Leder

Succeskriteriet for Tesfaye er at få folk til at tale om alt muligt andet end udlændinge

Som udlændinge- og integrationsminister har Mattias Tesfaye til opgave at skabe ro og flytte fokus væk fra sit område. Men det bliver umuligt for ham at undgå situationer, hvor han skal vælge side mellem strammerne og slapperne
Spørgsmålet er, hvilken vej ministeren vil gå i de tilfælde, hvor han ikke kan lade være med at vælge side. Og her kunne man frygte, at det vigtigste for ham vil være at undgå situationer, hvor de borgerlige partier kan anklage regeringen for ikke at føre en så stram udlændingepolitik som nødvendigt, skriver Anton Geist.

Spørgsmålet er, hvilken vej ministeren vil gå i de tilfælde, hvor han ikke kan lade være med at vælge side. Og her kunne man frygte, at det vigtigste for ham vil være at undgå situationer, hvor de borgerlige partier kan anklage regeringen for ikke at føre en så stram udlændingepolitik som nødvendigt, skriver Anton Geist.

Mads Claus Rasmussen

21. august 2019

Mattias Tesfaye (S) har som udlændinge- og integrationsminister en anderledes opgave end så mange andre ministre. Han skal ikke forsøge at profilere sig med progressive synspunkter eller skabe debat med markante politiske holdninger. Han skal derimod fjerne fokus fra sit område og få folk til at tale om alt muligt andet.

Socialdemokratiet har tabt valg efter valg på sin udlændingepolitik. Partiet har hver gang forsøgt at trænge igennem med budskaber om velfærd, uddannelse og andre venstrefløjsdagsordener, men særligt Dansk Folkeparti og Venstre har arbejdet målrettet på at få dansk politik i almindelighed og valgkampene i særdeleshed til at rotere omkring udlændingeområdet. De har advaret vælgerne om, at centrum-venstre vil underminere den trygge danske velfærdsstat ved at åbne grænserne for flygtninge og migranter. Og det har virket.

Men ved sommerens folketingsvalg gik det anderledes. Og det skyldes i al sin enkelhed, at Socialdemokratiet i høj grad har overtaget de borgerliges udlændingepolitik.

Det står klart, at Mette Frederiksen (S) har været en drivende kraft bag denne udvikling. Men en anden central aktør er Mattias Tesfaye.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Eva Schwanenflügel
Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Socialdemokratiet gik faktisk procentvis tilbage i stemmeandele ved FV 2019 den 5.juni 2029 -

S vandt aldeles ikke valget!

Det gjorde SF og De Radikale derimod...

Og Mattias Tesfaye er ikke andet end en pænere politisk udgave af Inger Støjberg - hans holdninger på det her område er præcis den samme som Støjbergs - om end stilen måske er en anden...

Socialdemokratiet gik faktisk procentvis tilbage i stemmeandele ved FV 2019 den 5.juni 2029 -

S vandt aldeles ikke valget!

Det gjorde SF og De Radikale derimod...

Og Mattias Tesfaye er ikke andet end en pænere politisk udgave af Inger Støjberg - hans holdninger på det her område er præcis den samme som Støjbergs - om end stilen måske er en anden...

Lasse Nielsen

Karsten Aaen, der er flere måder at se det på. S har ydet et stort bidrag til valgsejren ved at flytte sig til højre i udlændingepolitikken og hive nogle vælgere tilbage fra blå blok og så til gengæld aflevere lidt flere vælgere til blandt andet Radikale og SF. Men under alle omstændigheder synes jeg, at det er en fælles indsats fra rød blok, der sikrede magten.

Lasse Nielsen

I øvrigt bliver det befriende - om få måneder - at opleve en finanslov, der ikke handler om udlændingestramninger men blot om .. ja, finanser.