Leder

Lars Løkke Rasmussen var den første rigtige borgerlige velfærdsstatsminister

Lars Løkke Rasmussen var den første borgerlige statsminister i Danmark, som formåede at omfavne og overtage velfærdsstaten som et borgerligt projekt. Hans fald kan være også afslutningen på den borgerlige velfærdsstats storhedstid
»Man kunne tro, at Lars Løkke Rasmussen var en helt for det borgerlige Danmark. Men han er de seneste måneder blevet omtalt som en slags forræder, fordi han enevældigt svigtede alle dem, som førte valgkamp med og for ham, da han fik en ny idé om en ny regeringskonstellation – som det var svært ikke at se som en ofring af alle allierede for at redde sig selv,« skriver Rune Lykkeberg.

»Man kunne tro, at Lars Løkke Rasmussen var en helt for det borgerlige Danmark. Men han er de seneste måneder blevet omtalt som en slags forræder, fordi han enevældigt svigtede alle dem, som førte valgkamp med og for ham, da han fik en ny idé om en ny regeringskonstellation – som det var svært ikke at se som en ofring af alle allierede for at redde sig selv,« skriver Rune Lykkeberg.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
2. september 2019

Lars Løkke Rasmussen, der efter sit andet valgnederlag som statsminister endelig blev væltet som formand for Venstre lørdag, kunne noget, som ingen andre borgerlige ledere i velfærdsstaten har formået: Han gjorde velfærdspolitik til borgerlig politik.

Den konservative Poul Schlüter var en mere elsket statsminister, et nationalt samlingspunkt og et ikon for en periode, Venstremanden Anders Fogh Rasmussen var en mere beundret og af sine modstandere frygtet statsminister, som dominerede den offentlige dagsorden og definerede den borgerlige kulturkamp. 

De to var begge store i deres politiske samtid.

Men for eftertiden skabte Lars Løkke Rasmussen langt mere gennemgribende politiske forandringer end dem, fordi han forstod, hvordan man kunne reformere velfærdsstaten indefra med borgerlige ideer og tanker. 

De danske institutioner, relationen mellem de offentligt ansatte og brugerne, styringen af den offentlige sektor og selve indretningen af det, vi kalder for velfærdsstaten, er efter næsten 20 år, hvor Lars Løkke Rasmussen har været indenrigsminister, sundhedsminister, finansminister og statsminister, fundamentalt forandrede.

Lars Løkke Rasmussen var den første rigtige borgerlige velfærdsstatsminister.

Det paradoks, som var et grundproblem for den konservative statsminister Poul Schlüter i 1980’erne og Venstremanden Anders Fogh Rasmussen som statsminister i 2000’erne, var for Lars Løkke Rasmussen et åbent politisk mulighedsrum.

På den ene side: Velfærdsstaten, det store socialdemokratiske projekt fra det 20. århundrede, har vundet kampen om borgernes hjerner og hjerter. Man kan ikke være imod velfærdsstaten, hvis man vil have politisk indflydelse i Danmark.

På den anden side: Borgerlige tanker og tendenser har domineret. Ikke bare i Danmark, men i hele den vestlige verden. Vi har haft borgerlige statsministre i 25 af de seneste 37 år. 

Men Lars Løkke Rasmussen formåede at bruge borgerlige tanker om privatsygehuse og markedsgørelse af den offentlige sektor til at videreudvikle velfærdsstaten.

Borgerne skulle ikke tænkes demokratisk som deltagere i magtudøvelsen, men økonomisk som brugere af services. Og de skulle have garantier som kunder i velfærdsstaten. Det kunne Anders Fogh Rasmussen også levere som slogans.

Han sagde »borgerne før systemet«. Men som forhenværende kommunal- og amtspolitiker var det Lars Løkke Rasmussen, som vidste, hvordan man skulle realisere disse løfter som lovgivning og store reformer.

Han ville skabe en mere produktiv offentlig sektor, en mere effektiv drift af institutionerne og klarere rettigheder for brugerne af velfærdsydelser. Han kunne forene sine ideer med politikudvikling og metaforer, som i et sprog, alle kunne forstå, forklarede målet med reformerne:

Den offentlige sektor skulle køre »længere på literen«, som han sagde.

En skamløs magtmisbruger

På sin vis er Lars Løkke Rasmussens projekt lykkedes. Velfærdsstaten er i dag anderledes borgerligt præget end for 20 år siden. Konsekvensen er, at det er blevet langt mere stressende at være offentligt ansat, at vi har fået en stor administrativ klasse i den offentlige sektor, og at det er blevet langt hårdere at være på overførselsindkomst i Danmark. 

Man kunne tro, at Lars Løkke Rasmussen var en helt for det borgerlige Danmark. Men han er de seneste måneder blevet omtalt som en slags forræder, fordi han enevældigt svigtede alle dem, som førte valgkamp med og for ham, da han fik en ny idé om en ny regeringskonstellation – som det var svært ikke at se som en ofring af alle allierede for at redde sig selv.

Og det, der engang kunne kaldes for Løkkes pragmatik, fremstår i dag som åbenlys og grænseløs opportunisme. 

Hvad enten det gjaldt livsødelæggende udlændingestramninger, opgør med den grønne omstilling, som han kaldte »grøn realisme« eller pinagtige manipulationer, var der tilsyneladende ikke noget, han ikke ville gøre for at sikre sin personlige overlevelse.

Den store reformator er også efterhånden udstillet som en skamløs magtmisbruger. 

