alliances Henrik Dahl beskriver det »venstrefløjens evige kamp mod kundskaber og faglighed«.

Men indgrebet er et tegn på, at reglerne om de nye karakterkrav til gymnasiet, som er trådt kraft i år, er for uklare – ja, faktisk direkte kaotiske. Allerede i foråret var den gal.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Mortensen
Carsten Mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ib Christoffersen

Vle bare et beskæftigelsesprojekt, her for jurister i undervisningsministeriet. Ministeren viser handlekraft. Juristerne har noget at lave og ingen opdager noget.....øh....Så dumme er skatteyderne ikke.