Leder

Det vil være en sejr for S-regeringen at genoplive en ambitiøs socialpolitik

Formår social- og indenrigsminister Astrid Krag at føre en ambitiøs socialpolitik og sætte en stopper for den skæve udvikling af landet, kan hun gå over i historien som den politiker, der formåede at gøre socialpolitikken til et centralt og vigtigt område i dansk politik igen. Det er der i den grad brug for
»I alt for mange år har socialområdet været præget af midlertidige lappeløsninger og været et spørgsmål om at presse folk i arbejde. Formår Astrid Krag at føre en ambitiøs socialpolitik og sætte en stopper for den skæve udvikling af landet, kan hun gå over i historien som den politiker, der formåede at gøre socialpolitikken til et centralt og vigtigt område i dansk politik igen,« skriver Laura Friis Wang i denne leder.

»I alt for mange år har socialområdet været præget af midlertidige lappeløsninger og været et spørgsmål om at presse folk i arbejde. Formår Astrid Krag at føre en ambitiøs socialpolitik og sætte en stopper for den skæve udvikling af landet, kan hun gå over i historien som den politiker, der formåede at gøre socialpolitikken til et centralt og vigtigt område i dansk politik igen,« skriver Laura Friis Wang i denne leder.

Ólafur Steinar Gestsson

7. august 2019

Mens Danmark bliver rigere, ender flere borgere på kanten af samfundet. Et voksende antal børn i Danmark lever i fattigdom. Antallet af hjemløse stiger, flere kommer ud i misbrug. Og både børn og voksne lider i stigende grad af stress, angst og depression.

Den fortsatte skævvridning af vores samfund er sket over en længere periode, hvor socialpolitikken mere eller mindre er blevet til beskæftigelsespolitik.

Der er i den grad brug for, at den nye social- og indenrigsminister, Astrid Krag, genopliver socialpolitikken. For en socialdemokratisk regering er det en vigtig opgave. Men den er også kompleks.

En effektiv social indsats griber ind i mange ressortområder, og Astrid Krag er dermed afhængig af øvrige ministre i den socialdemokratiske regering. Særligt beskæftigelsesministeren, sundhedsministeren, børne- og undervisningsministeren, boligministeren og ikke mindst finansministeren.

En social bæredygtig retning for Danmark fordrer, at ministrene arbejder sammen henimod fælles fastlagte mål, som de kan hænge hinanden op på. Og som borgerne kan hænge regeringen op på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Hans Larsen
 • Hanne Rose Larsen
 • Alvin Jensen
 • Bjørn Pedersen
 • Bjarne Andersen
 • Hans Ditlev Nissen
 • Viggo Okholm
 • Thomas Tanghus
 • Tom Andreæ
 • Steffen Gliese
 • Carsten Munk
 • Jane Jensen
 • Poul Anker Sørensen
 • Katrine Damm
 • Helle Walther
 • ingemaje lange
 • David Zennaro
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Carsten Mortensen
 • Marianne Stockmarr
 • Eva Schwanenflügel
 • Lise Lotte Rahbek
Hans Larsen, Hanne Rose Larsen, Alvin Jensen, Bjørn Pedersen, Bjarne Andersen, Hans Ditlev Nissen, Viggo Okholm, Thomas Tanghus, Tom Andreæ, Steffen Gliese, Carsten Munk, Jane Jensen, Poul Anker Sørensen, Katrine Damm, Helle Walther, ingemaje lange, David Zennaro, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Mortensen, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Som det er blevet med den såkaldte 'socialpolitik' i dagens Danmark, handler indsatsen alene om at presse mennesker med kontrol, sanktioner og straf for at være syge, hjemløse, handicappede og misbrugere.

Et reelt arbejde får de ikke, til gengæld bliver de ofte mere syge af 'indsatsen', så syge at nogle drives til selvmord.

Alene Jobcentrene og deres myriader af 'anden aktører', lægekonsulenter, gratis nyttejob og virksomhedspraktikker koster i omegnen af 14 milliarder årligt.
Og her er ikke medtaget udgifter til sundhedsvæsenet.

Her er et eksempel på hvordan man i København bruger økonomiske sanktioner overfor borgere uden anden effekt end at de bliver endnu mere udsatte :

https://www.a4nu.dk/artikel/trods-nye-tiltag-stadig-hver-femte-ledig-i-k...