Det er ikke tilfældigt, at han blev fældet af sine egne. For han behandlede det parti, som har formet ham og båret ham, som om det var hans personlige kampagneapparat og medlemmerne en slags cheerleaders.

Det var dem, som med detroniseringen af Løkke definitivt afsluttede den epoke, der blev indledt med den store sejr i 2001. Det er nu op til den nye socialdemokratiske regering at demonstrere, at Lars Løkke Rasmussens fald også er afslutningen på storhedstiden for den borgerlige velfærdsstat.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Steen K Petersen

Konsekvensen af Lars Løkker form for velfærd er, at det er blevet langt mere stressende at være offentligt ansat, også blandt privat ansatte, at vi har fået en stor administrativ klasse i den offentlige sektor, der kun bidrager til deres egen månedlige check og at det er blevet langt hårdere at være på overførselsindkomst i Danmark, med utallige syge og døde til følge.

Tak for kaffe, siger jeg bare - - nej tak til mere kaffe fra den mand

Stella Nielsen, Jeppe Lindholm, Peter Poulsen, Peter Knap, Kim Folke Knudsen, Curt Sørensen, Flemming Berger, Søren Jensen, Erik Nissen, John Poulsen, Søren Kristensen, Katrine Damm, Holger Madsen, Ete Forchhammer , Susanne Kaspersen, Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Rolf Andersen, Hanne Ribens, Werner Gass, Finn Jakobsen, Ib Christensen, Thomas Tanghus, Birte Pedersen, Jan Jensen, Maia Aarskov, Martin Sørensen, Britta Hansen, Niels Møller Jensen, Kurt Nielsen, Søren Fosberg, Peter Wulff, Torben Bruhn Andersen, Allan Stampe Kristiansen, Karsten Aaen, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese, Mogens Holme, Søren Andersen, Carsten Svendsen, Helle Walther, Carsten Mortensen, Egon Stich, Eva Schwanenflügel, Poul Simonsen, Michael Christiansen, Benta Victoria Gunnlögsson, Charlotte Heglund, Ejvind Larsen, Elisabeth From, Alvin Jensen, Kim Houmøller, Hans Houmøller, Ebbe Overbye, Torben Skov, Karsten Lundsby, Kirsten Lindemark, Herdis Weins og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Carsten Svendsen

Jeg husker ham kalde skattelettelser: "Individuel velfærd!"

Stella Nielsen, Jeppe Lindholm, Peter Poulsen, Peter Knap, Torben K L Jensen, Bjarne Tingkær, John Poulsen, Katrine Damm, Malan Helge, Ete Forchhammer , Susanne Kaspersen, Lillian Larsen, Werner Gass, Thomas Tanghus, Birte Pedersen, Maia Aarskov, Britta Hansen, Niels Møller Jensen, Kurt Nielsen, Søren Fosberg, Allan Stampe Kristiansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Marianne Stockmarr, Steffen Gliese, Mogens Holme, Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel, Poul Simonsen, Michael Christiansen, Ejvind Larsen, Alvin Jensen, Hans Houmøller, Torben Skov, Karsten Lundsby og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar

Sikke en gang forvrøvlet sludder fra enden til anden.

AFR var opsat på at iværksætte sine teser fra bogen; "Fra socialstat til minimalstat"!, og drøm om den amerikanske økonomiske ideologi skulle indtræde og overtage det danske samfunds velfærdsmodel.

Som Indenrigsminister fortsatte LLR projektet med at tildele(læs finansiere) private sygehuse med over 1 mia. årligt, uden ordentligt udbud eller vurdering af ydelser, - det blev alene LLRs lyst til hvad et "slag på taksen" nok ville være rigtigt.

Fortsættelsen efter AFRs afgang, og LLRs overtagelse, stod CHF alene for med sine forkvaklede ideer om omskrivning af de liberale modelteser, men langt fra virkeligheden, og et lysende eksempel på dette bedrag er; "når der sættes arbejdskraft til rådighed, så kommer arbejdspladserne", men sådan fungerer den liberale ideologi desværre ikke, den fungerer derimod således; "Når arbejdspladserne er der, kommer arbejdskraften automatisk", resten er CHF bedrag.

Alle besparelserne igennem årene har været foretaget med grønthøsteren, - og CHF gav det navngav det; - "omprioriteringsbidrag" for det løb meget bedre.

Besparelsernes afsæt skulle også demonstrere hvor meget bedre liberalismen var til at administrere borgernes penge, - så de fik mest effektivitet for pengene.

- Vi må ikke her glemme såvel AFR der kørte Danmark økonomisk i sænk med sin moderne økonomi, der kostede det danske velfærdssamfund over 400 mia. i tabte muligheder.

Dertil skal lægges Kristian Jensens ødelæggelse af SKAT der ved hans fratrædelse havde skabte et underskud på omkring 55mia. i indtægter hos SKAT.

- Der er intet at prale af Rune.

- Vi skal helt tilbage til Poul Møller, og Hartlig for at finde politikere på den side af det politiske spektrum der forstord og fortsatte den danske velfærdsmodel, - nutiden folk; AFR; LLR KJ og CHF var skide ligeglade med velfærdsmodellen!

- For de handlede imod bevarelsen af velfærdsmodellen!

