Leder

Tolkekaos løses ikke alene med at opsige samarbejdet med EasyTranslate

Efter hård kritik tilbyder tolkefirmaet EasyTranslate nu, at Justitsministeriet kan komme ud af samarbejdet før tid. Men en opkvalificering af tolkeområdet kræver mere end en droppet kontrakt
Nick Hækkerup gjorde det på et samråd i sidste uge klart, at tolkefirmaet EasyTranslate skulle stramme gevaldigt op for ikke at miste deres kontrakt i begyndelsen af det nye år. Onsdag kunne flere medier så fortælle, at firmaet selv har tilbudt at stoppe samarbejdet før tid. Dette løser dog ikke de mere fundamentale udfordringer med tolkning, skriver Merle Baeré i denne leder. 

Nick Hækkerup gjorde det på et samråd i sidste uge klart, at tolkefirmaet EasyTranslate skulle stramme gevaldigt op for ikke at miste deres kontrakt i begyndelsen af det nye år. Onsdag kunne flere medier så fortælle, at firmaet selv har tilbudt at stoppe samarbejdet før tid. Dette løser dog ikke de mere fundamentale udfordringer med tolkning, skriver Merle Baeré i denne leder. 

Mads Claus Rasmussen

19. september 2019

Siden den 1. april har EasyTranslate stået for al tolkning under Justitsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet. Det vil sige, at de sender tolke ud til f.eks. politiet og retssalene. Men den nye ordning har skabt røre. Der har været historier om, at tolke ikke er mødt op til aftaler, og at kvaliteten af tolkningen har været dårlig.

Onsdag kunne flere medier fortælle, at EasyTranslate i et brev til justitsminister Nick Hækkerup (S) skriver, at de tilbyder at stoppe samarbejdet før tid.

Meldingen kommer på baggrund af et samråd i sidste uge, hvor ministeren gjorde det klart, at firmaet skulle stramme gevaldigt op for ikke at miste kontrakten i begyndelsen af det nye år. En kontrakt, der løber op i en værdi af 520 mio. kr. over fire år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ib Christoffersen

Justitsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet har lavet en dårlig aftale med et privat firma. Justitsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet har bedt kammeradvokaten om at undersøge mulighederne for at opsige kontrakten før udløb. Nu tilbyder dette private firma at ophæve kontrakten før tid. Men Justitsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet siger ikke ja tak. Der er noget der ikke passer sammen her.

Jørgen Christian Wind Nielsen

Certificering alene løser heller ikke tolkekaosset. Uddannelse skal der til. Uddannelse, uddannelse, uddannelse. Og uddannelse koster penge. Det samme gør sig gældende på sundhedsområdet. Certificering alene gør det ikke.