Torben Skov, Ole Christiansen, Hans Larsen, Tue Romanow, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Estermarie Mandelquist, Bjørn Pedersen, Bjarne Andersen, Ellen Jeppesen, Thomas Tanghus, Tom Andreæ, Dennis Tomsen, Peter Wulff, Steffen Gliese, Heidi Larsen, Karsten Lundsby, Katrine Damm, Susanne Kaspersen, Mogens Holme, Philip B. Johnsen, Carsten Svendsen, Arne Albatros Olsen, Frede Jørgensen, Lise Lotte Rahbek, Christian de Coninck Lucas, Bjarne Bisgaard Jensen, Kim Houmøller, Carsten Mortensen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Christian de Coninck Lucas

Jeg kan bekræfte ovenstgående personligt. Dog vil jeg tillade mig at tvivle på at tidens uber ideologiske og ikke særligt pragmatiske politikere overhovedet gider at bruge tid på det. Indrømmet, lige nu er chancen bedre end under en flok rent ud sagt Ayn Rand liderlige ideologer fra VLAK (USA Number One!!!), men det er svært for mig at tro på det. Jeg er en af de mennesker der ventede årevis på et flexjob selvom jeg havde åbenlyse, varige gigt skader og jeg blev decideret NEDGJORT af visse dybt korrupte og aggressive kommunale elementer.

Så jeg er ret skeptisk og en smule bitter stadig.

Torben Skov, Tue Romanow, Alvin Jensen, Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Viggo Okholm, Liselotte Paulsen, Ellen Jeppesen, Tom Andreæ, Dennis Tomsen, John Poulsen, Steffen Gliese, Heidi Larsen, Karsten Lundsby, Bjarne Bisgaard Jensen, Susanne Kaspersen, ingemaje lange, Carsten Svendsen, Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Helt fint at lederen hen mod slutningen beskriver hvad der er behov for hjælp til, men dårlig hjælp er vel næsten værre end eller lige så slem som ingen hjælp? Er der kvalificeret personale nok til at yde nødvendig, kvalificeret hjælp, eller skal der også satses stort på relevant, grundig uddannelse? Og hvad med menneskene med behov for div. hjælpetilbud i mellemtiden?

Alvin Jensen, Bjarne Andersen, Karsten Lundsby, ingemaje lange, Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Det har jeg også i den grad en forventning om Socialdemokratiet gør. Det er præcis derfor jeg stemmer rødt. Det gælder sikkert også mange andre.

Hvis Socialdemokratiet igen begynder med at føre blå politik som under Helle Thorning-Schmidt, så bør de ændre deres navn til Liberaldemokraterne - Eller er det i den grad tale om falsk markedsføring og vildledning af vælgerne. Og så er det jo en sag for ombudsmanden/forbrugerrådet :-(

Torben Skov, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Lise Lotte Rahbek, Kim Houmøller, Susanne Kaspersen, John Poulsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Det er nu Socialdemokraterne skal vise os at partiet hører til i rød blok.

Den økonomiske politik, arbejdsmarkedspolitikken og socialpolitikeren skal adskille sig både fra Løkke og Thorning´s. Og især skal Det Radikale Venstre nægtes samme indflydelse som partiet havde under Thorning.

Socialdemokratiet har ikke råd til at misse denne chance, specielt ikke når konturerne står rimeligt godt.
Måske partiet skulle skue lidt mod syd og se hvor galt det kan for et søsterparti.

Jeppe Lindholm, Carsten Wienholtz, Alvin Jensen, Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, Steffen Gliese, Susanne Kaspersen, John Poulsen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Ib Christoffersen

Kim Larsen har sagt det meget direkte. Men der er jo et gigantisk beskæftigelsesprojekt der bruger de svageste i samfundet som statister. Og så kender vi jo også alle mindst en der er blevet helbredt ved at få tildelt førtidspension. Der er i den grad brug for at tænke i nye baner.

Torben Skov, Alvin Jensen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Steffen Gliese og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Bare for at give ministeren ret, så mødte jeg en ikke.boglig kontanthjæpmodtager der fejlede fordi han boede i en lejlighed uden bad (det er mit bedste bud). Han blev ikke mødt med hjælp til at få bygget et bad, men med krav om aktivering/praktik, med henblik på først og fremmest at komme i arbejde.