Stella Nielsen, Jeppe Lindholm, Ole Svendsen, Egon Stich, Peter Knap, Allan S. K. Frederiksen, Torben K L Jensen, Flemming Berger, Bjarne Tingkær, Søren Jensen, Erik Nissen, John Poulsen, Rikke Nielsen, Marie Jensen, Holger Madsen, Malan Helge, Susanne Kaspersen, Carl Chr Søndergård, Ete Forchhammer , Carsten Wienholtz, Rolf Andersen, Hanne Ribens, Werner Gass, P.G. Olsen, Finn Jakobsen, Ib Christensen, Thomas Tanghus, Birte Pedersen, Jan Damskier, Brian Nocis Jensen, Maia Aarskov, Martin Sørensen, Britta Hansen, Kurt Nielsen, Søren Fosberg, Torben Bruhn Andersen, Allan Stampe Kristiansen, Karsten Aaen, Bjarne Bisgaard Jensen, Marianne Stockmarr, Steffen Gliese, Mogens Holme, Søren Andersen, Carsten Svendsen, lars søgaard-jensen, Helle Walther, Jan Fritsbøger, Carsten Mortensen, Søren Veje, Eva Schwanenflügel, Poul Simonsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Hans Larsen, Charlotte Heglund, Elisabeth From, Alvin Jensen, Peter Wulff, Kim Houmøller, Hans Houmøller, Christel Gruner-Olesen, Anders Reinholdt, Ebbe Overbye, Torben Skov, Dennis Tomsen, jens rasmussen, Karsten Lundsby, Martin Rønnow Klarlund, Kirsten Lindemark, Dorte Sørensen, Kjell Nilsson og Johannes Lund anbefalede denne kommentar

Magtmennesket Lars Løkke har begået ind til flere fatale fejl, det er indiskutabelt, men hans politiske tæft, håndværker-evner og mod var i særklasse og helt uomtvistelige.
Vi er mange, bl.a. de 40.745 stemmer i Sjællands Storkreds, som stemte på ham i juni, der vil savne ham.

Dorte Sørensen

Espen Bøgh har givet dit indlæg en anbefaling - bare en bemærkning
PS: Poul Hartling var ingen gevinst i sin 1 partis-regering midt i 1970. Men så fik han "opfundet" begrebet kvoteflygtning i hans periode som FN's højkommisær for flygtninge .

Peter Poulsen, Torben K L Jensen, Susanne Kaspersen, Birte Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hvem har egentlig gjort det bedre end Lykke. VS, SF, S ? Okay Løkke forsvinder og med ham det man kan kalde social-liberalismen. Vi får nu det ekstreme højre som samfundets forvaltere inkl. S som er sygelige fremmedhadere. Tilbage til 1900. Det som er opbygget siden den franske revolution i etaper hvor krigen 1948 ligesom etablerede nogle ny regler for menneskeheden stadig er dagsordenen i dag. Eller var. Den er nu skrottet af yngre generationer som i flæng bare kræver ind fordi livet er for svært. Personlig har jeg besluttet mig og flytter fra Danmark så hurtigt sm muligt. Stemte ikke på Venstre, men siger Elle ja til Støjberg, så er han skilt inden der er gået et år, men så kan de to måskefinde sammen.

Dorte Sørensen

Er det ikke et spørgsmål om fællesskab , sikkerhedsnet til alle og lige muligheder til alle? Er det ikke det socialdemokraterne har glemt og som Venstre nok aldrig helhjertet har tænkt.
Den med eget skyld/ansvar først og fremmest samt almisser skal vel ikke til at være fremherskende igen.
Hvor blev tankerne om et værdigt liv til ALLE blevet af?

Peter Knap, Allan Stampe Kristiansen, Kim Folke Knudsen, John Poulsen, Susanne Kaspersen, Carsten Wienholtz, Rolf Andersen, Hanne Ribens, Werner Gass, Ib Christensen, Birte Pedersen, Jesper Lerche, Hans Houmøller, Christian Mondrup, Kurt Nielsen, Søren Fosberg, lars søgaard-jensen, Jan Fritsbøger, Steen K Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det skal indrømmes, at jeg aldrig har næret den største respekt for Lykkebergs analyser og iagttagelser, men her har han da vist nået den absolutte bund?

Peter Knap, Allan Stampe Kristiansen, Ivan Breinholt Leth, Dennis Tomsen, Flemming Berger, Søren Jensen, John Poulsen, Susanne Kaspersen, Carl Chr Søndergård, Carsten Wienholtz, Birte Pedersen, Hans Houmøller, Kirsten Lindemark, Torben Skov, Kurt Nielsen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

I den "borgerlige velfærdsstat" (?!?) er vi alle overvågede 24/7 :

https://www.berlingske.dk/danmark/taenketank-udbetaling-danmark-er-paa-k...

Stella Nielsen, Allan Stampe Kristiansen, Kim Folke Knudsen, Torben K L Jensen, Espen Bøgh, Susanne Kaspersen, Lillian Larsen, Rolf Andersen, Werner Gass, Ib Christensen, Birte Pedersen, Hans Houmøller, Kirsten Lindemark, Torben Skov, Kurt Nielsen, Karsten Aaen, Marianne Stockmarr, Steffen Gliese og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Her er den overvågede hverdag for en kontanthjælpsmodtager :

https://pov.international/velfaerdsstatens-vidner-overvagningen-foles-so...

