Leder

Uforceret udflytning

En kommende filial af Statens Museum for Kunst skal åbne i Thy. Og det står allerede klart, at udflytningen har beriget nationalgalleriet med muligheden for at udvide sit kuratoriske udfoldelsesrum. I Thy kan kunst blive til i samspil med den vilde natur på en måde, der er unikt for det sted, skriver Andrea Dragsdahl i denne leder
Foto fra udstillingen 'Landskabninger' på SMK Thy.

Foto fra udstillingen 'Landskabninger' på SMK Thy.

Frida Gregersen

10. august 2019

På en gul købmandsgård i det sydlige Thy er landets fineste forum for moderne kunst flyttet ind. Statens Museum for Kunst og den vestjyske egn har fundet hinanden. Museet ledte efter en partner så langt fra storbyer og forvænte københavnere som muligt. Thy ledte efter turister og forståelse for, at man altså også kan lide landets nationale kunstsamlinger i Jylland.

Det er et tiltrængt bevis på, at en udflytning af statslige institutioner kan finde sted i samarbejdsånd og til glæde for begge parter.

Begejstringen for den kommende filial af Statens Museum for Kunst er nemlig stor, kunne man læse i torsdagens Information. Selv på værtshuset i Hurup jubler de. Det kan nemlig »få Thy på landkortet« og trække turister til.

Udflytninger er et effektivt politisk instrument til at skabe større sammenhæng i et land, der er mindre end mange af verdens storbyer. Men det gøres bedst, når det ikke er forceret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Poul Anker Sørensen
ingemaje lange og Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det forekommer mig, at den silo er noget anakronistisk, nedrivningsværdigt no'et. Men den indgår måske i udstillingen?

Ole Schwander

Illustrationen til artiklen er velvalgt! Dog burde det jo være en svineavler med gummistøvler, der ligger og vrider sig i den sorte muld. Hvorfor skal det altid være veldrejede nøgne kvinder der fremhæves i Information og Politiken hver gang, lejligheden byder sig?

Det kan da umuligt være rart at gå i spagat nøgen på en pløjemark, med muldjord alle de forkerte steder. Håber modellen har fået en ordentlig løn for det job.

Bjørn Pedersen, Johnny Winther Ronnenberg og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

@Marie Jensen
Tja, det er jo ikke sandet jord og det ser forholdsvis tørt ud, så hun slap nok for jord de forkerte steder.. (ikke at der er "rigtige" steder i et menneske til muldjord). Jeg kom dog snarere til at tænke på, hvor mange fugle der mon fløj over hende, der på den nypløjede jord. Må håbe fotografen kom løbende med en paraply hver gang en fugleflok nærmede sig...

..og, ja at hun fik en ordentlig løn for det.