Allan Stampe Kristiansen, Kim Folke Knudsen, Katrine Damm, Susanne Kaspersen, Rolf Andersen, Werner Gass, Steen K Petersen, Ib Christensen, Birte Pedersen, Hans Houmøller, Kirsten Lindemark, Torben Skov, Kurt Nielsen, Karsten Aaen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Venstre har altid regeret på nåde af DF, der som sin fornemmeste opgave har sørget for at 'udlændingestramninger' har gennemsyret alle lovforslag.
Resultatet er, at danske borgere havner på integrationsydelse, danske borgere smides ud af deres lejlighed hvis de er på overførselsindkomst og bor i en "ghetto", danske borgere kan ikke blive gift med dem de vil, etc, etc.
DF har taget sig betalt på finanslovene, og har byttet deres løfter om bedre forhold for de svageste til enhver stramning eller grænsebom de har kunnet opdrive.
Vi har set kagefejring og strammertæller i hjemrejseministeriet.
Børn bor i fængsel på Udrejsecenter Sjælsmark, og visner langsomt indeni.
Folk på overførselsindkomst kan ikke leve af deres almisser, men må tigge om hjælp hos næstehjælperne på Facebook eller stå i kø ved fødevareuddelinger.
Folk dør på ressourceforløb, eller inden et halvt år efter de langt om længe har fået bevilget førtidspension.

Joh, det har været noget af et party under VLAK og de forrige regeringer, der har omfavnet neoliberalismen og fremmedhadet.
FØJ !!!

Stella Nielsen, Jeppe Lindholm, Vivi Rindom, Kim Folke Knudsen, Torben K L Jensen, Steen K Petersen, Dennis Tomsen, René Arestrup, Søren Jensen, Rikke Nielsen, Katrine Damm, Susanne Kaspersen, Lars Løfgren, Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Rolf Andersen, Hanne Ribens, Steffen Gliese, Werner Gass, Finn Jakobsen, Thomas Tanghus, Birte Pedersen, Jesper Lerche, Britta Hansen, Ebbe Overbye, Hans Houmøller, Niels Møller Jensen, Kirsten Lindemark, Kurt Nielsen, Christian Mondrup, Søren Fosberg, Torben Bruhn Andersen, Allan Stampe Kristiansen, Karsten Aaen, Bjarne Bisgaard Jensen, Marianne Stockmarr, Mogens Holme, Peter Wulff, Carsten Svendsen, Nike Forsander Lorentsen, lars søgaard-jensen, Jan Fritsbøger og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Jeg er helt uenig med Lykkeberg om LLR. Løkke har altid kørt en politik med partier, der kunne holde ham ved magten. Fogh solgte sin sjæl til Pia K for magten. Han og Hjort planlagde at omfavne S `s velfærdspolitik , og det gav pote. I 8 år havde Fogh magten uden kritik, den kom først bagefter, Løkke fik overgivet magten og kørte videre i det spor Fogh havde lagt med DF som styrende faktor i baggrunden.
Han har en egen opfattelse af sin rolle, nærmest en slags Messias, det er han altså ikke og har aldrig været det. Han har jo ikke skabt de resultater han omtaler alene, men i samarbejde med andre partier. Han er en kryster, når det gælder, går ud af bagdøren. Han er en dygtig retoriker,og politiker ,men ord gør det ikke alene. Og lægge sin tale, der ikke blev holdt ud på facebook, altså ..... hvor er formatet. når det gælder. Selv om Kr. Jensen var bevæget, så stod han rank og talte med journalisterne, alt mens Løkke forsvandt ud af bagdøren. Nu skal han give os andre fred også for hans meritter og lade nye folk komme til i fred og ro.

Jeppe Lindholm, Allan Stampe Kristiansen, Søren Jensen, Rikke Nielsen, Susanne Kaspersen, Rolf Andersen, Hanne Ribens, Werner Gass, Birte Pedersen, Hans Houmøller, Kirsten Lindemark, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Søren Fosberg, Torben Bruhn Andersen, Karsten Aaen, Marianne Stockmarr og lars søgaard-jensen anbefalede denne kommentar
John Damm Sørensen

Som en potentiel kræftpatient der formodentlig skylder Lars Løkke mit liv eller i hvert fald min livskvalitet, er det svært at dømme ham. Men bondepartiet Venstre vil jeg aldrig stemme på.

Kim Folke Knudsen, Erik Fuglsang og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Her kan man læse Erik Holsteins noget mere uflatterende nekrolog over en populistisk og principløs politiker :

https://www.altinget.dk/artikel/fighteren-der-ville-magten-for-enhver-pris

Allan Stampe Kristiansen, Espen Bøgh, Susanne Kaspersen, Malan Helge, Dorte Sørensen, Birte Pedersen, Hans Houmøller, Steffen Gliese og Carsten Svendsen anbefalede denne kommentar

Sagen er vel bare, at den der fabelagtige politiske håndværker ligger langt fra det, som vi ønsker og anerkender som politikerens rolle i det demokratiske samfund. Jeg har aldrig rigtig begrebet, hvori dygtigheden lå, må jeg indrømme.

Jeppe Lindholm, Allan Stampe Kristiansen, Kim Folke Knudsen, Søren Jensen, John Poulsen, Anders Reinholdt, Susanne Kaspersen, Malan Helge, Lars Løfgren, Ete Forchhammer , Carsten Munk, Rolf Andersen, Werner Gass, Dorte Sørensen, Birte Pedersen, Hans Houmøller, Kirsten Lindemark, Helle Walther, Kurt Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Mange dør på ressourceforløb og kontanthjælp :

https://www.a4nu.dk/artikel/doede-paa-ressourceforloeb-og-kontanthjaelp

Allan Stampe Kristiansen, Kim Folke Knudsen, Espen Bøgh, John Poulsen, Katrine Damm, Susanne Kaspersen, Birte Pedersen, Britta Hansen, Carsten Svendsen, Ebbe Overbye, Torben Skov, Steffen Gliese og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Claus Hjort har - lige siden Fogh blev statsminister - været den virkelige “statsminister” og dukkefører.
Både Fogh og Løkke har været hans velvillige redskaber (læs: håndværkere) til at udføre hans mål om at smadre velfærdsstaten/velfærden. Derfor er han fuldstændig rasende og tosset over, at det ikke lykkedes ham og Løkke at narre Venstre til at give dem flere års fripas til at fuldføre ødelæggelserne af samfundets sammenhængskraft og tilværelsen for endnu flere indbyggere med behov for hjælp.

Jeg sætter Foghs manuskript “Fra Socialstat til Minimalstat” ind her. (De, der ikke orker at læse det hele, kan nøjes med indledning og første kapitel. Det er nok til at forstå, hvad det er for et komplot, vi har været udsat for, fra denne ondskabsfulde treenighed Claus Hjort, Anders Fogh og Lars Løkke.

http://kurser.lobner.dk/TeX/Old_stuff/minimalstat/minimalstat.pdf

Anders Fogh skrev bogen “Fra Socialstat til Minimalstat” med ført hånd, hvis I spørger mig.

Stella Nielsen, Allan Stampe Kristiansen, Dennis Tomsen, John Poulsen, Susanne Kaspersen, Lars Løfgren, Carsten Wienholtz, Steffen Gliese, Werner Gass, Steen K Petersen, Birte Pedersen, Martin Sørensen, Torben Bruhn Andersen, Kim Houmøller, Hans Houmøller, Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Ingen statsminister kan gøre noget alene, ingen, da de aldrig har 90 mandater selv. Man kan samarbejde bredt eller føre blokpolitik som V gjorde i 10 år med nedskæringer til følge. Først i 2011, da Thorning kom til stoppede dette. Men der var krise, og Vestager havde lavet aftaler med blå blok, så Thorning fik alle de tæv R skulle have haft. Lige nu minder Ellemann mig om Thorning. Han er charmerende, flot, men uden nævneværdig politisk erfaring. Han vil blive højnet først , så slagtet, så testet, og hvor vil han finde støtter?? hvilke partier. Hvad vil hans projekt være. Kan godt forstå han tænker sig godt om.
Derfor er Løkkes fremsendte tale på facebook dumt, han er gået, og det må han stå ved.

Jesper Jørgensen

Mon ikke Lars Løkke kommer tilbage i en eller anden form? Som med partifællen Brixtoft, der trods bedrageri og dom, kom tilbage til Furesø kommunalbestyrelse.
Jeg tror LLR har meget få jobmuligheder med et langt liv i politik og et stærk sug for at være *i maskinrummet' Han har stærke kvalifikationer i intriger, magtspil og politisk dominans, men kan de evner bruges i en privat organisation eller firma, hvor samarbejde og tålmodighed er nødvendigt? Enhver ledelse vil vide at LLR måske vil udfordre dem på et tidspunkt og at han mestrer intrigespil og alle de beskidte tricks fra lokalpolitik.

Hans Houmøller

Hvordan Rune Lykkeberg kan omtale Lars Løkke Rasmussen som den store reformator, uden at sætte ordene i citationstegn er tankevækkende.
Et opslag på Den Store Danske giver følgende om reform: “reform, forandring af fx et samfundsanliggende mhp. forbedring.”. Hvem Rune Lykkebergs store reformators reformer var og er forbedringer for, mangler vi at få at vide.
Desuden er det et underligt udtryk at bruge, når Rune Lykkeberg også kalder Lars Løkke Rasmussen velfærdsstatsminister, også uden citationstegn, for er der noget der er blevet ødelagt i dette århundrede, er det da velfærden.
Det er ikke ligegyldigt, hvilke ord man bruger til at beskrive virkeligheden.

Allan Stampe Kristiansen, Kim Folke Knudsen, Dennis Tomsen, Rikke Nielsen, Anders Reinholdt, Susanne Kaspersen, Malan Helge, Ete Forchhammer , Carsten Wienholtz, Hanne Ribens, Rolf Andersen, Steffen Gliese, Werner Gass, Helle Walther, Steen K Petersen, Birte Pedersen, Ebbe Overbye og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Magtfulde kræfter har bevidst rodet rundt med begreberne for at gøre dem ukendelige. Velfærd var et plusord, så det måtte man gå ind for, hvis man ville have magten (jf. Anders Foghs pludselige forvandling omkring år 2000). Men velfærd er ikke hvad som helst. Det er ikke velstand, som når Joachim B. Olsen siger, at bedre biler til familierne også er velfærd. Det er heller ikke børnepasning, der er skabt for at friholde arbejdsstyrken til at arbejde. Velfærd er sikkerhedsnettet, der hindrer fanden i at kunne tage de sidste.

Stella Nielsen, Carsten Svendsen, Allan Stampe Kristiansen, Kim Folke Knudsen, Hans Houmøller, Flemming Berger, Torben Bruhn Andersen, Lillian Larsen, Søren Kristensen, Lise Lotte Rahbek, Susanne Kaspersen, Malan Helge, Lars Løfgren, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Werner Gass, Steen K Petersen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

Med tanke på Løkke's tætte bånd til kvotekongerne og de konstante torkegilder, kunne et aftægtsjob for denne velfærdsborgerlige måske være noget fundraising med specielt fokus på Kvægafgiftsfonden for Aarhus Universitet..........

Kim Folke Knudsen, Hans Houmøller, Torben Bruhn Andersen, Susanne Kaspersen, Steen K Petersen, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Kan man også kalde det en Oksekødsrapport fra Rune Lykkebergs side? En rapport med fri analyse, løs videnskabelig belæg og med manglende egenkritik?

Hans Houmøller, Flemming Berger og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

Manden er den største politiske bedrager i Danmarks historien. Godt han har smækket med døren, så den har klemt sig uåbenlig hårdt fast.

Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Hans Houmøller, Steen K Petersen, Dennis Tomsen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

Jeg har anbefalet Rune Lykkebergs Leder fordi: som jeg læser Lederen bruger Lykkeberg ca første halvdel af Lederen til at beskrive, hvad der rent faktisk er lykkes for 'den lille svindler' at gennemføre i tidens løb - og ulykkeligvis bilde en alt for stor del af befolkningen ind, at det var til deres eget bedste..., og derved holde sig ved magten, med hiv og sving.

Sidste halvdel bruger Lykkeberg så til at beskrive LLR som en 'skamløs magtmisbruger', der til enhver tid er villig til hvad somhelst, for sin egen skyld og for at klamre sig til magten.
Jeg læser af Lederen total afstandtagen til LLR.

Liselotte Paulsen, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Torben Bruhn Andersen og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Løkke bør stille sit kandidatur til rådighed på det kommende landsmøde, så Uffe (undskyld) Jacob Ellemann-Jensen kan blive behørigt valgt. Det tror jeg vil være godt for alle. Er der en lov imod det?

Hørte i dag, at partimedlemmer - helt frem til det ekstraordinære landsmøde - kan stille op til formandsvalget.
Kan vi helt udelukke, at Lars Løkke stiller op ?
Han har før overrasket......

Kim Folke Knudsen, Hans Houmøller, Steffen Gliese og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

Som ved begravelser: Ingen kritik af afdødes tanker, gerninger og handlinger. Perspektiv mangler som om døden skygger.

Kim Folke Knudsen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

Det må man da ikke håbe, så er han da helt fra snøvsen, læs gak i låget,men jeg har hørt myten om det fra andre. Kr. Jensen er fungerende formand frem til 21.9, så stiller den eller de kandidater op til de to poster, som er blevet ledige. Efter et valg, vil de to måske 3 personer, hvis der kommer to næstformænd, forberede sig til landsmødet i november. Her vil man forhåbentlig sige pænt farvel til både Kr. Jensen og Lars Løkke. Så partiet kan komme videre. Der skal jo også omrokeres på nogle udvalgsposter osv. Ny politisk ordfører bl.a Men LLR er utilregnelig i sit reaktionsmønster, så alt kan ske.

Torben Bruhn Andersen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

Tror dog langfra han ville blive valgt, alene af den grund, gør han det ikke.

Men på nuværende tidspunkt er der jo faktisk ingen kandidater...

Ivan Breinholt Leth

Espen Bøgh
01. september, 2019 - 21:13
"Minimalstat" har aldrig værtet andet end et buzz word. Det har aldrig været et neoliberalt mål at reducere staten til politi og militær. Tværtimod er kontrolbureaukratiet vokset i takt med neoliberalismens sejrsgang - også ud i det helt absurde hvor vi f.eks. har nogle meget dyre og meget bureaukratiske jobcentre, som gang på gang har ødelagt mulighederne for de lediges mulighed for at få et reelt job. Konkurrencestaten, den neoliberale stat er ikke en minimalstat, og målet har aldrig været at skære staten ned til sokkeholderne, men at få marked og stat til at flyde sammen og samtidig udvide kontrollen over klassen af lønmodtagere. Strategien hedder New Public Management, og Anders Fogh Rasmussen har aldrig troet på sin egen minimalstat.

Stella Nielsen, Eva Schwanenflügel og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Det samme mener jeg, Ivan Breinholt Leth,
- men ifølge Kirsten Jacobsen, som her skrevet den seneste portrætbog om fænomenet Lars Løkke Rasmussen, er han en følsom sjæl, som må øve sig længe i enrum på at holde sine taler ved festlige lejligheder for ikke at briste i gråd af rørelse, når han kommer til afsnittet, hvor han takker sin kone og sine børn for deres støtte og kærlighed uden hvilken, han aldrig havde klaret sit byrdefulde hverv som statsmand og regeringschef i kongeriget Danmark.

Kim Folke Knudsen

Her er mange vrede kommentarer.

Jeg ser det som udtryk for et dybere problem for det danske demokrati.

Nu har vi en ny centrum venstre regering med S i spidsen. Vi alle håber vel med hvert vores udgangspunkt på, at den nye regering gør det bedre end den forrige.

Men når der er gået 4 år, hvor mange tror så på følgende.

1. At Regeringen har opfyldt sin målsætning med 70% klimareduktion.
2. At dagpenge ordningen er forbedret f.eks 3 års varighed, 2 måneders genoptjeningsret.
3. At ressourceforløbene som nedslider syge borgere er afskaffet og erstattet af samfundets pligt til at give syge borgere førtidspension.
4. At tiggeriloven som straffer hjemløse borgere med opholdsforbud og fængsel er afskaffet.
5. At efterlønsordningen som en ordning for nedslidte genindføres for alle borgere over 60 år.
6. At Folkepensionsalderen sættes ned til 67 år for alle.
7. At alle de ja jeg ved ikke hvor mange forslag til at chikanere udlændinge og flygtninge med en baggrund, som vi finder " truende " eller for " fremmedartet, hvor mange af dem er rullet tilbage

Hvis punkt 7 gennemføres reagerer den danske befolkning så med at sende Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti på himmelflugt op af i stemmetal og ind kommer Rasmus Paludan og lignende ved næste Folketingsvalg ?

Jeg har mine bekymringer i den retning. Vores presse og medier elsker jo at dyrke udlændingekortet som det eneste saliggørende i dansk politik. Nemt politisk træk for en kurder eller syrer forsvarer sig sjældent og slet ikke på dansk i sprog og tale. Næh så kan medierne rigtig sole sig i hele ulveflokken som råber om kap om alt det hæslige flygtninge og indvandrer bringer med sig her til landet. Det er den urgamle adfærd afled opmærksomheden fra de store problemer og skabe en syndebuk for de mindre problemer. Det er ikke specielt dansk det findes i næsten alle nationer.

De politiske partier er ved at være tømt for medlemmer og nogen af dem er reduceret til en flok tamme får, som partiets ledelse kan koste rundt med efter forgodtbefindende ( se eksempelvis DF ). Hvis Kristian Thulesens Dahl med hans strategi sendte det parti ned mod 2% spærregrænsen, så vil jeg godt vædde en flaske rødvin på, at der ikke sker formanden noget som helst med mindre den topstyrede ledelse af partiet beslutter sig for at sætte ham fra bestillingen. Medlemsdemokrati i DF er en by i Rusland og ikke eksisterende. Deres vælgere ser ud til at kunne lide rollen som umælende får, der blot forventes at følge føreren af flokken.

I andre partier, som er blevet lidt for oversvømmet med medierådgivere og spindoktorer, der frygter man medlemsdemokratiet, for det skaber grus i strategiudviklingen, der helst skal foregå skabelon agtigt og topstyret. Det er jo farligt, hvis tilfældige vælgeres luner skulle finde på at ændre hele grundlaget for strategien i partiet.

I stedet for har vi fået et konglomerat af interesseorganisationer, kommercielle medier, spindoktorer og markedsføringsagenter, som styrer de udtyndede og spinkle partier. De bestemmer dagsordenen og de får politikerne til at reagere og fare i blækhuset, hvis de kører en sag professionelt. De almindelige danskere uden for denne eksklusive ramme af et konglomerat har kun den indflydelse deres stemmeseddel giver dem hvert 4 år og nul og niks mere.

Jeg synes, at det har været næsten tragikomisk at iagtage de borgerlige partiers vrede over, at Socialdemokraterne i gamle dage havde tætte bånd til fagbevægelsen. Til sidst blev det for meget for Socialdemokratiets ledelse og så skar man et livsvigtigt bånd af kommunikation til fagbevægelsen over. Til gengæld så havde de borgerlige partier så mange netværk til landbruget, industrien de multinationale osv., men det var der ingen der syntes at der var noget galt med.

Nej det politiske system og dets partier er som jeg ser det ved at være sygt, fordi de almindelige borgere ikke har mulighed for at få reel indflydelse i partierne og fordi topstyringen nærmest opfordrer til det modsatte af demokrati, at partiet drives som et markedsføringsprojekt.

Vi hører så ofte omtalen, at nu skal der leveres for vælgerne. Jeg tænker, hvad skal jeg nu modtage og jeg kan ikke en gang sende varen retur med beskeden, jeg vil ikke have den.

Kommericialiseringen af partierne og en syg topstyret partikultur har været med at skabe den dynamik og den vrede, som jeg fornemmer i alle kommentarene om Lars Løkke Rasmussen. Han har jo heller ikke selv gjort meget for at gøre op med den nuværende politiske kultur i partierne.

Det er helt andre steder og helt andre partier vi skal se hen til, for at lede efter et opgør med den kommercielle politiske kultur, som gennemsyrer flertallet af partier.

Men en ting vil jeg sige om Lars Løkke Rasmussen. Han har på ingen måde været med til at udvikle den Velfærdsstat, som vi oprindeligt var så trygge ved. Han og hans parti har nærmest afskaffet Velfærdsstaten for den gruppe af udsatte borgere, som har allermest brug for fællesskabets hjælp og støtte. På en eller anden måde synes jeg tiggeriloven med klapjagten på hjemløse borgere, som har absolut intet, at det viser, at min påstand her er helt korrekt.

Jeppe Lindholm, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Carsten Svendsen, Anders Reinholdt, Karsten Aaen og Egon Stich anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

jeg vil gerne trække en dyb risse ned langs, eftermælet som løkke på mange måder selv har været forfatter på gennem sit ufatteligt dygtige spinn,

Løkkes fortænning er løkke er maskinmesteren der fik maskinen til at køre bedre ved og pille ved samfunds maskinen køre det hele mere effektivt.

jeg fik ufatteligt meget skæld ud da jeg fremførte at jeg så denne zetland artikkel som værende https://www.zetland.dk/historie/s8x7qGd2-mOPVk0Pw-af6c5

Zip-a-Dee-Doo-Dah naiv, efter diesys songs in the souh som der er udtrykt som en naiv forestilling om syden, i amrikansk literatur. ja mens man sang Zip-a-Dee-Doo-Dah hang flere KKK folk sorte, i træerne, som beskrevet hjerne skærende smukt af billy hollyday. sang strage fruits
https://www.youtube.com/watch?v=6bWyhj7siEY&t=149s

( det er naiivteten jeg kritistere i zetland artiklen som nærmer sig microfonholderi)

Lars løkke har IKKE været den store rorgænger der effektiviserede den danske offenlige sektor,

Hvorfor jo den danske offentlige sektor køre IKKE længere på literen. men er derimod blevet kraftigt Burokratiseret under løkkes mange reformer, der er helt enkelt flere ansatte i den offenlige sektor som der producere mindre velfærd mens der er blevet længere til alt.

skal jeg begynde med jobcenterene, vi har et arbedsmarkeds system, som mere eller mindre bruger en krone til den ledige for hver krone vi har i systemet, til aktivering burokrati mm
ja det er blevet, halen der logre med hunden, og en maskin mester ville aldrig ha ladet et sådant system køre så meget af sporet.
.
https://www.denoffentlige.dk/administration-og-bureaukrati-velfaerdsstat...

Sundhedsvæsnet. Vi har en flok supersygehuse som langt fra er færdige, vi har på ingen måder skabt det sundhedsvæsen vi ønsker, og sundhedsportalen som der var et it marreridt heldigvist ikke indført i min region, nord jylland, fortæller om en central planlægning. der gik grusomt. galt. vores sundhedssystem er på ingen måder gjort mere effektivt men derimod mere burokratisk, sygeplejsesker og læger er ved og gå ned med stress af et system der er blevet mere system end sundhed. en maskin mester i velfærd ville aldrig, fokusere således.

danskernes mistillid til sundhedsvæsnet er helt enkelt enorm
https://www.mm.dk/artikel/alarmerende-mangel-paa-tillid-til-sundhedsvaes...
https://www.berlingske.dk/danmark/antallet-af-kolde-haender-vokser-forts...

Kommunal reformen, hænger sammen med sundhedsreformen,
Igen ser vi varmehænder erstattet af kolde hænder.

vi har fået flere administratore i kommunekontoret og færre. sosu asistenter med hånden faktisk på velfærden og de varme hænder bliver gjort lunkne, af krav om dukomentation, som der afkøler effekten af varme hænder ( vi ser det samme i sundhedssektoren).

https://www.berlingske.dk/samfund/kommuner-har-sparet-paa-varme-haender-...

Skatte reformen, og politi reformen,

skat lader milliarderne fosse ud af skat, politet har ikke tid til at holde ro og orden som følge. af mere burokrati centralisering, ja reformer der er begyndt af den "store maskine mester løkke".

jeg stiller forundret spørgsmålet køre maskinen virkelig bedre nu hvor man har pillet så meget ved maskinen, har vi fået mere velfærd for pengene eller bliver der mere burokrati og mindre velfærd.

jeg mener personligt at løkke er en mester i manipulation mester i en historie fortælling, om sig selv, og historien har været forkert fortalt, danmark køre ikke længere på litteren men derimod så er vores velfærdsmaskine mere og mere som en tørstig amrikaner bil, der med sine mange cylindre, laver en flot larm og meget lidt. effekt.

jeg ønsker en anden offenlig sektor som er mere decentraliseret med mindre prestige, men med meget mindre bureaukrati.

martin sørensen medlem af Retsforbundes landsledelse

Jeppe Lindholm, Eva Schwanenflügel, Carsten Svendsen, Ida Larsson og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Helt enig med ovennævnte kommentar.

MÅ jeg dertil tilføje, at man ude i kommunerne nu har ansat folk til udelukkende at kontrollere, om folk nu laver det som de skal! Ift. de papirer mm. og mv. som de skal udfylde f.eks. og bl.a. Min påstand er at der ansatte nok i kommunerne! Men når måske halvdelen af dem kontrollerer den anden halvdels arbejde, ville det være meget bedre om de personer, der kontrollerede de andres arbejde rent faktisk lavede det samme som dem de skulle kontrollere laver: nemlig at have kontakt med borgerne!

Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Kim Folke Knudsen

Kan godt være enig med dig her :)

Men husk også på, at det var da Karen Jespersen var socialminister i SR-regeringen i 1990'erne, at nedskæringerne mm.og mv. for alvor begyndte for de udsatte borgere, de borgere på kanten af samfundet, der havde mest brug for hjælpen, både økonomisk og socialt mm. og mv. Og husk endelig også, at det var da vores nuværende statsminister var beskæftigelsesminister, at der blev gennemført både en reform af førtidspensionen, og af kontanthjælpen, som faktisk og reelt betød, at en hel masse unge mennesker ikke længere kunne bo i deres egen bolig! (bl.a. derfor er hjemløsheden blandt unge mellem 18-25 år, og 25-30 år steget markant i den seneste tid!)
De her reformer som er omskrivninger, eufemismer, for nedskæringer har betydet en ting:

de mennesker, der er mest udsatte, mest på kanten, af det her samfund, får ikke den rette hjælp, som de skal have!

desværre

:(

Jeppe Lindholm, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Carsten Svendsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Foghs tanke var en ting - og det var og er Lars Løkkes også - så meget konkurrence som muligt. Mellem alt og alle. Og så meget privatisering som muligt - for alt og alle.

Og det har de, sandsynligvis under indflydelse af den amerikanske tænker, James Buchanan, haft stor succes med; når den øvre middelklasse hører, finder ud af, at de kan lave fribørnehaver, hvor de selv kan bestemme, så gør de altså det! Rent økonomisk tjente indførslen af de afdragsferie lån også på samme måde til at få middelklassen, den øvre middelklasse, og dele af den lavere middelklasse samt dele af arbejderklassen til at sætte sig så meget i gæld, så de ikke ville bryde sig om at få skattestigninger....